Gość QXA Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 Co myslicie o zestawie: tarcze Zimmermann i klocki Kashiyama. Tarcze - 240 zł/2 szt - to chyba nie dużo (Allegro). Klocki - ok. 85 zł za komplet. Używał ktoś z was tarcz tej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stAWek Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 A takie małe pytanko bo z tego co sie orjętuje to P11 do 99 na przedzie maja tarcze 256 a już P11.144 mają 280 czy dużo trzeba by przerabiac żeby zaadoptować te wieksze ?? nowe tarcze jasna sprawa nowe zaciski też ale jak by to było z montażem????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 A takie małe pytanko bo z tego co sie orjętuje to P11 do 99 na przedzie maja tarcze 256 a już P11.144 mają 280 czy dużo trzeba by przerabiac żeby zaadoptować te wieksze ?? nowe tarcze jasna sprawa nowe zaciski też ale jak by to było z montażem????? przednie tarcze w p11.120 maja 257 mm tak dla scislosci. odpowiem brzydko pytaniem na pytanie. po co chcesz adoptowac tarcze 280 mm? masz silnik 1.6 i wg mnie dobre tarcze i klocki zalatwia sprawe chyba ze pakujesz tone towaru do srodka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 A takie małe pytanko bo z tego co sie orjętuje to P11 do 99 na przedzie maja tarcze 256 a już P11.144 mają 280 czy dużo trzeba by przerabiac żeby zaadoptować te wieksze ?? nowe tarcze jasna sprawa nowe zaciski też ale jak by to było z montażem????? Lepiej sprawdź dobrze bo P11 mają 256 a WP11 mają 280 przynajmniej u mnie i w katalogach :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 A takie małe pytanko bo z tego co sie orjętuje to P11 do 99 na przedzie maja tarcze 256 a już P11.144 mają 280 czy dużo trzeba by przerabiac żeby zaadoptować te wieksze ?? nowe tarcze jasna sprawa nowe zaciski też ale jak by to było z montażem????? Lepiej sprawdź dobrze bo P11 mają 256 a WP11 mają 280 przynajmniej u mnie i w katalogach :wink: dokladnie tez tak myslalem ale juz nie chcialo mi sie sprawdzac. po lifcie juz chyba wszystkie mialy a przed W i GT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stAWek Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 ups :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość taurus Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Witam all kupiłem Primere P11.144 rok produkcji 2001 kupiona w marcu VIN: SJNBFAP11U0555432 Musiałbym wymienić klocki hamulcowe, oryginały jak to oryginały horror cena. Myślałem o klockach Ferodo czy ktoś z Was próbował czegoś takiego jak współpracują klocki Ferodo z oryginalnymi tarczami? Ewentualnie jakie klocki polecacie Firma nr. katalogowy. itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość indygox Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 tu masz strone znajdz sobie numery - ferodo jak najbardziej http://www.sklepmoto.pl/szuk.php?kat=108 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 jak masz motor 2.0 to masz system albo Lucasa albo ATE(raczej modele 99-00) Ja tam bym dpowiednio albo Lucasa albo ATE założył - wyminiałem tarcze i klocki z tyłu - załozyłem Lucasa i sa super, nie brudzą, nie piszczą itd Jak chcesz to ci sprwadze ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 jak masz motor 2.0 to masz system albo Lucasa albo ATE(raczej modele 99-00) Ja tam bym dpowiednio albo Lucasa albo ATE założył - wyminiałem tarcze i klocki z tyłu - załozyłem Lucasa i sa super, nie brudzą, nie piszczą itd Jak chcesz to ci sprwadze ceny Ja też poleciłbym ATE. Co do Ferrodo mam mieszane uczucia. Nawet do tych z serii Premier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Ja wymieniałem z rok temu i zalozylem lucasy na przód, a na tył mam juz zakupione ferodo, ale narazie nie ma potrzeby ich wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówka 27 Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Witam , ja osobiście mam założone teraz FERODO właśnie te premier, uważam że hamulce są za***iste, aczkolwiek trochę brudzą felgi-alusy, LUCAS z tego co wiem jest trochę twardzym klockiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość taurus Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Moje auto P11.144 ma motor 1.6 QG16DE więc jak Ferodo czy Lucas. Średnic tarcz hamulcowych jeszcze nie mierzyłem (pytają się o to sprzedawcy) Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirek Opublikowano 30 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 Ja u siebie poprzednio miałem Ferodo Premier i srednia z nich byłem zadowolony - starczyły na ok 20 tys km (czyli nienajgorzej) ale już od założenia do ich całkowitego starcia piszczały przy hamowaniu. Teraz założyłem lucasy (tarcze i klocki) są cichutkie - jestem z nich zadowolony - ciekawe na ile km mi starczą. Polecam LUCAS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 30 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 LUCASA zakładaj i tyle a najlepiej cały komplet klocki + tarcze wymiary tarczy z przodu: 280 / 21,9 / 20 cena:125zł(klocki 120zł/kpl.na przód) wymiary tarczy z tyłu: 278 / 10 / 9 cena:90zł/szt (klocki 125zł/kpl.na tył) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shogun Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Witam Ja mam z przodu tarcze Brembo a wszystkie klocki Kashiyama. Wszystko jest ok. Nawet po mocnym rozgrzaniu nic szczególnego się nie dzieje. Nie wiem tylko jak ze zużyciem bo założyłem niedawno... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Witam Ja mam z przodu tarcze Brembo a wszystkie klocki Kashiyama. Wszystko jest ok. Nawet po mocnym rozgrzaniu nic szczególnego się nie dzieje. Nie wiem tylko jak ze zużyciem bo założyłem niedawno... Pozdrawiam Potwierdzam! Kashiyama są przyzwoite i przy tym niedrogie (chyba ponziej stówki), chociaż czasami potrafią popiszczeć ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 JA polecam jednak ferodo premier,bądż ds 2500..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WooYownik Opublikowano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 mi ostatnio wymieniali klocki z przodu w aso nissan na lucasa .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radoslawos Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Polecam LUCASA jeżdze 3000km cichutko i milutko dodam ze na orginałach był napis LUCAS NISSAN . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jost Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 a co powiecie o klockach JC Auto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Eda Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 ja miałem kiedyś J.C i bardzo piszczały przy hamowaniu jak je założyłem, dopiero po przejechaniu 4 tys. km przestały piszczeć ale ja bym ich nie polecał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danstan Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zajrzyj tutaj www.ebcbrakes.pl EBC - to znana firma podobnie jak ich klocki Greenstafy lub inne typowo wyścigowe. Na stronie znajdziesz katalogi z danymi klocków, tarcz hamulcowych standardowych lub sportowych, cenniki detaliczne oraz informacje gdzie wyroby EBC można nabyć. Przyjemnej lektury. Pozdrawiam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jost Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 dzięki za info, potrzebuję klocki do p11, nie muszą być jakieś super sportowe, ot tak do normlnej jazdy, te jc są za 85 zł i 30 wymiana. warto? [ Dodano: Czw 14 Gru, 2006 22:34 ] trudno nic nie pisaliście. kupiłem na przód saga(?) za 90 zł i kashijama( albo jakoś tak) na tył za 98 zł. primera '98 p11 kombi 1, 6 1-6v slx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość z_pawel Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Witam szukam szybkiej odpowiedzi jaki klocki na przód są montowane w P11.144 01r. 1,6B Podobno do P11.144 są dwa systemy jeden to Lucas a drugiego nazwy nie pamiętam. Dzięki za ewentualną podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi