kajusDE Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Mi właśnie wczoraj wyskoczył komunikat o przeglądzie. Mamy tu jakiegoś forumowego kolegę co handluje zestawami jak wyżej (oleje, filtry) bo do takich rzeczy allegro i inne ebay'e omijam szerokim łukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahazomor Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Ja kupowalełem w sklepie www.sklep-oleje.pl, motula olej i filtry z knechta, dobre ceny, z polskiej dystrubucji (intercars). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krez Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 (edytowane) CMK Krzemionki KrakówDrugi przegląd QQ 1.6 benzyna w dniu 04-04-2014 - przebieg 23 926 km - olej Liqui Molly 5W30 Leichtlauf Special ACEA A5-08/B5-08 5L - 153,43 pln (własny - auto-moto.sklep.pl) - filtr powietrza LX1983 Knecht - 24,80 pln (własny - intercars) - filtr kabiny LA396 - 39,51 pln (własny - intercars) - filtr oleju - 41,02 pln (ASO) - uszczelka korka mała - 5,74 pln (ASO) - płyn hamulcowy DOT-4 0,5L - 46,57 pln (ASO) - płyn chłodzący GlycoCool G48 1L (beczka) - 8,23 pln (ASO) - gaśnica regenerowana - 16,61 pln (ASO) - przegląd stanu nadwozia (lakierniczy) - 49 pln (ASO) - przegląd okresowy robocizna - 544,75 pln (ASO) Suma: 929,66 pln (w tym ASO 711,92 pln + własne 217,74 pln) Sporo - mój ojciec kt też ma QQ 1.6 był w Tarnowie i tam robocizna 340 pln wiec polecam tym z Krk i okolic bujnąć się do Tarnowa - blisko i 200 pln taniej na samym przeglądzie :/ Samochód umyty, częściowo odkurzony, banieczka z resztką LM w bagażniku. Nasmarowana przelotka kierownicy i gumowe tuleje zawieszenia. Dodatkowo zgłosiłem trzeszczenie centralnej części kokpitu (klima, radio) - i o dziwo zostało to naprawdę poprawione poprzez załozenie gumowych osłonek na zatrzaski kokpitu. Nadal nie udało mi się jednak wyeliminować jednego dźwięku coś a'la drgający plastik albo przewód w okolicach kierownicy. Zgłosiłem również znaczek nissana na tylnej klapie z powodu obłażenia farby - będzie wymieniony Edytowane 23 Kwietnia 2014 przez Krez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galezow Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Pierwszy przegląd : ASO Nissan Dąbrowscy Zabrze : - olej shell 5w-30 (swój ) - filtr kabinowy ( serwis ) - filtr oleju (serwis) - korek (serwis) - robocizna - 154 zł Razem koszt : 320 zł Jestem bardzo zadowolony z serwisu. Tam kupiłem auto i tam też pojechałem na serwis z Krakowa, Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik77 Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Czy Koledzy przerabiali czwarty przegląd QQ? Co robili i ile placiliscie? Co prawda to już po gwarancji ale moje zadowolenie z obslugi ASO Impwar jest na tyle duże że zapewne zawitam do nich po raz kolejny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipa Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Yama Osielsko 3 przegląd: - 72 tys. km - 2.0 dci - olej swój ( shell helix ultra extra 5W-30) - f. powietrza swój (Knecht) - f. przeciwpylkowy swój (Knecht) - f oleju - 78.80 zł ASO - uszczelka korka - 5,43 zł ASO - przegląd po 3 latach - 278,96 zł - materiały pomocnicze - 11,07 zł - przegląd nadzwozia i podwozia - 62,97 zł - samochd zastepczy - 50 zł SUMA ASO: 487,23 zł + ok. 270 zł za moje cześci Cena przeglądu uwzglednia zniżkę 10 % za członkostwo w YOU+NISSAN Na gwarancji do wymiany: 1. Pas kierowcy (od pasa odchodzą nitki) 2. zamek drzwi kierowcy (blokowanie centralnego zamka - szczególnie w zimie) 3. sygnalizator pasów tył (pokazuje że są cały czas zapięte) 4. nakładki chromowe na przeciwmgielne - "bąbluje" nikiel 5. łączniki stabilizatora przód Uwagi i zastrzeżenia do serwisu: brak + w końcu w poczekalni darmowa kawa i krówki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanteS Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Gipa, tak tylko dla mojego spokoju bo tez zbliża się przegląd po 3 latach w 2.0 dci: wymieniłeś filtr paliwa? Czy problem łącznika stabilizatora objawiał się w jakiś konkretny sposób? Poproszę serwis o przegląd zawieszenia ale u mnie nic specjalnie nie stuka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipa Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Gipa, tak tylko dla mojego spokoju bo tez zbliża się przegląd po 3 latach w 2.0 dci: wymieniłeś filtr paliwa? Czy problem łącznika stabilizatora objawiał się w jakiś konkretny sposób? Poproszę serwis o przegląd zawieszenia ale u mnie nic specjalnie nie stuka... filtr paliwa był tylko odwodniony zgodnie z gwarancją a wymieniony został na drugim przeglądzie przy przebiegu 55 tys. km łącznik stabilizatora - NIe czułem żadnych stuków podczas jazdy. W zasadzie powiedzieli mi dopiero na serwisie że jest nieznaczny luz i należy go wymienić. Sam bym tego w życiu nie zauważył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu QQ Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 No i ja już też jestem po pierwszym przeglądzie. Przegląd zrobili mi w firmie Polmotor w Szczecinie. Co do cen to chyba nie ma aż tak wielkiej tragedii : - koszt przeglądu 429zł (robocizna, filtr oleju silnikowego, uszczelka pod korek spustowy oleju silnikowego) - olej silnikowy - własny - filtr kabinowy - własny Narazie wszystko w aucie bez zastrzeżeń. Oby tak dalej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi_1_2_3 Opublikowano 31 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Witam Jestem właśnie po pierwszym przeglądzie w Bilex Częstochowa Wymiana oleju (5x30), wymiana filtra kabinowego, dezynfekcja klimy, auto wymyte Łączny koszt 680 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi