jasiek2912 Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 dzieki kolego Castoro ale chodzi mi o cos innego a to zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badi Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Chodzi Ci o tego typu nakładkę ? http://allegro.pl/ch...2448998571.html; http://allegro.pl/ch...2506252946.html Mi o to chodzi, ale najlepiej oryginał z napisem Qashqai. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Szkoda,ze od 2009 ;/ W temacie migaczy w lusterkach - Zobacz w temacie ; "Akcesoria do i w Waszych Qashqaiach " - str. 19. Montaż jest dosyć pracochłnny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 może ktoś polecić taką nakładkę z chromu na próg bagażniku (na lakier)? jakiś zamiennik w miarę pewny, na ebayu to co widziałem kosztuje z przesyłka $60 pasuje taki z QQ 2007-2009? bo tych jakby więcej - wydaje mi się, że powinien pasować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibiii Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Kupiłem sobie chipa do qashqai 1.5 dci 106 KM 2008 r-- i mam problem bo nie wiem gdzie jest gniazdo w które należy to wpiąć --- czyli common rail w silniku na listwie do wtryskiwaczy - może mnie ktoś naprowadzi będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yan_2007 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 (edytowane) może ktoś polecić taką nakładkę z chromu na próg bagażniku (na lakier)? jakiś zamiennik w miarę pewny, na ebayu to co widziałem kosztuje z przesyłka $60 pasuje taki z QQ 2007-2009? bo tych jakby więcej - wydaje mi się, że powinien pasować.. Na pewno nie kupuj plastikowej nakładki firmy RIDER z Częstochowy! Nie pasuje do krzywizny krawędzi zderzaka, chociaż podobno jest do qashqai'a. Doświadczyłem tego na własnej skórze (a raczej na bagażniku mojego samochodu). Edytowane 2 Sierpnia 2012 przez Yan_2007 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Synkro Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Na pewno nie kupuj plastikowej nakładki firmy RIDER Z Cżestochowy! Nie pasuje do krzywizny progu, chociaż podobno jest do qashqai'a. Doświadczyłem tego na własnej skórze (a raczej na bagażniku mojego samochodu). Dobrze, że o tym napisałeś bo miałem ochotę ją kupić. Wyglądała solidnie i profesjonalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregorii Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Sądzisz że jest ofoliowany ???. Z tego co wiem to aby uzyskać taki efekt, to należałoby najpierw go całego lekko "zmatowić" ( papierem ściernym lub w inny sposób - bardziej zautomatyzowany)aby nie miał połysku ( w celu uzyskania przyczepności lakieru )i następnie natrysnąc nowy lakier "czarny mat". Tak się zresztą robi przy każdorazowym - ponownym nakładaniu lakieru jakiegokolwiek - ale foliowaniu nie słyszałem. poadr... castoro Ofoliowany na 100% - większość firm reklamowych teraz zrobi ofoliuje autko w czarnym macie (koszt ok. 2500zł) - po prostu prosicie o folię wylewaną, ale nie błyszczącą, tylko satynowaną i wychodzi taki efekt. Powodzenia w oklejaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Ofoliowany na 100% - większość firm reklamowych teraz zrobi ofoliuje autko w czarnym macie (koszt ok. 2500zł) - po prostu prosicie o folię wylewaną, ale nie błyszczącą, tylko satynowaną i wychodzi taki efekt. Powodzenia w oklejaniu a da się okleić tylko cześci nie lakierowane ? na zderzakach i drzwiach ? czy taką folią się nie nadaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregorii Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 a da się okleić tylko cześci nie lakierowane ? na zderzakach i drzwiach ? czy taką folią się nie nadaje? oczywiście, że się da - folia wylewana klei się praktycznie do wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 oczywiście, że się da - folia wylewana klei się praktycznie do wszystkiego. Od dłuższego juz czasu na zachodzie klei sie tą folie na samochody zarobkowe. To ze samochody TAXI maja jednolity kolor w danym kraju to nie zamówienie u dostawcy samochodu. To oklejanie ich folia daje taki efekt. Potem kupujemy taki samochód (folia jest juz sciagnieta) i dziwimy sie ze lakier jest jak "igła" a silnik pracuje jak kombajn Vistula Są tez folie przezroczyste i te daja wspaniały efekt. Pokrywa sie nimi jednak drogie i szybkie samochody zabezpieczajac lakier przed uszkodzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 dzieki kolego Castoro ale chodzi mi o cos innego a to zdjęcie Jasiek2912 - jeśli chodzi o nakładę na tylny zderzak, to ta mi się podoba, jest z ABS-u a nie z byle-jakiego aluminium z kilkunastoma otworami do zamocowania ( jak niektórzy mają na allegro) - tylko trochę droga a myslę że w Polsce też nie produkują takich - ale jak ktoś zechce to może sobie sprawic, można z łatwością trysnąc każdym odcieniem srebrnym ; http://www.lester.it...glio.php?a=3990 [Witam. Zastanawiam się nad zamontowaniem Sprintbooster-a , ale zanim się zecyduje, chciałbym zapytać czy ktoś z kolegów na forum już czegoś takiego nie montował ( chodzi o końcowy efekt) - czy faktycznie warto ? Podobno daje niezłego kopa podczas ruszania, wyprzedzania i.t.p. Koledzy którzy mają 1,6 BZ - wiedzą że czasami brakuje przyśpieszenia , a które niekiedy by się przydało. Uwaga; - nie zwiększa to mocy silnika. Trochę to dużo kosztuje ( żona zaraz przeliczyła ile torebek by sobie za to kupiła) Montaż jest bardzo prosty , bez ingerencji w okablowanie, gość z innego forum wrzucił kilka fotek jak to montował i bardzo jest zachwycony po tym montażu, wrzucił też kawałek filmika na J-tube. . Bo zanim zacznę przekonywać chciałbym mieć wiecej atutów. Nie wiem czemu nie załączył się filmik z You tube, http://www.youtube.com/watch?v=p_-reT5pV2M&sns=em http://www.sprintbooster.pl/; http://www.44tuning.pl/sprint-booster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1996 Opublikowano 16 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Miom zdaniem szkoda zachodu, - po piewsze 1.6 słabo przyspiesza i niewiele to zmieni, nawet zmiana czasu rekacji gazu o +30% czy +50% nic nie da (albo niewiele) - po drugie, jakiekolwiek modyfikowanie takie auta raczej mija się z celem bo przyrosty czegokolwiek (mocy, elastycznośc, czasu rekacji itd...) nie będą zuepłnie przystawały do wydanej kasy - po trzecie jak już masz ciśnienie na zwiększanie parametów przy silniku 1.6 to najprostsze metody dadzą najlepsze efekty, zacznij od wyjęcia szelkiego zbędnego balastu, potem ogranicz tankowanie tak aby w baku było zawsze tylko 20l paliwa, napompuj koła +0,2 atm, dobrze napastuj karoseri te proste działania dadzą Ci +4% mocy liczonej masowo (- 40kg, i zmniejszenie oporów) hehehe - po n-te ten pieniądz lepiej zainwestować w wymianę oleju i filtra powierza, przynajmniej silnik będzie miał większy komfort wogóle to niezłe patetny ludzie wymyślają do cywilnych aut, kiedyś były magnetyzery, potem turbinki, a teraz elektronika zwiększająca skok pedału gazu (pewnie przy 60% wciśnięciu emuluje wciśnięcie 100%) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 16 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Miom zdaniem szkoda zachodu, - po piewsze 1.6 słabo przyspiesza i niewiele to zmieni, nawet zmiana czasu rekacji gazu o +30% czy +50% nic nie da (albo niewiele) - po drugie, jakiekolwiek modyfikowanie takie auta raczej mija się z celem bo przyrosty czegokolwiek (mocy, elastycznośc, czasu rekacji itd...) nie będą zuepłnie przystawały do wydanej kasy - po trzecie jak już masz ciśnienie na zwiększanie parametów przy silniku 1.6 to najprostsze metody dadzą najlepsze efekty, zacznij od wyjęcia szelkiego zbędnego balastu, potem ogranicz tankowanie tak aby w baku było zawsze tylko 20l paliwa, napompuj koła +0,2 atm, dobrze napastuj karoseri te proste działania dadzą Ci +4% mocy liczonej masowo (- 40kg, i zmniejszenie oporów) hehehe - po n-te ten pieniądz lepiej zainwestować w wymianę oleju i filtra powierza, przynajmniej silnik będzie miał większy komfort wogóle to niezłe patetny ludzie wymyślają do cywilnych aut, kiedyś były magnetyzery, potem turbinki, a teraz elektronika zwiększająca skok pedału gazu (pewnie przy 60% wciśnięciu emuluje wciśnięcie 100%) Zgodzę się z Tobą ... nawet z tym "po trzecie" ,że tyle pomoże co "po pierwsze" Wydaje mi się ,że z poj. silnika 1,6l. wystarczająco dużo "stuningowano" by osiągnąć moc 117KM . Wyboru "mocy" należy dokonać przy zakupie auta ...no chyba ,że się dostało go w spadku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek2912 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 witam czy ktoś z kolegów montował w swojej kaśce ozdobną końcówke tłumika jak tak to proszę o namiary gdzie można kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 witam czy ktoś z kolegów montował w swojej kaśce ozdobną końcówke tłumika jak tak to proszę o namiary gdzie można kupić Nie wiem jak w benzynie, ale w dCi końcówka wydechu idzie lekko z góry a nie na wprost. Może to trochę komicznie wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Dlatego są końcówki tłumnika wygięte pod odpowiednim kątem,- przykład: , 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 O, nie wiedziałem o takich Co jak co, ale QQ ma tak ładnie schowany wydech, to mimo iż jestem amatorem tego typu rzeczy (z umiarem oczywiście i dobrym smakiem ), to długo bym się zastanawiał nad montażem tego typu gadżetu, ale to kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek2912 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 (edytowane) koncówki ozdobne które oferują sprzedawcy niepasuja do qq w benzynie bo wylot wydechu jest w kształcie jaja o średnicy 5,5 cm na 8,5cm trzeba przerobic wydech albo zakupioną końcówke będę się przymierzać do przeróbki ale to może troche potrwać wrzucę fotke jak będzie gotowe Edytowane 25 Stycznia 2013 przez jasiek2912 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tymi Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Polecam podwójny wydech do QQ - fajnie dmucha na dwie strony :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badi Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Te wyglądają ciekawie, nie powiem. Jakieś szczegóły kolego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tymi Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 2x czarne koncowki ultera - koszt 180 zl podciecie zderzaka i wspawanie drugiej koncowki do orginalnego tlumika (tłumik w dci ma wyjścia z obu stron) - koszt 100 zł Nic dodać, nic ująć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Synkro Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 2x czarne koncowki ultera - koszt 180 zl podciecie zderzaka i wspawanie drugiej koncowki do orginalnego tlumika (tłumik w dci ma wyjścia z obu stron) - koszt 100 zł Nic dodać, nic ująć ... A konkretniej - jak podcinałeś zderzak żeby było równo, kto dospawał drugie wyjście wydechu do tłumika, gdzie kupiłeś końcówki, jaka jest ich średnica (bo wyglądają idealnie!), czy są też chromowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Fajnie wyglądają te końcówki tylko obawiam się, że zderzak w QQ+2 może się trochę różnić kształtem od QQ i tego efektu się nie uzyska :/ ale obym się mylił, bo jak będę znał szczegóły to może się też pokuszę o taką zmianę a tak na marginesie czy jak jest dodatkowy odpływ spalin to nie poprawią się jakoś parametry silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tymi Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) Czarne koncowki z firmy ulter: http://new.ulter.com...s/blackline/377 Wyciecię zderzaka + dospawanie w firmie z Gliwic: http://www.autostudio.com.pl/ Oprócz wyglądu, Qashqai musi jeszcze dobrze sobie radzić na drodze. Po chip tuningu: - predkosc maksymalna 225 km/h - oczywiscie to extremum, predkosc podrozna na autostradzie to 180 km/h. - przyspieszeni dużo poniżej 10s - pasuje do wyglądu i gabarytów Qashqai +2 Poniżej wykres z hamowni :-) Edytowane 20 Lutego 2013 przez Tymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi