pedroz Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2005 nie liczylem kosztu czesci.a macie pomysl gdzie to zamontowac? ten wyswietlacz co mam idelanie sie pasuje w miejcu pod radiem jak jest miejsce na np portfel tylko wtedy trudno obserwoac. IMHO najlepiej by bylo na podszybiu po daszkiem Wszystko zalezy jak to wyjdzie rozmiarowo. A daszek jakis taki jak tu: http://www.swistak.pl/aukcje/598340.html Szkoda miejsca pod radiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adam Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Gratulacje! Dopisz mnie do listy chętnych Pamiętaj o LPG, mogę potestować. Robię koło 100km dziennie a rezerwa bardzo często mi się zapala! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Wyswietlacz kt widzicie na zdjeciu ma : dlugosci ok 18cm jakas obudowa by sie zdala. to zawsze dla mnie najwiekszy problem kurcze, cos obudowac. dobra dzialam z lampka do ekonomizera cos takiego ma toyota corolla np z 91 roku zapala sie jak duze spalanie . ciekawe jak tam mierzy skoro jest gaznik. hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2005 powiem tak re - we -lka pisze sie na to. mam andizejze ze koszty nie beda astronomiczne. mozesz na szybko przyblizyc koszty samych materialow? wkazdym razie wchodze w to. jesli chodzi o obudowy to moge cos wymyslic z jakiejs fajnej blachy aluminiowej co do projektu to ja bym pomyslla nad wiekszym 3-4 liniowym wyswietlaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Oczywiscie kwestia wyswietlacza jest wazna To najdrozsza czesc. Im wiekszy tym drozszy. Tak sie zastanawiam ze mozna to w czarną obudowe z przezroczyta szybką. Wtedy taka obudowe mozna nawet na dwustronny przylepiec przykleic do deski np nad kierownicą czy wentylatorami. Tasiemke poprowadzic i spoko. Jutro moze poszukam obudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Q Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Wow :shock: RESPECT Też chce taki :wink: POZDRO 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Dodalem obsluge zarowki o kt pisalem. Jak spalanie chwilowe wzrosnie do powyzej 3ml/sek. Kolejna fotka Jak widac na wyswietlaczu rowniez sie zapala literka E. Literka R to akurat sprawa rezerwy. Do tego wrocimy jak przetestuje A rezerwa w baku sie zbliza niestety pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Nono, pomysł bomba. Jeśli tylko sie sprawdzi a z tego co widać to tak, to też piszę sie na takie magiczne urządzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2005 aa nie dodalem niebieska dioda musi byc heheh let's dres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Jeśli bedzie wszystko gralo jak nalezy i nie bedzie za drogie to tesh sie pisze.Gratuluje pomyslu i powodzenia w dalszym udoskonalaniu. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Encor Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2005 To zalezy od ilosci zamowien hihihi Ja również jestem chętny jakby pojawiła się możliwośc kupna. A co do miejsca, gdzie by to zamontować - jakby ten wyświetlacz LCD zastąpić bardziej kwadratowym, można by to wsadzic w ową półkę pod radio i jeszcze by trochę miejsca zostało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Witam Jak obiecalem tak zmontowalem i zamontowalem Pokaze na fotkach co i jak : fota 1 Na fotce ukladzik juz ze zlaczem, jeszcze w domku fota 2 Tutaj juz wczoraj przygotowane wszystko. Rowniez kable od rezerwy są w zlączu fota 3 Podlaczone w samochodzie ale jeszcze na kolanach. Stacyjka w stanie ON. To male prostokatne niebieskie na prawo w plytce ze srubka to potencjometr wieloobrotowy to dokladnego ustaleniua momentu rezerwy. fota 4 Urzadzonko wpasowane tymczasowo tam gdzie mowilem. Jak widac dlugosc idealna wyswietlacza, gdyby jeszcze byl dobrze widoczny w tym miejscu fota5 Troche slabo widac, ale to podczas jazdy po osiedlu fota 6 Wlaczenie programowe rezerwy wyeliminowany durny czujnik. Oczywiscie wyreguluje napiecie odniesienia w momencie gdy wskaznik paliwa zejdzie ciut pod czerwona kreske. Jezdzac po wertepach migalaby rezerwa, ale procesorek wlaczy dopiero po 30 sek stalej pozycji plywaka. fota 7 Litera R oznacza ze minelo 30 sek i swieci sie lampka. Gdy są chwilowe stany mryga mala literka "r" Tyle fotek Zmaieszczam rowniez link do spakowanych dwoch filmikow obrazujacych dzialanie. Niestety podczas postoju. Rowniez nakrecilem badanie ECC czy wszystko oki po podlaczeniu. http://oceanic.wsisiz.edu.pl/~bakk/filmiki.zip No to milego ogladania. Czekam na opinie. NAdal mam blad w programie. Tzn nie raz pojawia sie impuls podczas postoju i zliczony podaje ze mamy predkosc np 3km/h Ale to rzadko i postaram sie wyeliminowac programowo Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pecyn Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2005 No stary super robota jak juz to bedzie dopracowane to bedzi hit w klubie zobaczysz :wink: . Wtedy daj nianiary ile takie urzadzonko moze kosztowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość onegog Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2005 gratuluje, jeśli się sprawdzi też się ustawię w kolejce po zakup, ale wraz z montażem chociaż nie jest to pomysł nowy kiedyś rozważałem zakup tego -> :!: <- ale urządzenie jest jednak nie bardzo wygodne ze względu na to, że zamiast "zużycia paliwa" na wyświetlaczu jest np "1", zamiast "prędkość" - "2" i td a funkcji ma kupę, zresztą sami zobaczcie pzdrwm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2005 gratuluje, jeśli się sprawdzi też się ustawię w kolejce po zakup, ale wraz z montażem chociaż nie jest to pomysł nowy kiedyś rozważałem zakup tego -> :!: <- ale urządzenie jest jednak nie bardzo wygodne ze względu na to, że zamiast "zużycia paliwa" na wyświetlaczu jest np "1", zamiast "prędkość" - "2" i td a funkcji ma kupę, zresztą sami zobaczcie pzdrwm Przejechalem juz ponad 20km z urzadzonkiem:) Zobaczylem tez to co podal onegog. Ale tu praktycznie malo widac. I koszt 2 - 3 tankowania. Koszt tego mojego to ok 1 tankowanie na ten moment No nic na razie testy trwaja. Mysle ze zaczne montowac kolejny ukladzik juz, z wiekszym prockiem co by bylo mnostwo mozliwosci. Chcialbym dodac licznik sredniego spalania np po przejechaniu 100km. Poza tym moze troche wybiegam na przod bonigdy tego nie robilem spr. zrobic mozliwosc podlaczenia do komputra po szeregowym porcie. Aby mozna bylo wpisywac wlasne parametry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mitch Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2005 To zalezy od ilosci zamowien hihihi Biorę!!! Co prawda mam P10, ale chyba się da zaadoptować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2005 No ja tu widze wspaniala zabawke. Czy moge sobie cos takiego u ciebie zamowic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Chcialbym Panowie aby cierpliwie poczekac. To wersja wczesna beta:) bede na biezaco informowal. co robie i czekal na opinie. Jesli opracuje jakas obudowe , wswietlacz inny to juz bedzie cos. Super ze sie podoba jestem w szoku ze az takie zainteresowanie. Pozdrwiam i pamietajcie. Konieczne paramatry wtrysku !!!!! uruchamiajcie zrodla. To dziala tylko na przyblizonym. 200ml/min. A w innych silnikach nie mam pojecia jaka porcja wtryskiwana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2005 a czy w dieselku da rade to zamontowac czy raczej nie ? 8) wiem ze juz ktos pytal ale nie bylo odpowiedzi wiec ponowie pytanie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2005 No własnie, a czy w dieselku tesh to bedzie dzialac?? Jesli tak to bym sie pisal na to zacne urzadzonko, jesli tesh oczywiscie koszty nie beda z kosmosu. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2005 No własnie, a czy w dieselku tesh to bedzie dzialac?? Jesli tak to bym sie pisal na to zacne urzadzonko, jesli tesh oczywiscie koszty nie beda z kosmosu. Wlasnie przegladam jak to jest z dieslami ale nie bardzo moge wyczaic. Czy ktos moze wie od czego zalezy wielkosc spalania w dieslach ? CZy jest jakas wartosc stala podawana przez pompe wtryskowa ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2005 zgłaszam sie do kolejki oczekujacych na produkcje. na Twoim miejscu bm to opatentował i opylał na allegro Powidzenia i czeak mz niecierpliwością na kolejne postępy brawo :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jumper Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Ynio wczoraj napisalem e-maila do Nissan Polska zeby sie dowiedziec o tym wtrysku i wiesz co mi napisali ??? ze nie maja takich danych tak wiec sie zastanawiam po co jest ten serwis tylko chyba zeby pieniadze brac !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Ynio wczoraj napisalem e-maila do Nissan Polska zeby sie dowiedziec o tym wtrysku i wiesz co mi napisali ??? ze nie maja takich danych tak wiec sie zastanawiam po co jest ten serwis tylko chyba zeby pieniadze brac !!! Kurde szkoda gadac. Trzeba szukac gdzie indziej. Musi ktos wiedziec. Ale skoro montuja wtryski to chyba musza miec jakies parametry. hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Ynio wczoraj napisalem e-maila do Nissan Polska zeby sie dowiedziec o tym wtrysku i wiesz co mi napisali ??? ze nie maja takich danych tak wiec sie zastanawiam po co jest ten serwis tylko chyba zeby pieniadze brac !!! wcla e sie nie dziwie. serwis takich zeczy nie wie.wtryskipewno robione sa przez jakas firme nie przez nissana, moze to jest bosh? trzeba udezyc do ktalogow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi