Gość mifal Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Dostałem już nowy filtr NIPPARTS, jest dwuczęściowy i wygląda jak dwie białe papierowe (jakieś takie włókno) harmonijki w ramkach z plastiku. Jest identyczny jak ten który miałem poprzednio i pasuje bez problemu. Wszystko ok. Zapłaciłem około 66zł w naszym sklepiku MOTOCOM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Kupiłem jakiś Italian- cośtam dwuczęściowy zapłaciłem ok 50 zł rok temu nie narzekam wszystko jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Chciałem dziś odgrzybić sobie klimę bo ciepło sie robi a nie wiadomo jak o temat dbał poprzedni właściciel, a tu kicha nie mogę znaleźć filtra przeciwpyłkowego :029: Zdjąłem schowek i o to co zobaczyłem: Widok ogólny z tego co wiem to tu powinien być filtr ujęcie od spodu (widok z dywanika ) jeszcze jedno od spodu Tak wiec jeżeli ktoś wie jak dobrać sie do filtra proszę o info. Wydaje mi sie ze klima była dokładana (przynajmniej na to wskazuje amatorsko wycięty fragment deski rozdzielczej). P.S. Sorki za jakość zdjęć ale robiłem telefonem. A przy okazji gdzie jest ta płytka od wentylatora bo tez mam problem bo działa tylko na 4 biegu. Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Cosik masz inaczej niż powinno być fabrycznie. Zakładam, że AC podróba. W latach '90 były takie w ofercie. I to nawet amerykanskie. Także co do samego filtra to może go wcale nie być z racji odmiennej konstrukcji nawiewu. przynajmniej na to wskazuje amatorsko wycięty fragment deski rozdzielczej). Co do tego wycięcia, to w każdej N15 trzeba było ten fragment usunąć w celu dobrania się, właśnie do filtra. gdzie jest ta płytka od wentylatora Jest wsunięta w obudowę silnika wentylatora nawiewu, 2 wkręty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Dzięki za info z wiatrakiem Cosik masz inaczej niż powinno być fabrycznie. Zakładam, że AC podróba. W latach '90 były takie w ofercie. I to nawet amerykanskie. Także co do samego filtra to może go wcale nie być z racji odmiennej konstrukcji nawiewu. A co do tego to nie wiem bo autko nie dawno kupiłem od belgijskiej gospodyni domowej Tak czy inaczej patrząc pod maskę klima wygląda na oryginalną no ale nie ważne. Teraz nowe pytanie skoro nie ma filtrów to jak odgrzybić instalacje?? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 skoro nie ma filtrów to jak odgrzybić instalacje?? :/ A co ma jedno do drugiego? Jak sama nazwa wskazuje, filtr jest po to, żeby mniej śmieci leciało do środka. Do większości dozowników ze środkiem są dołączone długie, giętkie rurki, które się wprowadza do kanałów nawiewowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 A co ma jedno do drugiego? Jak sama nazwa wskazuje, filtr jest po to, żeby mniej śmieci leciało do środka. Do większości dozowników ze środkiem są dołączone długie, giętkie rurki, które się wprowadza do kanałów nawiewowych. A no to ze rurka niby jest ale na środku który kupiłem wyraźnie jest napisane w instrukcji żeby nanieść go przez otwór powstały po wymontowaniu filtra :/ Poza tym rurka ma moze z 50 cm długości. No ale trudno jak tak to spróbujemy przez kratkę nawiewu chyba się nic nie zepsuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Wszystko w tym temacie powiedziane jest tutaj >>> http://www.nissanklub.pl/zrob_sam.php?pid=...e6e3fb87aa4726c Polecam preparat KENT aplikuję go raz do roku i nie czuję żadnego smrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 jak byś obejrzał fotki to byś wiedział ze nie wszystko jest tam bo problem polega na tym ze u mnie nie ma filtra przeciwpyłkowego tam gdzie powinien być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 W pracy ich nie widziałem. Klima wydaje się być dokładana zwłaszacza po sposobie montażu. Zdekoduj VIN i się przekonaj. Jak nie masz fitra tam gdzie inni to znaczy że go nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 86Mateusz Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 witam nie jestem mechanikiem ale lobię pogrzebać czasem w mojej almerce Mam pytanie jak wymienić filtr kabinowy w N15 ?? gdzie on się wg znajduje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Z tego co tu pisza nie masz filtra kabinowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Oczywiście , że jest filtr kabinowy. Zdejmij schowek umieszczony przed kolanami pasażera. Schowek jest zaczepiony na dwóch kołkach u dołu. Następnie ukaże Ci się filtr zamontowany poprzecznie, jest na zatrzasku metalowym u dołu. I Tyle Przygotuj się , że przy wyciąganiu go posypie Ci się masa Syfu, dlatego ja w drugiej ręce trzymam włączony odkurzacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Belzebub Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Witam, żeby nie przedłużać - opis jak wymienić filtr pyłkowy / kabinowy (przeciwpyłowy) od zawsze był w dziale : "Zrób to Sam" - Link : Nissan Almera N15: wymiana filtra przeciwpyłkowego i odgrzybianie klimatyzacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Ja kupowałem ostatnio Filtrona symbol K 1109-2x - tam wchodzą dwa link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Belzebub Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 W zależności od modelu filtr był jedno- lub dwuczęściowy, natomiast wymiary takie same. Ktoś kiedyś pisał, że nie ma znaczenia czy kupisz dzielony czy jako jeden -o ile jest dedykowany do Nissana Almera N15 to wejdzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Oczywiście , że jest filtr kabinowy. No to niezla wtope zaliczyl mann Wlasnie sprawdzilem i z knechta tez nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dmx81 Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 ja u siebie tez bede wymienial, 180tys przejechane a chyba nie byl jeszcze wymieniany, bo jest taki plastik, co uniemozliwia wyciagniecie dolnej polowki, z tego co sie dowiedzialem to trzeba go obciac ale az takiego syfu nie bylo jak gorny ruszylem, tyle ze sie te plastikowe prowadnice posypaly, popekal mi w rekach w paru miejscach:P n15 1.4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ponczek Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Ja wczoraj filtr zakupiłem. Wymienię pewnie na wiosnę, podczas gruntownego sprzątania i mycia almery. A wymieniany nie był chyba nigdy. Co dziwne, w instrukcji do auta nie ma słowa o tym filtrze... A szyby parują jak szalone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość enriq Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 heh chcialem sie wlasnie pochwalic ze tez dzisiaj sie wzialem za wymiane tego filtra i ze nie mialem go wymienianego od nowosci bo tez mam ten plastik ale widze zadna rewelacja .. no coz te 2 filtry zamowione na jutro popoludnie cena 60-65zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crushpl Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Witam Znalazłem coś takiego : http://www.moto.allegro.pl/item593032403_f...almera_wro.html czy ktoś używał ? czy jest to jakiś syf ?? :!!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bulau73 Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Z tego co widzę z linka to wszystkie te tanie filtry wyglądają tak samo. Czerwony materiał był w filtrach Nipparts Wszystkie takie typu firmy jak ta Yashika czy coś tam to są konfekcjonerzy którzy kupują u jednego chińskiego producenta pakują w swoje pudełka i tyle. Już filtron ma pewnie lepszą jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADAM85 Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Filterek jest ok, zmień co 10 tys km i gitara! Bulau 73 - fajna ta Twoja biała nieśmigana pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tusiek Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 ja filtr zmieniam co rok ten kabinowy powietrza tez ale to co wymiane oleju czyli raz na pol roku... paliwa to raz na rok czyli co 2 wymiany zawsze przed zima... a jak narazie to przeciwpylkowy na wiosne:) zeby nie je.. w aucie starym grzybem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Belzebub Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Hi, piszesz że wymieniasz olej co pół roku -to tak profilaktycznie czy rzeczywiście robisz takie przebiegi ? Pytam z ciekawości, niby z serwisówki wynika że olejek zmieniamy raz w roku lub co 15tyś.km.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi