Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Tu się witamy.

Strider
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ok, dzięki za opinie. W nastepnym tygodniu bede przyjeżdżał przez stolice może na nie zerknę, choć prawdopodobnie jest jak bydle pisze, nie ma co szukac w tym przedziale cenowym.

Witajcie.

I teraz pytanko do Was, czy ktoś kojarzy złote kabrio z Warszawy? Możecie coś o nim napisać? Podobno jest w PL od 2008 roku, człowiek zarzeka się że ściągnął je dla swojej żony i na 100% nie było bite ani w US ani u nas :

http://olx.pl/oferta/nissan-350-z-cabrio-polecam-CID5-IDcq5hX.html#7eedbdd1cd

jak nie ma nic do ukrycia da ci VIN i na carfaxie sprawdzisz jak wielkie przygody były w Stanach

Witam. Mam na imie Widas. Glownie jestem tu dlatego by zaczerpnac jak najwiecej i formacji o 300zx.

Chodzi mi po glowie kupno z32 tt 2+2 manual.

Kilka lat temu mialem przyjemnosc obcowania z takim autem tylko w automacie i zostawilo na mnie niezle wrazenia. Wiec postanowilem poszukac sobie, a byc moze i kupie.

Jestem fanatykiem supry mk4, aczkolwiek ich cena nie jest w moim zasiegu. A 300zx jako jedyny juz na rynku ma jeszcze to cos z prawdziwego tworzenia sportowych aut. Moze sie naraze ale 350 i 370 to szybko sklepane marketingowe blyskotki.

A wiec nawet moze ktos ma na sprzedaz, lub moze polecic jakis egzemplaz 300tki.

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witam serdecznie wszelka brać forumową!  :wave:

Przyszedł nowy roczek więc stwierdziłem że trzeba sie przywitać. Jestem Filip z okolic Inowrocławia, od 11 Listopada jestem szczęśliwym posiadaczem 350Z 04' EU  :devil:

Dobry szatan ale jest parę rzeczy którę trzeba jeszcze dopieścić. Mam nadzieję że znajdzię sie ktos z okolic do wspólnego modzenia i latania  :whistle:

Witamy widzę ze porządnie uczciles Dzień Niepodleglosci ;) wrzucaj fotki auta i opisz co planujesz modyfikowac

Witamy widzę ze porządnie uczciles Dzień Niepodleglosci ;) wrzucaj fotki auta i opisz co planujesz modyfikowac

Fotek w sumie zbyt dużo nie mam, ale cos wlepie:

Pierwsza z dnia zakupu:

post-96289-0-00940700-1451762749_thumb.jpg

Pierwsze mycie:

post-96289-0-49562700-1451762840_thumb.jpg

Aktualnie wygląda tak z moją krzywą facjatą za sterami  :rofl:   

post-96289-0-50875900-1451762965_thumb.jpg

Co do zmian to przede wszystkim chcę doprowadzić do satysfakcjonującego stanu budę, czyli polakierować oba zderzaki (przedni jest czarny a na tylnim spore zadrapania) i pozbyć się rudej z tylniego błotnika.

Później mam już listę  :devil:

-dolna dokładka przedniego zderzaka w stylu N1 NISMO

-Spojler na klapę w stylu N1 NISMO lub Ducktail a'la ROCKETT BUNNY

-oklejenie maski i dachu folią carbon bądź czarny połysk

-po głowie chodzą mi felgi z BMW styling 95 co by wyglądał tak:

post-96289-0-19990500-1451763853_thumb.jpg

ale te 19 ważą 2 razy więcej niż moje RAYS'y + do tego adaptery na 5x120.... Ale dla mnie wyglądaja obłędnie  :dribble:

-poliuretany przód/tył

-może jakiś gwnit

-custom wydech 

-dobry dolot

No... to tak z grubsza  :whistle:  Znając życie drugi worek kasy będe chciał z czasem w niego władować... Ale tak to juz jest jak się coś kocha  :dribble:

Felgi ok dolot najlepszy seria chyba że interesuje Cię akustyka a z folii carbonowej bym zrezygnował bo lipnie to wyglada

Felgi ok dolot najlepszy seria chyba że interesuje Cię akustyka a z folii carbonowej bym zrezygnował bo lipnie to wyglada

To pytanie czy warto dawać jakąś lepszą wkładkę typu Pirecross K&N? Czy lepiej zostać przy serii?

Ja mam K&N typhoon. Na początku był fajny odgłos zasysania powietrza ale po zmianie wydechu kolektorów itp słychać juz tylko wydech :) jeśli chcesz zmienić dla dźwięku i lepszego wyglądu pod maską to warto ale jeśli liczysz na przyrost mocy to wiedz ze jak będziesz miał dużo szczęścia przy zakupie markowego stożka to... Ci nic nie zabierze ;) w innym wypadku 2-3 kunie w plecy ;)

Witam wszystkich serdecznie,

od kilku tygodni zachorowałem na 350z ( w sumie to po przypadkowym obejrzeniu filmiku "Kolejny Boguś tyle ze nie z bmw tylko nissan ...."), choć mój ambitny plan to było nabycie w przeciągu najbliższych kilku/kilkunastu miesięcy s2000. 350z gdzieś zawsze miałem z tyłu i nie interesowałem się bliżej tym autem, ale po ostatnim czasie sporo się dokształciłem.

Narazie wciąż bije się z myślami, czy iść w tym kierunku i czy angażować środki właśnie w ten samochód oraz czy upierać się na wersję europejską czy poprzestać na US z auto, a przy okazji oglądam w internecie oferty i wyrabiam sobie zdanie nt. cen. Okoliczności ostatnio sprawiają, że to auto woła do mnie, bo jak nigdy nie spotykałem w swoim mieście tego modelu (Łódź) , tak teraz wpadam na kierowników raz na jakiś czas.

Pozdrawiam !

Siema wszystkim :)

Jestem właścicielem Nissana 350Z od niecałego roku :) Część miłośników z Dolnego Śląska miałem już okazję poznać osobiście :) Założyłem konto bo szykuje się zlot w Warszawie i chciałbym mieć możliwość uczestniczenia w przygotowaniach :)

Pozdrawiam!

• 2 tygodnie później...

swój pierwszy temat na forum już mam niestety bo chodziło o awarię 350z :(

Ale chciałbym przywitać się z wszystkimi fanami zetek i innych nissanów :) 

Mój nissan to "spadek" po bracie, w rodzinie już 3 lata. 2003rok eu orange pack manual, był oklejony w czarny mat, zrezygnowałem w tym roku zdjąłem naklejkę okazała się trochę lipa pod tym pomalowany czarny połysk i nałozona ceramika, do tego felgi ac szwagier 19", i ogólnie bajka :)))

Pozdrawiam serdecznie

Daj fotke.

Napisz, mozesz na priv gdzie przemalowales i jakie koszta? Sam sie zastanawiam nad ta opcja.

Pozdrawiam

Witam wszystkich,

Mam na imię Łukasz i od czterech dni jestem szczęśliwym posiadaczem zetki.

Temat ogólnie nie jest mi zupełnie obcy ponieważ od czterech lat posiadam również FX 35.

Zetki szukałem niedługo ok. 2 miesięcy. Czytałem na forum że średnia to ok. 5 :)

Ogladalem w sumie 4 sztuki, jedne bliżej drugie dalej a w końcu zdecydowalem się na wersje z 2005 z usa, ale jest w niej duży smaczek z racji tego iż jest to wersja na 35 lecie zetki, czyli brembo, navi, fotele dwukolorowe itp. Na pierwszy rzut robię cały przegląd z wymiana płynów, filtrów itp.

Potem lekkie naprawy lakiernicze. Aha no i oczywiście do wymiany siłowniki klapy :)

Czytam właśnie Wasze posty na ten temat. Chyba spróbuje sprawdzona przez Was opcję z siłownikami od astry f. Tylko zastanawiam się jak przelozyc mocowania bez ich uszkodzenia. W Aso z cenami części powariowali - za sztukę 760 zł.

Pozdrawiam Was i do zobaczenia na jakimś spociku.