JacekJQ Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 U mnie też się od jakiegoś czasu pojawiło delikatne popiskiwanie hamulców. Trochę mnie to dziwi bo dopiero 10kkm, a jeżdżę raczej spokojnie, a już na pewno nie hamuję gwałtownie. Może to jednak zimą i wilgocią podeszło? Trzy razy serwis czyścił tarcze i klocki "bo tak jakoś pył się osadza na klockach" i przez parę dni rzeczywiście nie piszczały. Oczywiście "wiesz pan bo to teraz klocki bez azbestu i będą piszczeć nie ma na to rady" też słyszałem. Jak się zrobi cieplej pojadę ze stukami w układzie kierowniczym i oczywiście piszczącymi hamulcami. W moim klocki piszczą przy dohamowywaniu. Przy mocnym naciścięciu - nie piszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nelson38 Opublikowano 8 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 W moim klocki piszczą przy dohamowywaniu. Przy mocnym naciścięciu - nie piszczą. Dokładnie mam tak samo !!! Ktoś mi niedawno zwrócił uwagę że powinienem bardziej zdecydowanie deptać ;-)))))))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Dokładnie mam tak samo !!! Ktoś mi niedawno zwrócił uwagę że powinienem bardziej zdecydowanie deptać ;-)))))))))))) a mi piszczaly i...same przestały.od wielu miesięcy już spokój tfu tfu na psa urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posimek Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Witam kolejny malutki problem z usterkami. W trasie zapaliła mi się kontrolka ABS i ESP po powrocie i telefonie do Odyssey dostalem termin 5 dniowy na naprawe.... Przez czysty przypadek zajechalem do serwisu na Puławskiej (przy Statoil) i tam miła niespodzianka przyjęli mnie tego samego dnia. naprawa trwala 4h bo okazało sie ze to nie czujnik jak sie wszyscy spodziewali a przetarta wiązka.... Chyba czas zwracać uwage na kabelki w samochodzie jak są ułożone;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jark Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Witam kolejny malutki problem z usterkami. W trasie zapaliła mi się kontrolka ABS i ESP po powrocie i telefonie do Odyssey dostalem termin 5 dniowy na naprawe.... Przez czysty przypadek zajechalem do serwisu na Puławskiej (przy Statoil) i tam miła niespodzianka przyjęli mnie tego samego dnia. naprawa trwala 4h bo okazało sie ze to nie czujnik jak sie wszyscy spodziewali a przetarta wiązka.... Chyba czas zwracać uwage na kabelki w samochodzie jak są ułożone;) pozdrawiam Mógłbyś Szanowny Kolego pzybliżyć w jakiej części wozu te kabelki się zdzerają? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posimek Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Mógłbyś Szanowny Kolego pzybliżyć w jakiej części wozu te kabelki się zdzerają? pzdr. Jeśli chodzi o moją usterkę to była wiązka na wysokości tylnych prawych drzwi miedzy kanapą a drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 (edytowane) Jeśli chodzi o moją usterkę to była wiązka na wysokości tylnych prawych drzwi miedzy kanapą a drzwiami. U nas to wieje normalnie nudą(i niech tak zostanie)jeśli chodzi o ilość i rodzaj usterek w tiidzie to gdy czytam na forum o perypetiach notków,a co gorsze qasqhai to stwierdzam że:1-tiida to malo problemowy samochód.2-mexykańscy robotnicy lepiej się przykładaja do pracy niż dżemojady Edytowane 14 Lutego 2010 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nelson38 Opublikowano 15 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 U nas to wieje normalnie nudą(i niech tak zostanie)jeśli chodzi o ilość i rodzaj usterek w tiidzie ;-) zgadza się, niech tak zostanie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi