Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Akcesoria do i w Waszych Qashqaiach

Synkro
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Sluchajcie takie szybkie pytanko, czy jest mozliwosc wylaczenia tego pikania nie zapietych pasow? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

kup na Allegro wtyczkę do pasów i trzymaj cały czas wpieta

Ja kupiłem właśnie takie wtyczki , cena ok.7 zł. ,i spokój :-) Jeżdżę już chyba od dwóch lat i jestem zadowolony , jazda tylko na krótkich dystansach i wyłącznie w mieście ,w innym przypadku zapinam pasy :-D

Ja kupiłem właśnie takie wtyczki , cena ok.7 zł. ,i spokój :-) Jeżdżę już chyba od dwóch lat i jestem zadowolony , jazda tylko na krótkich dystansach i wyłącznie w mieście ,w innym przypadku zapinam pasy :-D

A jak sue to fachowo ta wtyczka nazywa , jak to znalezc?

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

• 2 tygodnie później...

Chciałem zapytać , czy w Qq J10 (zwykłym ,nie +2) tylną półkę można zamienić na taką roletę ?

http://www.aliexpress.com/item/High-Quality-Aluminum-Canvas-Black-Rear-Cargo-Cover-Fit-For-Nissan-Qashqai-2007-2008-2009-2010/1457220194.html

Ze zdjęć wynika że to model Qq 5cio  osobowego .

Chciałem zapytać , czy w Qq J10 (zwykłym ,nie +2) tylną półkę można zamienić na taką roletę ?

http://www.aliexpress.com/item/High-Quality-Aluminum-Canvas-Black-Rear-Cargo-Cover-Fit-For-Nissan-Qashqai-2007-2008-2009-2010/1457220194.html

Ze zdjęć wynika że to model Qq 5cio  osobowego .

Kolego, fajny patent :) znalazłeś gdzie to można kupić w PL ?

...w Polsce to nie wiem , ale ja kupuję wszystko do Qq na tym "targowisku"

Jutro napiszę do tego sprzedawcy i dowiem się u źródła czy pasuje ?

• 3 tygodnie później...

Kupował ktoś może w firmie chromowane.com, nakładki na halogeny?

Bądź może ktoś podzielił by się swoimi doświadczeniami z chromowanym ABS, jak sprawuje sie w zime itp.

Bo zastanawiam się nad kupnem nakładek jednak obawiam sie wytrzymałości.

Sprzedawca w jednej z firm zapewnia, że jak polakieruje bezbarwnym lakierem będzie dobrze jednak są to kolejne koszty -z tego co się orientowałem około 150zł za chromy przód i tył.

Pozdrawiam.

Nie wiedzieć dlaczego ale moje nakładki z ABS po zimie zrobiły się "pryszczate" ? Choć po paru latach nic poza tym się nie dzieje to jednak gdy się przyjrzeć im dokładnie nie wyglądają dostojnie :(  Gdzieś widziałem ze stali nierdzewnej ale tylko pierścienie (obwódki) takich świateł .Takie sam bym założył - może ktoś podpowie gdzie je nabyć ?

Nie wiedzieć dlaczego ale moje nakładki z ABS po zimie zrobiły się "pryszczate" ? Choć po paru latach nic poza tym się nie dzieje to jednak gdy się przyjrzeć im dokładnie nie wyglądają dostojnie :(  Gdzieś widziałem ze stali nierdzewnej ale tylko pierścienie (obwódki) takich świateł .Takie sam bym założył - może ktoś podpowie gdzie je nabyć ?

mówisz o tych przy halogenach ? Z tego co pamiętam nie są takie drogie(coś koło 120 zł /s ztuka)  więc może lepiej kupić oryginalne u dealera ?

• 2 miesiące temu...

Chcialbym dokupic troche akcesoriow do mojego jeszcze bedacego w produkcji :) QQ II- brazowa Tekna.

Widze jak wygladaj drzwi w moim obecnym samochodzie- na parkingach nikt nie martwi sie o stojace obok samochody -dlatego chcialbym kupic listwe boczna na drzwi.

1. Czy listwa taka bedzie spelniala role ochronna dla drzwi czy tylko bedzie miala role "upiekszacza"? Czy jest ona montowana w takim miejscu/na takiej wysokosci ze jak ktos walnie nie drzwiami to listwa przyjmie uderzenie?

2. Jesli odpowiedz jest pozytywnato  w jakim kolorze proponujecie do brazowego samochodu -czarny czy szary, bo bialy to raczej odpada.

3. Sa moze jakies zamieniki? Bo kupno listwy za 974 plus montarz to troche drogo.

Znalazlem taki zamiennik:

http://www.listwyboczne.pl/produkt,nissan-qashqai-ii-listwy-boczne,405.html

Ale wydaje mi sie, ze oryginalne Nissana sa grubsze -bardziej odstaja na zewnatrz. I byc moze bardzeij spelniajace funkcje ochronna.

Ale cena jest duuuuzo wyzsza w Nissanie.

Tez macie takie wrazenie, ze listwy Nissana sa montowane bardzo nisko? Wg mnie juz za nisko, na takiej wysokosci to chyba chronia przed kopnieciem noga...

Edytowane przez gregson

Witaj,

mam w swoim QQ takie listwy i:

ad.1 - w pełni spełniają swoją rolę, nie są za wysoko lub za nisko;

ad. 2 - mam czarne i nie słyszałem aby były inne kolory;

ad. 3 - pewnie są, ale nie mam to się nie wypowiem.

Pozdrawiam

Listwy  "Rider"  z Twojego załączonego linka mają dobrą opinię , dużo kolegów z forum ma je już od lat i jak pisze kolega  janio_

są tylko czarne. Co do wysokości to jest do nich załączona instrukcja montażu i podaje też na jakiej wysokości je nakleić.

Ale każdy nakleja w.g swojego doboru - ja np. wymierzyłem wysokość otwieranych drzwi mojego sąsiada który przeważnie zawsze koło mnie parkuje ( ma sedana) i nakleiłem w miejscu gdyby mi czasem "walnął" otwierając drzwi.

Kolory listew wzialem ze strony Nissana:

http://www.nissan.pl/PL/pl/vehicle/crossovers/new-qashqai/prices-and-equipment/accessories.html

i tam sa pokazane trzy opcje: czarna, szara i biala

_janio -rozumiem ze masz zamontowana oryginalna listwe Nissana i jest ona na odpowiedniej wysokosci. Ale ze astopki widze ze masz QQ I, a chyba w QQ II zdaje sie (patrzac na zdjecia QQ), ze inaczej wyprofilowane drzwi sa i same listwy tez na innej wysokosci-nizej, niz to bylo w QQ I. Czy dobrze pisze?

Chcialbym dokupic troche akcesoriow do mojego jeszcze bedacego w produkcji :) QQ II- brazowa Tekna.

Widze jak wygladaj drzwi w moim obecnym samochodzie- na parkingach nikt nie martwi sie o stojace obok samochody -dlatego chcialbym kupic listwe boczna na drzwi.

1. Czy listwa taka bedzie spelniala role ochronna dla drzwi czy tylko bedzie miala role "upiekszacza"? Czy jest ona montowana w takim miejscu/na takiej wysokosci ze jak ktos walnie nie drzwiami to listwa przyjmie uderzenie?

2. Jesli odpowiedz jest pozytywnato  w jakim kolorze proponujecie do brazowego samochodu -czarny czy szary, bo bialy to raczej odpada.

3. Sa moze jakies zamieniki? Bo kupno listwy za 974 plus montarz to troche drogo.

Znalazlem taki zamiennik:

http://www.listwyboczne.pl/produkt,nissan-qashqai-ii-listwy-boczne,405.html

Ale wydaje mi sie, ze oryginalne Nissana sa grubsze -bardziej odstaja na zewnatrz. I byc moze bardzeij spelniajace funkcje ochronna.

Ale cena jest duuuuzo wyzsza w Nissanie.

Tez macie takie wrazenie, ze listwy Nissana sa montowane bardzo nisko? Wg mnie juz za nisko, na takiej wysokosci to chyba chronia przed kopnieciem noga...

ad.1 - nie do końca - gdyż w każdym samochodzie kształ drzwi jest różny ale zawsze coś to da :)

ad.2 - oprócz koloru czarnego/szarego i białego są w wersji do malowania ( KE760-4E52H - listwy boczne nadwozia do malowania) o około 400 zł tańśze więc ja bym wybrał te i pomlował w kolorze nadwozia  - będzie to wyglądało super - widziałem kolegi z formu czarnego z czarnymi listwami i naprawdę wygladają super - siostra ma białego z czarnymi i też fajnie to wyglada ale do brązowego to tylko brązowe ! :)

ad.3 ponegocjuj z dealerem jakąś zniżkę i kup oryginalne :)

oryginalne sa montowane na przetłoczeniu dolnym drzwi ale przynajmniej jeszcze bardziej odstają :) i dużo lepiej się prezentują niż te zammienniki wąskie

a jeżeli chcesz aby Twój QQ się jeszcze lepiej prezentował to proponuję nakładkę przedniego i tylnego zderzaka ( które są szare) i pomalowałbym je w kolorze nadwozia :)

Dzieki za info ze mozna dokupic listwy do pomalowania. Nie wiedzialem o takiej opcji.

Ale jak ktos walnie w listwe to lakier z niej odpadnie. To ja myslalem ze listwy cale sa wykonane z jednego koloru. OK. Rozumiem. Pewnie sa, ale jest opcja do pomalowania o ktorej wspominasz.

Co do zamiennikow to wlasnie jak przyjrzalem zdjecia to faktycznie one cienkie sa i mniej efektowne.

Co do nakladek to tez o nich juz myslalem.

Ale te akurat bardziej sie podobaja w szarym kolorze -wyrozniaja sie na tle samochodu. Inna sprawa, ze nie widzialem jeszcze QQ z nakladkami w kolorze nadwozia wiec nie wiem jak to wyglada.

Edytowane przez gregson

listy Nissana białe / czarne czy szare różnią się tym ,że już przychodzą pomalowane ( kolory odpowiadają lakierowi Z11 - czarny / QAB - biała perła / KAD - grafitowe ) więc czy je pomalujesz czy zamówisz pomalowane wychodzi na to samo :)

Zamowilem sobie QQ z napedem 2x4. Czasami, bardzo zadko w czasie zimy jest potrzeba podjechania pod gorke, wyjazd ze sniegu i w takich sytuacjach 4x4 moze byc pomocny.

Ale pomyslalem sobie czy sa jakies opaski na kola, cienkie lancuchy kotre mozna szybko nalozyc i szybko zdjac w razie potrzeby?

Np nie ma mnie w domu. malzonka ma problem z wyjazdem z garazu poniewaz ktos zapomnial odsniezyc, zaklada sobie szybko opaske/maly cienki lancuch i wyjezdza.

Sa takie akcesoria dostepne? Ale zalezy mi na ich szybkim i latwym nalozeniu/zdjeciu w razie potrzeby. Taki zamiennik gdy sie nie ma napedu 4x4 w zime.

Pamietam, ze okolo 3 lat temu byla taka sytuacja ze wszystkie samochody w bloku staly staly bo tyle sniegu nasypalo a nikt nie odsniezyl.

Znalazlem cos takiego:

artykol o tym: http://moto.onet.pl/technika/opaski-na-kola-sposobem-na-snieg/qfkhx

sklep: http://www.e-autosklep.pl/?lancuchy-isse-c600,46

Ktos uzywal tego? Wydaje sie to byc tym czego szukam. Lekkie, latwe w montarzu. Problem w wyjazdem z garazu, ulica zasypana wiec sobie nakladam.

Oczywiscie uzywam tego awaryjnie majac zimowe oponu na kolach. Na letnich zima nie jezdze.

Mysle ze taki zamiennik 4x4 na zime to chyba w sam raz. Co o tym sadzicie?

Zamowilem sobie QQ z napedem 2x4. Czasami, bardzo zadko w czasie zimy jest potrzeba podjechania pod gorke, wyjazd ze sniegu i w takich sytuacjach 4x4 moze byc pomocny.

Ale pomyslalem sobie czy sa jakies opaski na kola, cienkie lancuchy kotre mozna szybko nalozyc i szybko zdjac w razie potrzeby?

Np nie ma mnie w domu. malzonka ma problem z wyjazdem z garazu poniewaz ktos zapomnial odsniezyc, zaklada sobie szybko opaske/maly cienki lancuch i wyjezdza.

Sa takie akcesoria dostepne? Ale zalezy mi na ich szybkim i latwym nalozeniu/zdjeciu w razie potrzeby. Taki zamiennik gdy sie nie ma napedu 4x4 w zime.

Pamietam, ze okolo 3 lat temu byla taka sytuacja ze wszystkie samochody w bloku staly staly bo tyle sniegu nasypalo a nikt nie odsniezyl.

Znalazlem cos takiego:

artykol o tym: http://moto.onet.pl/technika/opaski-na-kola-sposobem-na-snieg/qfkhx

sklep: http://www.e-autosklep.pl/?lancuchy-isse-c600,46

Ktos uzywal tego? Wydaje sie to byc tym czego szukam. Lekkie, latwe w montarzu. Problem w wyjazdem z garazu, ulica zasypana wiec sobie nakladam.

Oczywiscie uzywam tego awaryjnie majac zimowe oponu na kolach. Na letnich zima nie jezdze.

Mysle ze taki zamiennik 4x4 na zime to chyba w sam raz. Co o tym sadzicie?

Ładnie wygląda ale upaprasz się jak przy zakładaniu normalnych łańcuchów. Moze to Cię zaineresuje. Bardzo łatwo się zakłada ale cena jest dość zaporowa :)

post-43265-0-10959100-1413823883_thumb.jpg

Edytowane przez Author53

Ja szukam czegos do uzytku w sytuacji awaryjnej, moze raz czy dwa w czasie srogiej zimy.

I opaski wydaja sie byc dobra alternatywa. Zwlascza ze ktos napisal ze dobrze sie na lodzie zachowuja.

Znalazlem jeszcze dyskusje o opaskach jakby kogos interesowalo, duzo wypowiedzi  typu wydaje mi sie, mysle, ale sa tez wypowiedzi uzytkownikow:

http://www.polskimechanik.pl/forum_motoryzacyjne/fakty_i_mity/opinie/topic,974.html

---------------------------------------

Czy ktos ma wersje z 19" felgami i zamontowane z przodu i z tylu nakladki sylizujace tzw"pampersy"?

Ciekawy jestem jak to wyglada. Bo nieskoprofilowa opona troche mi sie kloci z proba uterenowienia tego auta za pomoca tych nakladek.

Edytowane przez gregson

Ja mam zwykłe łańcuchy norauto i tam kupione. Raz musiałem je założyć i spisały się bezproblemowo. 

Nawet na gwarancji mi wymieniono na nowe bo zauważyłem, że jeden naciąg jest lekko pęknięty. 

Zakładanie około 15min ściąganie 3 minuty.

http://www.norauto.pl/lancuchy-sniegowe.html

No wlasnie dlatego myslalem o tych opaskach bo nakladanie trwa 2-3min. Dla mnie to nie problem spedzic 15min przy nakladaniu ale dal malzonki to moze juz byc dlugo wiec stad moje pytanie o opaski.

Znalazlem test i wg nich najlepiej sobie radzi "siateczka" Michelin

www.amazon.com/Michelin-9801000-Easy-Composite-Chain/dp/compatibility-chart/B0053UE2PG

Troche droga. Jak upoluje taniej to sobie ja sprawie.

Jak pisalem byloby to uzywane sporadycznie.

W sumie wczoraj zdalem sobie sprawe, ze tak samo sporadycznei korzystam z kola zapasowego.

W mojej juz 10 letniej Thalii od nowosci nie mialem ani razu  potrzeby korzystania z kola zapasowego :)

Edytowane przez gregson

Ale mógłbyś przeturlać trochę zapasówkę , bo tak czy siak to guma się starzeje niezależnie czy jeżdżona czy w bagażniku .

No chyba że to dojazdówka ? To nie było tematu !

Niektórzy w ramach "oszczędności kupują trzy nowe gumy + zapas z bagażnika , a potem zdziwienie jak szybko guma się starła .