ceniakenzo Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 tu jest fajna dokumentacja body liftu terrano Ihttp://www.nissanpat...nissan-terrano/ale z wajchą od reduktora to przesadził żeby wycinać tapicerkę zamiast go podgiąć hehehjak widać można i tak kilka fotek z mojego Body Liftu [/url] Jeśli ktoś będzie robił ''body lift' służę pomocą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Hugh_h z jakiego "fi" robisz podkładki? Widzę że Twoje odpowiadają średnicą fabrycznym poduchom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Φ80mm nie ma co tu oszczędzać i nie ma na czym, inni robią z mniejszej średnicy w cenie niewielka różnica wyjdzie a szkoda dziury mieć w podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azm-61 Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 (edytowane) Φ80mm nie ma co tu oszczędzać i nie ma na czym, inni robią z mniejszej średnicy w cenie niewielka różnica Ja też robię te zestawy z pełnego tarnamidu i średnica dystansów odpowiada średnicy poduszki czyli fi 80mm. Widziałem takie dystansy zrobione jak wydmuszki na wtryskarkach ale to nie jest takie mocne jak pełny materiał. Edytowane 22 Września 2013 przez azm-61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 (edytowane) to widzę że nic mi nie pozostaje jak również wkleić zdjęcie mojego zestawu http://hcd-customdevices.pl/index.php/dystanse ceniakenzo ma ode mnie łącznie zestaw 2" buda +2"zawiecha Edytowane 10 Października 2013 przez hugh_h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 ha! to teraz dyskutujcie tu merytoryzcznie który lepszy i który tańszy i pamiętajcie że rynkowo jest nadpodaż tych zestawów. Azm czemu u Ciebie nie ma podkładek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 a u którego montaż jest w cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 montaż w cenie? grubo... aż takiej nadpodaży chyba nie ma :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 ha i do tego jeszcze na poczekaniu a dla klienta kratka browara żeby się nie nudził ja nie walczę ceną jest po prostu pewna kwota poniżej której mi się nie chce tego robić .... wiem że zawsze można taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Hugh, widzę że na bieżąco analizujesz rynek potencjalnych klientów ... o firmowe cukierasy dla dzieciarni nawet nie pytam... tankowanie do pełna albo myjnia - kto podbije stawkę? no dobra, teraz na serio... ja założyłem te oferowane przez Huberta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azm-61 Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 ha! to teraz dyskutujcie tu merytoryzcznie który lepszy i który tańszy i pamiętajcie że rynkowo jest nadpodaż tych zestawów. Azm czemu u Ciebie nie ma podkładek? Przegapiłem, że przybyło w tym temacie wypowiedzi więc nadrabiam zaległości zwłaszcza, że jedno pytanie było kierowana do mnie. to teraz dyskutujcie tu merytorycznie który lepszy i który tańszy Nie ma o czym wiele dyskutować bo nie mam zamiaru z Hubertem rywalizować, zapewne on ze mną też. Po prostu napisał, że inni robią z mniejszej średnicy to napisałem, że moje mają prawidłową średnicę oraz dołączyłem zdjęcie i to wszystko na ten temat. Który lepszy? Materiał jak materiał jest taki sam. Najważniejsze, że oba zestawy są z pełnego materiału i o prawidłowych wymiarach zewnętrznych bo wydmuszki o których pisałem w ekstremalnych warunkach mogą pękać. W moim zestawie śruby są M10x1,25 twardości 10,9 takie jak oryginalne w naszych samochodach. W zestawie Huberta – nie wiem ale zapewne też mają odpowiednią twardość bo nie wieżę aby wstawił słabsze. Który tańszy – nie wiem. Azm czemu u Ciebie nie ma podkładek? Bo akurat nie miałem ich pod ręką jak robiłem zdjęcie ale nie stanowi to dla mnie problemu abym dołączył też odpowiedni zestaw podkładek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 śruby są M10x1,25 twardości 10,9 no wież co kto jak kto ale ze ty piszesz twardość 10.9 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azm-61 Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Jak wolisz to : klasa własności mechanicznych ale czy to coś zmienia. Poprzednie określenie też każdy zrozumiał bo jest potocznie stosowane i dla wielu osób jest bardziej zrozumiałe choć wiem, że nie do końca jest prawidłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exspreseurope Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 A tutaj jest ktoś kto robi takie rzeczy i chyba w dobrej cenie-skoro to zestaw? http://allegro.pl/body-lift-2-5cm-terrano-patrol-itp-off-road-i3723386424.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 producentów jest pod dostatkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara74 Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 jaka jest wysokość oryginalnych dystansów między budą a ramą i jakie mozna bespiecznie założyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 oryginalnie są poduszki i ich się nie rusza tylko dokłada dodatkowe, max robiłem 80mm typowo jest 50mm i to jest sensowne dla terrano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robles Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Ja swojego podniosłem na patencie Szczura. Tylko dałem dystanse 10cm. Na zawieszeniu podniosłem 5 cm. Ostro przyciąłem nadkola z przodu. Od roku jeżdżę na simeksach 35x11,5, r-15. i jest dobrze. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=473674546046223&set=a.202350529845294.52493.100002110452391&type=1&theater 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qubuś Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Czy moglby mi ktos powiedziec ile wynosci odleglosc od nadkola do srodka kola w oryginale terrano? Moze jakos inaczej to sie mierzy nie wiem chce wiedziec jak bede podnosil zawieche co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 serwisówka... śliczne obrazki są i pokazane jak pomierzyć kąty wahacza dolnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qubuś Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 spoko w ktorej jest najlepiej opisane bo mamy kilka serwisowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 nie ma nic na tacy podpowiem że Hugh_h też to swego czasu linkował, serwisówka - dział o zawieszeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qubuś Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 ok poszperam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azm-61 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 To co Ciebie interesuje masz tu: http://terranoirk.ru/man/R20/fa.pdf - strona FA-8, Fa-39 to o wysokości wahacza dolnego. FA-35 informacje na temat drążka reakcyjnego z gumami. Najlepiej poprzeglądaj dokładnie cały rozdział. W innych serwisówkach jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 nie ma nic na tacy podpowiem że Hugh_h też to swego czasu linkował, serwisówka - dział o zawieszeniu tyle razy było że chyba trzeba przykleić watek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi