Michalmiko Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 O widzę, że masz hak TMT. Jaki on jest jakościowo? Znalazłem nieciekawe opinie o tych hakach, ale może nie są takie złe? Jak spawy i w miarę grube profile? Odnośnie tych szybkozłączek, to rozumiem, że wpinałeś się po prostu do lampy i nie masz dodatkowych kontrolek na desce rozdzielczej i czujniki parkowania aktywne po podpięciu przyczepy? Najwyżej hak TMT i dedykowana wiązka Dzięki za zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam,Proszę Was tylko nie szybkozłączki... Tylko i wyłącznie staranne lutowanie Co do haka demontowalnego, to chyba warto taki mieć. Podobno chociażby w Niemczech jest taki przepis, że jeśli nie ciągniemy przyczepy musimy mieć hak zdemontowany, inaczej dostaniemy mandat. Pozdrawiam. Edytowane 26 Sierpnia 2016 przez bhtom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 (edytowane) O widzę, że masz hak TMT. Jaki on jest jakościowo? Znalazłem nieciekawe opinie o tych hakach, ale może nie są takie złe? Jak spawy i w miarę grube profile? Odnośnie tych szybkozłączek, to rozumiem, że wpinałeś się po prostu do lampy i nie masz dodatkowych kontrolek na desce rozdzielczej i czujniki parkowania aktywne po podpięciu przyczepy? Najwyżej hak TMT i dedykowana wiązka Dzięki za zdjęcia Hak bardzo ciężki o grubych profilach, więc o oszczędnościach na materiale nie mam mowy. Dlatego pisałem, że 2 osoba do montażu jest wskazana. Na chwile obecna nic złego nie mogę powiedzieć. Wpinałem się pod lampę i faktycznie kontrolek na desce nie mam. Czujniki są również aktywne ale jakoś mi to nie przeszkadza. DO seryjnej wtyczki chyba wymagany byłby moduł np. http://allegro.pl/instalacja-modul-haka-nissan-note-2-ii-2013-e12-i5954333854.html Edytowane 26 Sierpnia 2016 przez horte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Witam, Wpinałem się pod lampę i faktycznie kontrolek na desce nie mam. Czujniki są również aktywne ale jakoś mi to nie przeszkadza. Rozumiem, że osobno pod lewą i prawą... Z tego co się orientuję to przewody do lamp idą chyba osobno, do lewej w lewym progu, a do prawej w prawym. Co z wyjściem wiązki na zewnątrz, jest jakiś otwór fabryczny, czy wierciłeś? Ciężko się demontuje zderzak? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Po lewej stronie jest otwór (guma) przez który wychodzi seryjna instalacja do światła przewcimgielnego. Jeżeli chodzi o podłączenie to musiałem tylko przeciągnąć 1 przewód od prawego kierunkowskazu. Resztę znajdziesz pod lewą lampą. Być może te same przewody są w przedmiotowej wtyczce. Sprawdzę wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 A co z demontażem zderzaka, łatwo poszło? Rozumiem, że w zderzaku nie trzeba nic ciąć pod hak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Loper Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Początkowo myślałem nad Hak-Pol albo TMT, ale jak poczytałem opinie, to jednak wolę dołożyć. Najprawdopodobniej kupię Thule z dedykowaną wiązką (około 550zł). I tak kupiłbym dodatkowo dedykowaną wiązkę do tych tańszych, to już wolę nieco dorzucić i mieć spokojną głowę, a nie martwić się, czy nie zgubię przyczepy Ile kosztuje the THULE? ze wszsytkimi wiązkami itd? Czy do J10 FL I przed FL będzie psaować ten sam hak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 (edytowane) W tym modelu haka nic nie musiałem ciąć. Trzeba uważać na inne modele, bo niektóre wymagają modyfikacji zderzaka. Zderzak ściąga się dość łatwo. Poniżej masz instrukcję. V66-Nissan Qashqai.pdf Edytowane 26 Sierpnia 2016 przez horte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Loper Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 W tym modelu haka nic nie musiałem ciąć. Trzeba uważać na inne modele, bo niektóre wymagają modyfikacji zderzaka. Zderzak ściąga się dość łatwo. Poniżej masz instrukcję. V66-Nissan Qashqai.pdf a w instrukcji napisane ciąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 (edytowane) Instrukcja jest od innego haka. Chciałem pokazać Tobie jak zdjąć zderzak. Aha... Wstępny rekonesans kostki do haka: 1. kolor brązowy = kierunkowskaz L 2. zielono-czarny = kierunkowskaz R 3. czarny = masa 4. czerwono-niebieski = światło pozycyjne 5. biało-czerwony = STOP 6. biało- niebieski = stały plus Edytowane 26 Sierpnia 2016 przez horte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Loper Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Sorry nie zakumałem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 (edytowane) Ale się temat rozkręcił :D Zamówiłem Thule. Pytałem sprzedawcy, czy wiązka jest na pewno z wtyczką do fabrycznej instalacji jak na zdjęciach w aukcji. Powiedział, że wiązka jest uniwersalna na szybkozłączki. Zdziwiłem się, poprawił się, że przeprasza i że instalacja jest dedykowana. Zobaczymy co przyjdzie. Jak będzie zwykła instalacja to oddam to i wezmę sporo tańszy TMT, choć bardzo lubię markę Thule i mam do niej zaufanie. Tylko tutaj liczę się z drobnym nacięciem, którego praktycznie nie widać. Tam jest dość ciasno i jakoś ten profil musi wyjść spod zderzaka Koszt Thule to 548zł + wysyłka 50zł albo 55zł (pobranie). http://allegro.pl/oryginal-thule-brink-hak-holowniczy-nissan-qashqai-i5728969074.html Zobaczymy co przyjdzie Tutaj macie filmik z montażu haka do J10 przedliftowego: Edytowane 26 Sierpnia 2016 przez Michalmiko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Loper Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Ile dales za tyhula? Automat czy na sruby? Montujesz sam? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Loper, tak jak pisałem z przesyłką wychodzi 603zł. Kula jest mocowana na dwie śruby. Przymierzam się do samodzielnego montażu. W sumie nie takie rzeczy się montowało Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarod Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Właśnie myślałem o tym samym haku z wiązką dedykowaną - nawet z tej aukcji... z niecierpliwością czekam na dodatkowe informacje. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Jak przyjdzie to zrobię fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Haki ze Słupska są podobno niezłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Po wczorajszych testach haka ( jazdach z przyczepką) potwierdzam, że przy włączonych kierunkowskazach dodatkowo na desce mruga zielona kontrolka z symbolem przyczepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Horte, a w którym miejscu jest ta kontrolka? Dziś dostałem hak. Trochę porysowana jest główna belka, ale w sumie tego nie widać Wiązka jest chyba polskiej produkcji, nie Thule. Może dla Thule produkuje zewnętrzna firma?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Horte, a w którym miejscu jest ta kontrolka? Dziś dostałem hak. Trochę porysowana jest główna belka, ale w sumie tego nie widać Wiązka jest chyba polskiej produkcji, nie Thule. Może dla Thule produkuje zewnętrzna firma?! Kontrolka jest po lewej stronie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 To pewnie w poliftowych zegarach też jest Jak będę przy komputerze, to dam Ci plusika, że chciało Ci się rysować Dzięki Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 To pewnie w poliftowych zegarach też jest jest, jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniujr Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 czy po założeniu haku, wiązkę jakoś trzeba "programować" ? tak kiedyś w aso usłyszałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 czy po założeniu haku, wiązkę jakoś trzeba "programować" ? tak kiedyś w aso usłyszałem... Nic nie trzeba programować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 czy po założeniu haku, wiązkę jakoś trzeba "programować" ? tak kiedyś w aso usłyszałem... co te aso nie wymyśli aby tylko u nich kasę zostawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi