tpirat Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 to ja ostatnio 7 tonowa przyczepe/kemping przemanewrowywalem, po piachu i pod lekka gorke - efekt - krzyzaki do wymiany... :/ Niestety jak robiłeś to na reduktorze to do manewrowania przydałoby się odłączenie przodu. Też często manewruję z przyczepą i jak się załącza reduktor samochód dodatkowe opory stwarza przez zapięty przód. Idealnie dal mnie byłoby mieć reduktor z samym tyłem. Może da się to jakoś elektronicznie wymusić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 22 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Idealnie dal mnie byłoby mieć reduktor z samym tyłem. Może da się to jakoś elektronicznie wymusić? Hmm, w starych modelach (ileśtam przed 2000r) były ręcznie zapinane przednie napędy, więc takie coś bez problemu dało się zrobić. Odkąd są automaty - niestety. Mnie z kolei brakuje możliwości jeszcze ciut rozszerzonej, a mianowicie płynnego przełączania z reduktora na zwykłe przełożenie (niech jest nawet przy niskich prędkościach), bo nieraz aż się prosi w korku żeby przełączyć na reduktor i powolutku jechać. Ale potem jak się rozluźnia, to trzeba by się zatrzymać żeby wyłączyć reduktor, a to niebezpieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 .... nieraz aż się prosi w korku żeby przełączyć na reduktor i powolutku jechać. Ale potem jak się rozluźnia, to trzeba by się zatrzymać żeby wyłączyć reduktor, a to niebezpieczne. Wystarczy ruszyć lekko z pierwszego biegu , zapiąć dwójkę i puścić gaz i samochód nie zgaśnie nawet jak pojawi sie podjazd pod górkę. Komputer pilnuje żeby silnik nie zgasł. Tak jest w większości diesli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpirat Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 no ok ale jak nawet jedynka jest za szybka to reduktor w biegu idealny kilka razy też w korku pokusiłem się o zapięcie reduktora ale faktycznie jak zaczyna korek przyspieszać robi się kaszana )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zeng Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Czasami ziemię, gruz, częściej papier no i bardziej rekreacyjnie quada. Piasek pakowany w workach i cięzkie paczki papieru najpier władowane na burte, a potem dalej na pake spowodowały lekkie opadniecie burty, a jazda 15 km z quadem dobiła ją totalnie. Trzeba było dźwignąć z jakies 2, 3 cm żeby zamknąć. teraz mam zrobiony stelaż i podjazdy, które nie opierają się na tylniej burcie. Dobrym rozwiazaniem byłaby calkowicie demontowalna tylna burta, wtedy nawet wózkiem widłowym palety lepiej by się pakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 demontowana klapa jest w wersji amerykańskiej :027: niestety nie pokażę bo mam pakę od europy bo powypadkowe auto nie zamontuje inaczej bo nie ma wzmocnień w tym miejscu europejska burta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKmario Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 dokladnie, zarowno w d22 jak i d40 - fajny patent - 30 sek. i klapy nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7,62 Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 I tak codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arutoru Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 czasami wożę instalatorom butle do spawania, a nie zawsze chce mi się je zabezpieczyć, w większych zakrętach zastanawiam się co by było gdyby odpaliły? ...... może pierwsze autko w dieslu do kolejnej części szybkich i wściekłych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7,62 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 czasami wożę instalatorom butle do spawania, a nie zawsze chce mi się je zabezpieczyć, w większych zakrętach zastanawiam się co by było gdyby odpaliły? ...... może pierwsze autko w dieslu do kolejnej części szybkich i wściekłych Byłby to pierwszy Nissan o napedzie rakietowym a w zasadzie hybryda dizel - rakieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpirat Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Dzisiaj na dachu belkę stropową betonowa ze zbrojeniem zabrakło mi jednej a robota stała :diabel: Waga jakieś 80kg. podłożyłem gąbki i spiąłem gumkami. Myślę, że przy ostrym hamowaniu poleciałaby niezła kopia przed samochód Jadąc przez miasto ludziki się oglądali )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emix Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 - 300L preparatu do kanalizacji w opakowaniach 20L - 300L kwasu solnego 15% w opakowaniach 30L - meble - dywany - rzeźby drewniane, cała paka, w sumie, ze 350kg - płyty gipsowe, worki z cementem, worki z piachem, kafelki no i raz się zdarzyło, że 2 koleżanki lekko wstawione, ale to po drogach lokalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biernik Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 że 2 koleżanki lekko wstawione, ale to po drogach lokalnych To co , takie wstrętne były , że trzeba było je na pace wieść?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezusik Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 a co wy na to.kilka galonów ON.i wszystko co w praktyce potrzebne. http://rezus80.fotosik.pl/albumy/645890.html :kosci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7,62 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 a co wy na to.kilka galonów ON.i wszystko co w praktyce potrzebne. http://rezus80.fotosik.pl/albumy/645890.html No wypas :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość faja Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Rezusik, nieźle, na taki porządek to aż miło patrzeć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BESEL_ Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 a ktoś myślał nad czymś takim? teraz czas wakacji wiec w sam raz... http://images.google.pl/imgres?imgurl=http...sa%3DN%26um%3D1 http://images.google.pl/imgres?imgurl=http...sa%3DN%26um%3D1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 a ktoś myślał nad czymś takim? teraz czas wakacji wiec w sam raz... http://images.google.pl/i...sa%3DN%26um%3D1 http://images.google.pl/i...sa%3DN%26um%3D1 Ja ostatnio w Pradze takiego agenta widzialem nie navara ale calkiem ciekawe http://www.zie.pg.gda.pl/~atrzinsk/my/DSC_3535a.jpg :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaILosZ Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Widziałem dzisiaj we Wrocławiu NP300 z ciekawą zabudową na pace. Zgadniecie???? To był oczywiście domek campingowy:D śmiesznie wyglądało to połączenie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fragles13 Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 To co powiecie na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 100 m2 maty karate i wiele innych rzeczy z tyłu na fotelach, zamierzam prawie 200 przewieść a na razie nie mam haka i chyba na raz muszę zmieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość faja Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Mieszalnik do farb dwie części, w sumie 400 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kkf Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Widziałem dzisiaj we Wrocławiu NP300 z ciekawą zabudową na pace. Zgadniecie???? To był oczywiście domek campingowy:D śmiesznie wyglądało to połączenie:D Eeee tam. Ja w tym roku trafiłem w Chorwacji na D40 z zabudową kempingową. Wyglądał conajmniej dziwnie, ale kierowca był szczęśliwy czyli działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KotSylwester Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 (edytowane) Beczka 209 litrów, pełna. Waga pewnie 230-240kg. Jechało się wspaniale Edytowane 1 Września 2009 przez KotSylwester Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość don_martinez Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 (edytowane) A co powiecie na to? link:-) Edytowane 1 Września 2009 przez don_martinez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi