Łukasz83 Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Skrzynia manualna nie wiem czy jest różnica w olejach do MT i AT Xpl daj jakiś link który konkretnie bo widzę ze dużo tego na allegro.powymieniam wszystko w tym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandinho Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 (edytowane) http://allegro.pl/olej-do-napedow-nissan-350z-red-line-75w50-mt-85-i6709581328.html Jeden z lepszych Edytowane 4 Marca 2017 przez Rolandinho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpl1337 Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 (edytowane) http://allegro.pl/olej-shell-spirax-s4-g-75w-90-1l-i6209318521.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=plasma-shell Jak chcesz lac olej za 500zl to sobie lej. Dla mnie to smieszne. Do dyfra lejesz obojetnie co z dopiskiem limited slip. Moze byc motul, moze byc valvoline. ja lalem valvoline. Potrzebujesz 2 litry Edytowane 4 Marca 2017 przez xpl1337 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandinho Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Wiem, że drogo ale od razu masz do skrzyni i dyfra pakiecik Też nie jestem zwolennikiem przepłacania, ale widzę, że tu w 350z raczej to norma, że się płaci potrójnie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpl1337 Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Ja tam zawsze kupowalem najtansze. No chyba ze do silnika, to taka srednia polka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Ale w tym pakiecie jest za mało no są tylko 3 litry do skrzyni i 2 do dyfra a na dole piszą ze wchodzi 2,25. A jak często dokonuje się wymian w skrzyni i dyfrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpl1337 Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 do skrzyni wg serwisowki 2.9, ale z doswiadczenia wchodzi wiecej. Do dyfra 1.2. Wg serwisowki w skrzyni sie oleju nie zmienia, ale dobrze to zrobic, szczegolnie ze koszt nieduzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 do skrzyni mam redlina dedykowanego do zety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandinho Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Z tej aukcji nawet http://allegro.pl/red-line-mt-85-do-skrzyn-manualnych-350z-370z-g35-i6725272655.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GodISmE Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Zmieniam olej teraz po zimie - zalany miałem Motul 5w40. Zmienić na 5w50 czy od razu na cfs 10w60? Na tor dopiero za jakiś miesiąc lub dwa pojadę. Mogę pozniej jeszcze raz zmienic na 10w60 jakby co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpl1337 Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Ja bym zostal przy 5w50 i ewentualnie zainwestowal w chlodnice oleju jesli olej czesto przekracza 120-125 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 (edytowane) Jeśli będą takie temp jak dziś to 10w60 krzywdy nie zrobi zadnej szczególnie że Ty zawsze rozgrzewasz dobrze auto z tego co pamietam: D do świąt niedaleko a temp już nie powinny spaść bardziej. Będzie Pan zadowolony ! Edytowane 6 Marca 2017 przez Cytrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpl1337 Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 A przy normalnej jezdzie olej bedzie ciagle niedogrzany. Bardziej lepki olej gorzej odprowadza cieplo z racji mniejszego przeplywu. Zalej dobre 5w50, potem sprawdz jakie temepratury osiaga przy torowej jezdzie. Jesli beda za wysokie to chlodnica. Lanie takiego ulepa jak 10w60 do seryjnego, zdrowego silnika jest bez sensu i tylko moze mu zaszkodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GodISmE Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Chłodnice oleju mam ale na razie po mieście tylko jeżdżę tak 3-4 razy w tygodniu, nieduże odcinki ... i nie upalam na razie w ogóle. Emeryt style. Na tor to dopiero za miesiąc lub dwa, wtedy zobacze i ewentualnie wymienie jeszcze raz. Ok, to jakiegoś Motula lub Valvoline 5w50 zapodam teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpl1337 Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Valvoline to półsyntetyczny kał. Lej amsoila albo jak szkoda kasy to neste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GodISmE Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 A ten to przecież full syntetyk: http://www.valvolineeurope.com/english/products/engine_oils/vr1_racing/cid(7556)/vr1_racing__5w-50 Albo taki mobil - Coobcio chyba taki albo Millersa leje: http://www.kolegaberlin.pl/product-pol-4194-Mobil-1-Peak-Life-5W50-4L.html Kasy nie szkoda, bynajmniej. To jaki najlepszy? PS. Zaznaczam że prawdopodobnie i tak go zmienie na 10w60 na lato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asesino Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 (edytowane) Czyli dobry jest ten redline do skrzyni? Bo mi też polecali 75w80 Elf lub Total To ja nie wiem, bo często słyszę lać wszystko oprócz mobila bo to syf, co sądzicie o mobilu- to prawda? do silnika? Edytowane 9 Marca 2017 przez Asesino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Do silnika Mobil jest dobry podobnie jak millers. Castrol to syf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpl1337 Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Nie mobil nie jest dobry podobnie jak milers. To jak porownywac gowno do twarozka. Mobil to olej grupy III otrzymywany metoda hydrokrakingu, czyli z ropy naftowej, wiec wlasciwie jest to pol syntetyk. Milers to najczesciej oleje grupy IV lub V na bazie pao czyli baza 100% syntetyczna. Smiesza mnie te najazdy na castrola. Ktos tu widzial silnik po castrolu? Narazie wszystkie silniki ktore widzialem i jezdzily na castrolu byly czysciutkie, za to na motulu silnik przytarlem. Ostatni silnik w ktorym robilem plukanke po castrolu byl tak "brudny" ze jak zlewalem olej po plukance to olej byl tak samo bursztynowy jak przed plukanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Pogadaj z Coobciem On już widział silniki po castrolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpl1337 Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 jak sie kupuje castrola na allegro to potem sa efekty I tyczy sie to kazdego innego oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hudyvolt Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 ja jeżdżę na Motulu, ale już kilka osób polecało mi Eneos (że lepszy). Jeździ ktoś na tym? Na forum chyba jeszcze nikt o nim nie wspominał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GodISmE Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 A ja to pierdziele i zalewam Liqui Moly 10w60 i na tor za tydzień! lol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipm87 Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 A ja to pierdziele i zalewam Liqui Moly 10w60 i na tor z tydzień! lol Polecam z pełną odpowiedzialnością Warto zalać przed wymianą płukanką też z Liqui Moly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 (edytowane) Smiesza mnie te najazdy na castrola. Ktos tu widzial silnik po castrolu? ja widziałem, brud, syf i malaria, ale trudno tu stwierdzić ile jest podrób na rynku, to samo tyczy się mobila. Nie mobil nie jest dobry podobnie jak milers. skąd ta opinia? ludzie z motorsportu polecają milersa i sam właśnie go zalałem i póki co trzyma wyzsze ciśnienie , jeszcze sprawdzę temp. przy upalaniu kujawski najlepszy Edytowane 10 Marca 2017 przez hot_rider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi