Gość appaloosa Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 Jakie amortyzatory polecacie na przód do almerki 98' n15 ? Czy coś potrzebuję oprócz amortyzatorów aby mechanik mógł je wymienić? BTW muszę wymienić też klocki, gdzie jakie i za ile polecacie?? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość heineken72 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 na tył to wiem ze odboje i osłony ale na przód pewnie też ps. gdzie kupic tanio amorki na tył na alegro najtańsze ok 250 zł/szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Angel Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 ja znalazlam Kayabe (tył) do swojej primerki za 180 zl w Inter Cars (kolega ma zniżkę . Ale teraz je musze wymienić. Podobno w Shell autoserv wymieniają za 47 zł za sztukę ale pod warunkem że amorek nie jest w spreżynie itd. bo wtedy jest wiecej roboty. Macie pojęcie czy te primerki mają amorki w sprężynie? (98 r. 2,0l TD, kombi)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość heineken72 Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 tak mają amorki w spręzynie to tzw. kolumna makpersona ale ja do p10 mam kayabe za min 260 zł ;( do P11 jest tańsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość appaloosa Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Co myśłicie o tych amorkach ? http://www.allegro.pl/item113890015_amorty..._z_kayaby_.html N15 98' sedan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafalski Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Co myśłicie o tych amorkach ?http://www.allegro.pl/item113890015_amorty..._z_kayaby_.html N15 98' sedan Ja myślę że warto kupić KYB-y ale nie koniecznie z allegro np.http://sklep.intercars.com.pl/ Trochę się orientowałem w temacie wieć chętnie się podzielę wiedzą A więc Jc , daco do du...y nie warto kupować kumpel kupił i za 3 tygodnie do warsztatu bo mu coś stuka Sachs drogie, ponoc Magnum 2 lata gwarancji ale rożnica w cenie w moim przypadku to 200zł/szt Magnum a Kayaba 220/szt a facet mi powiedział ze do japonczyków najlepsze Kayaba. I chyba przy tym pozostane 220zł x 2 plus 100-wa wymiana =540zł nie tak żle no chyba że coś wyjdzie przy wymianie np.osłona , odboje i takie tam :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość appaloosa Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 No tak tylko w w/w sklepie stoją po 335 za sztukę a na allegro za 235 czyli 100 PLN na jednym :shock: jak do tego dodam też kilka innych elementów, które muszę wymienić to wyjdzie pewnie jeszcze większa różnica... Jeszcze jedno - znalazłem osłony + odboje: http://www.allegro.pl/item114248086_oslony...obacz_opis.html Polecacie czy odradzacie ? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafalski Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 No i coz jestem po wymianie amorkow przod :grin: Jestem verry happy ,zakupiłem Kayaba premium olejowki (tzn. kolega zakupił po znizce) Przejechalem poki co ze 100kilometrow ale czuc wyrazna roznice tym bardziej ze prawy stary amor mial z 5 % skutecznosci (juz go niebylo ) Auto teraz jedzie jak sportowe szybciej wchodzi w zakrety i to prowadzenie ta skutecznosc tlumienia :grin: Tak wiec polecam amorki Kayaba a jak przejade troche wiecej to postaram sie podzielic swoim spostrzezeniami choc jestem prawie pewien ze bedzie ok ty,m bardziej ze Kayaba to najlepszy i najwiekszy producent amorow Made in Japan i daja 2 lata gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Tez zalozylem kayaby na przod (200zl za sztuke :grin: ) i tez olejowe. Przejechalem na nich 2000km i jest wszystko ok. Troche twardziej ale duzo lepiej. [ Dodano: 11 Lip 2006, 10:49 ] A tu sa jeszcze taniej http://www.sklepmoto.pl/szuk.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 To mi koleś z IC znalazł KAYBA za 151 zł/szt - po jego rabacie do sunnego N14 2.0d sedan - przód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 A ja zdecydowałem się na BILSTEINY B4 znalazłem za 800zł 4 szt. Chciałem B6 ale prawie dwa razy droższe :? Po wypłacie zakładam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 A ktoś coś słyszał o amorkach Boge Turbo? Chciałem koniecznie kupić Bilsteina B4 bo podobno KYB się popsuła (na nasz rynek trafiają z chińskich fabryk), ale niestety gość, który ma je w atrakcyjnej cenie nie może ich ściągnąc od miesiąca (sezon urlopowy w Niemczech). Zaproponował w tej samej cenie Boge'a czyli Sachsa na rynek niemiecki. Przeglądałem opinie na innych forach i są bardzo pozytywne. Sam kiedyś zamontowałęm je w Almerce i zero problemów. Co sądzicie o nich? Cena 330 PLN za komplet na tył to dobra oferta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość heineken72 Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 a ja kupiłem na www.amorki.com na tył po 210 zł sztuka amorki PARAUT firma nieznana ale pytałem podobno idą tej firmy do seryjnych subaru .... no i pisze na nich made in japan podobna mają byc dobre .... dwa lata gwarancji bez limitu km zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Ładna cena, szkoda że nie mają takich do 2.0 benzynki. A przy okazji się zapytam - czy po wymianie amortyzatorów z tyłu w P10 trzeba regulować zbieżność? Tak mi powiedzieli w Norauto, ale coś nie bardzo jestem przekonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Ładna cena, szkoda że nie mają takich do 2.0 benzynki. A przy okazji się zapytam - czy po wymianie amortyzatorów z tyłu w P10 trzeba regulować zbieżność? Tak mi powiedzieli w Norauto, ale coś nie bardzo jestem przekonany. Zajrzyj na http://www.mts24sklep.pl gość sprzedaje Bilsteina B4 za 165 PLN/szt. (tyle że chwilowo brak towaru), Sachsa ma w tej samej cenie (kupuje w Niemczech a tam ponoć Sachs nazywa się Boge). Ewentualnie znalazłem tanio KYB w Gdyni www.bonus.gda.pl za 190 PLN. Wybrałem Boge'a bo tanio i równie dobre. Wolałbym co prawda Bilsteina, ale nie mogłem już czekać, moje amorki praktycznie padły ;-) Co do KYB to faktem jest, że właśnie otworzyli fabryczkę w Chinach i ponoć zalewają wschodnią Europę tym towarem...nie brzmi optymistycznie, ale może i są równie dobre... Co do zbieżności to pierwsze słyszę, nie sądzę aby trzeba było to robić, ale nie się wypowiedzą Ci co już przez to przeszli (ja wymieniam pod koniec tygodnia to się dowiem ;-) ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość heineken72 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 nie trzeba regulować zbierzności z tyłu tylko trzeba przy montowaniu amorków zwrócić uwagę by były prawidłowo zamontowane w łożysku amortyzatora szczególy w manualu opisane są pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dominik86st Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Co do KYB to faktem jest, że właśnie otworzyli fabryczkę w Chinach i ponoć zalewają wschodnią Europę tym towarem...nie brzmi optymistycznie, ale może i są równie dobre... Jak mówi Łódzki nadworny mechanik NKP - Henio, brać KYB tylko nie "madie in China". Chyba wie co mówi bo sam reklamował takie, a raz nawet ktoś specjalnie naklejkę nakleił żeby nie było widać że to made in china :]. w 4cars.pl dziwili się jak zapytałem o chińskie KYB, gadali że nie mają tam fabryki. Może w chinach robią podróby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość appaloosa Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Heh właśnie zamówiłem KAYABA za coś około 760 PLNz akomplet tył + przód - mam nadzieję że made in japan Jak będą made in china to za miesiąc przedstawię wrażenia 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Co do KYB to faktem jest, że właśnie otworzyli fabryczkę w Chinach i ponoć zalewają wschodnią Europę tym towarem...nie brzmi optymistycznie, ale może i są równie dobre... Jak mówi Łódzki nadworny mechanik NKP - Henio, brać KYB tylko nie "madie in China". Chyba wie co mówi bo sam reklamował takie, a raz nawet ktoś specjalnie naklejkę nakleił żeby nie było widać że to made in china :]. w 4cars.pl dziwili się jak zapytałem o chińskie KYB, gadali że nie mają tam fabryki. Może w chinach robią podróby? Ależ oczywiście, że mają i nawet się z tym nie kryją (jest info na http://www.kyb.co.jp/english/company/base/asia.html) nawet sporo tego jest. Ja w każdym razie zakupiłem Boge'a...przynajmniej jest szansa, że robiony w Niemczech (chociaż też mają fabrykę w Turcji i z tamtą idzie scheiss). Cena wyszła około 150 PLN/szt. więc uważam że można zaryzygkować (miały być za 165 Turbo, ale do {Primerki są tylko klasyczne). Boge często robi amorki na pierwszy montaż do VW i Audi, a to przekonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marko Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 sie ma N maniacy jeśli amorki to tylko KYB w kilku furkach z rzędu je wymie niałem uważam,że są dobre podaję stronkę jest to sklep wysyłkowy mają dobre ceny miesiąc temu kupowałem do p11 na tył 204zł.Pozdrawiam wszystkich www.sklepmoto.pl :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość appaloosa Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 A ja muszę powiedzieć, że kupiłem od gościa z allegro amortyzatory KAYABA EXCEL-G gazowo- olejowe na tył i przód za 747 PLN komplet - amorki made in japan Gość ma nicka - Marcinesko , kupowałem poza Allegro, choć niedoświadczonym allegrowiczom polecam raczej Allegrowe transakcje. Jeśli chcecie zaoszczędzić na wymianę to polecam - ja jestem b zadowolony. Minus jest taki, że nieraz trzeba poczekać dłużej - ja czekałem w sumie 9 dni bo akurat nie było na przód. W czwartek mam umówionego mechanika, dam znać jak się sprawują po wymianie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafalski Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 W czwartek mam umówionego mechanika, dam znać jak się sprawują po wymianie. A ja już jestem po wymianie KYB na przód:P Póki co sprawują się rewelacyjnie -tak jak Nasz Robert Kubica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Czy ktoś orientuje się jaką średnicę ma trzpień tylnego amortyzatora do Primery P10? Chciałem kupić nowe osłony ale gość ze sklepu stwierdził że musi znać tą średnicę, aby dobrać osłonę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość heineken72 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Byłem na dole zmierzyc swoje stare (jeszcze nie wywalone) amorki i mają wałek fi 20mm Sa one z nadrukiem NISSANA innych producentów chyba tez taką maja srednice ja za kpl osłon dałem bez rabatu 75 zł ... drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Właśnie przypomniałem sobie, że niestety do Twojego 2.0d wchodzą inne amorki niż do 2.0 benzyna. Więc i średnica może być inna. Ale wielkie dzięki za fatygę! W Gdańsku są osłony po 25zł/szt, tylko muszę znać średnicę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi