Gość pumbaj Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Tutaj calkiem pochlebnie pisza na temat MOBIL'a nie wiem czemu rozumiesz ze on taki zly a do tanich nie nalezy ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyl Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 jak pisałem....autopsja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tonek Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 szynszyl, czyżby miliony zadowolonych użytkowników mobila się myliło w swym zadowoleniu ? oczywiście są wyjątki, ale nie można generalizować chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyl Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 tonek, hm.. są oleje rozlewane w Polsce, a valvoline do nich nie należy... reszte dopisz sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukkil Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Panowie, a majac wlany obecnie mineralny (Castrol 15W40) moge zmienic na polsyntetyk, np Valvoline 10W40 Max Life, Motul lub Castrol? Silnik nie bierze oleju, auto nie kopci nawet na zimnym silniku no i nie ma wyciekow ale przebieg t0 250000km . warto zaryzykowac? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyl Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 oczywiście valvoline - zmiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumbaj Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 wlalem mobil1 5w50 moze mi sie zdaje ale samochodzik jakby lzej chodzil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bodek1 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 : Witajcie Klubowicze! Kupiłem właśnie P12 2,2dci 2004,nie wiem jaki olej był lany wcześniej,przejechane ma 160 t km,proszę o poradę co mam wlać,żeby nie zaszkodzić,podpowiedzcie proszę!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyl Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 samochód z 2004 nie ma w ksiązce wpisanego oleju !?!? dobry olej full syntetyczny. troche młode auto żebyś mial cokolwiek zepsuć fullsyntetykiem. a jak podbierałby ci jednak olej to zawsze wtedy wlejesz pólsyntetyk p.s. naprawde nie przejmuj sie opisami typu: nie wiesz co było to lej połsyntetyk. dokładnie z 10 lat kombinuję z różnymi olejami na własnej d..ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elemenateur Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Panowie, a majac wlany obecnie mineralny (Castrol 15W40) moge zmienic na polsyntetyk, np Valvoline 10W40 Max Life, Motul lub Castrol? Silnik nie bierze oleju, auto nie kopci nawet na zimnym silniku no i nie ma wyciekow ale przebieg t0 250000km . warto zaryzykowac?pzdr możesz zalać półsyntetyczny olej Motul 4100 Power 15W50 który będzie lepkości takiej jak Twój minerał a silnik powinien zdecydowanie lepiej na takim półsyntetyku śmigać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jar Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Panowie, a majac wlany obecnie mineralny (Castrol 15W40) moge zmienic na polsyntetyk, np Valvoline 10W40 Max Life, Motul lub Castrol? Silnik nie bierze oleju, auto nie kopci nawet na zimnym silniku no i nie ma wyciekow ale przebieg t0 250000km . warto zaryzykowac?pzdr Ja rok temu zrobiłem dokładnie taki manewr - Castrol HM 15W40 zmieniłem na Valvoline MaxLife 10W40. Tuż przed wymianą zrobiłem też płukankę (LiquiMoly chyba). Nic złego się nie stało. :one: Silnik niestety wcześniej przez całe życie zalewany był olejem mineralnym, nad czym ubolewam. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maxi-Dyla Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Czeka mnie wymiana oleju i zastanawiam sie czy wlać Valvoline Max Life 10w40 czy lepiej Motula 6100 Synergie+ 10W-40. Samochód to maxima a32 ma 170 000 km przebiegu. Cena oleju praktycznie taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyl Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Maxi-Dyla, rzuc kostką. co uzytkownik to inna opinia. kazdy swoje chwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Pisałem wcześniej więc powtórze raz jeszcze, moja Maxima jest z roku 91, mam ją ponad 4 lata i według zaleceń poprzedniego właściciela zalewam Castrol RS 10W60 Sport, teraz po zmianie nazwy Castrol EDGE Sport 10W60 http://www.castrol.com/castrol/productdeta...ntentId=7028277 Pomimo wieku auta oleju nie dolewam, wymieniam co 8 kk i to wszystko, nie wiem ile auto ma tak naprawde przejechane, na liczniku 260 kk, być może w rzeczywistości ponad 300 kk, nie wiem i wiedzieć nie chce, ważne jest dla mnie to że do auta z tego roku leje taki właśnie olej i wszystko jest ok. Więc olej ten uważam że jest dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mdzalewscy Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Więc olej ten uważam że jest dobry właśnie, nie wiem czy nie przeceniana jest rola marki oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przepial1 Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Powiem tak ja zawsze sugerujac sie reklamami myslałem że najlepszy bedzie Mobil 1 albo shell.moja primka z niemiec przyjechała na shelu 5w40 przy przebiegu 174000km ale od kolegi usłyszałem o jakims oleju motul bo jemu polecił mechanior pomyslałem a tak sobie gada,potem wpisałem w goglach i co forum to wszedzie polecaja tego motula że to najlepszy olej do silników co dostaja w d.... więc zobaczymy własnie leje do mojej primki motul syntetyk zobaczymy co bedzie. Jak pan mechanik spytał sie jaki olej i powiedziałem mu że zalejemy chyba motula to pojawił sie uśmiech na jego twarzy coś w stylu wkońcu cos normalnego wleja )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bReko Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Ja nie wiem na czym jezdzilem , tysiac km temu wymienilem olej na semisyntetyk Castrol Magnatec 10W40, jak narazie nie zaoserwowalem nic nie nie pokojacego , wiec jestem zadowolony Koles chcial mi wlac mineralny ale go powstrzymalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 a czy ktoś próbował tego zamiast płukania silnika olejem ? : http://moto.allegro.pl/item360134914_liqui...ilnika_hit.html CZy to daje efekt, tzn po kilku tys km olej nie jest tak przepracowany (czarny) ? Sceptycznie podchodze do takich rzeczy ale to może jakaś alternatywa dla płukania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jar Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 a czy ktoś próbował tego zamiast płukania silnika olejem ? :http://moto.allegro.pl/item360134914_liqui...ilnika_hit.html CZy to daje efekt, tzn po kilku tys km olej nie jest tak przepracowany (czarny) ? Sceptycznie podchodze do takich rzeczy ale to może jakaś alternatywa dla płukania Ja to cudo użyłem. Silnik wcześniej całe życie zalewany był minerałem :/ z jednorazowym epizodem semisyntetic (przy założeniu, że książka serwisowa prawde mówi. ) Zdecydowałem się na zmianę na valvoline maxlife 10-w40 przy przebiegu ok. 147000. Przed wymianą zalałem preparat wg zaleceń, ten o kótrym wspominasz. Nie wiem czy coś to pomogło , ale szkody nie stwierdziłem. Nie mniej jednak nowy olej zrobił się czarny bardzo szybko, możliwe że syfu było dużo. Niebawem będę wymieniał olej i tym razem również zamierzam wykonać płukanie. Tym razem preparatem Valvoline. Dodam, że mechanicy odradzali... po pierwsze zmianę na półsyntetyk bo niby się rozszczelni, że uszczelki stwardnieją i takie tam cuda i w ogółe dramat będzie straszny, a po drugie preparaty płukające bo będzie to samo co powyżej Nie powiem, długo szperałem i czytałem żeby się upewnić czy aby sobie nie strzelam w stopę i doszedłem do wniosku, że nie ale to tylko moje "widzi mi się" i nie biorę odpowiedzialności za Twoje eksperymenta. :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi