Gość ewa qq Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 A tak poza programem ....... masz tam jakąś kartę z nawigacja? Czy zresetowałas system odłaczajac kleme? Nie, żadnej karty nie mam ale gość z serwisu miał nową z innego auta i też się zawieszało. Jeszcze nie resetowałam ,szukam PINu do radia No i zresetowałam radio i udało mi się wejść w opcje SETUP,zmieniłam nawet na język ang.ale gdy nacisnełam NAV znów blokada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 (edytowane) Nie, żadnej karty nie mam ale gość z serwisu miał nową z innego auta i też się zawieszało. Jeszcze nie resetowałam ,szukam PINu do radia No i zresetowałam radio i udało mi się wejść w opcje SETUP,zmieniłam nawet na język ang.ale gdy nacisnełam NAV znów blokada Jak zresetowałas system? Zdjełas kleme czy w radiu? Masz taki komunikat "No map setup SD card......." ? Bez karty system sie nie uruchomi. Na karcie "C" albo "D", ze wskazaniem na "C" była aktualizacja softu więc moze ta nowa karta która wkładali w serwisie "E" wymaga poprzedniej aktualizacji? Nie jestem tego pewien ale moze ktos na forum przeszedł ( przeskoczył) z wersji "C" na "E" i może powiedziec czy NAVi działa? Edytowane 27 Lutego 2013 przez Author53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewa qq Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Zresetowałam przez zdjęcie klemy bo inaczej nie dałam rady. Jeśli włożę kartę to nawigacja widzi kartę i tu jest ok. Problem tkwi raczej w urządzeniu bo czy karta jest czy ją wyjmę to radio też się blokuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 (edytowane) Zresetowałam przez zdjęcie klemy bo inaczej nie dałam rady. Jeśli włożę kartę to nawigacja widzi kartę i tu jest ok. Problem tkwi raczej w urządzeniu bo czy karta jest czy ją wyjmę to radio też się blokuje. To jest problem Nic mi do głowy nie przychodzi. Jeszcze jedno pytanie: czy po resecie musiałas podać PIN? Edytowane 27 Lutego 2013 przez Author53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewa qq Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 To jest problem Nic mi do głowy nie przychodzi. Jeszcze jedno pytanie: czy po resecie musiałas podać PIN? Tak wołał PIN do radia. W serwisie dali mi namiary na firme która robi ''cuda wianki'' więc w nich ostatnia nadzieja. Dziękuję za pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcome Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 są 2 wyjścia albo szukasz magika który da sobie z tym rade albo poszukaj alternatywy o których chłopaki pisali wyżej blaupunkt lub inne navi zamiast tego, mam jeszcze jedno pytanie czy oprócz navi wszystko inne działa??? zresetuj jeszcze raz (nie dotykając przycisku nawi) sprawdź czy wszystko inne działa? a i pytanie takie koledzy czy jak podłączą OBD(czy jak to tam jest) nie powinny pojawić się jakieś błędy?? i jeszcze jedno czy wszystkie kabelki są podłączone?? może kabel z gps jest odłaczony??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewa qq Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Tak jak pisałam wcześniej zawiesza się też możliwość sterowania radiem przez pierwsze kilka minut od momentu włączenia zapłonu.Po kilku minutach mogę włączyć sterować radiem oraz włączyć nawigację lecz nie wszystkie przyciski reaguja np.nav/setup/map Kiedy zresetowałam (przez odłączenie akumulatora)navigację mogłam wejść w SETUP ustawiłam sobie zegar wersję językową z włoskiego na angielski i tyle. Po zgaszeniu silnika i ponownym włączeniu problem znów się pojawił. Czasami zapyta o akceptację a czasami od razu się blokuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 (edytowane) Tak jak pisałam wcześniej zawiesza się też możliwość sterowania radiem przez pierwsze kilka minut od momentu włączenia zapłonu.Po kilku minutach mogę włączyć sterować radiem oraz włączyć nawigację lecz nie wszystkie przyciski reaguja np.nav/setup/map Kiedy zresetowałam (przez odłączenie akumulatora)navigację mogłam wejść w SETUP ustawiłam sobie zegar wersję językową z włoskiego na angielski i tyle. Po zgaszeniu silnika i ponownym włączeniu problem znów się pojawił. Czasami zapyta o akceptację a czasami od razu się blokuje. Jeśli wszystko jest dobrze podłączone, a w tym antena GPS to może być uszkodzony firmware, albo jakiś kondensator padł. W pierwszym przypadku mogło dość, np. podczas wgrywania punktów POI z pendrive do wgrania jakiegoś programu samobotujacego sie, który był poza punktami POI na pendrive. W drugim przypadku mogło pójść niewłaściwe napięcie na NC i uszkodził sie jakiś kondensator (zawieszanie się). Przyczyna może być uszkodzony alternator. Miałem podobny przypadek w Toyocie. Radio padało po kilku godzinach po naprawie az zmierzyłem napięcie wyjściowe na alternatorze. Po naprawie alternatora i ponownej naprawie radia wszystko działało poprawnie. Teraz należy sie zastanowić nad opłacalnością naprawy NC i późniejszymi kosztami zakupu nowych kart z mapami. Gdyby mnie to spotkało nie wahałbym sie i zamontowałbym zamiennik. To NC nie jest juz rozwojowe. W zamienniku bedzie j.polski i mapa która jest ogólnie dostepna i częściej aktualizowana i nie jest tak droga jak do NC Edytowane 28 Lutego 2013 przez Author53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewa qq Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 (edytowane) Jeśli wszystko jest dobrze podłączone, a w tym antena GPS to może być uszkodzony firmware, albo jakiś kondensator padł. W pierwszym przypadku mogło dość, np. podczas wgrywania punktów POI z pendrive do wgrania jakiegoś programu samobotujacego sie, który był poza punktami POI na pendrive. W drugim przypadku mogło pójść niewłaściwe napięcie na NC i uszkodził sie jakiś kondensator (zawieszanie się). Przyczyna może być uszkodzony alternator. Miałem podobny przypadek w Toyocie. Radio padało po kilku godzinach po naprawie az zmierzyłem napięcie wyjściowe na alternatorze. Po naprawie alternatora i ponownej naprawie radia wszystko działało poprawnie. Teraz należy sie zastanowić nad opłacalnością naprawy NC i późniejszymi kosztami zakupu nowych kart z mapami. Gdyby mnie to spotkało nie wahałbym sie i zamontowałbym zamiennik. To NC nie jest juz rozwojowe. W zamienniku bedzie j.polski i mapa która jest ogólnie dostepna i częściej aktualizowana i nie jest tak droga jak do NC Bardzo dziękuję za wyczerpujące informacje,w dużej mierze pokrywają się z tym co mówili w serwisie (też pytali czy podłączałam pendriva) A jeśli zamiennik to jaki wybrać? Edytowane 28 Lutego 2013 przez ewa qq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 (edytowane) Bardzo dziękuję za wyczerpujące informacje,w dużej mierze pokrywają się z tym co mówili w serwisie (też pytali czy podłączałam pendriva) A jeśli zamiennik to jaki wybrać? Na poczatek proponuje podjechac do jaiegos fachowca i zapytac ile bedzie kosztowała naprawa a potem podjąc decyzje Zamienniki montowane w miejsce NC to koszt min 2000 zł. wiec ........ a uzywana taka jak masz na Allegro kosztuje .... http://allegro.pl/ni...2987985484.html. Musisz to sobie przekalkulować Piszac o zamienniku miałem raczej na mysli zakup nawigacji przenośnej np Garmin bo NC nawet sprawne jest delikatnie mówiąc umieszczone w ......... niewłasciwym miejscu Żeby sledzic nawigacje trzeba odrywac wzrok od tego co sie dzieje na drodze a to nie jest zbyt bezpieczne. Ja poza NC mam GARMINA przymocowanego do szyby i raczej wierzę GARMIN'owi Edytowane 28 Lutego 2013 przez Author53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 sluchajcie a czy ktos moze mi podac dokladne wymiary tej fabrycNej nawigacjj chodzi mi o dokladne wymiary calego radia ile jest po obwodzie......? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario_gdynia Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Ostatnio zauwazylem ciekawa rzecz po uruchomieniu nawigacji. Pojawil mi sie kilka razy komunikat o dostepnosci nowej wersji mapy i prosba o konrakt z serwisem Nissana. Ciekawe na jakiej zasadzie jest wyswietlany ten komunikat, czy wyswietla sie co jakis okres czasu czy moze sa takie informacje jakos przesylane do nawigacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Też mnie to zastanowiło, ale jak tu coś wysłać do GPS'a? Przecież to nie jest telefon ani komputer...? Pewnie tak jak piszesz pojawia się cyklicznie... To chyba zalezy od wersji mapy. Prawdopodobnie gdzies na karcie jest zapetlona jakas komenda która uruchamia sie co jakis czas. Jeszcze nie miaem takiego komunikatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Kiedyś już chyba o tym pisaliśmy. Komunikat pojawia po ok. roku od zakupu/produkcji nowego samochodu. Skoro aktualizacja wychodzi raz w roku to po 13 miesiącach można bezpiecznie zaprosić po nową wersję. i żadna zaawansowana technologia nie jest potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Dokładnie tak jest. ja również taki komunikat miałem ok. 12 mies. po zakupie. Ciekawe czy dwa lata "po" również wyskoczy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 (edytowane) Nie. Przynajmniej u mnie była cisza. Edytowane 10 Marca 2013 przez luc123456 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Panowie co sadzicie o kupnie uzywanej nawigacji i montazu w qaszlaku z 2007 roku ? Czy istnieje taka mozliwosc i czy trzeba jakies dodatkowe akcesoria , mając na teraz zamontowane zwykłe (seryjne) radio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICEN Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zrobilem tak. Dochodzi antena, kamera i kabelek zeby chodzil zestaw BT. Montaz banal. Można bez kamery. Kamera nie musi byc ori, antena tez. Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 A jaki jest koszt anteny ? Jak wyglada wymiana ? Sory ale w tym temacie jestem laikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICEN Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Antena allegro ze ze zlaczem takim niebieskim. Wyjmujesz, wkladasz, wszystko. Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Ale tą antene podpinam gdzie ? w miejsce starej na dachu auta , czy jest to wpiecie gdzies we wnetrzu za radiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnik Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 (edytowane) Czy ktos wie gdzie w starej navigacji na płytki CD , sie je wymienia? Mam cos takiego : http://allegro.pl/nawigacja-navi-nissan-x-trail-i3102673325.html Edytowane 14 Kwietnia 2013 przez arnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krez Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Witam, Pytanie laika, czy do QQ Acenta 2012 (po lifcie) zamontuje bez problemow uzywanego NC w miejsce fabrycznego zwyklego radia ? W razie czego potrzebna jest dodatkowa ramka montazowa (uchwyty) czy wystarcza z oryginalnego radia ? Nie bedzie jakichs klopotow z podpieciem pod obsluge funkcji z kierownicy ? Orientujecie sie moze czy instalacja antenowa jest dostosowana bya podpiac pod nia przewod anteny gps ? Ewentualny montaz kamerki cofania wiaze sie z puszczaniem przewodu przez cale autko czy tez odp wiazka jest juz w instalacji standardowo ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janosik42 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 witam czy ma już ktoś wersje F mapy, ja z nowym autem odebranym 25 czerwca dostałem wersje E mam f jest debest nie rozumiem tych wypoeirdzi tu na forum ze nc to ze złe itp. jezdze kaską z nc i nigdy mnie nie zawiodła a takie tam recenzje mnie smieszą ze nie mozna znalezc np wąchocka czy babiej góry powtarzam jezdze duzo i nc mnie nigdy mnie nie wprowadził w manowce a pozatym prosze sie nauczyć nc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 No kolego tylko pogratulować. Oby wszystkim nc działała jak Tobie ale jak widać tak nie jest bo to tylko bajer żeby przyciągnąć klientów a nie prawdziwa navi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi