Gość heineken72 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Racja 2,0d i 1,6 benzyna maja takie same... 2,0 ma inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udało mi się zmierzyć amorki w samochodzie i wygląda na to, że też mają średnicę 20 mm. [ Dodano: Pią 18 Sie, 2006 ] No i kupiłem na Allegro tylne amorki Monroe za 285zł/szt. Z markowych wyrobów nic taniej nie znalazłem. Przejchałem na nich już ładnych kilkaset km i jestem zadowolony, pomimo krążących gdzieniegdzie opinii że to szajs. Nie jest ani za twardo, ani za miękko. Jak dla mnie w sam raz. Zresztą przy okazji wymiany zauważyłem, że oryginalne amorki Nissan to też Monroe. Trochę tylko szkoda, że niedługo po moim zakupie ten sam sprzedawca zaczął sprzedawać KYB w tej samej cenie... Ale i tak jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziubek2288 Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 Witam wszystkich mam pytania dotyczące amortyzatorów na tył do Nissana Sunny N14- Które wybrać czy firmy DECO czy GPD.Czy one nie będą za twarde i czy są warte uwagi Czy te amorki nie będą za miękie a może za twarde??? Z góry dzięki za odpowiedzi.!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AUTOMAT_82 Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 Nie znam tych firm. Ale mogę ci polecić Sachs. Nie kupuj Monroe - przereklamowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MariuszH Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 Ostatnio wymieniałem amorki - z przodu dałem Sachsy a z tyłu jakieś japońskie na H... ale dokładnej nazwy nie pamiętam bo kuzyn mi załatwiał bez marży. Pozdrówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziubek2288 Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 Witam i dzieki za rade ale niestety mam do wyboru tylko te dwie firmy czyli DECO i GPD [ Dodano: Pon 09 Paź, 2006 00:58 ] Czy te amorki nie będą za miękie a może za twarde??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziubek2288 Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 Witam mnie proponują amorki na tył firmy DECO lub GPD oraz SFEC co wy na to czy wart są one uwagi .Dzięki i pozdrawiam KTóRE LEPIEJ WYBRAć ? Cena jest podobna (120 do 140 zł.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafalski Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Witam mnie proponują amorki na tył firmy DECO lub GPD oraz SFEC co wy na to czy wart są one uwagi .Dzięki i pozdrawiam KTóRE LEPIEJ WYBRAć ? Cena jest podobna (120 do 140 zł.) Odradzam Deco !!! Z tych 3-ech wybrałbym GPD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziubek2288 Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 a czy one nie bedą za miękie chodzi o te z firmy GPD ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas004 Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 Witam - ja osbiście polecam SACHS-a albo KYABA - te są japońskie i się sprawdzają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Primera.SLX.99 Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Ile kosztuje i jaki najlepszy amorek na prawy tył do Nissan Primera? Chce kupić tylko jeden ponieważ drugi ma aż 70% sprawności a popsuty 20% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Ile kosztuje i jaki najlepszy amorek na prawy tył do Nissan Primera?Chce kupić tylko jeden ponieważ drugi ma aż 70% sprawności a popsuty 20% Jeśli jeden to najlepiej taki sam aby miał taką samą siłe tłumienia Ponieważ co firma to inaczej się auto prowadzi to zn. są twardsze i miększe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość heineken72 Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 osobiście też zalecam kupno dwóch amorków gdyz na 1 szt nie dadzą Ci gwarancji ale ... po zamontowaniu 1 nowego amorka jego sprawność wynosi od 80-85 % także zmieścił bys sie w w/w 15 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bart1awo Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 A ja troche z innej beczki... Pewnie niedlugo bede musial wymienic amorki i zaczynam powoli rozgladac sie w temacie (mam jeszcze oryginalne KYB z logiem Nissana, 240 tys. km) - jakie wybrac w przyzwoitych cenach (gaz, olej, producent), zeby jazda byla jak najbardziej komfortowa (nie jezdze sportowo, a zalezy mi wlasnie na komforcie). Czy raczej o komforcie jazdy w Sunnym nalezy zapomniec ? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bart1awo Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 Powiedzmy, ze komfort w granicach bezpieczenstwa. Co uwazam za komforotwa jazde ? Przejedz sie np. Mesiem 124E (oczywiscie nie dobitym jeszcze) - o takie warunki mi chodzi. Oczywiscie nie jest to osiagalne w Sunnym (nie ta klasa, nie te rozmiary ), ale powiedzmy, ze chcialbym jak najbardziej sie zblizyc - miekkie, lagodne pokonywanie nierownowsci na drodze, i i ta ciszaaaaaaa w srodku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ozzy1011 Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 Ja wczoraj w mojej P10 wymieniłem tylnie amortyzatory(217kkm).Wybór padł oczywiście na KAYABy.Razem z wymianą 660zł.(2szt amorki, osłony i wymiana). Narazie jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elraf Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Ile takie Amorki mogą kosztować - tak tylko z ciekawości pytam bo jak na razie jest spoko u mnie ale kto wie. Co w zawieszeniu pada w N14 najczęsciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziubek2288 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Ja zapłaciłem za sztukę 100 zł z firmy Gpd sam je zmieniłęm i są OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas004 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Amorki z Sachsa jak i Kayaba są mniej więcej w tej samej cenie kolo 150-190 za szt. Owszem są tańsze zamienniki ale nie mam z nimi do czynienia na co dzień więc nie wypowiem się nic na temat ich właściwości.... Sam właśnie słyszę stukanie w tylnym zawieszeniu i zastanawiam się co to może być i jak to usunąć - nienawidzę jak coś mi stuka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Problem amortyzatorów dopadł i mnie, skończyły sie z tyłu, po przeczytaniu wszystkich opinii zamówiłem Kayaby, uwzględniając znizki zapłace po 190 pln za sztuke, chyba nie dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 uwzględniając znizki zapłace po 190 pln za sztuke, chyba nie dużo jeśli po tyle to biore ze 4 kilo - Jacuś wg mnie tanoicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 uwzględniając znizki zapłace po 190 pln za sztuke, chyba nie dużo jeśli po tyle to biore ze 4 kilo - Jacuś wg mnie tanoicha No dlatego już sie nie moge doczekać kiedy przybędą przy okazji wymieniam drugi przegub ( NKN za 170 pln ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mlody28 Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Jaca, w którym sklepie kupowałeś takie tanie amorki? Bo ja potrzebuję do mojej Primery i zaczynam się rozglądać po sklepach internetowych - bo tu jest chyba najtaniej. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Jaca, w którym sklepie kupowałeś takie tanie amorki? Zamówiłem w JC w Wawie na Szyszkowej, mam kumpla który tam ma układ i takie zniżki (40%), był w PL na troche więc skorzystałem Szukałem też w sklepach internetowych, znalazłem link w tym temacie i najtaniej Kayaby znalazłem do mojej fury za 240 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość viehu Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Jesli nie zamienie w tym roku Suniaka na wiekszy... to muszę wymienic amorki przód i tył(bo postukuja), oraz sprężyny - przód stoi, tył mocno siedzi. Czy ktos juz cos takego kompletował do N14 GTi i moze polecić - chodzi głównie o sprężyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi