Gość Polak Opublikowano 22 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2005 Mam w tym miesiacy 400 na dopalacze Zainteresowaly mnie rozmowy dotyczace wydechu. Ma nieruszana n15 1.4/16v na gaz. Czy oplaca mi sie inwestowac w w tlumik koncowy( chodzi tez o wyglad ) czy lepiej przeznaczyc kase na cos innego?A jak sie oplaca to jaki polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 22 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2005 jesli chcesz kupic koncowy tlumilk i masz do wydania 400 to polecam produkty blackflame lub upgrade. ceny maja porownywalne i juz cos mozna o nich powiedziec. ode mnie uslyszysz tylko dobre rzeczy fajnie gadaja i wygladaja zawodowo 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Opublikowano 22 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2005 A jaki konkretnie model? Tu sa Blackflamy http://www.toptuner.com/go/_category/index...record_row=long Czy one sie roznia tylko wygladem? I gdzie w warszawie mogliby mi go zalozyc i zestrojic caly uklad?I oczywiscie ile by to kosztowalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 22 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2005 http://www.toptuner.com/go/_info/?id=3702&...8aecb56a7217c63 ja mam chyba ten model. przyspawac ci go moga w kazdym warsztacie a co do "strojenia ukladu" to nie wiem o co ci dokladnie chodzi.... :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Opublikowano 22 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2005 Chcialbym zeby po montazu podlaczyli fure do kompa i optymalnie ustawili przepustowosc tlumika. Sorki za niefachowy jezyk..na razie jestem napalonym amatorem Chce przygotowac furke na powrot mojego kociaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Opublikowano 22 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2005 Gdzie ty montowales?Ile zaplaciles i czy jestes zadowolony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 23 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2005 Gdzie ty montowales?Ile zaplaciles i czy jestes zadowolony? to chyba pyt do mnie :?: za pierwszym razem spawal mi kumpel w swoim garazu (poszukaj troche na forum to zobaczysz opis i zdjecia). ostatnio robilem caly uklad wydechowy i ze starego zostal tylko koncowy tlumik blackflame. jesli myslisz ze ktos ci "wystroi" koncowy tlumik to sie mylisz. regulacja o jakiej pisza na stronach polega raczej na sciszaniu a nie "strojeniu". tlumik to nie prosiak :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 23 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2005 Gdzie ty montowales?Ile zaplaciles i czy jestes zadowolony? to chyba pyt do mnie :?: za pierwszym razem spawal mi kumpel w swoim garazu (poszukaj troche na forum to zobaczysz opis i zdjecia). ostatnio robilem caly uklad wydechowy i ze starego zostal tylko koncowy tlumik blackflame. jesli myslisz ze ktos ci "wystroi" koncowy tlumik to sie mylisz. regulacja o jakiej pisza na stronach polega raczej na sciszaniu a nie "strojeniu". tlumik to nie prosiak :wink: slyszalem ze regulacja takiego tlumika prawie nic nie daje(jesli codzi o glosnosc) to prawda?Ze i tak i tak jest b.glosny :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 23 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2005 nie wiem skad masz te informacje ale w przypadku mojego tlumika silencer spelnia swoje zadanie. problem jest inny. spaliny sie zdlawiaja i nie moga swobodnie opuszczac ukladu. przy "calkowicie zatkanym" przelocie nie ma sensu krecic silnika powyzej 4000 bo jest dlawiony i ma mniejsza moc w piku niz na zwyklej puszce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Opublikowano 23 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2005 http://sklep.tuning.pl/produkt.php?p_id=35...&d_id=96471 Czy takie dzialo bedzie pasowalo do mojej almerki n15 sedan z 98? bo mi sie podoba jest teraz w promocji a nie chce wyrzucuc pieniedzy:) Chodzi mi o wymiary czy bedzie pasowalo do rury? I czy nie bede musial ciac zderzaka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 24 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2005 http://sklep.tuning.pl/produkt.php?p_id=35...&d_id=96471 Czy takie dzialo bedzie pasowalo do mojej almerki n15 sedan z 98? bo mi sie podoba jest teraz w promocji a nie chce wyrzucuc pieniedzy:) Chodzi mi o wymiary czy bedzie pasowalo do rury? I czy nie bede musial ciac zderzaka ? 2,5 cala wlot a jaki ty masz wydech seryjny??to troszke duży wlot jak na seryjny wydeszek??czy mi sie wydaje?? a ja ci radze tak..uzbieraj sobie na cały wydech (najlepiej z kolektorem) i zrób wsio po kolei 1.dolot 2.wydech 3 może jakieś wałki rozrządu?? 4.lepsze niz seryjne hamulce... pomy sl nad tym bo sam końcowy wydech da ci tyle co nic!!(oprócz ładnego dzwięku i szpanu na podwórku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 25 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 dobrze gada dac mu piwa ;] a tak na powaznie to dlatego ja sobie ze zaczynam od poczatku calego ukldu czyli od silnika a nie od d*py strony.. i tak ladnie brzmi krecony na 5tysi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 Ok Ale dajcie mi namiary na jaies konkretne czesci bo nie jestem mechanikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 A tak poza tym jaka srednice ma rura idaca do tlumika w n15 1,4/26v bo 2,5 cala to troche poonad 4cm a to nie wydaje sie jakos duzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 25 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 nie chce mi sie isc teraz mierzyc ale pewnie zaraz ktos ci powie co do 2,5 cala to wcale nie jest za duzo ;] ztcw to optymalna srednica wydechu i taki mam zamiar robic:) tylko jakis bede musial odp tlumik dobrac zeby ladnie buczalo ale zeby przechodzic badania techniczne i nie wlaczac wszystkich alarmow w okolicy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 ztcw? Co to za slang? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 25 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 ztcw "Z Tego Co mi Wiadomo" ;] nie bede juz slangiem rzucal ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 Oki zamowilem wiec juz nie piszcie zadnych negatywnych rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 25 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 Oki zamowilem wiec juz nie piszcie zadnych negatywnych rzeczy pochwal sie pozniej czy to rownie dobrze gada jak wyglada a najlepiej nagraj jakis krotki pliczek z odglosem ;] (ale mam wymagania ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 Jak beda Ci drzaly szyby w oknach to bedzie znaczyc ze juz zamontowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 2,5 cala do 1,4 nie dłubanej za ostro i nie turbo to troszku za duzo imo oczywiście(slang IMO in my opinion)):)) :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 Oj dzeci dzieci... 2,5 cala to juz jest rynna zdatna odprowadzic splainy z silnikow generujacych moce nieco ponad 400koni... Do silniczka 1,4 mozna co najwyzej zapodac 2 czyli 52mm po zewnatrz to i tak wiecej jak w seryjnym silniku 2.0 nissna (ba nawet 2,0 trubo). Seryjny kolektor w 1,4 jest nie za dobry ale jak masz stosunkowo skromne fundusze to polecam od seryjnego kolektora poleciec rura 2 calowa do samego konca i tam zapodac jakis luzny dlumik, wzrost mocy i momentu maks do jakis 3-5%, prawdopodobnie minimalnie pogorszy sie dlol, na takie cos lekko liczac jakies 1000zl poleci (ryry z nierdzewki wiec wydech na wieki) Dalej do twojego silnika hmm... zafundowal bym dolot by BORT, dzwiek bedzie rewelacyjny no i te dwa uklady beda sie wzgledem siebie uzupelniac, powinines spokojnie krecic czasy ponizej 10 do setki, a nie zapomnij o czynnosciach podstawowych czyli zaplon i egr. Dobry efekt takze moze dac "wzbogacacz mieszanki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 odezwał sie doktor 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 A propos zaplonu Jak byc Coobcio znalazl wolna chwile to bylbym wdzieczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 Tluimik juz zamowilem wiec najwyzej bedzie garazowa dekoracja Bede tuningowal uklad wydechowy od tylu Najpierw tlumik potem rura kolektor ( jaki polecacie? ) i dolot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi