jasiek2912 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 myślałem że nowy rok -nowa mapa ale jednak się przeliczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arktomas1 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 witam czy ma już ktoś wersje F mapy, ja z nowym autem odebranym 25 czerwca dostałem wersje E Witaj, a gdzie sprawdzić jaką wersję się dostało wraz z samochodem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 (edytowane) Witaj, a gdzie sprawdzić jaką wersję się dostało wraz z samochodem?? Na karcie masz wyróznik E po ciagu cyfr. Nie to duze E bo to oznacza Europa Edytowane 19 Stycznia 2013 przez Author53 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arktomas1 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Na karcie masz wyróznik E po ciagu cyfr. Nie to duze E bo to oznacza Europa A faktycznie, wielkie dzięki, mam wersję E Miłego wieczoru życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miralon Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zastanawiam się nad zakupem map E (mam D). Czy ktoś z Was robił porównanie map? Czy pojawiły się nowe odcinki dróg? A może np. zechcecie sprawdzić czy na mapach E jest przykładowo odcinek S5 łączący Gniezno z autostradą A2? Albo np. odcinek drogi 935 w Żorach pozwalający na ominięcie centrum przy dojeździe do A1 (ulica zwie się "Nad Rudą") ? Albo Al. Generała Stanisława Maczka w Lubinie (tym na Dolnym Śląsku)? To takie przykłady dróg które w ciągu ostatnich dni wyłowiłem jako nieistniejące na mapach "D". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arktomas1 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zastanawiam się nad zakupem map E (mam D). Czy ktoś z Was robił porównanie map? Czy pojawiły się nowe odcinki dróg? A może np. zechcecie sprawdzić czy na mapach E jest przykładowo odcinek S5 łączący Gniezno z autostradą A2? Albo np. odcinek drogi 935 w Żorach pozwalający na ominięcie centrum przy dojeździe do A1 (ulica zwie się "Nad Rudą") ? Albo Al. Generała Stanisława Maczka w Lubinie (tym na Dolnym Śląsku)? To takie przykłady dróg które w ciągu ostatnich dni wyłowiłem jako nieistniejące na mapach "D". Witaj, postaram się jutro sprawdzić te lokalizacje i dam znać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcome Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 proponuje w ramach relakcju jak coś zauważycie lub chcecie poprawić http://mapreporter.navteq.com/?lang=pl to jest szansa na to że w następnej mapie już będzie poprawione, lub dodane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vosh Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 W związku z tym, że mój post został bezpardonowo usunięty (a tyle się napisałem...) odniosę się tym razem króciutko do wypowiedzi Author53 - sam ostatnio kupiłem wersję E i mam na 100% oryginalny nośnik. Mam to w nosie, czy się to komuś podoba, czy nie - takie są fakty. Swoją drogą fajne zasady tu panują - mam rozumieć, że jedyna słuszna możliwość to zakup w Nissan za 900 zł? Pachnie mi to delikatnie mówiąc stronniczością... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 (edytowane) W związku z tym, że mój post został bezpardonowo usunięty (a tyle się napisałem...) odniosę się tym razem króciutko do wypowiedzi Author53 - sam ostatnio kupiłem wersję E i mam na 100% oryginalny nośnik. Mam to w nosie, czy się to komuś podoba, czy nie - takie są fakty. Swoją drogą fajne zasady tu panują - mam rozumieć, że jedyna słuszna możliwość to zakup w Nissan za 900 zł? Pachnie mi to delikatnie mówiąc stronniczością... Pewnie komus nadepnałes na odcisk ) Ja tez mam "E" i też jest na 100% oryginalne. Porównywałem ją z kupioną przez znajomego na aukcji i ....... Nie jest to to samo. Co prawda działa ale nie sprawdzałem na ile jest to działanie poprawne. Porównywałem pliki i niestety sa róznice ) Edytowane 24 Stycznia 2013 przez Author53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vosh Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Sęk w tym, że ja kupiłem właśnie na aukcji i robiłem porównanie - w mojej struktura i pliki są takie same, wyglądają, zachowują się i działają identycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vosh Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 (edytowane) To, że Ty nie popierasz nie oznacza, że wszyscy muszą. Każdy ma prawo wyboru. A dyskusja była o tym, czy _karta_ jest oryginalna i czy działa, a nie czy będzie na to faktura. Edytowane 23 Stycznia 2013 przez Vosh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas007 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 ciekawe jest to ,że mapy Navteq kosztują 900PLN ,a ta sama mapa dla Automapy z subskrypcji pareset zł mniej. Koszt takiej mapy dla Nissana to grosze ,ma bardzo dużą marżę ,a ktoś może mieć dostęp do firmy która przygotowuje te SD dla Nissana , tam wpisują na straty ileś sztuk bo np. nie przejdzie testu karta bo uszkodzona i sprawa załatwiona. Firmy są kilka eurocentów do tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 w JUKE Nismo debiutuje nowa nawigacja Nissan Connect 2 - ekran będzie miał 5,8" , lepiej rozwiązne graficznie zjazdy z drogi , dzwiękowe ostrzeżenia o przekroczeniu prędkości , ładniejsza stylistyka urządzenia itd no i pojawi się w końcu polski język - ciekawe kiedy trafi do Qashqai'a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 sluchajcie a powiedzciei czy jesli auto Qashqai jest na gwarancji to czy moge prywatnie wymienic w nim to fabryczne radio na jakies z nawigacja czy nie ? i moze macie jakies godne polecenia sprzety ? bo to fabryczne jest masakra..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Moim zdaniem trzeba by trafić na wyjątkowe ASO żeby się przyczepili, bo sami to robią...Ja zmieniłem na Kenwood'a i chwalę sobie. a jakie Kenwooda kupiles jaki model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pejta Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Strider napisz proszę jaki model Kenwood'a i czy działają wszystkie przyciski w kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 u dealerów można kupić nawigację Pioneer AVIC-F840BT + zestaw montażowy i kamera cofania dla Qashqaia za 4000 zł netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 To daje prawie 5000,- sporo... ja nie zakładałem kamerki cofania, widziałem kamerkę w podobnym Kenwoodzie u kolegi i uważam, że gadżet (markowa kamerka Kenwood) nie jest wart takich pieniędzy... sama nawigacja kosztuje 3030 zł + VAT a zestaw montażowy z kamerą 995 zł + VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Moim zdaniem taniej i lepiej wyjdzie Kenwood, ale każda myszka swój ogonek chwali... ja tam jej nie zachwalam bo moim zdaniem dużo lepiej wypada Kenwood gdyż jego nawigacja to TomTom więc obsługa navi dużo lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 http://allegro.pl/grand-vitara-navi-2012-kenwood-dnx4210bt-garmin-i2997171981.html taki, co prawda nie od tego sprzedawcy więc nie polecam ani nie odradzam tylko pokazuję. Przyciski działają wszystkie oprócz odbierania telefonu - ten działa jako takie wyciszanie, ale nie jest to problem...Ładnie komponuje się w Nissanie - do Qashqai'a też będzie fajnie pasował - jak ktoś wchodzi do samochodu zwykle myśli, że to fabryczna navi... a powiedz skoro nie dziala przycisk odbierania telefonu to wtedy tylko mozesz odebrac z pozycji telefonu tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finchy Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Nie... Na radiu pojawiają się takie dwie duże słuchawki - czerwona i zielona... Z poziomu telefonu również można.... Brak przycisku rekompensowany jest przez możliwość przeglądania nieodebranych połączeń, wybieranych, książki telefonicznej itd. Niiiiiiiiiii... Kenwood ma Garmin'a, co uważam za dużą zaletę.... Strider, a jak wyglada u Ciebie sprawa z kamerą cofania? Widok na nią jest jest automatycznie przełączany jak wrzucisz wsteczny (jak w NC), czy musisz nacisnąć przycisk na nawigacji? Kolejna sprawa - mikrofon. Czy masz wbudowany w stacje, czy używasz tego oryginalnego w podsufitce? No i ostatnia rzecz - USB w schowku - czy istniała możliwość jego podłączenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RychoD Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 sluchajcie a powiedzciei czy jesli auto Qashqai jest na gwarancji to czy moge prywatnie wymienic w nim to fabryczne radio na jakies z nawigacja czy nie ? i moze macie jakies godne polecenia sprzety ? bo to fabryczne jest masakra..... Zainstalowałem New York 800. Pisalem w wątku akcesoria. To moim zdaniem dobra alternatywa dla systemów z poziomu cenowego 4000-5000zł. Czyta karty SD, karta mikro SD dla nawigacji, dwa wejścia USB (jedno zainstalowałem w schowku). Dosyć dobrze można zintegrowac przyciski kierownicy. Przycisk słuchawki odbiera połaczenie. Całość gra lepiej niz oryginalne radio. R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg606 Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Czy na sd mapy jest też aktualizacja softu nissan connect, czy tylko mapa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RychoD Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Czy na sd mapy jest też aktualizacja softu nissan connect, czy tylko mapa? To jest system multimedialny, który nie ma nic wspólnego z connect. Działa pod Windows, mam zainstalowaną Automapę. R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jaszu Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Koledzy, chciałem dodać sobie do nawigacji punkty POI a dokładnie fotoradary. Z tego co wyczytałem w instrukcji "nissan maual poi" mamy dwa foldery punktów POI. Jeden to Warning POI i tutaj dodawane są pliki z rozszeżeniem "ntq" Drugi to My POI i dodawane pliki "csv" Ze stronu ump.waw pobrałem pliki csv dla POILoader i dodałem do Downolad My POIs Now, jednak po tej operacji nie widzę na ekranie wczesniejszej "zakładki" POI Warning. Coś chyba namieszałem ale nie wiem co. Zawsze na ekranie nawigacji przed jej włączeniem było to pouczenie że obsługujesz ją na własna odpowiedzialność itp i trzeb było wcisnąć przycisk akcept. Teraz po włączeniu silnika odrazu staruje navi bez tego komunikatu. Czy ktoś może mi pomoc i powiedzieć co poszło nie tak i jak przywrócić tą zakładkę POI Warning na ekranie nawigacji. I przy okazji czy może krok po kroku napisac jak i gdzie wszystko zgrać i wgrać POI fotoradarów do nissan conect. Zdjęcie na którym brak zakłądki POI WARNING Dzień dobry.Znalazłem coś takiego- Skopiuj wyodrębnione pliki przed w pamięci USB, w folderze o nazwie / myPOIs / myPOIWarnings ". Podłącz pamięć USB do Nissan Connect Navigation System . Przejdź do menu POIs / Custom POIs. Nowe pliki zostaną wykryte automatycznie. Naciśnij przycisk Pobierz, aby zainstalować naszej bazie fotoradarów w Nissan Connect Navigation System. Jeśli jesteś właścicielem Nowy Nissan Podłącz System nawigacji, opcji importu POI znajduje się w przycisk Ustawienia, znajdujący się po prawej stronie przycisku MAPĘ, out of ekranu nawigacji. Po kliknięciu, mogą dotykać przycisku nawigacji na ekranie. Następnie kliknij Importuj moje własne POI. Dla Twojej informacji Pamiętaj folder o nazwie "myPOIWarnings" musi zostać utworzony w folderze o nazwie "myPOIs" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi