Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Amortyzatory. Tu i tylko tu:

Gość jarros
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem niedawno Sunny 91' sedan i mam problem z zawieszeniem.

Otorz tyl auta kuper auta siedzi mi nizej, jest paro cm roznica wszczelinie miedzy opona a blotnikiem. Bylem na diagnostyce przed kupnem i powiedziano mi ze zawiecha jest ok.

Prosze o opinie

( Przesle fotki jak bede mial dostep co cyfrowki )

mam pytanko :) mam założone identyczne sportowe amorki jak te na zdjęciu zapożyczonym z allegro (do tego czerwone sprężyny)...czy wiecie co to są za amorki?...z chęcią bym się dowiedział...

350789190yo5.jpg

• 3 miesiące temu...

Hej, witam forumowiczów.

Do wymiany mam amorki w primerze p11 '99 przód. Poczytałem, i muszę wybrać coś pomiędzy bilstein B4 a kayaba. Co polecacie?

Wolę bezpieczną jazdę od komfortowej.

Olejowe, czy olejowo - gazowe (patrz "trwałość")

Z góry dzięki i pozdro.

• 2 miesiące temu...
Wolę bezpieczną jazdę od komfortowej.

Olejowe, czy olejowo - gazowe

olejowe=zazwyczaj najtańsze i najgorsze właściwości jezdne

olejowo-gazowe = dużo lepsze od w/w, cena zakupu wyższa

gazowe=najlepsze właściwości jezdne i najdroższe

jeśli stawiasz na bezpieczeństwo to polecam te ostatnie, na olejowe nawet bym nie spoglądał :<

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Mam pytanie

co możecie mi powiedzieć na temat amorków firmy ALCO ?

(ponoć sprawują się dobrze) i jest na nie 2 lata gwarancji.

Witam kolegów.

Poszukuje wiedzy na temat:

1.wymiana lozysk przednich do tino´00 2.2Di V10 gdzie moglbym kupic kompletne

zestawy naprawcze (znalazlem na allegro do tino´00 V10 ale z silnikiem 2.0 beda

pasowaly???)czy we wlasnym zakresie mozna wykonac wymiane??

2.amorki na tyl. wiem ze chce kupic gazy KYB ,znam tez nr. katalogowy,ale czy cena 720zl

za kompl. nie jest cena wygórowana??

Pozdrawiam.

• 2 miesiące temu...

Witam. Chciałbym wymienić wszystkie cztery amorki i przy okazji posadzić o parę cm na glebę swojego Nissana.. Słyszałem dużo dobrych rzeczy o firmie Tokico.. Zależy mi na dobrym sportowym zawieszeniu jak na nasze drogi. Jak myślicie co najlepiej się spisze i w jakie amory i jakie sprężyny warto zainwestować?

• 4 tygodnie później...
Gość macioman

Amortyzatory NK, to bardzo dobry wybór, to znany producent, w przypadku wielu aut, jest producentem na pierwszy montaż układów zawieszenia...

KYB i Monroe to nie jedyne dobre pozycje w polskich ofertach dystrybutorów części zamiennych, jest wielu producentów amorów, którzy nie odiegają od nich jakością, a czasem nawet ich przewyższają...

gdyby ktoś szukał dobrych, markowych części, zapraszam na naszą platformę http://www.iparts.pl

• 3 tygodnie później...

Witam,

Pisałem w dziale almera, ale tam chyba nikt nie zagląda więc napiszę i tu. Muszę wymienić amortyzatory tylne w mojej almerze (n15 1997r) i zastanawiam się nad amortyzatorami Kayaba a Magnum. Cena Kayaby 180zł/szt Magnum 125zł/szt. Nie ukrywam że wolałbym te tańsze tylko nie wiem jak z ich trwałością...czy ktoś może ma u siebie amortyzatory Magnum? Jak tak to jak się sprawują.

pozdro

• 2 miesiące temu...

Witam,

Pisałem w dziale almera, ale tam chyba nikt nie zagląda więc napiszę i tu. Muszę wymienić amortyzatory tylne w mojej almerze (n15 1997r) i zastanawiam się nad amortyzatorami Kayaba a Magnum. Cena Kayaby 180zł/szt Magnum 125zł/szt. Nie ukrywam że wolałbym te tańsze tylko nie wiem jak z ich trwałością...czy ktoś może ma u siebie amortyzatory Magnum? Jak tak to jak się sprawują.

pozdro

I co wkońcu założyłeś?

KAYABA czy MAGNUM :whistle:

• 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...