Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Snorkel

Gość Talaga12
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

trochę krótki jest ten króciec przy snorklu, doglądaj co jakiś czas czy się nie zsuwa połączenie 

ewentualnie jakiś pierścień na brzegu można dokleić, żeby fest trzymało  ;)

• 4 tygodnie później...

Witam Panowie,

pisze bo mam wielki problem kupiłem snorka (niby) do terrano II 2.7 z 93r. okazał się zły i nie pasuje. mam jednak zapytanie o Model auta. gdzie to mogę odszukać

chodzi mi o R20 czy D21.

Bo znalazłem nowego snora http://allegro.pl/sn...5211691675.htmltylko nie wiem czy też dobry niby mocowanie ma na dachu a to y sie zgadzało.

Pomóżcie Panowie proszę  :) Pozdrawiam

D21 to pickup, WD21 - Terrano 1, R20 - Terrano 2
W D21 i w WD21 przody są takie same

Wielkie dzięki czyli ten snorkel powinien pasować POZDRAWIAM :)

Ten z linku co dales to nie bardzo, bo on do T1 jest :) Ten co kupiłeś do T2 powinien Ci podpasować :)

Ewentualnie ford ranger od 2007 roku.

Edytowane przez gruby357

to co kupiłem wygląda tak http://www.janpol4x4.pl/snorkel-nissan-navara-d22-terrano-2

i nic nie pasuje ani mocowanie, aniw błotniku , jest za krotki i nie takie wejscie do puszki filrtu powietrza :(

Edytowane przez Antenes

Zobacz sobie tego z forda rangera który mają. Ja mam taki. Gdzieś mam fotki. Zaraz poszukam.

A moze sa jakies różnice w wersjach przed i po liftowych? Stąd nie chce pasować?

A puszka filtra ma wejscie w zaleznosci od silnika chyba, bo szly rozne, stad moze nie pasowac

Może i tak, choć z tego co wiem to z każdym trzeba coś zadłubać. Nie ma idealnie pasujących. Kura, ale nie mam ze środka, a teraz Ci nie zrobie bo wszystko rozebrane. I tu komin nie jest przykręcony na razie więc lekko odstaje.

post-76977-0-35672300-1427911658_thumb.jpg

post-76977-0-83484300-1427911702_thumb.jpg

post-76977-0-80881400-1427911737_thumb.jpg

post-76977-0-52983500-1427911764_thumb.jpg

Edytowane przez gruby357

od zlego silnika to doprowadzenie do puchy inne, inna wersja to moze krzywizna blotnika nie taka i moze nic nie pasować.

• 2 tygodnie później...

Kurcze trochę mnie zmartwiliście bo kupiłem taki sam - z tym że nadal leży w kartonie więc nie wiem w sumie czy będzie pasował.

U siebie przy sekw. nie mam żadnych zapadek a snorkela posiadam

Pozostałe dwie V6-ki w naszej ekipie mają zwykłe instalacje LPG ... i też nie ma żadnych zapadek, oni z kolei nie mają snorkeli

wszystkie trzy motory w Naszych autach to VG30E (MPI z prostokątnym fliltrem na nadkolu)

Ale to bez znaczenia ... to auto po prostu nie nadaje się do topienia, oprócz suto okablowanego silnika posiada jeszcze komputer pod siedzeniem i parę przekaźników przy podłodze

mi raz silnik zalało, i wcale nie topiłem się po klamki  :( wtedy się dowiedziałem po co ten snorkel :P 

po tygodniu już był zamontowany 

Tak tak ... ale przez klapkę o którą pyta @Pulchny woda wlewałaby się tylko gdyby cała pucha była zanurzona a wtedy to i tak "już po ptakach" ... zwykłe rozbryzgi wody takiej klapki nie sforsują

A pisałem to głównie dlatego, żeby rozważyć czy taka klapka jest w ogóle potrzebna przy tym silniku ... ja jej nie widziałem

Hmm w t2 z silnikiem 2,4  miałem tak ową , gdyz w terenie dwa razy strzał gazu mi ją delikanie mówiac rozje,,,,,, w obecnym t1 widze iz na filtrze sa 2 zamontowane pytałem z czystej ciekawość potoki tatrzańskie nie dla mnie do wody pakuje tylko swój jacht  :D

Edytowane przez pulchny

• 7 miesięcy temu...

powoli zbieram graty zaakladam to co juz mam itd..

przyszedl czas na snorkel nie mam w planie topienia auta pod klamki raczej chce go zalozyc na tzw czarna godzine ktora moze nastapic przy jakis wyjazdach itp

I teraz pytanie czy zestaw snorkla do 2.7td bedzie pasowal do 2.4b? chodzi o te same kolanka juz przy wejsciu do komory czy bede musial sam cos sztukowac?

W tej samej cenie jest snorkel do rangera i ten dedyk do terrano 2.7 co lepiej brac?

znając życie i tak będziesz musiał coś sztukować z PCV 

znając życie i tak będziesz musiał coś sztukować z PCV 

Snorkel przydaje się przede wszystkim do wjeżdżania kałużę (taką większą ) lub lekkiego brodzenia nie musisz go topić po klamki wystarczy jak niefortunnie zrobisz fale przed autkiem.

Ja ostatnio zakładałem dedykowany do Navary ale i tak trzeba było spawać przycinać itp.