OFF-ROADER Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Nissanowi nie wiedzie się z silnikami .... 2.8 .... w każdym pada głowica 2.5 .... czytaj temat 3.0 .... sper..li smarowanie Jedynym za***istym motorkiem jest 4.2 D .... niestety nie dostępny w europie ze względu na emisję spalin :029: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibson74 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Nie wiem jak wygląda to statystycznie, ale ja jestem baaardzo zadowolony jeszcze z 2.3D w mojej vanetce . Przy 180000 pali na dotyk, chodzi jak zegarek, nie dymi w żadnym kolorze. Może dlatego, że ma te swoje "niewyżyłowane" 75 koników . W porównaniu do d22, który na zimno stuka jak :diabel2: to kulturalny silniczek. Zebym tfu, nie zapeszył . A wracając do tematu. Już od jakiegoś czasu słyszę o tych awaryjnych silnikach w pickupach, ale mój (160000) i mojego znajomego (podobny przebieg) na razie ok, a bawię się trochę w terenie i na trasie zdarzy się pojechać szybciej. Troche te informacje stresujące, ale trzymam kciuki, bo nie chciałbym się go pozbywać :/ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biernik Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 PS. Na poprawienie humoru: wiecie ile kosztuje nowy Pickup NP300 z pojedynczą kabiną u Dealera?..od 38000zł netto? Nie wiem czy to pocieszenie ja dałem więcej za swojego który kilka lat już ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paliwoda Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Mi to w ogóle ta cena jakaś abstrakcyjna, jutro zajadę i dowiem się co to za promocja i jakich modeli dotyczy. Mastery podobno po 65k - po prostu niewiarygodne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKmario Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 3,3 benzynka tez uwazam ze oki - 147000 mil najechane i pracuje jak noweczka ja dałem więcej za swojego który kilka lat już ma ja tez dalem wiecej za swojego ktory juz 7 lat ma :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wukor Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Przesadziłeś trochę z tą ceną za NP 300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKmario Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Przesadziłeś trochę z tą ceną za NP 300i to zdrowo http://dynamic.nissan.pl/home/vehicles/car...9&ln=/pl_PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paliwoda Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 http://nissan.wnet.hu/PL_pl/pdf/4560_4559_...ce_list_POL.pdf Byłem dziś u dealera w Białymstoku i potwierdził mi że to prawda, została im jedna sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biernik Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 to chyba bez silnika ja gdzieś kilka dni temu szperałęm i znalazłem cene 88 tysięcy o to chyba też netto była cena. [ Dodano: Pią 12 Gru, 2008 19:09 ] tutaj najtańszy jest od 73 tysięcy http://www.nissan.pl/home/vehicles/lcv/D22....html?ln=/pl_PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziarus Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 jak ci padnie silnik to ja kupuję daję 500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biernik Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 dziarus, komu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 http://nissan.wnet.hu/PL_pl/pdf/4560_4559_...ce_list_POL.pdf Faktycznie jakieś śmieszne ceny Navara zaczyna się od 44 tyś :mikolaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biernik Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 No ale jest to przecież cene z wyprzedaży a normalna jest całkiem inna :0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 .... ale faktycznie niska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KUBUś PUCHATEK Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Słyszałem, że te silniki z Pickup'a D22 miały najwięcej części japońskich - czy to prawda? Możliwe też ,że to już francuz. Czy ktoś coś wie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wukor Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Moim zdaniem to nie mają tych aut tylko cena jest dla picu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KUBUś PUCHATEK Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 KUBUś PUCHATEK, miałeś go od nowości?? Nie, ale znam całą historię auta, było OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paliwoda Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 i mój z pełną historią, serwisowany, nie dotykany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Słyszałem, że te silniki z Pickup'a D22 Made in Japan :mikolaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKmario Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Możliwe też ,że to już francuz. Czy ktoś coś wie na ten temat?no ja wiem ze france robia najlepsze diesle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marki55 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 tomekb, Cześć. Własnie kupiłem wczoraj terrano z 2003r 3.0 z przebiegiem 132tys. Wszystko było ok do dzisiaj ponieważ zaczęła świecić kontrolka z olejem. Sprawadzałem stan jest ok, jak czytam o problemach z tymi silnikami to zastanawiam się co zrobić. Znacie jakis dobry warsztat na slasku lub kogos kto moze mi pomóc w tej sprawie? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKmario Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 ta kontrolka z tego co wiem tyczy sie rowniez cisienia oleju - wiec mimo, ze poziom oki dobrze to zbadaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomekb Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 zmierz ciśnienie oleju czujnikiem mechanicznym - jak jest ok ( na wolnych obrotach przy gorącym silniku powyżej 0,3 bara i rośnie po dodaniu gazu ) no to ok, wtedy odetnij kabel idący do czujnika poziomu oleju w misce, i zapomnij o sprawie. jeśli nawaliło smarowanie, to to usłyszysz, silnik zacznie stukać, a klawiatura i góra silnika będzie sucha, wtedy go atychmiast zgaś i więcej nie odpalaj,a mechaniowi powiedz żeby po naprawie zajrzał do panewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Wszystko było ok do dzisiaj ponieważ zaczęła świecić kontrolka z olejem. Często padają czujniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marki55 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Helo Wielkie dzięki za pomoc, dzisiaj zawiozłem go do sosnowca, mają go dobrze sprawdzić łacznie z badaniem cisnienia więc zobaczymy co w nim siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi