Gość maciejka_sz Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 A ja powiem ze LUCAS jest poki co dobry jakosciowo w stosunku do ceny... Naprawde. Nic nie piszczy i chwyta bardzo dobrze. Cena na przyzwoitym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brysik Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Ja również nie mogę powiedzieć nic złego na temat BREMBO. Założyłem kompelcik, BREMBO + klocuszki ferodo i jest super. Jedyny mankament, to piszczenie jak hamulce są zimne, po przejechaniu kilkuset metrów przestaje piszczeć. Ja też mam z klocuszkami FERODO i nic nie piszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek C Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Hmm, u mnie tylko piszczy jak biore auto z nocy, w ciagu dnia pozniej spokoj, nie wiem czemu, ale gdzies juz mi sie przewinelo, ze piszcza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Brembo założyłem u siebie pod koniec lipca, wyjazd na Węgry, powrót, potem Mazury i już kilka kkm jest i na razie ok. gdzie kupowales tarcze? moze gdzies w wawie? i ile naplaciles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristobal Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Temat stary jak świat. Mechanik stwierdził, że tarcze są przegrzane (fakt - są sinofioletowe). Trzeba więc przymierzyć się do wymiany. I tak - Brembo na forum mają mieszaną opinię, więc odpadają. A co macie do powiedzenia o tarczach:Mikoda 4max Lucas Hart Z tych które wymieniłeś wybrałbym Lucas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał L Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Ja założyłem tarcze brembo + klocki Remsa. Na początku lekko popiskiwały, ale teraz po dotarciu luksusik. Za jedna tarcze w Wawie zapłaciłem 115 pln. Za klocki 90 pln. Polecam klubowicza który prowadzi sklep internetowy (nie pamiętam nick'a :oops: ). Ceny o wiele bardziej atrakcyjne niż w sklepie (Intercars 175 pln za szt. Brembo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał L Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Już znalazłem " Banshior" się zwie. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek C Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Możesz smialo u niego kupic, ja zaoszczedzilem naprawde sporo porownujac ceny w sklepach na śląsku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bruneros Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Możesz smialo u niego kupic, ja zaoszczedzilem naprawde sporo porownujac ceny w sklepach na śląsku... ceny ma ok :-) jeszcze nie skorzystalem , ale sie przymierzam... natomiast firma 4max konfekcjonuje rozne czesci i sprzedaje pod wlasna marka - czyli najpewniej to, co najtaniej uda sie im gdzies kupic i ponoc roznie jest z jakoscia - slyszalem takie opinie ze to takie rzemioslo sprzedaja. no ale kupujac czesci z JC tez taka sama sytuacja - cholera wie co to moze byc :-) kupilem poki co 2 koncowki drazkow kierwoniczych 4max po 25 zl sztuka i zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TatoTurbo Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 jestem nie zadowolony z Brembo + ferrodo tarcze przejechaly moze 5tys a juz sa pofrezwane klockami. Hamowanie (ostre z 170) juz trzecie doprowadza do przegrzania tarcz ...wszystko zaczyna bic i telepia sie jak nacinane EBC ...znaczy takie wrazenie tylko brembo traca jeszcze skutecznosci i to tez pewnie nie one tylko.. klocki a tarcze sie odksztalcaja od temperatury. Moze za duzo wymagam ..pakiet tani to tanio dziala nastepnym razem klocki EBC green'y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość banshior Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 jHamowanie (ostre z 170) juz trzecie doprowadza do przegrzania tarcz . Do takiego hamowania może Brembo Maxy kup (nacinane) A 4Max to własna marka Intercarsu - wszystko pod nią mają I faktycznie - grupowicz co to nieśmiało prubuje handlować to Banshior... :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 A kolega banshior za ile mi zaproponuje Brembo max? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brysik Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Brembo założyłem u siebie pod koniec lipca, wyjazd na Węgry, powrót, potem Mazury i już kilka kkm jest i na razie ok. gdzie kupowales tarcze? moze gdzies w wawie? i ile naplaciles? Kupowałem u kolegi Banshiora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość banshior Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 A kolega banshior za ile mi zaproponuje Brembo max? Ale dałem... sorry Brembo nie robi Maxów do niczego innego od Micra (!) Tą gafę zwalę na pourlopowe skretynienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zdarza się :wink: W każdym razie nadal będę rozważał opcje Lucas vs Mikoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość banshior Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zdarza się :wink: W każdym razie nadal będę rozważał opcje Lucas vs Mikoda. To bez porównania Lucas w takim razie. Mikoda to produkcja polska Już bym bardziej sugerował SBSy (świetna cena )duńskie albo co... oczywiście nie umniejszając jakości Mikody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 ZASTANAWIAŁEM SIĘ I NAD SBS-ami, ALE NIKT NIE ZNAŁ TEGO PRODUKTU. SKORO POLECASZ, TO ZORIENTUJĘ SIĘ W CENIE. DZIĘKI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość banshior Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 ZASTANAWIAŁEM SIĘ I NAD SBS-ami, ALE NIKT NIE ZNAŁ TEGO PRODUKTU. SKORO POLECASZ, TO ZORIENTUJĘ SIĘ W CENIE. DZIĘKI. Cenę to ci mogę nawet podać 200 za parę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 I są u Ciebie dostępne? Ile by wyszły z przesyłką (przy wpłacie na konto)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość banshior Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 I są u Ciebie dostępne? Ile by wyszły z przesyłką (przy wpłacie na konto)? Są +20 zł za przesyłkę... ale przemyśl jeszcze Brembo - raptem (dla grupowioczów 20 zł droższe) - i dalej pliz na maila - infoMAUPAe-parts.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Ok. Brembo odpada ze wzgledu na mieszane opinie użytkowników. Nie chciałbym bawić się później w reklamację. Gdybym się decydował na SBS-y, to napiszę na maila którego podałeś. Dziekuję bardzo za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość banshior Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 A generalnie co do jakości Brembo to nikt nie wie gdzie dana partia jest zrobiona niestety. We Włoszech jest redystrybucja. Od siebie mogę powiedzieć, że tak jak handluję od półtora roku tymże to negatywnego feedbacku nie miałem (no raz - ale kolega głupiek kupił Maxy do spokojnej jazdy...), a sporo klientów jednak wraca i na pytanie "... a jak się tarcze sprawują" odpowiadają " A dziękuję bardzo dobrze". Więc chyba jednak sporo zależy od tego jak ktoś jeździ (hamowanie ze 170 do zera to np u mnie w zwyczaju nie należy - ) i jakie ktoś ma oczekiwania. Ojciec w Doblo jeździ na zestawie Remsa+SBS i (sam jeździłem) są jak "żyleta" I generalnie SBS to półka niżej niż Brembo - a mieszane uczucia użytkownikó - w tym wątku tylko jeden "negatyw" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lotnik Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Banshior podałeś stronę na której można coś znależć do hamulcowania. Jakoś nie mogę znaleźć nic do mojej nyski. Wiec moja prośba, mógbyś coś znaleźć dla mnie: 1. tarcze hamulcowe przód - jeżdże średnio, czasami szybko ale unikam ostrego hamowania 2. klocki do tego nie piszczące 3. Sczęki na tył 4. gumki uszczelniające na przednie tłoczki. Będę ci wdzieczny i oczywiscie dokonam zakupu. Nyska moja jest z sierpnia 96 roku, nr nadwozia - SJNBAAP10.......... PZD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TatoTurbo Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Do takiego hamowania może Brembo Maxy kup (nacinane)A 4Max to własna marka Intercarsu - wszystko pod nią mają taki madry to tez jestem wiem co robie z hamulcami itp ...poprostu ich uzywam ale wiem ze nie ma tak jak pisales w poprzednich postach ...teraz jak to sie zwali juz do konca to poszukam kompletu EBC nie wiem ale opony i heble to musze miec przerost formy nad trescia ...spie spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwinto Opublikowano 1 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 2. klocki do tego nie piszczące A moze to Cie zainteresuje? http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=8235 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi