Gość Mas Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Witajcie. Jestem TU nowy ale nic po przywitaniu się spróbuję.oto mój VIN: VSKTBAV10U0044636 Ciekawe co z tego wylezie. Bo to wersja z ang kierownicą. Pozdrowionka. Nie mam niestety bazy danych do anglików - zapytaj tutaj to chłopaki zdekodują: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...b79cd10812419fd [ Dodano: Czw 04 Cze, 2009 22:22 ] Witajcie!! Prosiłbym o rozkodowanie tego VIN-u SJNEDAN16U0296243 i wersje wyposażenia.Z góry dzięki 3d hatchback, silnik YD22DDT, 81kW, produkcja 04/2002, kolor KY5 - techno grey metallic, 4x pp, klima, 3x 3punktowe pasy + zagłówki z tyłu, ele lusterka w kolorze, ele szyby, na rynek holenderski, abs. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidelus Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Dzięki bardzo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rudi1980 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Cześć wszystkim ja też bardzo proszę o rozszyfrowanie mojego numeru Vin SJNFHAN16U0375849 No i zobaczymy co tu się kryje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość waldemas1 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 A może pomożecie zdekodować moją hybrydę JNFAAN15U0160761 z góry dziękuje..... przełożeniem na zrozumiały język (polski) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retros Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 też poproszę o szczegóły : mój vin : SJNFBAN16U0167410 Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Cześć wszystkim ja też bardzo proszę o rozszyfrowanie mojego numeru Vin SJNFHAN16U0375849 No i zobaczymy co tu się kryje? VIN code SJNFHAN16U0-375849 Model FTKALEFN16TGA--A1- Model series N16E Prod.M/Y 1102 Color :# KY5 Int. Color G Body 5HB Engine K9K Area EUC Power 60 kW Grade EP2 Trans F5 ABAG2: F/AIR BAG F/DRIVER+ASSIST+SIDE ACON2: F/AIR CON HEAT2: F/HIGH POWER HEATER KYLS2: F/KEY LESS ENTRY REGEG: F/GER SKIDC: F/4WHL ANTISKID [ Dodano: Pon 08 Cze, 2009 09:07 ] też poproszę o szczegóły : mój vin : SJNFBAN16U0167410 Pozdr. VIN code SJNFBAN16U0-167410 Model FATALEFN16EGACDC1A Model series N16E Prod.M/Y 0301 Color :# Z01 Int. Color K Body 5HB Engine QG18DE Area EUC Power 84 kW Grade EP2 Trans F5 ABAG2: F/AIR BAG F/DRIVER+ASSIST+SIDE ACON2: F/AIR CON AIRPD: F/ANTI POLLUTION F/SIN ARST3: INTERIOR CONVENIENCE PACK(ARST3) CLAS4: F/AMBIANCE SPEC DWHLC: F/ALLOY WHEEL HRSTB: F/3 POINT CNR SEAT BELT+RR, HDRST KYLS2: F/KEY LESS ENTRY LMPF6: F/FR FOG LAMP MIROB: F/OUTSIDE PWR MIRROR-BODY CLR PWDW5: F/FR PWR WDWS, FR ONLY FROM 200208 RDIOT: HI-LINE RADIO REGEG: F/GER SKIDC: F/4WHL ANTISKID SWRC2: F/STRG WHEEL AUDIO SWITCH WHSTE: F/LEATHER STRG WHEEL Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retros Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 @Bart-qlka2 - wielkie dzięki - ...dobrze odczytuje mój kolor ? Color :# Z01 Int. Color K - Dark Blue Metalic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 ...dobrze odczytuje mój kolor ? Color :# Z01 Int. Color K Chyba tak, przynajmniej u mnie też tak jest. Jeżeli chodzi o kolor wnętrza to jest grey czyli szary Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rudi1980 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 ABAG2: F/AIR BAG F/DRIVER+ASSIST+SIDE ACON2: F/AIR CON HEAT2: F/HIGH POWER HEATER KYLS2: F/KEY LESS ENTRY REGEG: F/GER SKIDC: F/4WHL ANTISKID Dzięki za rozkodowanie ale mam jeszcze jedną sprawę, powiedzcie mi co oznaczają te skróty? pierwsze to 3 poduszki drugie klima trzecie ???? czwarte centralny piąte produkcja na Niemcy no i szóste Abs Czy mam rację bo to drogą dedukcji poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pi5 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Witam, Czy również mogę prosić o zdekodowanie mojego numeru, bo już nie wiem czy to Acenta, czy nie. VSKTDAV10U01283932 z góry wielkie dzięki, pzdr pi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retros Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 ...dobrze odczytuje mój kolor ? Color :# Z01 Int. Color K Chyba tak, przynajmniej u mnie też tak jest. Jeżeli chodzi o kolor wnętrza to jest grey czyli szary Pozdrawiam. ...chciałem kupic zaprawkę tego koloru - wysłałem emaila do gostka co zajmuje się lakierami i stwierdził że kod koloru Z01 to kolor o nazwie new ocean/lazuli blue effect a nie Dark Blue Metalic - zamówie zaprawkę i się okaże czy miał rację .... Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 ...chciałem kupic zaprawkę tego koloru - wysłałem emaila do gostka co zajmuje się lakierami i stwierdził że kod koloru Z01 to kolor o nazwie new ocean/lazuli blue effect a nie Dark Blue Metalic - zamówie zaprawkę i się okaże czy miał rację .... Może tak być. Mój kolor w Almie też inaczej się nazywa wg nazw Nissana a np. nazw Glasurit'a ale kod ma ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemon1990 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Witam może ktoś mi zdekodować nr vin mojej Tinki? VSKTDAV10U0158515 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LudwigVan Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Hurrra! W końcu kupiłem! Nissan Almera N15 z '98, bez wypadku 100%, servo na nissanie regularne, ostatnie 10tyś temu. Zero korozji, pełna konserwacja. Jak na razie jestem w niebo wzięty. Można dowiedzieć się czegoś więcej o tym cudeńku? Proszę o rozkodowanie VIN JN1EAAN15U0557010 Dobrze że jesteście, wcześniej jeździłem Volvo 480 ES ale... to była pomyłka. Poza tym, Volvo nie ma TAKIEGO klubu jak Nissan! :diabel2: Pozdrawiam serdecznie, do przeczytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cyklonit Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Ma ktoś może porządny dekoder ? Wszystkie znalezione strony dekodujące, albo dekodują tylko podstawowe informacje, albo błędnie. Np mój silnik 2.2 rozpoznawany jest jako 2.0L. Chciałbym poznać kolor (ciekawe, czy mam oryginalny), wyposażenie ... itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mas Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 ABAG2: F/AIR BAG F/DRIVER+ASSIST+SIDE ACON2: F/AIR CON HEAT2: F/HIGH POWER HEATER KYLS2: F/KEY LESS ENTRY REGEG: F/GER SKIDC: F/4WHL ANTISKID Dzięki za rozkodowanie ale mam jeszcze jedną sprawę, powiedzcie mi co oznaczają te skróty? pierwsze to 3 poduszki drugie klima trzecie ???? czwarte centralny piąte produkcja na Niemcy no i szóste Abs Czy mam rację bo to drogą dedukcji poszło Po pewnym czasie naprawiłem kompa z dekoderem i wracam do działania pierwsze to nawet 4 poduszki trzecie to typ nagrzewnicy do ogrzewania - po prostu szybciej się robi ciepło w samochodzie [ Dodano: Sob 20 Cze, 2009 19:30 ] Witam,Czy również mogę prosić o zdekodowanie mojego numeru, bo już nie wiem czy to Acenta, czy nie. VSKTDAV10U01283932 z góry wielkie dzięki, pzdr pi VIN nie wchodzi mi do dekodera - anglik, albo zbyt nowy model, nie ujęty w mojej bazie. [ Dodano: Sob 20 Cze, 2009 19:34 ] Witam może ktoś mi zdekodować nr vin mojej Tinki? VSKTDAV10U0158515 silnik YD22DDTI, wersja GX, produkcja 05/2004, 6 biegów, kolor KY5 - Techno Grey Met., 4x pp, auto klima, wersja luxury, 16' alufelgi, lampy p.mgłowe, kamera cofania, ele szyby z przodu, na rynek włoski, kierownica w skórze [ Dodano: Sob 20 Cze, 2009 19:40 ] Hurrra! W końcu kupiłem! Nissan Almera N15 z '98, bez wypadku 100%, servo na nissanie regularne, ostatnie 10tyś temu. Zero korozji, pełna konserwacja. Jak na razie jestem w niebo wzięty. Można dowiedzieć się czegoś więcej o tym cudeńku?Proszę o rozkodowanie VIN JN1EAAN15U0557010 Dobrze że jesteście, wcześniej jeździłem Volvo 480 ES ale... to była pomyłka. Poza tym, Volvo nie ma TAKIEGO klubu jak Nissan! :diabel2: Pozdrawiam serdecznie, do przeczytania. 3d hatchback, silnik GA14DE, produkcja 10/1997, kolor KH3 - Black Solid, wersja bez oznaczeń, regulowany fotel, boczne listwy ochronne, abs, na rynek niemiecki, trzecia lampa stopu, centralny zamek, klima, ele szyby, 2 głośniki, 2x poduszka, wersja ekologiczna (pewnie masz 2 katalizatory), tylni pas środkowy autoregulowany. [ Dodano: Sob 20 Cze, 2009 19:43 ] Ma ktoś może porządny dekoder ? Wszystkie znalezione strony dekodujące, albo dekodują tylko podstawowe informacje, albo błędnie. Np mój silnik 2.2 rozpoznawany jest jako 2.0L. Chciałbym poznać kolor (ciekawe, czy mam oryginalny), wyposażenie ... itp. już kilka razy podawałem linki do ściągnięcia dekodera z netu - aktualne są w dziale Primera w topicu Dekodowanie VIN... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cyklonit Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 No dobra. Dekoder uruchomiony, ale... Wpisuje VIN - w pierwsze pole, pierwszych 11 cyfr. W drugie pole resztę (z menu Fast System). Jednak co bym nie wpisał w pola Model lub Model Series nie działa i wyskakują komunikaty typu INVALID MODEL SERIES. Mam model Almera N16, więc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo2311 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 No dobra. Dekoder uruchomiony, ale... Wpisuje VIN - w pierwsze pole, pierwszych 11 cyfr. W drugie pole resztę (z menu Fast System). Jednak co bym nie wpisał w pola Model lub Model Series nie działa i wyskakują komunikaty typu INVALID MODEL SERIES. Mam model Almera N16, więc ... Jeśli tak jak pisałeś w PW masz tylko tylko pliki bazy : a1, a2, a3, b1, b2 to nie znajdziesz swojego modelu bo te pliki to JDM - Japanese Domestic Market czyli samochody wyprodukowane w Japoni na rynek japoński. Ty potrzebujesz - jeśli kierownica po lewej stronie pliki el1, el2. Nie mam w tej chwili dostępu do Fasta bo przesiadłem się na linuksa ale jeśli dobrze pamiętam to N16 jest w tej bazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cyklonit Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Więc ściągam wszystkie pozostałe. Z tego co mi się wydaje, to mój model z 2000 r. jest składany w Anglii na rynek europejski. Jeśli tak, to który plik ? Pytam bo i tak zainstaluje wszystkie. Pytanie, który później zostawić. Szkoda miejsca na dysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pi5 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Witka, wkradł się błąd i może dlatego nie wchodzi numer do dekodera, można jeszcze raz prosić o zdekodowanie Vin: VSKTDAV10U0128393 Co do tej Almery to jest to rocznik 2003 i był sprowadzony z Holandii z góry jeszcze raz wielkie dzięki, pzdr pi [ Dodano: Sob 20 Cze, 2009 19:30 ]Witam,Czy również mogę prosić o zdekodowanie mojego numeru, bo już nie wiem czy to Acenta, czy nie. VSKTDAV10U01283932 z góry wielkie dzięki, pzdr pi VIN nie wchodzi mi do dekodera - anglik, albo zbyt nowy model, nie ujęty w mojej bazie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Witka,wkradł się błąd i może dlatego nie wchodzi numer do dekodera, można jeszcze raz prosić o zdekodowanie Vin: VSKTDAV10U0128393 Co do tej Almery to jest to rocznik 2003 i był sprowadzony z Holandii z góry jeszcze raz wielkie dzięki, pzdr pi VIN code VSKTDAV10U0-128393 Model TVHALEFV10TG5324AB Model series V10M Prod.M/Y 0603 Color :# Z01 Int. Color G Body 5DW Engine YD22DDTI Area EUC Grade GX Trans F5 ABAG2: F/AIR BAG (DRIVER+ASSIST+SIDE) ACON4: F/AIR CON-AUTO CLAS2: F/LUXURY LMPF6: F/FR FOG LAMP MONR2: F/REAR VIEW CAMERA NAVI2: DVD NAVIGATION+REAR VIEW CAMERA+7 C/DISP PWDW5: F/POWWR WDW EXC REAR REGEH: F/HOL WHSTE: F/LEATHER STEERING WHEEL Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pi5 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 VIN code VSKTDAV10U0-128393Model TVHALEFV10TG5324AB Model series V10M Prod.M/Y 0603 Color :# Z01 Int. Color G Body 5DW Engine YD22DDTI Area EUC Grade GX Trans F5 ABAG2: F/AIR BAG (DRIVER+ASSIST+SIDE) ACON4: F/AIR CON-AUTO CLAS2: F/LUXURY LMPF6: F/FR FOG LAMP MONR2: F/REAR VIEW CAMERA NAVI2: DVD NAVIGATION+REAR VIEW CAMERA+7 C/DISP PWDW5: F/POWWR WDW EXC REAR REGEH: F/HOL WHSTE: F/LEATHER STEERING WHEEL Pozdrawiam. Dzięki wielkie, a co znaczy ta literka F poprzedzająca wyposażenie i można jeszcze prosić o wyjaśnienie: PWDW5: F/POWWR WDW EXC REAR i jeszcze to: Area EUC Grade GX Trans F5 ogólnie to chyba jakiś full wypas Dzięki wielkie, pzdr pi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mas Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 a co znaczy ta literka F poprzedzająca wyposażenie - nic nie znaczy takie oznaczenie kodowe i można jeszcze prosić o wyjaśnienie: PWDW5: F/POWWR WDW EXC REAR - ele szyby oprócz tyłu i jeszcze to: Area EUC - na rynek Europy Środkowej Grade GX - Wersja GX (czyli Luxury) Trans F5 - skrzynia biegów 5-biegowa, manualna Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pi5 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Dzięki wielkie, trochę się nie zgadza bo elektryczne szyby są też z tyłu, ale dalej nie wiem jaki to model, w dowodzie mam wpisany tylko model 2,2 DCi, a w ubezpieczalni mnie pytają czy to Acenta czy Ta.. (nie pamiętam), myślałem ze rozkodowanie Vinu da mi odpowiedź, pzdr pi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred_wroc Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Witam wszystkich Jeżeli można prosiłbym o zdekodowanie mojego VIN SJNFAAN16U0434267 Z góry wielkie dzieki. Pozdrawiam Manfred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi