BULI Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 LukaszB napisał/a: Także podczas przejażdżki włączył się check engine. Czy może to bym spowodowane wymianą rozrządu i nie skasowania tego w serwisie? Łukasz A może jak u mnie kończy się katalizator? Nie tak, check może pokazywać inne błędy, jeżeli przed wymianą rozrządu się świecił, to jezeli nie skasowali w serwisie - będzie się dalej swiecił. Jeżeli wymiana była robiona w ASO to mało prawdopodobne, żeby nie skasowali. Najlepiej podjechać do nich i niech sprawdzą jaki błąd pokazuje. Ale to nie temat na takie opisy !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LukaszB Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 z jednego z serwisów po wysłaniu vin wysłali mi taką informację: NISSAN PRIMERA Silnik : 1,9 Dci Rok prod: 08.2003 Ilość drzwi : 5 Wersja : Elegance Kolor : czarny metalic Kolor wnętrza : szary Skrzynia : manualna 6-biegowa Czy znajdę gdzieś jakie wyposażenie posiadała wersja elegance? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bestia 85 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Witam. Proszę o przetłumaczenie tylko tego : ****D SIDE AIR BAG & F/AUS GER ***E* AUTO DOOR LOCK & 2-SPEAKER **E** OUTSIDE MIRROR-BODY CLR & RR AIR- **E** SPOILER(W/HI-MOUNT STOP LAMP) *A*** ABS K**** EMBLEM LESS Reszta sie zgadza, a z angielskim u mnie nie za dobrze ;/ i jakoś tego nie jestem pewny. Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo2311 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Witam. Proszę o przetłumaczenie tylko tego : ****D SIDE AIR BAG & F/AUS GER ***E* AUTO DOOR LOCK & 2-SPEAKER **E** OUTSIDE MIRROR-BODY CLR & RR AIR- **E** SPOILER(W/HI-MOUNT STOP LAMP) *A*** ABS K**** EMBLEM LESS Reszta sie zgadza, a z angielskim u mnie nie za dobrze ;/ i jakoś tego nie jestem pewny. Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc (D?) -poduszka kierowcy / kraj pochodzenia GERMANY Centralny zamek / dwa głośniki Lusterka zewnętrzne w kolorze nadwozia Spojler na tylniej klapie z wbudowaną lampą "Stop" ABS Emblem Less ( dosłownie mniej oznaczeń ) - pewnie chodzi o wersję właśnie z mniejszą liczbą znaczków firmowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bestia 85 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Dziękuje bardzo za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikesz Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Witam Pablo widze , że jesteś tu najlepszy co do rozszyfrowania Vinu. Mam tez gorącą prośbe może i mi byś wypisal co w tej mojej nysce drzemie. Jakbyś miał czas to opisz co powinno być w moim autku. Mój Vin JN1TCAW10U0067241. ROK PROD. 1997 R NA RUSKACH NIC MI SIE NIEPOJAWIA z USZANOWANIEM DLA CAŁEJ BRACI NISSANA. MIKESZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Imme Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Cześć, czy możecie dopowiedzieć/przetłumaczyć, co to ja mam w moim aucie? VIN: SJNBAAP11U0366418 Model code: BAYALFFP11EGAKCFBZ Internal color: K - GREY External color: KL0 - SILVER Production year/mon: 9906 Model start year: 9606 Model finish year: 0201 Model: Nissan PRIMERA P11E Description: TRANS - 5-SPEED MANUAL TRANS BODY - SEDAN ENGINE - GA16DE TYPE ENGINE GRADE - SLX TYPE AREA - CENTRAL EUROPE AREA Description: #BWAX- ABAGS-DRIVER ASSIST AND SIDE AIRBAG ACON2-F/AIR CON AIRPD-EMMISSION CONTROL BLTT5-3PT RR CTR BELT CNSL5-WOOD FINISH EMBLB- KMET2- KYLS2-F/KEY LESS ENTRY W/ANTI HIJACK PWDW3-FR &RR PWR WINDOWS REGEG- SKIDC-F/4WHL ANTISKID SPKR6- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo2311 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Witam Pablo widze , że jesteś tu najlepszy co do rozszyfrowania Vinu. Mam tez gorącą prośbe może i mi byś wypisal co w tej mojej nysce drzemie. Jakbyś miał czas to opisz co powinno być w moim autku. Mój Vin JN1TCAW10U0067241. ROK PROD. 1997 R NA RUSKACH NIC MI SIE NIEPOJAWIA z USZANOWANIEM DLA CAŁEJ BRACI NISSANA. MIKESZ Model : TBYALFFW10EGAG4ABL Model/Seria : W10 SLX Miesiąc / rok prod : 04/97 Nadwozie: WAGON Silnik : SR20DE Skrzynia :Manual Kolor nadwozia : RED S <od kwietnia 1993> Kolor wnętrza : BLACK Kraj pochodzenia : EUR CENT (GERMANY,HOLLAND,SWITZERLAND,AUSTRIA) Wyposażenie : ANTI LOCK BRAKE SYSTEM (ABS) - ABS ROAD WHEEL COVER - kołpaki ??? 6 SPEAKERS & POWERED ANTENNA & AIR-CONDITIONER - 6 głośnikow, elektyczna antena, klima POWERED DOOR WINDOW ( FR DOOR ONLY ) - elektryczne szyby przod ROPE HOOK & hak holowniczy REAR HEATER DUCT & tunel ogrzewania tył DOOR MIRROR(BODY COLORED,W/HEATER)& lusterka w kolorze nadwozia, podgrzewane ROOF RACK - relingi dachowe Pozdrawiam [ Dodano: Nie 20 Kwi, 2008 15:59 ] Cześć, czy możecie dopowiedzieć/przetłumaczyć, co to ja mam w moim aucie? VIN: SJNBAAP11U0366418 Model code: BAYALFFP11EGAKCFBZ Internal color: K - GREY External color: KL0 - SILVER Production year/mon: 9906 Model start year: 9606 Model finish year: 0201 Model: Nissan PRIMERA P11E Description: TRANS - 5-SPEED MANUAL TRANS BODY - SEDAN ENGINE - GA16DE TYPE ENGINE GRADE - SLX TYPE AREA - CENTRAL EUROPE AREA Description: #BWAX- ABAGS-DRIVER ASSIST AND SIDE AIRBAG ACON2-F/AIR CON AIRPD-EMMISSION CONTROL BLTT5-3PT RR CTR BELT CNSL5-WOOD FINISH EMBLB- KMET2- KYLS2-F/KEY LESS ENTRY W/ANTI HIJACK PWDW3-FR &RR PWR WINDOWS REGEG- SKIDC-F/4WHL ANTISKID SPKR6- Description: TRANS - 5-SPEED MANUAL TRANS - 5-cio biegowa manualna skrzynia biegow BODY - SEDAN - sedan :-) ENGINE - GA16DE TYPE ENGINE - silnik GA16DE ( 102KM) GRADE - SLX TYPE AREA - CENTRAL EUROPE AREA Description: #BWAX- ABAGS-DRIVER ASSIST AND SIDE AIRBAG - 4 poduszki ( kierowcy, pasażera +boczne) ACON2-F/AIR CON - klima AIRPD-EMMISSION CONTROL - kontrola emisji BLTT5-3PT RR CTR BELT - trzypunktowe pasy z tyłu CNSL5-WOOD FINISH - wykończenia drewniane KYLS2-F/KEY LESS ENTRY W/ANTI HIJACK - centralny + antynapad PWDW3-FR &RR PWR WINDOWS - elektryczne szyby przod+tył SKIDC-F/4WHL ANTISKID - tu nie bardzo wiem - ANTISKID -antypoślizgowe, F/4WHL - na 4 koła - myślę że chodzi tu o ABS THERMO MTR - termometr F/GER - kraj pochodzenia Niemcy F/SPKRX6 - nie wiem chyba 6 głośnikow - SPEAKERX6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Imme Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Dzięki Pablo!! A tak przy okazji, jak uruchomić termometr? Gdzie powinna pokazywać się temperatura otoczenia, czy na wyświetlaczu w którym jest godzina? Naciskam tam ten przycisk ale ustawienie godziny mogę tylko zmienić. Czy to może w ogóle nie tu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hot Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 a i mi by sie przydało.. SJNFAAP110100689 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikesz Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Dziękuję bardzo za odpowiedź Pablo. Musze hakiem sie zainteresować dlaczego niemam i 6 głośników (kurde może ktoś zdemontował) no i ten kanał ogrzewania tyłu. eszta sie zgadza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 A tak przy okazji, jak uruchomić termometr? Na dźwigni od wycieraczek z boku masz przycisk do przełączania godzina/data/termometr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Na dźwigni od wycieraczek z boku masz przycisk do przełączania godzina/data/termometr a jak zzerować mam czas który odlicza jak odpalę auto , ile km zrobię ile jeszcze mogę , i spalanie , bo jakoś mi nie idzie z tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość odmulacz1 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Żeby to wyzerować musisz przytrzymać ten guzik około 3 sek. Z tym że czas leci już zdaje się od momentu włączenia zapłonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 właśnie to dziś odkryłem , ale dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michas Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Witam mam jeden problem amianowicie nie wiem jaka wersja primery p12 jezdze czy to tekna visia acenta w jaki sposob moge sie tego dowiedziec auto z polskiego salonu z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo2311 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Może podaj VIN spróbuję Nissan fast-em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michas Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 nr VIN :SJNBBAP12U0043505 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 michas, Model code BATALBFP12EGAA-H-C Internal color G - GREY External color DV9 - SPRUCE GREEN METALLIC Production year/mon 0205 Model start year 0201 Model finish year Model NISSAN PRIMERA P12E Description TRANS - 5-SPEED MANUAL TRANS BODY - SEDAN ENG PWR - 85KW ENGINE - QG18DE TYPE ENGINE GRADE - COMFORT TYPE Description #BWAX- ABAG2-F/A/BAG DR,ASST,SIDE,CURTAIN,ACT H/REST ETCTN-F/LPG LMPHW-F/GAS DISCHARGE & WASHER HEADLAMP MIROB-F/OUTSIDE MIRROR/HANDLE, BODY COLOURED PWDW3-F/FR & RR PWR WINDOWS REGGL-F/POLAND Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michas Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Dzieki bardzo dowiedzialem sie ze mam primere visia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mavv Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Witam! Skoro jest tu tylu speców, to może i mnie ktoś pomoże! VIN rozgryzłem, ale prosiłbym o rozszyfrowanie modelu: TAYARFFP11EEAFHFXH Prosiłbym także o rozpiskę, która literka za co odpowiada. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo2311 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Podaj VIN bo po modelu nie znajduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mavv Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Podaj VIN bo po modelu nie znajduje Się robi! SJNTAAP11U0287422 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo2311 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Model : TAYARFFP11EEAFHFXH Model/Seria : WP11E SLX Miesiąc / rok prod : 08/98 Nadwozie: WAGON Silnik : GA16DE Skrzynia : Manual 5 Kolor nadwozia : MID GREY Kolor wnętrza : GREY Kraj pochodzenia : EUA. europa grupa a Wyposażenie : ASSIST AIRBAG - poduszka pasażera ( kierowcy też pewnie :-) ) ANTI THEFT - alarm ( ? ) 3PT RR CTR S/BELT - trzypunktowe pasy tył MODEL C RADIO FR AND RR POWER WINDOWS - elektryczne szyby przod i tył CARGO NET - siatka bagażnika FR FOG LAMPS - lampy przeciwmgielne przod OUTSIDE AIR TEMPERATURE GAUGE - czujnik temp zewnętrznej To wszystko co udało mi się "wycisnąć" z Nissan Fast" można też probować z drugiej strony czyli wpisując do niego zamiast VIN, model - ale z tego co probowałem - w numerze modelu nie jest zakodowany rocznik produkcji więc wyskakuje wyposażenie montowane do danego modelu na przestrzeni kilku lat. Niekoniecznie pokrywa się to z rzeczywistością. Piszesz wprawdzie że VIN już rogryzłeś więc nie wiem czy pomogłem. Gdzieś na jakieś anglojęzycznej stronie bodajże na temat sentry widziałem rozpiskę poszczegolnych literek z numeru modelu, ale nie pamiętam gdzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mavv Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 (CIACH) To wszystko co udało mi się "wycisnąć" z Nissan Fast" można też probować z drugiej strony czyli wpisując do niego zamiast VIN, model - ale z tego co probowałem - w numerze modelu nie jest zakodowany rocznik produkcji więc wyskakuje wyposażenie montowane do danego modelu na przestrzeni kilku lat. Niekoniecznie pokrywa się to z rzeczywistością. Piszesz wprawdzie że VIN już rogryzłeś więc nie wiem czy pomogłem. Gdzieś na jakieś anglojęzycznej stronie bodajże na temat sentry widziałem rozpiskę poszczegolnych literek z numeru modelu, ale nie pamiętam gdzie. Pozdrawiam Dzięki wielkie! Zgadzasię wszystko za wyjątkiem Cargo Net. Ale pewnie się gdzieś siatka zagubiła w ciągu tych lat. A co do VINa - to właśnie skorzystałem z instrukcji ze stronki klubowej - fajnie tam były wszystkie referencje podane. Nie mogłem natomiast nigdzie znaleźć zdekodowania modelu. Jeszcze raz dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi