Gość faja Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Na stronie firmy Up jest zakładka Progi i stopnie i tam są do Hiluxa, coś takiego chcę zrobić, tylko z innym mocowaniem, mam na myśli skręcane obejmy na ramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość taransan Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 fajne te progi. ja jednak bede mial "z rury". profilowane i mocowane do podwozia. ciekawe jak beda wygladaly u Ciebie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Zakupiłem właśnie od kolegi z naszego forum progi. Ogólnie oryginał mi się podoba, są masywne i na szosową jazdę mi wystarczą, ale myślałem że będą mocowane do ramy, a tu zonk... Moje mają chronić przed zimowymi muldami żeby mi progów i drzwi nie porysowało. Oryginały do niczego innego się nie nadają ( tzn. umocowanie ich ) Aż strach na nich stawać a ważę niecałe 90 kilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość taransan Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 czesc, wracajac do tematu- przod poszedl do gory z powodu dluzszych sprezyn OME. nie mam tam zadnych dystansow. caly lift z przodu to 2 cale. i wiecej sie nie da. chyba, ze inne zawieszenie i motanie. generalnie wiecej mnie juz nie interesuje. ani nie wale sie po rowach z blotem ani auto nie do tego. ja swojego zrobilem aby zajechac ze sprzetem nurkowym w bardziej niedostepne rejony. a cywilnie gdzies do lasu lub po szutrach pojezdzic. moja D40 wlasnie skonczyla 4 lata. pojezdze nia jeszcze rok. pozniej inny car ale to juz inna bajka:) JT I mam pytanie, jak podniosłeś zawieszenie z przodu, użyłeś dłuższych sprężyn, czy aluminiowego dystansu wkręcanego na fabryczny amortyzator? Jeśli użyłeś dystansu to czy mógłbyś mi napisać jaką ma wysokość? Podnosi auto o 2" czyli 5cm ale czy sam ma 5cm czy może mniej? Chciałbym sam coś takiego zrobić a tylko tego wymiaru nie mogę określić sam (nie chcę żeby się okazało,że wsadziłem za dużo i przeguby padną po miesiącu). Z góry dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość faja Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Dzięki, w takim razie chyba też oleję te dystanse i wcisnę sprężynki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość taransan Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 czesc, pojawily sie rozsadne swiatla przeciwmgielne do zderzakow ARB (montowane w zderzaku).np. sahara bull bar. m.in to takie jakie mamy na swoich D40. do tej pory kosztowaly zaporowa cene ok. 1500 zet. teraz sa za ok. 350 zet. kupic je mozna np. w nowej siedzibie Wyprawa 4x4 na Modlińskiej. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi