Gość Hardened Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Ooops, to ze zmęczenia chyba. Oczywiście podziękowania dla Ciebie . Wersja w sensie Ambiance, Sport, inna? Pytam pod kątem identyfikacji na potrzeby OC. Poprzedni właściciel kombinował tak, że mojego hatchbacka ubezpieczył jako sedana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mas Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Ooops, to ze zmęczenia chyba. Oczywiście podziękowania dla Ciebie .Wersja w sensie Ambiance, Sport, inna? Pytam pod kątem identyfikacji na potrzeby OC. Poprzedni właściciel kombinował tak, że mojego hatchbacka ubezpieczył jako sedana... Hardened skoro już podziękowane to coś Ci podpowiem - patrząc na wyposażenie to wygląda na wersję Comfort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Ooops, to ze zmęczenia chyba. Oczywiście podziękowania dla Ciebie .Wersja w sensie Ambiance, Sport, inna? Pytam pod kątem identyfikacji na potrzeby OC. Poprzedni właściciel kombinował tak, że mojego hatchbacka ubezpieczył jako sedana... Z tym to jest różnie. Ja mam Primerę po lifcie i to wg Fast'a wersję Elegance Special a buraki z PZU wpisali mi w OC wersję Competence. Oni nie mają kompletnej listy modeli w całej Europie i wpisują co im pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirmike1 Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Witam,Ja tez mam piękną prośbę o zdekodowanie mojego nr VIN . Jakby mozna było prosić z krótkim opisem. Chcialbym się dowiedzieć ile glosników fabrycznie miała moja Almerka i jakie radio. No oczywiście inne dane wychodzące z dekodera też chętnie przeczytam. oto mój numer: SJNBAAN16U0570575 Z góry dziekuje i pozdrawiam sedan, produkcja 01/2005, silnik QG15DE, 72kW, kolor Z10 - red, 4x pp, klima, centralny zamek, radio CD, na rynek polski, abs. Powinieneś mieć radio CD, co do głośników to nic nie ma - wersja na polskę, więc pewnie 4 głośniki (i tak seryjne wysokotonówki w słupkach są do niczego ) Jeszcze raz poproszę o pomoc. Czy wg tego nr VIN da się wyczytac czy na wyposażeniu był czujnik temperatury zewnetrznej...czyli "termometr" ? P.S. Okazało się że w mojej wersji wyposażenia na Polskę było 6 głośników. W przednich słupkach są fabryczne gwizdki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zwyczajny Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 :diabel: Witam.. ja z japończykiem.. rosyjskie kalkulatory nie pomagają a zależy mi na wszystkich smaczkach tego auta. VIN jn1baan15u0529118 Wiem tylko tyle, ze to ALMERA GX n15 05/97 sedan kolor perłowy bordo metalik. Jest możliwość sprawdzenia ile kucy tam jest?. Będę wdzięczny za wszelkie informacje na temat auta jakie odkryje numer VIN! POZDRAWIAM!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marleon Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 VIN code SJNFBAN16U0-350844 Model FATALEFN16EGA--A11 Model series N16E Prod.M/Y 0802 Color :# KY5 Int. Color G Body 5HB Engine QG18DE Area EUC Power 85 kW Grade EP2 Trans F5 ABAG2: F/AIR BAG F/DRIVER+ASSIST+SIDE ACON2: F/AIR CON KYLS2: F/KEY LESS ENTRY RDIOQ: F/SINGLE CD+RADIO REGEG: F/POLAND SKIDC: F/4WHL ANTISKID Jak czegoś nie wiesz to pytaj. Pozdrawiam. Bart-qlka2 WIELKIE DZIĘKI za pomoc w rozszyfrowaniu. Mam tylko jeszcze małą prośbę o łopatologiczne przetłumaczenie FATALEFN16EGA-A11 + KYLS2: F/KEY LESS ENTRY Domyślam się, że to jest wersja N16 po lifcie ale reszta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zwyczajny Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 reszta to w tłumaczeniu przedni zamek centralny może chodzić o mastera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mas Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Jeszcze raz poproszę o pomoc. Czy wg tego nr VIN da się wyczytac czy na wyposażeniu był czujnik temperatury zewnetrznej...czyli "termometr" ? Dekoder nie podaje niestety takich szczegółów :/ [ Dodano: Nie 10 Maj, 2009 13:14 ] :diabel: Witam.. ja z japończykiem.. rosyjskie kalkulatory nie pomagają a zależy mi na wszystkich smaczkach tego auta. VIN jn1baan15u0529118 Wiem tylko tyle, ze to ALMERA GX n15 05/97 sedan kolor perłowy bordo metalik. Jest możliwość sprawdzenia ile kucy tam jest?. Będę wdzięczny za wszelkie informacje na temat auta jakie odkryje numer VIN! POZDRAWIAM!! sedan, silnik GA14DE, produkcja 05/97, wersja GX, kolor AP0 - czerwona perła met., trzecia lampa stopu, 2 głośniki, wersja bez pp, pokrowce na fotele (?), zagłówki. Co do mocy to nic nie ma, ale możesz sam sprawdzić czy ma 75 czy 90 kucy - po oznaczeniu na kolektorze dolotowym. Wersje 75 i 90 mają różne oznaczenia 073C i 074C - szczegółowy opis jest w dziale Power Team [ Dodano: Nie 10 Maj, 2009 13:19 ] VIN code SJNFBAN16U0-350844Model FATALEFN16EGA--A11 - oznaczenie modelu - to samo masz też wybite na tabliczce pod maską Model series N16E Prod.M/Y 0802 Color :# KY5 - Techno Grey Mettalic Int. Color G Body 5HB - hatchback 5d Engine QG18DE Area EUC Power 85 kW = 116KM Grade EP2 Trans F5 ABAG2: F/AIR BAG F/DRIVER+ASSIST+SIDE - 4xpp ACON2: F/AIR CON - klima KYLS2: F/KEY LESS ENTRY - centralny zamek RDIOQ: F/SINGLE CD+RADIO - radio cd REGEG: F/POLAND - na rynek polski SKIDC: F/4WHL ANTISKID - abs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marleon Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Dzięki za łopatologię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dzukakis Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 [ Dodano: Sro 29 Kwi, 2009 18:40 ] Witam' date='Jeśli to jeszcze możliwe prosiłbym o zdekodowanie VINu mojej Almerki. SJNFDAN16U0554037[/quote'] 5d hatchback, silnik YD22DDT, 82kW, produkcja 11/2004, kolor B22, 4x pp, auto klima, wersja sport, alufelgi, nform w aluminium, centralny zamek, lampy p.mgłowe, listwy w kolorze, ele szyby x4, na rynek niemiecki, abs, sterowanie radiem na kierze, kierownica w skórze Pozdro Dzięki wielkie, tylko z tym silnikiem mi zabiłeś ćwieka. Wersja diesla 82KW jest opisana jako YD22DDTi (z Common Railem) Wersja diesla 81KW jest opisana jako YD22DDT (z wtryskiem bezpośrednim) która montowana była podobno do 2002 czy 03. A moja ma produkcje z końca 2004 więc siłą rzeczy obstawiałbym silnik YD22DDTi opisywany chyba jako 2,2 Dci. Niedługo zajadę z nim do serwisu u zobaczę co powiedzą. Dzięki serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martinerek Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Dzieki Mas za pomoc...:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mas Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Dzięki wielkie, tylko z tym silnikiem mi zabiłeś ćwieka.Wersja diesla 82KW jest opisana jako YD22DDTi (z Common Railem) Wersja diesla 81KW jest opisana jako YD22DDT (z wtryskiem bezpośrednim) która montowana była podobno do 2002 czy 03. A moja ma produkcje z końca 2004 więc siłą rzeczy obstawiałbym silnik YD22DDTi opisywany chyba jako 2,2 Dci. Niedługo zajadę z nim do serwisu u zobaczę co powiedzą. Dzięki serdeczne Na bank masz 2,2dCi - ten słabszy z Common Rail'em. Po prostu w dekoderze tak wychodzi - jako YD22DDTi dekoduje tylko wersję 136KM, natomiast po mocy (82kW = 112KM) widać, że nie jest to starszy 2,2Di Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonhart Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Czy mogę prosić o zdekodowanie mojego VIN: JN1CAAN16U0002315 Jakoś w necie nie mogę znaleźć programu który by chciał go ugryźć :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mas Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Czy mogę prosić o zdekodowanie mojego VIN:JN1CAAN16U0002315 Jakoś w necie nie mogę znaleźć programu który by chciał go ugryźć :diabel2: sedan, silnik QG15DE, wersja GX, kolor BW1 - blue metallic, 4x pp, klima, wersja Kuxury, 3x 3punktowe pasy + zagłówki z tyłu, centralny zamek, lampy p.mgłowe, ele lusterka w kolorze, 4x eleszyby, radio kasetowe + 6 głośników, na rynek austriacki, abs, sterowanie audio w kierownicy, kierownica w skórze. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonhart Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Wielkie dzięki ! nie wiem gdzie masz zakładkę "pomógł", bo bym Ci kliknął :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mas Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Wielkie dzięki ! nie wiem gdzie masz zakładkę "pomógł", bo bym Ci kliknął :027: To mój temat, więc nie ma "Pomógł" - dzięki wystarczy Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cwiara72 Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Strzała Mas.Widzę że masz tu posadę naczelnego dekodera więc i ja miałbym gorącą prośbę o rozszyfrowanie mojej Alusi.Konkretnie chodziło by mi o wersję wyposażenia,auto przyjechało z Belgii,na tylnej klapie naklejkę"cosmic" ale nic mi to nie mówi.A VIN leci tak:JN1BAAN15U0572931 Z góry serdecznie dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 JN1BAAN15U0572931 VIN code JN1BAAN15U0-572931 Model BAVALDFN15EGAKCDME Model series N15 Prod.M/Y 1198 Color :# BS7 Int. Color K Body 4S Engine GA14DE Whl/Area EUC.2WD Grade GX Trans MT AIR BAG(DRIVER+ASSIST) KEY LESS ENTRY & POWER WINDOW & 4-SPEAKER COLORED BUMPER & OUTSIDE MIRROR-BODY CLR & SUNROOF & RR AIR SPOILER (W/HI-MOUNT STOP LAMP) DISC WHEEL-ALUMI EMBLEM LESS Tyle ode mnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cwiara72 Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 dzięks Bart,powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slaw74 Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Bardzo bym prosił o rozkodowanie tego numeru VIN : JN1BAAN15U0511770 Chcę kupić to autko mojej 2 połówce i chciałbym sprawdzić czy auto jest zgodne z VIN-em. Ma podobno 90KM? PS. Na rosyjskiej stronie nie rozkodowałem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Bardzo bym prosił o rozkodowanie tego numeru VIN : JN1BAAN15U0511770Chcę kupić to autko mojej 2 połówce i chciałbym sprawdzić czy auto jest zgodne z VIN-em. Ma podobno 90KM? PS. Na rosyjskiej stronie nie rozkodowałem :/ VIN code JN1BAAN15U0-511770 Model BAVALDFN15EGAM-EPA Model series N15 Prod.M/Y 0796 Color :# DP1 Int. Color B Body 4S Engine GA14DE Whl/Area EUC.2WD Grade GX Trans MT RR SEAT BELT(WITH A/ELR) AIR CONDITIONER & AUTO DOOR LOCK & 2-SPEAKER COLORED BUMPER & HI-MOUNT STOP LAMP W/SEAT LIFTER Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slaw74 Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Serdeczne dzięki Ma ona jeszcze airbag kierowcy - z VIN-u tego nie widzę czy może się mylę? To był standard? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Z tego ci się zorientowałem to w starszych wersjach Primery czy Almery nie podają informacji o poduszce kierowcy a jedynie o dodatkowych. Uznali to chyba za standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marraf Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Witajcie. Jestem TU nowy ale nic po przywitaniu się spróbuję. oto mój VIN: VSKTBAV10U0044636 Ciekawe co z tego wylezie. Bo to wersja z ang kierownicą. Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidelus Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Witajcie!! Prosiłbym o rozkodowanie tego VIN-u SJNEDAN16U0296243 i wersje wyposażenia. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi