Gość t82 Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 dla uściślenia zależy tylko pośrednio od prędkości, bo bezpośrednio zależy od głośności - im głośniej w samochodzie tym głośniej gra radio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 dla uściślenia zależy tylko pośrednio od prędkości, bo bezpośrednio zależy od głośności - im głośniej w samochodzie tym głośniej gra radio a im głośniej w samochodzie tym szybciej jedziesz:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość t82 Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 święta racja, czy wszystkie seryjne radia w Tiidzie mają tą opcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 święta racja, czy wszystkie seryjne radia w Tiidzie mają tą opcję? tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posimek Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Czym się różnią standardowe radia w Nissan Tiida w wersji Visia AC/CD i Acenta i Tekenaczy tylko ilością głośników czy w Acencie jest po prostu lepsze radio? czy jest szansa pod takie radio podłączyć wzmacniacz (czy mają wyjście na wzmacniacz?) t82 w tekna odbiera mp3 a w mojej acenta chyba nie to dla mnie szok xxi wieki brak mp3 i aux. tyle wiem po wlozeniu plytki nagranej z mp3 niestety twierdzi ze nie umie jej odczytac- TECNA wiec radyjka sa takie same i niestety hmmm............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziootek Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Tak swoją drogą, to na początku "bolało" mnie, że CD nie czyta płyt MP3. Po pierwszym wyjeździe w trasę wróciłem jednak do starego zwyczaju - wyjeżdżając z W-wy włączam RMF FM i już do końca trasy mam czego słuchać. Ta stacja jest "odbieralna" prawie wszędzie. Co oczywiście nie znaczy, że nie wożę z sobą paru CD tak na wszelki wypadek. Nie jestem może audiofilem, ale muszę stwierdzić, że radio gra całkiem przyzwoicie i jest całkiem głośne. W poprzednim samochodzie miałem JVC i żeby słuchać na takim poziomie jak teraz, to musiałem zdrowo podgłaśniać. Może to kwestia czterech głośników (poprzednio miałem tylko 2)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zerocin Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Czym się różnią standardowe radia w Nissan Tiida w wersji Visia AC/CD i Acenta i Tekenaczy tylko ilością głośników czy w Acencie jest po prostu lepsze radio? czy jest szansa pod takie radio podłączyć wzmacniacz (czy mają wyjście na wzmacniacz?) t82 w tekna odbiera mp3 a w mojej acenta chyba nie to dla mnie szok xxi wieki brak mp3 i aux. tyle wiempo wlozeniu plytki nagranej z mp3 niestety twierdzi ze nie umie jej odczytac- TECNA wiec radyjka sa takie same i niestety hmmm............Powyższe słowa czytam z ogromnym zdziwieniem, bowiem u mnie (ACENTA) płyty z mp trójkami odtwarzacz czyta wzorcowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Powyższe słowa czytam z ogromnym zdziwieniem, bowiem u mnie (ACENTA) płyty z mp trójkami odtwarzacz czyta wzorcowo. ??????????????????....a jakie masz radio?nawet w możliwych akcesoriach do kupienia proponują zestaw do odbioru mp3. http://www.nissan.pl/home/vehicles/compact...0&ln=/pl_PL a może masz radio takie jak w versie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zerocin Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Powyższe słowa czytam z ogromnym zdziwieniem, bowiem u mnie (ACENTA) płyty z mp trójkami odtwarzacz czyta wzorcowo. ??????????????????....a jakie masz radio? Kurczę... Skąd mam wiedzieć :?: Model PN-2805L. Po wpisaniu w google wychodzi na to, że to chyba Clarion. Rzecz jasna montaż fabryczny. nawet w możliwych akcesoriach do kupienia proponują zestaw do odbioru mp3.http://www.nissan.pl/home/vehicles/compact...0&ln=/pl_PL a może masz radio takie jak w versie? A pod tym linkiem to nic nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 A pod tym linkiem to nic nie ma... jest to... jako opcja do dokupienia jako akcesoria do tiidy:•...... Zestaw MP3 można podłączć do oryginalnego radia za pomocą złącza anteny FM. Podłączony jest pomiędzy anteną i jednostką główną i zasilany przez to złącze. • Produkt działa jako zewnętrzne źródło na wybieralnej częstotliwości . na moim radiu jest nr.CY21B-wiec inny,niż u ciebie.moze toze wzgledu na rocznik?moj jest 2007 acenta.mam dokładnie ten model radia: http://www.nissanboard.de/artikel_nissan_1...rion-CY21B.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zerocin Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 A pod tym linkiem to nic nie ma...jest to... jako opcja do dokupienia jako akcesoria do tiidy:•......Hmm... Po prostu spodziewałem się jakiejś fotografii. na moim radiu jest nr.CY21B-wiec inny,niż u ciebie.moze toze wzgledu na rocznik?moj jest 2007 acenta.Wygląda tak samo. Na pewno nie ze względu na rocznik. Moje auto to też 2007, też acenta. Miałem farta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Miałem farta? zdecydowanie tak.nic z tego nie rozumiem :zly: :zly: :zly: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ddrr Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Ponowie problem z głośnością radia. Szczerze to mnie już czasami nieźle wkurza. Ni stąd, ni zowąd nagle zmienia sobie głośność. Po prostu nagle sobie ścisza po czym wraca do tego co było. Tak mi się zachowuje nawet raz dziennie. Rano po zapaleniu już bardzo rzadko ryknie mi z całej siły. Wiec to sie jakoś uspokoiło. Wiecie z czego może to wynikać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nelson38 Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Ni stąd, ni zowąd nagle zmienia sobie głośność. Po prostu nagle sobie ścisza po czym wraca do tego co było. Tak mi się zachowuje nawet raz dziennie. To nie tak często ;-)Rano po zapaleniu już bardzo rzadko ryknie mi z całej siły. Wiec to sie jakoś uspokoiło. Może się uczy i się jakoś da wychowaćWiecie z czego może to wynikać? U mnie jest raczej ok. Zgłaśnia się w miarę wzrostu hałasu/obrotów aby później spokojnie wrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yankee595 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Model PN-2805L. Po wpisaniu w google wychodzi na to, że to chyba Clarion. Rzecz jasna montaż fabryczny. mogę potwierdzić, że radio o oznaczeniu CY21B to model PN-2805L wyprodukowany przez firmę CLARION, a papiery na nie wystawia: ELECTRONICA CLARION, S.A. DE C.V. MEXICO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jark Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Ja w swojej tidzie mam tak, że jak stacja radiowa podaje wiadomosci w kanale TI (traffic information) radio się podgłeśnia, a po komunikatach wraca do podstawowej siły głośności. Prawdopodobnie poziom głosnisci TI mozna regulowac, ale ustawiemnia moje sa mi odpowiednie. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Model PN-2805L. Po wpisaniu w google wychodzi na to, że to chyba Clarion. Rzecz jasna montaż fabryczny. mogę potwierdzić, że radio o oznaczeniu CY21B to model PN-2805L wyprodukowany przez firmę CLARION, a papiery na nie wystawia: ELECTRONICA CLARION, S.A. DE C.V. MEXICO jeśli to, to samo to dlaczego u mnie jak u większości nie odtwarza mp3 a u"zerocina"odtwarza????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yankee595 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 jeśli to, to samo to dlaczego u mnie jak u większości nie odtwarza mp3 a u"zerocina"odtwarza????????????? dlaczego tak jest nie wiem poza tym nie chcę Cię dobijać, ale moje radio też czyta mp3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ciacho Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Właśnie u siebie sprawdziłem - u mnie też mp3 nie odtwarza (a mam CY21B). Ci którym odtwarza mp3: macie je w głównym katalogu płyty czy z podziałem na katalogi? Ja mam różne katalogi (płyta była do mojego starego JVC gdzie mam katalogi 01 - katalog1, 02 - katalog2 itd..) po włożeniu niby zaczyna odtwarzać ale widzi jedną ścieżkę i nie słychać niczego ;< Jeżeli w teknach dają ten sam model radia to znaczy że jest to programowalna blokada... BTW. W QQ jest radio NISSAN CY13C (PN-2805F, Hungary, Clarion) - wygląda dokładnie tak samo jak tiidowa CY21B: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zerocin Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Ja niczego nie katalogowałem. Nagrałem sobie póki co pięć płyt z różną muzą zaraz po zakupie auta, specjalnie do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kola Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Ja niczego nie katalogowałem. Ja niestety należę do grona osób, którym radio nie czyta mp3. Próbowałem z katalogami i bez katalogów - niestety bez pozytywnych skutków :zly: Mówi się trudno - trochę miejsca na płyty audio jakoś się wyłuska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posimek Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 co do glosnosci to zauważyłem jedna zasade jak zostawie radyjko ustawione ponizej 4 to jak sie wlacza samo ustawia sie na 8 gdy natomiast zostaje przed wylaczeniem ustawione powyzej 4 to budzi sie na tym samym ustawieniu. Co do czytania mp3 to mam TECNA z 2007 i niestety rowniez mi nie czyta plytek :029: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 To radyjko ma bluetooth, czyli zestaw głośnomówiący, natomiast nie odczytuje utworów mp3. Tylko i wyłącznie płyty cd lub cdrw z audio trackiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mack72 Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Ja niczego nie katalogowałem. Ja niestety należę do grona osób, którym radio nie czyta mp3. Próbowałem z katalogami i bez katalogów - niestety bez pozytywnych skutków :zly: Mówi się trudno - trochę miejsca na płyty audio jakoś się wyłuska... A widzieliście kiedyś limuzynę, albo brykę z najwyższej półki z odtwarzaczem MP3???? W takich wozach nie idzie się na kompromisy jakościowe. To tak w ramach podkreślenia, że nasze TIIDY mają wnętrza dłuższe niż niektóre auta klasy D ;-) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 A widzieliście kiedyś limuzynę, albo brykę z najwyższej półki z odtwarzaczem MP3???? W takich wozach nie idzie się na kompromisy jakościowe. To tak w ramach podkreślenia, że nasze TIIDY mają wnętrza dłuższe niż niektóre auta klasy D ;-) Pozdrawiam! ale wejście aux to już mogli wrzucić :028: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi