Gość WooYownik Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 hej Mozecie podac namiar na ten dekoder VIN ? z gory dzieki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel_s Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 hejMozecie podac namiar na ten dekoder VIN ? z gory dzieki Pozdrawiam Możemy - http://www.club-nissan.ru/cars/vin/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WooYownik Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 bardzo dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rav1975 Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Reference****4 OUTSIDE AIR TEMPERATURE GAUGE ***D* AIR CONDITIONING & FR FOG LAMPS & ***D* ANTI-LOCK BRAKES skąd Wam te gwiazdki wychodzą? jak sprawdzałem na tych ruskich stronkach to mi tylko literki wyskakiwały: Description #BWAX- ABAGS-DRIVER ASSIST AND SIDE AIRBAG ACON2-F/AIR CON - klima? :?: ANTH2-KEYLESS ENTRY+ (W/ALARM FROM0799- ) BLTT5-3PT RR CTR BELT CLAS3-ELEGANCE SPECIFICATION COLD2-F/COLD CLIMATE - druga klima?? :?: DWHLC-F/15IN ALLOY BRIGHT LMPF6-F/FOG LAMP LMPHW-GAS DISCHARGE HEADLAMPS PWDW3-FR &RR PWR WINDOWS SMETX-W/ON BOARD COMPUTER STERT-W/CD AUTO CHANGER 6 SPKR - zmieniarka ma 6CD, ale może chodzi o 6głośników? STTMJ-F/LEATHER TRIM SWRC2-F/STRG WHEEL AUDIO SWITCH WHST6-WOOD EFFECT Czy ktoś ma jakieś sugestie co do czerwonej czcionki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel_s Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 klima? n tak druga klima?? n wersja przeznaczona do chłodnego klimatu - nie pustynnego zmieniarka ma 6CD, ale może chodzi o 6głośników? Tak, chodzi o 6 głośników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rav1975 Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Cytat: ANTH2-KEYLESS ENTRY+ (W/ALARM FROM0799- ) System bez kluczykowy?? kluczyk jest, wiem tylko ze ma immobilaizer, w ogole jakis zakrecony ma centralny, moze przez te slabo dzialajace przyciski w pilotach. Cytat: BLTT5-3PT RR CTR BELT 3 pełny pas na tylnej kanapie nie przypominam sobie, nawet biodrowego nie widzialem (może podczas wypadku go wycieli) reszta by sie zgadzała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Greg Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 DWHLC-F/15IN ALLOY BRIGHT - na moje oko to 15 calowe alufelgi z lekkimi zafrezowaniami po obwodzie, tez takie mam. W odróznieniu do polerowanych które są gładziutkie. Teoretycznie powinny miec w tej wersji zaslepki ze znaczkami NISSAN chromowanymi - ale moze sie mylę... ja swoja Primkę dopiero poznaję, dzieki Wam... A propos skanera - pokazał mi date produkcji 9810, tymczasem auto ma wbitą datę w salonie w Niemczech 990111 czyli 2 miesiące późniejszą... mam mierzyć lakier czy zlać to ? Heh żartuje , mam to w... A to mój wynik : model FBYALFFP11FGALCFBZ Internal color K - GREY - zgadza się , szara tapicera i plastiki czarno szare External color AP0 - MID RED - no nie wiem - kolor "koral perła" wersja Ambiente - cokolwiek znaczy Production year/mon 9810 - wbite 11.Januar1999 Model start year 9606 Model finish year 0201 Model NISSAN PRIMERA P11E Description ENGINE - SR20DE TYPE ENGINE - 2,0 podobno 130KM - trochę to czuć ::-): TRANS - 5-SPEED MANUAL TRANS - skrzynia manual O.K AREA - CENTRAL EUROPE AREA GRADE - SLX TYPE BODY - 5 DOOR HATCHBACK Reference ****Z CONTROLLED EMISSIONS & WOOD TRIM & - ma wykończenia drewniane ****Z LESS GRADE BADGE & OUTSIDE AIR- znaczek z tyłu, i znaczek z przodu ****Z TEMPERATURE GAUGE - ma termo zewnetrzne z czujnikiem gołoledzi ***B* AIR CODITIONING & ANTI-LOCK BRAKES - A/C klima i ABS **F** FR AND RR POWER WINDOWS - wszystkie okna elektr *C*** 6 SPEAKERS - mikre te głośniki ale obecne L**** SIDE AIRBAG & KEYLESS ENTRY - 4 poduchy i pilot P.S Skaner nie napisał mi tego o felgach - a auto ma 4 alu 15" - w papierach z salonu tez jest opisane jako Alu, więc ten skaner to tak na 99,9%. Pozdrawiam. Świeży Nissmaniak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 mnie wyszlo to: Reference: ***5* SPECIAL VERSION 10 & - z czym to sie je? ***5* 2xRR HEADRESTS - to chyba mowa o przednich zaglowkach ... to co to RR? *9*** MANUAL SUNROOF - tego nie mam ?! ****1 VANITY MIRROR DR SIDE (COVERED) & - lusterko w oslonie po stronie kierowcy?! ****1 ASST SIDE - to nie wiem ... ***5* 2 SPEAKERS - no sa ... *9*** POWER STEERING (SET WITH TILT - tu chyba o el szyby chodzi i uchylne tylne ... *9*** STEERING) to ja bym prosil o pomoc w tych pogrubionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz_Primera Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Czy moglby mi ktos rozszyfrowac moj VIN, gdy sam probuje to nic sie nie dzieje, wyskakuje mi tylko to: VIN SJNBAAP11U0513282 Для проверки комплектации по VIN коду используется информация из базы данных специализированного сервисного центра "Автоглобус" Z gory dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sashxxx Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 napewno dobrze wpisales VIN?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Greg Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Tomasz, no faktycznie coś nie halo, byłem nawet na stronie "Globusa" ale wyglada na to że takiego VIN-u nie maja w bazie. [ Для проверки комплектации по VIN коду используется информация из базы данных специализированного сервисного центра "Автоглобус" ] to oznacza dokładnie tyle : dla sprawdzenia poprawnosci ( kompletności )kodu VIN wymagana jest informacja z bazy danych specjalistycznego centrum seriwsowego "Globus" tyle tylko że na stronie globusa otwiera sie okno request.pl ale nic nie pokazuje... Sprawdź czy nie walnałeś się w którejś cyfrze. Pozdro. [ Dodano: Pią 24 Lis, 2006 09:24 ] mnie wyszlo to: Reference: ***5* SPECIAL VERSION 10 & - z czym to sie je? ***5* 2xRR HEADRESTS - to chyba mowa o przednich zaglowkach ... to co to RR? *9*** MANUAL SUNROOF - tego nie mam ?! ****1 VANITY MIRROR DR SIDE (COVERED) & - lusterko w oslonie po stronie kierowcy?! ****1 ASST SIDE - to nie wiem ... ***5* 2 SPEAKERS - no sa ... *9*** POWER STEERING (SET WITH TILT - tu chyba o el szyby chodzi i uchylne tylne ... *9*** STEERING) to ja bym prosil o pomoc w tych pogrubionych Na moje oko :wink: to tak: ***5* 2xRR HEADRESTS - to chyba mowa o przednich zaglowkach ... to co to RR? - to TYLNE zagłówki ****1 VANITY MIRROR DR SIDE (COVERED) & - lusterko w oslonie po stronie kierowcy?! - lustreko w osłonie p-słonecznej - u mnie nie ma, ma tylko żonka :-) ***5* SPECIAL VERSION 10 & - z czym to sie je? - tu chyba brak dalszej części po "&" - gdzieś na stronie znalazłem opis takich wersji - np. inne koło kierownicy, obwódki na zegarach i wlotach powietrza, zamisat aluminiowych wykończeń stosowane wykończenia z tytanu :-) po prostu takie limited edition. ****1 ASST SIDE - to nie wiem ... - no to raczej poducha pasażera... *9*** MANUAL SUNROOF - tego nie mam ?! - to ewidentnie szyber ręczny. Nie stresuj się, ja też czegoś nie mam a dekoder pokazał (2 posty w tył) *9*** POWER STEERING (SET WITH TILT - tu chyba o el szyby chodzi i uchylne tylne ... *9*** STEERING) - raczej NIE , szyby sa jako **F** FR AND RR POWER WINDOWS Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 teraz to juz mi sie wogole nie zgadza bo zaglowkow z tylu nie mam, poduszki nie mam wcale , dachu otwieranego tez nie, co do tego ostatniego elektrycznego to nic innego nie mam poza szybami ... chyba ze o centralny chodzi ehhh... maja braki na tej stronce albo samochod przedemna cos ukrywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz_Primera Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 W takim razie sprawdze jeszcze raz, moze ma to jakies znaczenie ze mam wersje do ruchu lewostronnego? A moze jak mi przebijali numery to sobie wymyslili nowy VIN? Sprawdzilem dzisiaj moj VIN ponownie i dalej wyglada tak samo Moje auto nie istnieje ? :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adyjan Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 Prosze Cie napisz mi gdzie tego szukac mam numer VIN pojazdu ktory chce kupic, chcialbym znac jego wyposazenie dokladnie. Dostalem cos takiego ale nie umiem odszywfrowac, dziekuje. VIN: JN1CA31D7YT511120 Model code: BLHULEAA33EUA----- Internal color: C - BEIGE External color: EV0 - BEIGE M Production year/mon: 9906 Model start year: 9904 Model finish year: 0212 Model: Nissan MAXIMA A33B Description: ENGINE - VQ30DE TYPE ENGINE TRANS - AUTOMATIC TRANSMISSION TRIM LVL - GXEL TYPE EMISSION - FEDERAL(UPTO 200006) BODY - SEDAN Description: STCH3-NOT ADOPTED YET Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość umas Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 Może i mi pomożecie. #BWAX- ABAGS-DRIVER ASSIST AND SIDE AIRBAG ACON2-F/AIR CON BLTT5-3PT RR CTR BELT DWHLC-F/15IN ALLOY BRIGHT EMBLB- KYLS2-F/KEY LESS ENTRY W/ANTI HIJACK LMPF6-F/FOG LAMP PWDW3-FR &RR PWR WINDOWS SMETX-W/ON BOARD COMPUTER SPKR6- WHST6-WOOD EFFECT Niech moc będzie z wami !!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 W takim razie sprawdze jeszcze raz, moze ma to jakies znaczenie ze mam wersje do ruchu lewostronnego? A moze jak mi przebijali numery to sobie wymyslili nowy VIN? Sprawdzilem dzisiaj moj VIN ponownie i dalej wyglada tak samo Moje auto nie istnieje ? :027: A ja na stronie VinChecker sprawdziłem twój VIN i wyszło NISSAN VIN: SJNBAAP11U0513282 KRAJ POCHODZENIA ANGLIA PRODUCENT NISSAN TYP NADWOZIA 4DR SEDAN SILNIK GA 14DE OSIE ORAZ SYSTEM PRZENIESIENIA NAPEDU 2WD MODEL PRIMERA WERSJA NA RYNEK EUROPA WARTOSC STALA CONSTANT NUMER SERYJNY KOLEJNY NUMER PRODUKCYJNY Więc chyba Twój samochód istnieje Tyle, że więcej informacji jest w wersji pładnej dekodera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rav1975 Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 SPKR6- spryskiwacze lamp?? a może 6głośników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz_Primera Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 Dzieki Raf, co to za platna wersja dekodera?? P.S. Silnik 1.4, lol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 Właśnie sprawdziłem i ta wersja komercyjna nie jest dużo bogatsza od niekomercyjnej Chyba nie opłaca się wysyłać im sms'a bo więcej informacji nie będzie poza liczbą kontrolną i rokiem modelowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucks Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 to jeszce ja: ****7 REDUCED ENGINE POWER & SPLIT FOLD- ****7 DOWN REAR SEAT mam nadzieje ze cos zle rozumiem.... SEATBELT PRE- *1*** TENSIONER - napinacze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucks Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 jak to obnizona moc? za co? dlaczego? były jakies dławione wersje? mam invitation p10 1.6. 16v w dowodzie mam 73kW co daje jakies 98KM!!?? były takie?? o co tu chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel_s Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 jak to obnizona moc? za co? dlaczego? były jakies dławione wersje? mam invitation p10 1.6. 16v w dowodzie mam 73kW co daje jakies 98KM!!?? były takie?? o co tu chodzi? Chodzi o to, że na rynek niemicki była wypuszczona wersja o obniżonej mocy. U nich ubezpieczenie płaci się od mocy pojazdu a nie od pojemności. Coobcio opisywał kiedyś co trzeba zrobić, aby wrócić do "domyślnej" mocy z pojemości 1,6. Z tego co pamiętam trzeba było wymienić wałki rozrządu (krzywki mają inny kształt) + jeszcze jakaś pierdoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość so.mar Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Witam Mnie w dowodzie nie wiem jakim cudem wpisali 83 kW z silnika 1,6 16V 95r z Holandii. I bądź tu mądry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek 88 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 witam a czy ktos by mi też pomógł z tym Vinem:P ****3 REDUCED ENGINE POWER -to jest ta obniżona moc na 90koni ***7* 4 SPEAKERS -4 glosniki **8** CENTRAL DOOR LOCK & POWER WINDOWS -centalny zamek i.... *1*** DRIVER&ASSIST AIRBAG&SEATBELT PRE- poduszki i.... *1*** TENSIONER ....... L**** SR GRADE & ABS SYSTEM ...... i abs GRADE - SR TYPE ...... AREA_DRV - CENTRAL EUROPE 2 WHL DRV ...... Internal color G - OFF BLACK .... z góru bardzo dziękuje i pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucks Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 a jak sie ma ta obnizona moc do spalania? mozna coś zaoszczedzic czy to poprostu idzie w wydech? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi