gre Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 Tluimik juz zamowilem wiec najwyzej bedzie garazowa dekoracja Bede tuningowal uklad wydechowy od tylu Najpierw tlumik potem rura kolektor ( jaki polecacie? ) i dolot bierz dolot od Borta!! a wydechowy kolektor zrobi ci jakaś firma w wawie(może grabowski robi , pogadaj z coobciem, wiem ze firma michael robi kolektory na bank)ale to juz troszkę kosztuje taki kolektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pecyn Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 Dokladnie jak szukasz dolotu to wal do Borta on ma juz gotowce :wink: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 26 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 tak offtopicznie ale mnie nurtuje pytanie czy almera n15 '97 1.4 ma hydrauliczny reczny ?? czy linka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 A co chcesz zmniejszyc mase auta pozbywajac sie reczcnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 26 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 nie jestem ciekaw 1. czemu tak leciutko chodzi (porownuje do polo 6n i 9n ) 2. raz zapomnialem puscic recznego przy ruszaniu na mokrej kostce pod supermarketem (mozecie sie smiec:P ) no i dwa ladne boki wyszly a ja sie glupi dziwilem co sie stalo..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 Wydaje mi sie ze jest linka. Ja jeszcze nie probowale jazdy na recznym Ile koni sie zyskuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 26 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 a jak by kupic kucyka i wozic go na siedzeniu ?? ;] zawsze to jeden kon, nie mechaniczny ale zawsze... ;] (dobra zamilcze juz bo mnie mod opierdzieli ) a tak co do moda to mysle ze mozna by ustawic ten topic jako przyklejony, wszystko pozbierane w jednym miejscu a nie trzeba po calym forum szukac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 nie chce mi sie isc teraz mierzyc ale pewnie zaraz ktos ci powie co do 2,5 cala to wcale nie jest za duzo ;] ztcw to optymalna srednica wydechu i taki mam zamiar robic:) tylko jakis bede musial odp tlumik dobrac zeby ladnie buczalo ale zeby przechodzic badania techniczne i nie wlaczac wszystkich alarmow w okolicy :D ... a ja tak siedze i myle skad ta optymalna srednica wydechu? czy jest na to jakis wzor? dla 1,4 to mysle ze to raczej k**ewsko zaszkodzic moze i tym po miescie nie da sie jezdzic. cale szczescie jak to gadalismy z Gre od planow do czynow to jeszcze kawalek drogi :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 no mam nadzieje ze sie mylicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 CZy srednica wlotu do tlumika ma duze znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 no mam nadzieje ze sie mylicie nie chodzilo o ten konkretnie projekt. teoretyzowalismy tak sobie ale 2,5 cala na N/A to sporo nie mowiac o 1,4. kumpel ma wranglera 4.0 i nie ma takiej srednicy........ :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 NO troche mnie przybiliscie bo myslalem ze chociaz polepsze wyglad a z tego co mowicie to pogorsze osiagi :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 26 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 no mam nadzieje ze sie mylicie nie chodzilo o ten konkretnie projekt. teoretyzowalismy tak sobie ale 2,5 cala na N/A to sporo nie mowiac o 1,4. kumpel ma wranglera 4.0 i nie ma takiej srednicy........ :roll: mnie sie wydaje ze najwazniejsza jest srednica rur kolektora, pozniej to juz chyba obojetne jaka srednica leci do koncowego tlumika.... no ale ja jestem elektronikiem specem od kompow a nie samochodow :D tak sobie tylko rozmyslam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 ktos kiedys myslal nad rozwiazaniami wydechu i tak sobie kombinowal jak to bedzie optymalnie dla takiego samochodu ale watpie zeby choc przez moment pomyslal ze 2,5 cale to bedzie dobre rozwiazanie.... tyle o tym bo to nie powaznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 dalsza srednica tez odgrywa bardzo wazna role i dlugość. Chodzi tu o pojemność i pewn zjawiska jak np. fala zwrotna, podcisnienia itd... Są pewne średnie co do danego silnika itd... Do delikatnie dlubanego 1,4 2" to aż bedize nadto. Koncowy tlumik ktoś mądry napisal zeby mial o 2mm mniejsza srednice niz rury z ktory jest wykonany wydech (sr. wewnatrzna) mi sie wydaje ze spokojnie srednica tlumika koncowego moze byc taka sama jak i rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 No ok ale z tego co sie dowiedzialem to drednica wylotu jest regulowana wiec czy nie moze byc tlumik z wiekszy wlotem odpowiednim do silnika wylotem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 może... Sobie na hamowni dobierzesz w jakim przypadku bedizesz meic najwiekszy wzrost mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 To mnie troche pocieszyles bo pospieszylem sie z tym zakupem i zanim ktos madry mi doradzil to kupile :? Czyli jak dobrze nastawie to nie powienienem miec spadku mocy przy odpowiednio przymknietym wylocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 spadku mocy byc nie powinno jesli mowimy o samym koncowym tlumiku. powinna byc mala poprawa, nie wspominajac o dzwieku. inna rozmowa jest jesli chodzi o caly uklad. nie chce sie powtarzac. w n/a bedzie sie tworzyc dziura w zakresie uzytkowych obrotow i tylko bedzie zdziwienie dlaczego tak slabo idzie. zreszta na dlugim dolocie i odetkanym wydechu tez to wystepuje. dluzsza historia....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 A czy jaki uklad dolotowy wchodziw gre przy lpg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 Zapodaj dolot o borta i zamontuj w nim mikser, w to kolanko bez problemu ci podpasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 mikser? Slyszalem cos kiedys Jak on dziala i ile mniej wiecej kosztuje? Czy po zamontowaniu miksera bedzie ok? bo czytalem ze stozek w ogol sie nie nadaje do instalacji gazowej bo dostarcza za duzo powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 Kurde mówie o tej gownianiej zwerzce ktora wpierdziela ci pol mocy ale dzieki niej mozesz jezdzic na gazie... Radze poczytoać coś o instalacjach gazowych, zapewna masz najgorsza instalacje I albo II generacji wlasnie oparta na mikser... Z tego co wyczytałem wątpie żebyś mial jakąś porządna instalke gazową opartą na wtrysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 Ok juz wszystko kumam, dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 Kurde mówie o tej gownianiej zwerzce ktora wpierdziela ci pol mocy ale dzieki niej mozesz jezdzic na gazie... Cooboo$ wyluzuj bo sie spocisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi