Gość BESEL_ Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 w weekend byłem na mały wypadzie w południową częśc Polski i spalanie na komputerze było 9,9 l/100 ale to przy spokojnej jeździe do 100 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Strażak Sam Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 A widzisz Czyli Murano Forza!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BESEL_ Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 miejscami nawet poniżej 4 litrów było:) udokumentowała to moja towarzyszka:D wieczorem wrzuce zdj:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Strażak Sam Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Te poniżej 4l to chyba jak zjeżdżałeś z..............Kasprowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BESEL_ Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 nie:) zresetowałem spalanie na komputerze i zaraz po tym zdj zorbiłem :kosci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Strażak Sam Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 aha :diabel: [ Dodano: Pon 09 Lut, 2009 13:51 ] A gdzie byłeś, przyznaj się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BESEL_ Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 rzekłem ""chwilo trwaj wiecznie" ale niestety nie spełnioło sie moje marzenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Strażak Sam Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Może trzeba było dalej jechać na "N"??? :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BESEL_ Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Strażak Sam, my chyba tylko żyjemy w tym temacie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Strażak Sam Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Tak, masz chyba rację? reszta albo sprzedała Murano, albo......... :504: zaginęli w akcji? :/ [ Dodano: Wto 10 Lut, 2009 16:53 ] I co gorsza, to zdaje się, że dział Murano poszedł się..... :!: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilro Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Czołem Panowie, no nie, miałem chwile przerwy w wizytach na forum, a tu widze posądzenia o zdrade :027: nic z tych rzecy. Przy okazji, odnośnie spalania - średnia na odcinku 5 tys km. wyszła mi 14 litrów, wg mnie akceptowalnie, szczególnie, że jazda raczej po mieście. Minimalne spalanie miałem wracając z Krakowa do 3miasta kilka dni temu, w trasie spalił mi równo 8 l - ale fakt że byłu pusto i specjalnie go nie cisnąłem - tj, w granicah 120-140 km/h czy Koledzy Admini nie widza ile jest zarejestrowanych użytkwników z Murano tylko błąkających sie po różnych działach? Mam na privie korespondencje z ludźmi, którzy nawet sie na forum nie ujawniają bo nie wiedzą w którym miejscu trafić najlepiej z problemami ich Murańców!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Strażak Sam Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Bilro! To podaj im namiary na nasz tzw. tymczasowy dział i powinno być ok.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilro Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Strazak Sam - podaje, podaje, ale to nie to samo co wlasny kat, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr slawooo Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Wiram wszyskich muranomaniaków.Jestem nowy na tym forum i to dopiero pierwsze jakie udał mi się trafic na temat tego autka.Jestem szczęśliwym posiadaczem murano jakieś 15 miesięcy .Miałem pecha i przy zakupie trfiłem auto mocno powypadkowe i na tym mój pech się zakończył bo poza kiepsko wykonaną naprawą blacharską-lakierniczą i brakiem kilku poduszek nie mam zastrzeżeń do autka.Pomijam fak że musiałem wydac kilka tysięcy na uzupełnienie braków i niedoróbek.Nadmienię fakt iż moje murano jeżdzi na gazie i nie mam żadnych problemów z instalacją i autkiem a założyłem sekwencyjny wtysk polskiej firmy STAG z dodatkowym smarowaniem gniazd zaworowych a przejechałem na tej instalacji już 30 000 km. Autko pali w mieście około 17 litrów gazu na trasie ze zbiornikiem 45l jestem w stanie przejechac około 240 mil na tempomacie jadąc około 120 km/h zależy jaki gaz się trafi .Tak poza tym poza wymianą olejów i filtrów nic nie robiłem.Tak więc ci co piszą że mają problem na gazie powinni zmienic warsztat na lepszy.Ale interesuje mnie jedna sprawa czy ktoś wie jak zaprogramowac lub przypisac otwieranie bramy w lusterku bo mam taką wersję .Nawet kupiłem instrukcje w języku polskim i pytałem na servisie nikt nie potrafi mi udzielic rady.Wyczytałem także że ktoś pytał o czujniki .Mam takie założone na przód i tył zakupione na allegro za 180 zł + montaż z lakierowaniem 200 zł i działóają ekstra .Miejsca jest dośc na przednim zderzaku aby wstawic czujki polecam strasznie ułatwia parkowanie tym autem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BESEL_ Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 zrób fotki i wrzuć w dział GALERIA:) szczególnie tym sensorom parkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr slawooo Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 ok jak zejdą te cholerne śniegi i umyje tego brudasa bo jest akurat biały .a jak się dodaje foty do galeri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BESEL_ Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 wrzuć na str np www.fotosik.pl klikasz na "dodaj zdjęcie", przegladasz i wybierasz które chcesz dodać , akceptujesz, przetwarzają Ci zdjęcie i wyskakują Ci linki. I tam będzie link specjalny na forum i wklejasz go tutaj tak jakbys pisał posta:) jak bys miał problemy to pytaj na gg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Strażak Sam Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 dr slawooo! Podam Ci link z forum i myślę, że problem ze zdjęciami zniknie http://www.nissanklub.pl/...pic.php?t=13486. Natomiast co do gazu to gratuluję, że znalazłeś dobry serwis. Parę lat temu w jednej z firm gdzie pracowałem zamontowano gaz we wszystkich samochodach służbowych, ale po tym jak się wysypały gniazda i głowice w kilku, to w następnych już nie montowali gazu. :/ Mój znajomy, który już ma 4 czy 5 auto z gazem twierdzi, że bardzo ważne jest aby często zmieniać jakiś filtr gdzie wytrąca się grafit i powinno być ok. Natomiast co do twojego Murańca, to gość który ci to sprzedał, to już powinien...........leżeć w lesie. :/ Nie lubię takiego czegoś. :028: Chyba że wiedziałeś o historii auta? Rozumiem, że poduszki też uzupełniłeś? Co do sterowania bramą z lusterka, to już ci pisałem - szkoda czasu i kasy. Pozdrawiam [ Dodano: Sob 14 Lut, 2009 08:19 ] Besel! Ty nie masz czujników cofania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BESEL_ Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Strażak Sam, nie mam:) znaczy sie cofam na czuja aż coś huknie:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Strażak Sam Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 No to faktycznie problem!! A przy wielkości naszych "wielorybów" to cofanie na np. parkingu przy hipermarkecie to jest już spore wyzwanie. :/ [ Dodano: Nie 15 Lut, 2009 13:20 ] Ale coś kolega makaron przestał się odzywać w ogóle!! Czyżby sprzedał Murana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr slawooo Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 witaj strażak no niestety poduszki zakupiłem ale nie mogę montowac ponieważ czekam na rozprawę sądową i blokuje mnie ewentulana dodatkowa ekspertyza bieglego a że facet powinien leżec w lesie to całkowita prawda bo zapewniał że autko było "lekko bite w prawą stronę ale wszysko jest zrobione ok nawet kontrolka od poduszek gasła podczas odbioru auta.Wersja jaką posiadem to SL bez napędów.Muszę wymienic olej w skrzynce biegów i to co przeczytałem na forum lekko mnie podłamało żeby za taką bzdurę kasowali 1400 zł z czego 100 zł litr oleju NS2 i tylko dostępny w servisie nissan to skandal!!To się chyba nazywa monopol i można to ścigac przez sąd konsumencki .Może ktoś ma informacjie jaki inny olej jest zamiennikem tego co servis proponuje w tej atrakcyjnej cenie :029: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romanista Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 CZeść Panowie Murańcy!!!! Kurde wchodze dziś na forum, szukam naszych rozmow w dziale "INNE" i nie ma. przerażenie mnie chwyciło aż tu nagle widze ze mamy swój dział wreszcie!!!! Niniejszym gratuluje inicjatywy i skuteczności nękania adminów :-) FORZA MURANO dr slawooo, witaj w naszje gromadce :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BESEL_ Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 romanista, hehe musisz częściej tu zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Strażak Sam Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Romanista! A gdzieś ty był jak cię..........nie było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romanista Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 aaaaa odpoczywałem sobie w miejscu odciętym od netu ja czasami musze sobie zrobic kilka dni z dala od kabelka sieciowego bo see uzależniam jade wtedy na wioske jakąś i czytam ksiażki lub łowie ryby - teraz niestety było za zimno na ryby, ksiazki poczytałem wiec jeździłem sobie Murańcem po lesie :kosci: fajnie chlapie błoto przy ostrej jeździe po leśnych duktach :028: bawiłem sie pod Olsztynem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi