lemmy69 Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 trochę krótki jest ten króciec przy snorklu, doglądaj co jakiś czas czy się nie zsuwa połączenie ewentualnie jakiś pierścień na brzegu można dokleić, żeby fest trzymało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antenes Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Witam Panowie, pisze bo mam wielki problem kupiłem snorka (niby) do terrano II 2.7 z 93r. okazał się zły i nie pasuje. mam jednak zapytanie o Model auta. gdzie to mogę odszukać chodzi mi o R20 czy D21. Bo znalazłem nowego snora http://allegro.pl/sn...5211691675.htmltylko nie wiem czy też dobry niby mocowanie ma na dachu a to y sie zgadzało. Pomóżcie Panowie proszę Pozdrawiam D21 to pickup, WD21 - Terrano 1, R20 - Terrano 2W D21 i w WD21 przody są takie same Wielkie dzięki czyli ten snorkel powinien pasować POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Ten z linku co dales to nie bardzo, bo on do T1 jest Ten co kupiłeś do T2 powinien Ci podpasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) Ewentualnie ford ranger od 2007 roku. Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez gruby357 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antenes Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) to co kupiłem wygląda tak http://www.janpol4x4.pl/snorkel-nissan-navara-d22-terrano-2 i nic nie pasuje ani mocowanie, aniw błotniku , jest za krotki i nie takie wejscie do puszki filrtu powietrza Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez Antenes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zobacz sobie tego z forda rangera który mają. Ja mam taki. Gdzieś mam fotki. Zaraz poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 A moze sa jakies różnice w wersjach przed i po liftowych? Stąd nie chce pasować? A puszka filtra ma wejscie w zaleznosci od silnika chyba, bo szly rozne, stad moze nie pasowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antenes Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Qrcze nie wiem ale zeby nic nie pasowało ?? uciekam teraz do mechanike. ale na forum bede Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) Może i tak, choć z tego co wiem to z każdym trzeba coś zadłubać. Nie ma idealnie pasujących. Kura, ale nie mam ze środka, a teraz Ci nie zrobie bo wszystko rozebrane. I tu komin nie jest przykręcony na razie więc lekko odstaje. Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez gruby357 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 od zlego silnika to doprowadzenie do puchy inne, inna wersja to moze krzywizna blotnika nie taka i moze nic nie pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Tak, tylko ten co kupił nic a nic nie pasuje. Tamten musi oddać niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saydack Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Kurcze trochę mnie zmartwiliście bo kupiłem taki sam - z tym że nadal leży w kartonie więc nie wiem w sumie czy będzie pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 To sprawdzaj Arek, żebyś się nie zdziwił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 arek niema stresu twój będzie pasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara74 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 ja mam z rangera z intercarsu i pasi całkiem ok , jak coś to moge maila z montażu podesłac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pulchny Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Panowie a jak sie ma snorkel do puszki filtra powietrza, w której sa zapadki anty strzałowe mowa o zagazowanych tyrankach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 U siebie przy sekw. nie mam żadnych zapadek a snorkela posiadam Pozostałe dwie V6-ki w naszej ekipie mają zwykłe instalacje LPG ... i też nie ma żadnych zapadek, oni z kolei nie mają snorkeli wszystkie trzy motory w Naszych autach to VG30E (MPI z prostokątnym fliltrem na nadkolu) Ale to bez znaczenia ... to auto po prostu nie nadaje się do topienia, oprócz suto okablowanego silnika posiada jeszcze komputer pod siedzeniem i parę przekaźników przy podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pulchny Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 CZYLI ZWYKŁA OZDOBA BEZ KOSZTOWNYCH PRZERÓBEK W T1 V6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 mi raz silnik zalało, i wcale nie topiłem się po klamki wtedy się dowiedziałem po co ten snorkel po tygodniu już był zamontowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Tak tak ... ale przez klapkę o którą pyta @Pulchny woda wlewałaby się tylko gdyby cała pucha była zanurzona a wtedy to i tak "już po ptakach" ... zwykłe rozbryzgi wody takiej klapki nie sforsują A pisałem to głównie dlatego, żeby rozważyć czy taka klapka jest w ogóle potrzebna przy tym silniku ... ja jej nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pulchny Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 (edytowane) Hmm w t2 z silnikiem 2,4 miałem tak ową , gdyz w terenie dwa razy strzał gazu mi ją delikanie mówiac rozje,,,,,, w obecnym t1 widze iz na filtrze sa 2 zamontowane pytałem z czystej ciekawość potoki tatrzańskie nie dla mnie do wody pakuje tylko swój jacht Edytowane 26 Kwietnia 2015 przez pulchny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy__ Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 powoli zbieram graty zaakladam to co juz mam itd.. przyszedl czas na snorkel nie mam w planie topienia auta pod klamki raczej chce go zalozyc na tzw czarna godzine ktora moze nastapic przy jakis wyjazdach itp I teraz pytanie czy zestaw snorkla do 2.7td bedzie pasowal do 2.4b? chodzi o te same kolanka juz przy wejsciu do komory czy bede musial sam cos sztukowac? W tej samej cenie jest snorkel do rangera i ten dedyk do terrano 2.7 co lepiej brac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 znając życie i tak będziesz musiał coś sztukować z PCV znając życie i tak będziesz musiał coś sztukować z PCV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAINE Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Snorkel przydaje się przede wszystkim do wjeżdżania kałużę (taką większą ) lub lekkiego brodzenia nie musisz go topić po klamki wystarczy jak niefortunnie zrobisz fale przed autkiem. Ja ostatnio zakładałem dedykowany do Navary ale i tak trzeba było spawać przycinać itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy__ Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 kaine, a co konkretnie spawac, przycinnac? byl jakis tanszy od dedykow do terrano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi