andrzej6411 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 (edytowane) u mnie tez nie, ale opona zimowa nie przydaje sie tylko jak jest snieg... 7 stopni i opona letnia traci swoje wlasciwosci Zgadzam się na 100%.Fakt ,że kierowca ze mnie do doopy, ale przy obecnych temperaturach w koleinach nawet na suchej jezdni jestem spięty w czasie jazdy jak baranie jaja. Edytowane 10 Stycznia 2012 przez andrzej6411 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utaszo Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 nie ma to jak strzał adrenaliny na koleinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa_hb Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Tyle ze ja nie pisalam o oponach, tylko o zapadaniu w sen zimowy.... Nie wspominalam o tym bo stwierdzilam ze temat opon zimowych w zime to 'oczywista oczywistosc' i fakt...pogody idealne na dawkowanie adrenaliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_Karol Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 (edytowane) Trochę popadało więc trzeba było się pobawić Edytowane 15 Stycznia 2012 przez Prezes_Karol 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utaszo Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 "...a jak wypiję to patrz jak się fajnie kręci." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirtrojan Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Karol a gdzie taki fajny pusty parking? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość McMixer Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Witam. Aktualnie poszukuje nissana 350z zastanawiam się nad sprzedażą mojego obecnego auta. Jak 350z sprawuje się w zimie? Prawdopodobnie będzie to moje jedyne auto więc chciałbym wiedzieć czy dam nim radę... Z góry dziękuję za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa_hb Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Cześć, Przeniosłam Twój post do tego wątku bo wiele już zostało napisanie, a zakładanie drugiego w sumie takiego samego wątku jest niepotrzebne. Ja też mam tylko 350z, jeżdżę nim w zimie i żyję Co prawda pierwszy dzień po dużych opadach jest słabo, ale jak już poodśnieżają drogi to można jeździć Zależy jak w Łukowie wygląda sprawa odśnieżania... Po dużym śniegu ciężko się jeździ. Po puchu, który ledwo co spadł z nieba.. bajka Tu masz jeszcze temat o oponach w zimie, może CI się przyda: http://forum.nissank...ima#entry771523 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekZ33 Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Cały czas słyszę dobre opinie w zimę ja w tym roku już mam zimówki i pierwszy rok Zetka zobaczy co to śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 (edytowane) Za cene dobrych opon zimowych z felgami do Ztki, mozna kupic jakies male uzywane miejskie autko na okres opadow sniegu i u mnie ta opcja po dlugich namyslach wygrala. Szkoda tez troche samochodu w takich warunkach, To moj zimowy nabytek - maly ale wariat Edytowane 7 Października 2012 przez CeglA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 ee tam, po odsniezonych jezdniach dalej mozna jechac 200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość McMixer Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Chyba jednak focus zostanie na zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 jak cos mam zimówki na handel, bo sa mi zbedne link: http://allegro.pl/zimowe-continental-wintercontact-235-255-40-45-r18-i2737911335.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 jak cos mam zimówki na handel, bo sa mi zbedne link: http://allegro.pl/zi...2737911335.html Na 255 w zimie dało się w miarę normalnie jeździć jak mocniej popadało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 nie mam pojecia, bo nie jezdzilem ani nie zamierzam, ale poprzedni wlasciciel mowił ze bylo ok...niby mialo to sens bo wiekszy styk z nawierzchnia a na przod wezsze aby lepiej skrecalo i w koleinach sie trzymalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Filon Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Ja mam też komplet zimówek do sprzedania z felgami fabrycznymi Rays. Moje oponki od nowości mają przejechane nie więcej niż 2 tys km. Jak wystawie na Allegro to wrzucę ogłoszenie do działu handlowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawell31 Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Dlaczego w zimę nie chcecie jeździć swoimi Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Filon Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 (edytowane) Dlaczego w zimę nie chcecie jeździć swoimi Z Ja chce jeździć tylko kupię opony na felgi 19 cali W zimę dobra zabawa jest Edytowane 23 Października 2012 przez Filon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawell31 Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Ja u siebie mam trochę dziwny setup na zime:P 225/55 na 17.( pozniej wrzuce jakieś zdjęcie) Fajnie się śmiga, trochę szkoda że to nie g35x. Wtedy to by się w zime latało:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil208 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Wczoraj pierwszy raz jezdziłem Z w sniegu i nie myślalem że będzie aż tak żle. Mam nowe Pirelli Sotto zero 225/45 i 245/45 R18 wiem że szerokie ale to jedne z najlepszych opon zimowych. Spadło ok 5-7cm mokrego śniegu nie mogłem wjechać na parking pod lekkim naprawde niewielkim nachyleniem, na drodze prowadzi się niepewnie w takim śniegu niestety. Ostatnie lata jeżdziłem Clk 200-konnym co prawda opony miał 205/55/16 na zimę ale ani razu nie zdarzyło sie żebym gdzieś nie wjechał, zakopał sie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalgdb Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 co do jazdy na śniegu słyszałem że przednie szerokie opony utrudniają jazdę, Przód najlepiej mieć jak najwęższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekZ33 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 A mój stoi w garażu bo na przód opon jeszcze nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 beda;p a sniegu juz nie bedzie i nawet ponad 10 stopni zapowiadaja;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi79 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Ja tam w zimę nigdzie się Z nie ruszam , niech czeka do wiosny . Szkoda by było uszkodzić niechcący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BossNY Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 już kilka sezonów zimowych za mną, na oponach Pirelli Sottozero i nie narzekam ale na pomorzu rzadko jest więcej śniegu, w zeszłą zimę Zetke musiałem odstawić jedynie na ok. tydzień... właśnie mam jeszcze letnie opony założone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi