KAINE Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 kosztował coś koło 400 zł Jutro porobię fotki i podam model jaki to był model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy__ Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 no to w sumie to samo co dedyk do terrano, rangera. no chyba ze wyrwales jakiegos safari. panowie takie pytanie, zabieram sie do montazu snorkla chce troche przerobic dolot w 2.4 i teraz tak: -do czego jest ten drugi kanal zaznaczony na czerwono? zmieni sie cos jesli go nie bedzie? -czy moge usunac ten caly dolot zaznaczony na zolt? to jest sam plastik nic z czujnikow tam nie znajde jesli dobrze wiem tak? -od dolu puszki z filtrem powietrza wchodza chyba 2 weze jesli dobrze pamietam,co to jest i czy jest opcja ich usuniecia, zaslepienia? Chce troche go przerobic (min lepsze podpiecie pod snorkel)mam materialy do tego potrzebne, tylko potrzebuje odp na powyzsze pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Ale po chcesz to wywalić? Snorkel nie zastąpi filtra powietrza ... a to jest połączenie filtra z kolektorem Zerknij no sobie pod lewy błotnik i sprawdź czy nie ma tam puszki rezonansowej - ona przeszkadza w montażu snorkela No chyba że nabyłeś snorkel prawostronny ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy__ Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 wiem ze nei zastapi, chce orginalna puszke zamienic na airbox ze stozkiem ktory zostal mi po porzednim samochodzie, prosta konstrukcja duzo mniej mejsca zajmuje latwiej podpiac sie ze snorklem, przy mojej puszcze widze jakies 2 wloty powietrza jeden ten glowny a drugi jakis taki mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Aha, przez parę lat jeździłem na stożku i z elektrykami zamiast wiskozy nie miałem więc ani puchy filtra ani tej cienkiej rurki (bo jest mocowana do obudowy wiskozy ... jej też nie miałem) ... i nic się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy__ Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 tyle ze ja bede go mial w obudowie i do tego podlaczony snorkel. A te weze co ida od spodu do puszki? w jakim one celu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Nie mam pojęcia wiem, że snorkel nic nie da jeśli puszka nie będzie szczelna ... Wranglera tak u mnie utopili, masakra, panewki się poobracały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 nie wiedziałem na żywo ale o ile ta zaznaczona na czerwono rura ma wlot tylko z jednej strony, to jest to rezonator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Rrrrrrezonatorrrr ... brzmi grrrrroźnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 nie wiedziałem na żywo ale o ile ta zaznaczona na czerwono rura ma wlot tylko z jednej strony, to jest to rezonator tak jak mówisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariah Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 -do czego jest ten drugi kanal zaznaczony na czerwono? zmieni sie cos jesli go nie bedzie? -czy moge usunac ten caly dolot zaznaczony na zolt? to jest sam plastik nic z czujnikow tam nie znajde jesli dobrze wiem tak? -od dolu puszki z filtrem powietrza wchodza chyba 2 weze jesli dobrze pamietam,co to jest i czy jest opcja ich usuniecia, zaslepienia? Pozbywając się rezonatora i dolotu i zastępując go innym/swoim własnych rozwiązaniem jestem prawie pewien, że pogorszysz osiągi. Bo prawdopodobnie zastąpisz to kawałkiem rury która ma tylko ułatwić podłączenie airboxa i snorkla. Ale z drugiej strony czym się przejmować, jak sam montaż snorkla pogarsza osiągi. W terenie zapniesz reduktor i i tak będzie ok. Moja tylko mała rada, jeśli snorkel będzie z plastiku to nie napinał bym się na żadne safari itp. (choć nie dotykałem i może się mylę), przy spotkaniu z grubszą gałęzią i tak pęknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 chyba nie miałeś w ręku safari i tego innego z plastiku ... rezonator bardzo niewiele zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariah Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Nie miałem, dlatego napisałem że może się mylę. U siebie mam wyprowadzoną rurę aluminiową, sprawdza się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy__ Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 a takie pytanie jeszcze czy jak odrkece tylko te pare gornych srub co trzymaja blotnik to wystarczy jak go odchyle zeby wywalic puszke rezonansowa i zamontowac snorkla? czy musze caly wywalic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Ja odkręcałem cały ... wygodniej go wtedy zabezpieczyć antykorozyjnie w miejscu przewiertu. Poza tym musiałem powiększać otwór w komorze silnika i było po prostu wygodniej. Odkręcidz ze 3-4 śrubki więcej a komfort nieporównywalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy__ Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 na dole przy progu cos tam jest jeszcze? do odkrexenia bo ostatnio robilem progi chlorokauczukiem i nie widzialem nic hmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 No u mnie niby było tzn. śruba i tak ukręciła się z kawałkiem błotnika W drugiej budzie z kolei błotnik był przyspawany do progu W pewnym wieku nie można już porównywać aut które niegdyś stały gęsiego na linii produkcyjnej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Ja miałem bodajże dokręcony błotnik na dole do progu, tak mi się przynajmniej coś kojarzy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Ja miałem bodajże dokręcony błotnik na dole do progu, tak mi się przynajmniej coś kojarzy. jest tam śrubka, o ile pamiętam zderzak trzeba zdjąć żeby dostać sie do śrubek ale to w 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy__ Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 ok wiec po wstepnych pomiarch zostawiam ori rure dolotowa ale puszke wywalam i wstawiam w to miejsce uszczelniony airbox z filtrem stozkowym lecz jeden problem mi zostaje.. jeden waz ktory idzie do puszki filtra to jest odma a drugi? ktory wychodzi z okolic puszki nad filtrem? czy to jest zwiazane z jakimis eko funkacjami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 nie mam pomysłu o czym piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy__ Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 ok mam snorkel dzis dostalem i pierwsze przymiarki ok. jest to ten dlugi model idealnie pasuje mi pod otwor w budzie. ale jest tez problem jak mam zamonotwac ta blaszke co idzie pod drzwi?nie pasuje mi w zaden sposob, albo uszczelka albo calkiem ksztalt.Jak sie za to zabrac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 musisz taką dorobić i wygiąć żeby pod pasowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy__ Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 a w ktore miejsce mam przykrecic? mam wycinac uszczelke czy tam gdzie jest odsloniete? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 czekaj zaraz zrobię zdjęcie mojego mocowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi