RAAAD Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Mam pytanie. Co myślicie o amorach z niżej półki np Deckermann czy Srline lub inne w podobnej cenie. Czytałem temat i najlepsze opinie są Kyb. Mają być montowane do Vento do tyłu. I widzę że ceny są tańsze do vw niż nismo . I lepiej więcej zapłacić za lepsza markę i śmigać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 28 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Denckermanna nie polecam, tandeta. Z tymi SRLine to domyślam się, że chodzi po prostu o SRL? Jeśli tak, to polecam. O ile dobrze pamiętam, to jakaś francuska marka kładła je na pierwszy montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 28 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 http://www.srline.com - to polcar pakuje i raczej Francję to widziało przepływając statkiem z Chrl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jad1014 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Niedługo po kupnie przyszło mi wymienić amortyzatory z przodu to zapłaciłem 370 za sztukę KYB w sumie nie narzekam bo zrobiłem na nich już 12 k, no ale ta cena mnie zabiła delikatnie... teraz już staram się części kupować samemu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limo Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 (edytowane) Heh, a ja wciąż na oryginałach... a to już 260 tyś km :] Wspaniały samochód pod względem wytrzymałości. Edytowane 23 Czerwca 2012 przez limo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer2000 Opublikowano 1 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 u mnie też oryginały siedzą sie zdziwiłem ostatnio 236tysi nalatane na nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limo Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 (edytowane) OK wyminione amorki - rdza jednak robi swoje. Z przodu mam Daichi, z tyłu Kayaby. Może to kwestia przyzwyczajenia, ale po wymianie tych ostatnich jakoś dziwnie się jeździ - charakterystyka tłumienia jest chyba miękka - czuć jakis dziwne przeciazenia na fotelu. Edytowane 13 Sierpnia 2012 przez limo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer2000 Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 może wkońcu się zachowuje tak jak powinnien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
counterox Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Siema A ja mam inne pytanie co do amorków. Szukałem długo luzu w zawieszeniu, był minimalny na górnych tulejach ( w granicach luzu fabrycznego ). Miałem herth+buss jakoparts od momentu zakupu, wsadziłęm lemfordery ( identycznei wykonane zewnętrznie jak i wewnętrznie - rozbierałem - tylko inna nazwa pakowacza... producent ten sam. Ale wracając do zawieszenia, rok temu wje... się w dziurę i od tamtej pory auto pływało po drodze. Cały zawias rozebrałem, powyginałem, posprawdzałem i co się okazało : Luz jest TYLKO I WYŁĄCZNIE na dolnym mocowaniu amortyzatora. W katalogach widziałem, że jest góra, cały zestaw naprawczy góry itp, ale nigdzie nie widziałem dołu. Czy ma ktoś może stary, prawy amorek do odsprzedania/oddania w celu wymiany samego dolnego mocowania ( gumy ) ? Amory jeszcze mają dobrą charakterystykę i są oryginalne ( 110 tys. przebiegu mam ). Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Jak byś napisał do jakiego nissana moze ktos by znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
counterox Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Kurde, miałem w podpisie jakie auto P11.144 2.0 140 koni 2000/2001 rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limo Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 może wkońcu się zachowuje tak jak powinnien Na szczęście całość się utwardziła i teraz nie ma jazdy jak w łódce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrekus Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Panowie czy możecie podać cenę wymiany kompletu amortyzatorów przód/tył ? A może znacie cene wymiany łożyska przedniego komplet ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efej1 Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 przecież wymienic możesz sam ,tylko trochę chęci , tylko troche,nawet kanalu nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ace Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Witam. Możecie powiedzieć czy standardowe tylne amortyzatory w Nissanie Almera Tino pojemość 1,8 i 2,2 są takie same? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz... Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 (edytowane) Dzisiaj wymieniłem amorki z tyłu.Na ostatnim przeglądzie w czerwcu prawy miał 43% a lewy 57%.Po tym jak z prawej strony zaczął tłuc się amortyzator wziąlem się za wymianę i okazało się że górne mocowanie amorka się rozleciało.Oczywiście do wymiany poszły amortyzatory,osłony z odbojami i poduszki. Edytowane 10 Lipca 2013 przez nissan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Czeka mnie wymiana sprężyn w n15 z tyłu Ale cóż to się da. Jak już nawet sam jadę to haczę o progi zwalniające.A jak jest więcej osób to całkiem. Amorki z tyłu mają ponad 70%, Kupiłem sprężyny Kyb K-flex. Mierzyłem auto jak wysoko stoi do rantu błotników i z przodu maja 63cm a z tyłu jest 60,5cm. Zobaczę jak będzie po wymianie. Oby lepiej. W sobotę wymieniałem również amorki z tyłu w n15. Kupiłem Kyb gazowe bo innych tej firmy nie było.Jest spora różnica w starych a nowych. Jak przy wciśniętych do końca to stary się dwa razy szybciej wysuwał od nowego.Teraz mam spokój na jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubass Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Panowie polecacie amorki firmy Meyle http://www.autoamortyzatory.com/meyle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melsky Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 To zależy, ja z Meyle nie miałem nigdy problemów większych, a z kolei mój szwagier nigdy w życiu by nie kupił amorków tej firmy. BTW. Znalazłem fajną stronkę z wideo-poradami typu "jak to naprawić", enjoy: http://poradnik-kierowcy.pl/jak-wymienic-amortyzatory/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik118 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 (edytowane) Cześć, Potrzebuję wymienić przednie amortyzatory w Micrze K11 1998r 1.3. Jaką firmę polecacie? Dajcie znać jeśli mieliście styczność z poniższymi markami: - przebieg roczny ok 4tyś km - cena ma znaczenie, budżet 150 - 300zł / kpl - skłaniam się ku gazowym (gazowo-olejowe) - czy lepsze olejowe? Dostępne modele: 1) SRL 170zł http://allegro.pl/amortyzator-przod-nissan-micra-k11-92-00-prawy-i5044143733.html 2) BERGH 150zł kpl http://allegro.pl/amortyzatory-przod-nissan-micra-ii-k11-bergh-i6413883025.html 3) GT PARTS 160zł http://allegro.pl/amortyzatory-przod-nissan-micra-k11-1992-03-gaz-i4933019214.html 4) DACO 200zł http://allegro.pl/amort-przod-2szt-nissan-micra-k11-odb-gazowe-i5594021115.html OLEJOWE 5) GH 160zł http://allegro.pl/amortyzatory-przod-nissan-micra-k11-92-03-olejowe-i6748552367.html 6) KYB 300zł niestety też olejowe http://allegro.pl/amortyzatory-kyb-przod-kpl-nissan-micra-k11-92-03-i6728983414.html Edytowane 14 Stycznia 2018 przez pawlik118 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nissan89 Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 NK pierwsze slysze oby to nie chinole byly;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech22 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 (edytowane) Witam. Wie ktoś czy mocowania amortyzatorów almerach n16 z silnikami 2.2 di różniły sie na przestrzeni lat? Chodzi głownie o zwrotnice kilich podejrzewam jest caly czas ten sam. Edytowane 15 Stycznia 2021 przez Lech22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi