LuckyLuke Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Witam, szukam pomocy ws. autka : https://www.otomoto.pl/oferta/nissan-pathfinder-le-2010r-2010-2011-salon-polska-serwis-aso-navi-kamera-skora-aut-ID6A4SgD.html#c5ea376fd0 Wygląda uczciwie, pytanie natomiast na temat awaryjności i na co zwrócić szczególną uwagę przy kontroli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal_S Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Cześć, jestem nowy na forum i szukam informacji i pomocy w kupnie auta. Po Dwóch kombi w dieslu postanowiłem zakupić samochód z przeznaczeniem wyprawowym. Dużo będzie jeżdżone po mieście i asfalcie, ale chce mieć auto którym razem z żoną będziemy mogli pojechać w długi objazd po europie i to bardziej wschód i południe niż autostrady niemiec. Do tego dochodzą krótkie i weekendowe wypady w Polskę. Decyzja padła na Pathfindera (rozważam jeszcze xterra). Po przeczytaniu iluś stron, artykułów i wątkach na forum skłaniam się w strone v6 4.0 z gazem. Mam upatrzone trzy egzemplarze, i chciałbym zapytać bardziej doświadczonych kolegów co o tym sądzicie i czy nie ładuje się na minę. Oto ogłoszenia które przykuły moją uwagę: https://www.otomoto.pl/oferta/nissan-pathfinder-4-0-v6-benzyna-lpg-automat-ID6zo9g3.html https://www.otomoto.pl/oferta/nissan-pathfinder-idealny-ID6zDo47.html#61c402b2c6 https://www.otomoto.pl/oferta/nissan-pathfinder-ID6zc4tH.html#870d173789 Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi i uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Najbartdziej mi sie podobaja przebiegi 2 i 3-go: ponad 10-letnie auta i przebieg 113 i 174 kkm, uśmiać się można, stały w garażu????? ja za duzo nie jeźdze a na swoim w ciągu roku zrobiłem 26000 (do pracy mam 13km, wakacje 6-8tyś, i jazda w koło komina....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Mój 2006r. Ma 93tyś km i mogę pokazać Ci raporty z tankowań i przebiegów od czasu kiedy go kupiłem. Po KRK Patkiem nie jeżdżę no chyba że muszę drugie autko żonie zostawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal_S Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Panowie, przebieg to sprawa wtórna - ważne co auto sobą reprezentuje. Jeśli ktoś widzi coś niepokojącego (inne reflektory, jakieś detale których nie powinno być itp.) to będę wdzięczny za info. Jakoś zachęca mnie ten z Lublina, gdyż ma teoretycznie silnik po remoncie (pytanie dlaczego?). Ten co ma ponad 200 tysi przelotu też wygląda spoko, ale wisi już jakiś czas - czyżby v6 się nie sprzedawały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthur Opublikowano 25 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Witajcie, Poszukuję informacji na temat realnych różnic pomiędzy Patim 4,0 a Xterrą 4,0 Wiem że Pati ma z tłu sprężyny (a nie resory jak Xterra), Skrzynie rozdzielczą z ustawieniem AUTO oraz często lepsze wyposażenie. Czy jednak w praktyce jeździ się Xterrą dużo gorzej? Chodzi mi głównie o zachowanie na asfalcie i lekkim terenie/wybojach. Z założenia ma to być samochód rodzinno rekreacyjny który zastąpi obecnego Troopera 3,5 :-P Każda inna uwaga na temat różnic (zwłaszcza uzyskanych oranoleptycznie, a nie wyczytana gdzieś tam mile widziana ;-) Pozdrówka, A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlekowy Opublikowano 30 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 (edytowane) Witam Jestem tu nowy i potrzebuję info o patku nr vin: VSKJVWR51U0202688 Z góry dziękuję za info Edytowane 30 Czerwca 2018 przez Mlekowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal_S Opublikowano 3 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Cześć ponownie, wciąż szukam swego Pathfindera V6 i sprawdzając Vin'y zauważyłem że różnią się odnośnie modeli z przed 2008 i po 2008. Wiem że w US nastąpił wtedy mały facelift i czy ktoś z bardziej obeznanych kolegów może mi powiedzieć czy coś zmieniło się w silniku i osprzęcie? Czy tylko to co znalazłem odnośnie wyglądu? Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal_S Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Po codziennych poszukiwaniach powoli zaczynam tracić wiarę w znalezienie swojego Patha v6 4.0. Jeden interesujący okazał się 2WD, pozostałe zawsze mają coś co dyskwalifikuje. Zastanawiam się więc nad zmianą frontu, i myślę o 2,5 dCi - i tu pytanie - jak się tym jeździ? Mocy nie za mało jak na takie auto? Na co uważać i co najczęściej się sypie? W sieci jest dużo artykułów na ten temat ale zawsze lepiej usłyszeć coś z pierwszej ręki. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisT Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 (edytowane) Nt. 2.5 dci napisano już wszystko na tym forum. Wypunktowano dobre jak i złe strony tego auta. Po przeczytaniu działu Pathfinder , dziesiątek stron, setki tematów, tysięcy odpowiedzi będziesz mieć obraz tego co chcesz i wybór będzie tylko Twój. Zresztą nadal niełatwy. Nie czarujmy się, jest to auto która de facto nie ma odpowiednika, zastanów się czego chcesz i czego oczekujesz od tego typu pojazdu. Path to nie BMW X5,Volvo XC90, Porsche, Audi Q7, itp i nigdy takim autem nie będzie. Chyba ze model R52. Edytowane 12 Lipca 2018 przez KrisT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkonrad9 Opublikowano 16 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Witam Panowie jestem na etapie kupna Nissan Pathfinder. Mam 2 szt. na oku. Prosze o wasze opinie, sugestie. Z gory dzieki. Pozdrawiam https://www.olx.pl/oferta/nissan-pathfinder-lift-100-org-niemcy-klimatronic-kamera-navi-alu-CID5-IDwmLTR.html https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-nissan-pathfinder-2007-CID5-IDwGVF3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NissanFun Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 (edytowane) Panowie jak się wybrać na ogledziny Path'a? W co się zaopatrzyć, jaki program, jaki kabel polecacie? Edytowane 27 Sierpnia 2018 przez NissanFun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 ELM327 i Torque. Ale najlepszy byłby Consult bo niestety wszystkiego ELM nie pokaże. Poczytaj na forum posty o autodiagnostyce. Klimę, skrzynię automatyczną oraz rozdzielczą można w ten sposób sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NissanFun Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Dziękuję za sugestie, a czy jakiś konkretny interfejs możesz polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saladin Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Dzień dobry, planuję zakupić Pathfindera w roczniku 2005-2008 z silnikiem 2,5 dCi i manualną skrzynią biegów (mniejsze spalanie) i mam jeden egzemplarz na oku: http://www.motolider.com.pl/Nissan2092/search/1 Chciałbym prosić osoby bardziej zaznajomione w Pathfinderach o rzucenie okiem na te ogłoszenie i określenie, czy warto się nim zainteresować czy wręcz przeciwnie. Jestem z górnego śląska więc do Rzeszowa trochę drogi mam. Jeśli po opisie i zdjęciach auto będzie się "kwalifikować", to postaram się uzyskać VIN. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasze Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Witam wszystkich! Czy panie i panowie znają ten samochód? https://www.otomoto.pl/oferta/nissan-pathfinder-2-5-dci-4x4-nowe-opony-bfg-at-lift-2-cale-hak-3t-idealny-na-wyprawy-ID6Aon3y.html Chcę go kupić. Wpakuję się czy będzie ok, oto jest pytanie :) Pozdrawiam Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BrennaStar Opublikowano 7 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 (edytowane) Cześć, to mój pierwszy post na forum NissanKlub. Potrzebuję 5-7 osobowego wozidła 4x4. Wybór padł na Pathfindera do 30 000 PLN (na codzień, po mieście jeżdzę czymś innym). Szukam w okolicach małopolskich i śląskich, niestety nic ciekawego nie widziałem. czymś innym) Pierwszy przykład z brzegu: ogłoszenie vs rzeczywistość 3:0 (pomijam odburkiwanie, zamiast odpowiedzi sprzedającego) https://www.otomoto.pl/oferta/nissan-pathfinder-2-5-dci-171-km-4x4-z-vatem-ID6AFv7D.html#c6bfe97c6f Zastanawiam się nad przeglądem tych 2 egzemplarzy: 1. https://www.otomoto.pl/oferta/nissan-pathfinder-navi-7-miejsc-4x4-manual-ID6yHfqh.html#c6bfe97c6f 2. https://www.otomoto.pl/oferta/nissan-pathfinder-gwarancja-2-5-diesel-4x4-terenowy-slask-zabrze-1-wl-ID6AT9rN.html#c6bfe97c6f PS. Bardzo pomocny wpis z tego tematu sq9mcs (jeśli to czytasz, przyjmij moje podziękowania ) https://forum.nissanklub.pl/topic/45458-chcesz-kupić-pathfindera-zapytaj-tutaj/?do=findComment&comment=1041083 Może ktoś z forumówiczów ma coś ciekawego (Małopolskie i Śląskie)? Edytowane 7 Października 2018 przez BrennaStar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 7 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Spalanie 9L po mieście no chyba jedno skrzyżowanie jest w tym mieście. Gość nie wie o czym pisze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisT Opublikowano 7 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 sq.... hehhehehe moj tyle pali, a skrzyżowań mam więcej a niżeli jedno.... tylko dopiszę iz jezdzę (staram się) spokojnie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BrennaStar Opublikowano 7 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Na przebieg i spalanie nie zwracam uwagi w ogłoszeniach. W piatek miałem okazję prowadzić 13-letniego Pathfindera i moje pytanie: czy w każdym sprzęgło łapie na samej górze? Podobno rok, czy dwa lata temu była wymieniona dwumasa i sprzęgło. Poszukam jeszcze z miesiąc. Jak nic ciekawego nie trafię, to biorę co będzie pod ręką. W tej kwocie z takim rocznikiem, każdy będzie miał prawo się posypać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal_S Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Panie i Panowie - czy jest gdzieś w sieci strona gdzie bezpłatnie rozkoduje całe wyposażenie po numerze VIn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BrennaStar Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Ok, kupiłem. Pierwsze wrażenie: czołg w porównaniu z Espace, którym jeździłem dłuższy czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal_S Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 BrennaStar - gratuluje. Czyżbyś to Ty kupił tego z warszawskiego Mokotowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnik1 Opublikowano 13 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Cześć wszystkim Słuchajcie mamy nissana z 2006 roku,2.5 dci. Kupiliśmy go w 2012 roku z przebiegiem 140 tys. Autko wrócilo na kolach,mialo uszkodzy tylko zderzak ktory byl przymocowany taśma(wszytskie śruby itp sa orginalne) Auto mialo byc dla nas,ale tak wyszlo ze stoi 6 lat nie uzyykowane,wiadomo nieraz przepalimy itp,ale szkoda zeby sie marnowal. Przez te 6 lat zrobiliśmy nim jakies 3 tys km. Autko jest do opłat. Mysle nad cena 22 netto. Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marc1n Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Witam przymierzam się do zakupu pathfindera z lat 2005 - 2008, oczywiście tylko i wyłącznie diesel 2,5. Teraz pytanie na co zwracać uwagę przy oględzinach? Co jest bolączką tego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi