arek_sosnowiec Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 (edytowane) Też tak myślałem ale .... zadzwoniłem do ASO i okazuje się, że w cenie jest olej, filtr oleju, powietrza, p. pyłkowy i robocizna (o świecach nic nie wspomnieli). Haczyk? Niby brak, ale powyższa promocja dot. tylko aut w wieku 5 i więcej lat (ponoć auta z 2008 r. już się łapią na promocję). A jeżeli to jest prawdą (no kurcze, w sumie to przecież rozmawiałem z gościem z ASO) to byłaby to fajna oferta. Jak będę miał chwilę to zadzwonię jeszcze do innego ASO. Edytowane 22 Stycznia 2013 przez arek_sosnowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 No jak dla mnie mogliby przeciągnąć promocję do listopada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek_sosnowiec Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 News potwierdzony. Dzwoniłem do 2 różnych ASO i wszystko to co w opisie jest w cenie (świece i ich wymiana również). Promocja dotyczy wszystkich aut (również tych poniżej 5 lat). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 WOW,same świece w aso to 4 stówki,ale u mnie w Szczecinie,nie widzę tej promocji :thumbsdown: :thumbsdown: Zadzwonię,zobaczymy co oni na to.Zrobił bym w K12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Świece wymienia się nie "na lata" tylko na przebieg. Policzmy - kupując olej samodzielnie: ok. 130 PLN. Filtr oleju 30-50 PLN. Filtr kabinowy ok. 30-50 PLN, filtr powietrza ok. 30-50 PLN. W tym wariancie mają ok 100 PLN zysku. Ale biorąc pod uwagę, że się nie brudzisz i nic nie robisz, oferta w tym zestawieniu jest już korzystna. A ze świecami to już w ogóle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Tym bardziej że to nie tanie zamienniki,a jak jest napisane,oryginały! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Jak by w Polmotorze mieli taką promocję, to jestem u nich co roku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Do tego zestawu Ranger dolicz koszt świec ok160-200zł.Coś mi tu nie za bardzo w tym zestawieniu pachnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek_sosnowiec Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 (edytowane) WOW,same świece w aso to 4 stówki,ale u mnie w Szczecinie,nie widzę tej promocji :thumbsdown: :thumbsdown: Zadzwonię,zobaczymy co oni na to.Zrobił bym w K12. Jak by w Polmotorze mieli taką promocję, to jestem u nich co roku . Panowie, to nie promocja Nissana, lecz Japan Motors (dealera). Polmotor to inna firma, dlatego tam nie ma tej promocji. Do tego zestawu Ranger dolicz koszt świec ok160-200zł.Coś mi tu nie za bardzo w tym zestawieniu pachnie. Też jakoś nieufnie podszedłem do tego co tam napisali. Dlatego zadzwoniłem. Ale ludkowie z 2 różnych ASO (DG i Chorzów) w rozmowie telefonicznej potwierdzili, że w cenę wchodzi wymiana z robocizną WSZYSTKICH rzeczy wymienionych w ofercie. Po 3 roku pojechałem na przegląd do Maril w Katowicach (http://www.maril.pl/) i ten serwis baaardzo polecam, ale przy takiej ofercie zastanawiam się czy nie wrócić do ASO? Edytowane 23 Stycznia 2013 przez arek_sosnowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 W polmotorze(zapewne i w innych serwisach nissana)teraz można wykupic "pakiety serwisowe"ciekawe jak ceny. http://www.nissan.polmotor.pl/fck/file/pakiet_przegladowy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Jestem właśnie po przeglądzie we Fiacie Koszt 110zł w tym wymiana oleju i filtra(wszystko moje) Poza tym stwierdzono ,bliski koniec bębnów i szczęk,luzy na tylnych tulejach w wahaczach,oraz oberwane osłony na amortyzatorach przednich.Są one dość twarde i łomoczą w czasie jazdy na nierównościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 W oryginale dają TRW,ale ja polecam Ci Lemfõrdera,super tuleje niestety drogie.Osłon nie bagatelizuj,szkoda amorków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zastanawiałem się nad wymianą całych wahaczy,skoro te wytrzymały 50 tys,(a może mogą jeszcze więcej)To następne nowe też być może tyle wytrzymają ,a może więcej.Nad amorami też myślę nówki,w końcu przekulałem na nich ponad 90 tys. Pierwsze pójdą bębny,później może kwiecień może maj najpóźniej ,amorki i wahacze,przy jednej robocie...oczywiście sam bo jakże inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piranha4 Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Witam jestem po drugim przeglądzie w Warszawie mój przebieg to 28000 koszty całkowite to 760 pln -olej ShellHelix Ultra5w-40 cztery litry 85 pln,filtr kabinowy kraft 64 pln(troche drogi) kupione osobiście. -klocki hamulcowe z wymianą przes serwis autoryzowany 264 pln -przegląd plus filtr oleju, płyn hamulcowy i inne duperelki 340 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 28000 tys i nowe klocki!?!?!? A co z tarczami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piranha4 Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) Jacko czekałem na to pytanie.Klocki sam to widziałem zostały same blachy,spodziewałem się tego poniewarz mam trochę agresywny styl jazdy tarcze o dziwo jeszcze troche wytrzymają,pan z serwisu powiedział ze chyba lubie szybko jezdzić,bo on posiada note 1,5 i klocki wytrzymały 46000,ale jak to powiedział jezdzi spokojnie.LIczę że po następnych 28000 niestety tarcze i klocki. PS.Miałem VW Passata(boże chroń przed niemiecką techiką)klocki Lucas na tarczach Brembo wytrzymały 6000 km co pan w Serwisie powiedział ze to dobry wynik. Pozdrawiam. Edytowane 7 Lutego 2014 przez piranha4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Łał! Ja wymieniałem po chyba coś około 50-60 tys dokładnie nie pamiętam.Poszły i tarcze i klocki,Na taki styl jak ty preferujesz to powinieneś pomyśleć o ceramicznych klockach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Rożnie z hamulcami w Note bywa. Kolega przy 30 tys. wymieniał tarcze z klockami. Co ciekawe bardziej były zajechane tarcze. A przy wymianie tarcz trzeba bezwzględnie wymienić klocki i zrobił mu się dodatkowy wydatek na drugim (!!!) przeglądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Moja stara 18-letnia Nexia,od nowości u mnie,przebieg 160 tys km.Klocki chyba trzecie,tarcze nie ruszane,szczęki i bębny nie ruszane i ładnie wszystko śmiga. A też nie jestem zawalidrogą. Co wy na to Panowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Inne samochody i inne skuteczność układów hamulcowych. Take obecność ABS robi swoje. Jak miałem Matiza, to tarcze po 180 tys było jeszcze całkiem ok. a okładziny bębnów z tyłu zużute były w połowie. Ale to o niczym nie świadczy. ABS, ekologia, skuteczność, koszty, ekonowmia, wszystko robi swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinokajman Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Hej! Nie pamiętam co się zabiera ze sobą na II przegląd a muszę jechać 120km więc wolę dopytać. Czy tylko dowód rejestracyjny i książeczka gwarancyjna? Znacie może koszt w Zielonej Górze u Fijałkowskiego? Czy mogę na przeglądzie użyć karty you + Nissan? Jaki jest na to rabat? Dzięki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Nie jestem z tych terenów, ale jeśli jesteś zapisany w programie to wg tego co jest na stronie programu lojalnościowego Fijałkowski robi przeglądy w ramach You+Nissan. Trzeba zabrać dowód rejestracyjny, książka gwarancyjna i przeglądów, kartę programu lub wydruk potwierdzający rejestrację.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinokajman Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 A mając kartę you+ Nissan powiedzieć im przed przeglądem auta czy dopiero przy płaceniu rachunku? Bo tak myślę sobie że gdybym im to pokazał przed to mogą jakoś sobie "odrobić" tą zniżkę :-) ale może się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Oni jako ASO nic na tym nie tracą. Po prostu jeżeli coś wykonują w ramach programu, Nissan to odpowiednio rozlicza. Ja okazywałem się programem na początku wizyty w ASO. Trzba też zdać sobie sprawę, że upusty przy samochodach nowych i 2-3 letnich są stosunkowo nie wielkie. Solidne rabaty zaczynają się w przypadku samochodów 4 letnich i starszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZy Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 (edytowane) Hej! Nie pamiętam co się zabiera ze sobą na II przegląd a muszę jechać 120km więc wolę dopytać. Czy tylko dowód rejestracyjny i książeczka gwarancyjna? Znacie może koszt w Zielonej Górze u Fijałkowskiego? Czy mogę na przeglądzie użyć karty you + Nissan? Jaki jest na to rabat? Dzięki :-) Z tego co mi mówiła jakaś miła pani z Nissana, to T+N daje 5% rabatu za każdy rok (1-5%, 2-10% do 25% w piątym), tylko cholibka nie pamiętam, czy chodziło o wiek asmochodu, czy czas uczestnictwa w programi lojalnościowym. Ja na przegląd (pierwszy) zabrałem swój olej i filtr, co dało około 150 PLNów oszczędności... Sprawdziłem na inernetach nissanowych % rabatu w funkcji wieku SAMUCHODU : Edytowane 16 Czerwca 2014 przez MZy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi