picad Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 (edytowane) Moim zdaniem światła przeciwmgielne oparte o diody nie sprawdzą się. Nie bez powodu reflektory oparte na diodach to w nowych autach bardzo drogi dodatek - jeśli w ogóle jest dostępny. Nie jest też przypadkiem, że żaden producent nawet jeśli montuje ledowe DRL to nie montuje ledowych przeciwmgielnych. Masz rację, halogeny LED do jazdy przeciwgłowej na pewno nie spełniają swojej roli. Moim zamiarem było tylko zrobienie świateł do jazdy dziennej. Na fotce drugiej udowodniłem tylko, że halogeny uruchamiają się jak w oryginale i nie ciełem w instalacji żadnych kabli, a tylko dodałem przekaźnik, aby w 15min zrobic światła dzienne. W każdej chwili mozna wrócić do stanu pierwotnego, nic nie uszkadzając w samochodzie. Edytowane 16 Sierpnia 2013 przez picad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackos Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 A jaką moc mają te żarówki LEDowe .Czy może zawierają diody Cree bo świecą nawet jasno w porównując je do świateł mijania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maper Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 (edytowane) Proponuję poczytać o tych światłach led na oficjalnej stronie OSRAM. http://catalogx.myosram.com/zb2b/b2b/start.do?browsername=mozilla%2F5.0%2520%2528windows%2520nt%25206.0%253B%2520rv%253A22.0%2529%2520gecko%2F20100101%2520firefox%2F22.0&browsermajor=5&browserminor=5 lub http://catalogx.myosram.com/zb2b/b2b/start.do?browsername=mozilla%2F5.0%2520%2528windows%2520nt%25206.0%253B%2520rv%253A22.0%2529%2520gecko%2F20100101%2520firefox%2F22.0&browsermajor=5&browserminor=5 Według załączonych plików (broszury i instrukcje eksploatacyjne w dziale pliki do pobrania) mają funkcje dziennych, przeciwmgłowych i doświetlania zakrętów. Cena tylko trochę zaporowa. Ok. 1500 zł. Czasami nie otwiera się link. Są to światła: "LEDriving FOG – LED Foglight". Edytowane 17 Sierpnia 2013 przez maper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Synkro Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Jeśli to osram to jest szansa że wszystko będzie działać jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picad Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 ... a takie chińskie cuda widzieliście ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Mam chińskie Depo w Astrze (soczewki) i świecą średnio. Drogowe to już w ogóle porażka (świecą bliżej niż mijania - wspólna regulacja). Do tego chwilę po momontażu zaczęły pękać i to nie tylko mi. Nie zmieniajcie oryginalnych lamp na badziewie, tu chodzi o bezpieczeństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MORIS7 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 LED światła do jazdy dziennej a ja znalazłem coś takiego ??? http://sklepowisko.com/index.php?route=product/product&product_id=379 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
numiz Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Ja dałem założyć w miejsce halogenów (miałem zaślepki) światła do jazdy dziennej NSSC 510 HP Śmigam na nich jakieś 2 miesiące i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Powiedzcie mi czy jak macie założone nssc w serwisie to tez Wam sie świeca światła po wyłączeniu zaplonu cos niby jak w funkcji follow me home Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiu_b Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 (edytowane) Powiedzcie mi czy jak macie założone nssc w serwisie to tez Wam sie świeca światła po wyłączeniu zaplonu cos niby jak w funkcji follow me home Sprawdź czy cały czas działają ci światła dzienne. Też tak miałem w NSSC i okazało się ze QQ ma jakiś moduł oszczędzania akumulatora (poczytaj wcześniejsze posty) i światła nie zawsze się świeciły. Zmieniłem sterownik świateł na chiński za 5€ i wszystko działa i nie mam "follow me home". Edytowane 5 Października 2013 przez sHoW fellow=follow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Aha. No dzięki. Wydaje mi sie ze świeca sie cały czas ale teraz będę trochę częściej sprawdzal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toeka7 Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Witam .To mój pierwszy post,chociaż forum czytam już od jakiegoś czasu.Interesuje się tematem świateł do jazdy dziennej ,ponieważ nie zdecydowałem się jeszcze na żadną z opcji dostępnych na rynku.Swoją drogą szkoda że niema więcej możliwości jak w przypadku innych marek.Wczoraj znalazłem w necie coś takiego ,trochę podobne do tych dedykowanych ale w przystępnej cenie.Co Wy na to ? Z opisu wynika że ledy to nssc 502 mini ciekawe jak wygląda sprawa zamontowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 pare postów wyżej juz ktoś wspominał o tych ledach. Niby montuje sie do zderzaka na wpasowanie ale chyba jeszcze nikt ich nie ma zamontowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafalz Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 pare postów wyżej juz ktoś wspominał o tych ledach. Niby montuje sie do zderzaka na wpasowanie ale chyba jeszcze nikt ich nie ma zamontowanych Byłem dziś w innej co prawda sprawie w serwisie Nissana Pacific Cars (Warszawa, Al.Jerozolimskie) i mieli coś takiego w gablotce (było to nazwane że są to światła do jazdy dziennej do Nissana firmy Logic) w cenie 500 zł + 500zł montaż (więc wychodzi zauważalnie taniej od tych tzw. dedykowanych). Ogólnie pan polecał, mówił że bez problemu montują to w Qashqajach w tym samym miejscu co te dedykowane, sterownik podobno nie sprawia problemu nawet w przypadku tej funkcji oszczędzania aku itd. Montaż polega na zrobieniu dziur w zaślepce (układ może być dowolny, taki jak w tych dedykowanych lub trochę inny), jest z tym trochę pracy (podobno zdejmują zderzak, żeby to zrobić porządnie i precyzyjnie), stąd taka cena za montaż. Jakby ktoś jeszcze coś podobnego widział u innych dealerów to chętnie bym skonfrontował koszt (szczególnie ten montaż). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honnki Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Ja dałem założyć w miejsce halogenów (miałem zaślepki) światła do jazdy dziennej NSSC 510 HP Śmigam na nich jakieś 2 miesiące i jestem zadowolony Kolego a jak jest rozwiązane mocowanie tych ledów do zderzaka? Też mam zaślepki i zastanawiam się czy po ich zdjęciu sa tylko dziury czy tak jak w wersjach z halogenami ramki do mocowania. Mam już zakupine led-y podobne do Twoich i zbieram sie do elektryka a nie chciałbym żeby mnie skasował za jakieś dorabianei ramek itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
numiz Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Kolego a jak jest rozwiązane mocowanie tych ledów do zderzaka? Też mam zaślepki i zastanawiam się czy po ich zdjęciu sa tylko dziury czy tak jak w wersjach z halogenami ramki do mocowania. Mam już zakupine led-y podobne do Twoich i zbieram sie do elektryka a nie chciałbym żeby mnie skasował za jakieś dorabianei ramek itp. Przy moich ledach były już ramki które wykorzystał monter, za usługe zapłaciłem 99zł ok 2 godzin pracy Ostatnio znalazłem na yt filmik po montażu ledów na moim autku http://www.youtube.com/watch?v=m0E20jR-RFI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiu_b Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Witam .To mój pierwszy post,chociaż forum czytam już od jakiegoś czasu.Interesuje się tematem świateł do jazdy dziennej ,ponieważ nie zdecydowałem się jeszcze na żadną z opcji dostępnych na rynku.Swoją drogą szkoda że niema więcej możliwości jak w przypadku innych marek.Wczoraj znalazłem w necie coś takiego ,trochę podobne do tych dedykowanych ale w przystępnej cenie.Co Wy na to ? Z opisu wynika że ledy to nssc 502 mini ciekawe jak wygląda sprawa zamontowania ? Witam ja w moim QQ zainstalowałem NSSC 502 bezpośrednio w zderzaku oto kilka zdjęć (dodam ze sterownik świateł został zmieniony z powodu "modułu oszczędzania akumulatora) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honnki Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Przy moich ledach były już ramki które wykorzystał monter, za usługe zapłaciłem 99zł ok 2 godzin pracy Ostatnio znalazłem na yt filmik po montażu ledów na moim autku http://www.youtube.com/watch?v=m0E20jR-RFI Dzieki za odpowiedz bedę miał choć jakis punkt odniesienia bo czasem wciskaja jakąs ciemnotę albo walą ceny z kosmosu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chesteros Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Dowiedziałem sie, że mój serwis ma ledy philipsa z montażem za 650zl , montowane w zaslepkach zderzaka, ale nie wiem dokładnie jak wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez75 Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Mi tez zaproponowano LEDy za 650zl ale Osramy i raczej skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Mi tez zaproponowano LEDy za 650zl ale Osramy i raczej skorzystam Jaki model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MORIS7 Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Witam, podbijam do pytania OSRAM ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez75 Opublikowano 30 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Na chwilę obecna nie wiem jaki model,salon zaproponowal mi te Osramy w tej cenie,o model zapytam bliezej odbioru auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 30 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Na chwilę obecna nie wiem jaki model,salon zaproponowal mi te Osramy w tej cenie,o model zapytam bliezej odbioru auta. Który salon? Zadzwonię tam i się zapytam jakie światła Osram oferują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioter1 Opublikowano 1 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Od 7 lutego 2011 roku zgodnie z Dyrektywą 2008/89/WE wszystkie nowe modele pojazdów samochodowych o dopuszczalnej masie całkowitej nie przekraczającej 3,5 tony sprzedawane na terenie Unii Europejskiej będą obowiązkowo wyposażane w lampy do jazdy dziennej. Oznacza to, że nie dotyczy to wszystkich nowych samochodów, ale tylko nowych modeli, które uzyskają homologację po tej dacie. Czy QQ mają taką homologację ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi