Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12/WP12] Primera P-12

Gość makaron11
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Cześć

Nie odpowiadałem bo nie było mnie tydzień.

Silnik 1,8 a wersja trudna do ustalenia - ponoć w Niemczech nie obowiązuj podziały: Visia... itd.

Ja mam: ksenony + spryskiwacze, alufelgi 16, światła przecimgielne przód, kamera, 6 poduszek, kierownica w skórze. Nie ma nawigacji i systemu do obsługi komórki.

Chyba opłacę a-casco - tylko muszę założyć drugie zabezpieczenie. Nie wiem czy da się założyć blokadę na dźwignię zmiany biegów (do tego mam największe zaufanie). W salonie namawiają mnie na alarm nissanowski (za 1200) - bo jest gotowa instalacja i będzie z kluczyka. Trochę drogo jak na alarm.. Jak myślicie.

ojciecdk napisał:
W salonie namawiają mnie na alarm nissanowski (za 1200) - bo jest gotowa instalacja i będzie z kluczyka. Trochę drogo jak na alarm.. Jak myślicie.

ja wogle nie miałem gotowej primery na alarm ale nie montowałem w salonie tylko w innym zakładzie i tez mi zrobili tak ze mam w kluczyku

Cześć przymierzam sie do kupna P12ki 1-2 letniej, lub nowej almery, ale jeszczesię waham, gdzie za ile - no wiecie wybór duży.

Co do alarmu 1200 PLN - nie warto - to standardowy Challenger - montowany w Toyotach itp, Centralka tego alarmu ma podłączenie do specjalnego programatora (może być laptop z interfejsem) i jest możliwość zaprogramowania kluczyków (pilotów w kluczyku) - więc programują mu standardowe kluczyki od danego auta. Challengera kupisz na Allegro za 400-600PLn zależnie od modelu z dodatkowo antynapadem i np. czujnikiem odholowania. Założenie nie powinno wynieść więcej jak 200 PLN (warunek jest taki, że montażysta musi mieć do niego programator - jeśli nie ma nie zaprogramuje Ci kluczyka, więc będziesz musiał oprócz kluczyka targać pilota, który dostaniesz w zestawie. Podłączenie centralnego do alarmu nie stanowi zadnego problemu - alarm wysyła impuls na siłowniki w drzwiach. Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...

Witam!

Mam niemały dylemat:

poszukuję od jakiegoś czasu rodzinnego samochodu.Mam aktualnie do wyboru:roczną Primerę P12 (rejestracja 2004 model 2003) 1,9 dci lub nową (salon) ale w starej budzie Octavię.Octavia jest o prawie 10 tyś. droższa,dają 2 letnią gwarancję.Obie propozycje wiążą sie z zaciągnieciem długoletniego kredytu dlatego chciałbym by ten samochód funkcjonował przez dobrych parę lat.Przeczytałem wszystkie dotychczasowe wypowiedzi i to mnie ośmieliło do zadania tego pytania, gdyż widzę pewną opozycje co do modelu P12. Za wszelkie rady z góry dziękuję.

Ja polecam Ci Primerę. Jak na razie model mojego taty stał w serwisie tylko z powodu kolizji i "powikłań". To na prawde niezłe autko i jeśli będziesz się stosował do ogólnie pojętych zasad jazdy turbo dieslem to myślę, że nie będzie problemu.

Pozdrawiam i życzę dobrego wyboru! :)

ja mam P-12 ale silnik 2.2DI spisuje sie bardzo dobrze jest bardzo żwawy ale sporowato pali. Miejsca z przodu jak i z tyłu jest bardzo dużo.

P.S Ja Mam akurat na zbyciu P-12 ale z 2002r Full opcja ze skóra beżową

• 1 miesiąc temu...
  makaron11 napisał:
witam czy ktos wie który to jest bezpiecznik od halogenow ??

bo chyba mam spalony a nie chcem kazdeko po koli sprawdzac

Poszukaj na tej mapce, którą masz na klapce, coś w stylu "Anti fogg lights" czy coś takiego...

Gość cornholio78
  marc napisał:
...

Jest tu gdzieś haczyk?

Oczywiście HACZYK!!

Marcin

Pewnie własciciel był bardzo zawiedziony tym autem jeśli po pół roku zdecydował się sprzedać. Mozliwe też że kupił po ekstra promocyjnej cenie i opłaca mu się sprzedać żeby wziąc teraz takie jakie spełnia jego oczekiwania :roll:

Ile niby kosztuje nowy? Oto przykładowa oferta promocyjna więc tamta cena jest z kosmosu

http://www.autoscout24.de/home/newcars/new...tsg_detail_bild

Ten pierwszy nie wiem czy to taka wielka okazja, gwarancja już leci od poł roku, auto nie jeźdzone. Na gotowo do kraju z opłatami mógłby wyjść moze nawet 80 tys. (może wiecej) - cena nowego w salonie w Polsce w tej chwili chyba 85 tys.zł.

Ten drugi za 14 tys EUR to może byc okazja, u nas 2.2 dCi w kombi kosztuje 120 tys. i nie ma promocji na nie (nie wiem czy wogóle jeszcze sa 2.2 w tej chwili), ale jest to model sprzed FL.

Gość cornholio78
  elcoruso napisał:
Ten pierwszy nie wiem czy to taka wielka okazja, gwarancja już leci od poł roku, auto nie jeźdzone. Na gotowo do kraju z opłatami mógłby wyjść moze nawet 80 tys. (może wiecej) - cena nowego w salonie w Polsce w tej chwili chyba 85 tys.zł.

Ten drugi za 14 tys EUR to może byc okazja, u nas 2.2 dCi w kombi kosztuje 120 tys. i nie ma promocji na nie (nie wiem czy wogóle jeszcze sa 2.2 w tej chwili), ale jest to model sprzed FL.

Żadna wielka okazja. Dałem te linki w celu uzmysłowienia koledze marc ile kosztuje tam nowe auto i że jest tańsze od tego używanego z ogłoszenia :D

A to nie jest aby tak, że te silniki Nissana nie spełniają normy EUR4 i muszą je sprzedać do końca roku? Przeglądałem jakąś stronę niemiecką i tam nie było wcale nowych diesli?

Rozglądam się za 1,9Dci, 5D - ale interesuje mnie nowa - albo wersja demonstracyjna, rocznik 2005.

Marcin