Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Tu się witamy.

Strider
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

fajne :) teraz patrzę na te zdjęcia i widzę że chyba u mnie cieńsza jest ta klapka.
Jak widać to 2 wersja navi. Może na USA.
Widać że 35th w europie trochę uboższe robili.

btw pytanie czy masz jeszcze takie gadgety:
-elektrycznie składane lusterka
-informacje o ciśnieniu opon w komputerze

-lusterko fotochromatyczne ze sterownikiem do bram

Witam wszystkich,

Mam na imię Łukasz i od czterech dni jestem szczęśliwym posiadaczem zetki.

Temat ogólnie nie jest mi zupełnie obcy ponieważ od czterech lat posiadam również FX 35.

Zetki szukałem niedługo ok. 2 miesięcy. Czytałem na forum że średnia to ok. 5 :)

Ogladalem w sumie 4 sztuki, jedne bliżej drugie dalej a w końcu zdecydowalem się na wersje z 2005 z usa, ale jest w niej duży smaczek z racji tego iż jest to wersja na 35 lecie zetki, czyli brembo, navi, fotele dwukolorowe itp. Na pierwszy rzut robię cały przegląd z wymiana płynów, filtrów itp.

Potem lekkie naprawy lakiernicze. Aha no i oczywiście do wymiany siłowniki klapy :)

Czytam właśnie Wasze posty na ten temat. Chyba spróbuje sprawdzona przez Was opcję z siłownikami od astry f. Tylko zastanawiam się jak przelozyc mocowania bez ich uszkodzenia. W Aso z cenami części powariowali - za sztukę 760 zł.

Pozdrawiam Was i do zobaczenia na jakimś spociku.

Gratulacje! Bezawaryjności i szerokości!

fajne :) teraz patrzę na te zdjęcia i widzę że chyba u mnie cieńsza jest ta klapka.

Jak widać to 2 wersja navi. Może na USA.

Widać że 35th w europie trochę uboższe robili.

btw pytanie czy masz jeszcze takie gadgety:

-elektrycznie składane lusterka

-informacje o ciśnieniu opon w komputerze

-lusterko fotochromatyczne ze sterownikiem do bram

Nie wiem czy lusterka się składają elektrycznie, ale poza tym jest to co wymieniłeś. 

Gratulacje! Bezawaryjności i szerokości!

Dzięki wielkie. 

Edytowane przez Lunizet

ja nie programowalem bo bramę mam na pilota a w garażu nie chciało sie instalowac mechanizmu wiec i tak muszę z kluczy otworzyć a bramę otwieram klikając bo i tak muszę mieć klucz pod ręką :)

zrobiłeś wszystko jak w manualu?

tak robilem jak w manualu. z tego co pamietam to tam iles razy ma mrugnac zielona czy tam czerwona dioda i to swiadczy o poprawnym zaprogramowaniu... ale bramy nie otwiera... 

21.05-22.05 lub 04.06-05.06.2016. Śledź w temacie ogólnopolski zlot. A miejsce spotkania pewnie tradycyjnie pod stadionem narodowym.

21.05-22.05 lub 04.06-05.06.2016. Śledź w temacie ogólnopolski zlot. A miejsce spotkania pewnie tradycyjnie pod stadionem narodowym.

ja mam pytanie - na jaki ch** ja robię temat, temat jest podpięty i raz pod, raz nad tematem obecnym "tu się witamy" i pisze ktoś gdzie jest informacja. Na pytanie o głupią klapkę to kolega odpowiada jak szalony..ale nic poza tym

dodatkowo jest baner z ogłoszeniem - w każdym miejscu forum widoczne - czy ja jestem upośledzony, czy ktoś chce obrazić moja inteligencję ?

• 4 tygodnie później...

Witam wszystkich serdecznie, przez 5 lat byłem szczęśliwym posiadaczem Toyoty Celicy VI gen., miłośnikiem aut japońskich od zawsze. Kiedy Celinką się nacieszyłem postanowiłem sprawić sobie coś nowego. Jako, że pochodzę z Olsztyna, postanowiłem wybrać się na Night Power, ażeby rozejrzeć się w temacie. W gąszczu tych wszystkich aut, których widok wywołuje uśmiech na mojej twarzy wypatrzyłem JĄ. Czarna piękność sygnowana ostatnią literą alfabetu szybko zawładnęła moimi myślami i od tej pory choruję na nią dotkliwie. To była miłość od pierwszego wejrzenia.

Długo się nie zastanawiając zacząłem odkładać do mojej świnki-skarbonki. Celinka już sprzedane, więc przyszedł czas aby uważniej zacząć się rozglądać. Szukam bardzo zadbanej sztuki w wersji europejskiej z manualną skrzynią biegów i najlepiej serii. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie - proszę o informacje na priv. Z autami obchodzę się delikatnie i dbam z największą uwagą, tak było z Celinką i tak będzie z Zetką.

Z wykształcenia - inżynier mechatronik, prywatnie - miłośnik koszykówki i tańca.

Gdyby ktoś zawitał ze swoją Zetką do Olsztyna - chętnie się spotkam, żeby uzupełnić swoją wiedzę na temat tego auta.

Pozdrawiam

Michał

jako że posiadam 35th w wersji EU to uściślę przekłamania ;)

Schowek tam gdzie jest nawigacja:

w wersji bez niej jest klapka która się unosi do góry a w środku jest mały schowek.

w wersji z nawigacją nie unosi a chowa się pod deską (tzn wjeżdża do góry). Tylko nie zgadza mi się że to się samo robi. Jest tam ten przycisk (kolego na zdjęciu go uchwycił) i po jego naciśnięciu mechanicznie (w środku są szczerbatki) się chowa. By to zamknąć trzeba użyć dłoni i pociągnąc klapkę w dół. Żadnej elektryki/elektroniki w tym nie ma (ewentualnie nigdy czegoś takiego nie widizałem). Poproszę o jakiś filmik otwierania i zamykania.

UWAGA: w polifcie została też zmodernizowana nawigacja i zamiast pilota wprowadzili panel który znajdował się pod klapką.

Felgi które są na zdjęciu właśnie premierę miały z 35th a potem standardowo weszły do polifta niestety ;(

Co do siedzeń też mam duże wątpliwości czy to oryginał ale w USA mogły być odstępstwa.

Fotki:

klapka navi przed liftem:

Nissan-350Zradio03_2.jpg

otwarta klapka:

Zgarmin.jpg

Tutaj chyba 2 ewolucja ze zmienioną nawigacją ale jeszcze z klapką:

50182099.jpg

Tutaj jak rozumiem ostatnia wersja bez klapki:

232739083_1_644x461_350z-nawigacja-navi-

mam tak jak na ostatnim zdjęciu wersja z usa

@UP

Ostatnie zdjęcie się nie wczytuję

A taki model Navi:

63606976110539167992.jpg

Zdjęcie pochodzi z modelu rocznikowego 2005 wyprodukowanego na EU

Edytowane przez Sp1N

• 3 tygodnie później...

Witam wszystkich!
Mam na imię Wojtek , jestem szczęśliwym posiadaczek Zetki od 1września! Samochód sprowadzony z Niemiec bo niestety w Polsce nie mogłem znaleźć nic w dobrym stanie, rocznik 2006, kolor oczywiście czarny! Nissanek z przebiegiem 152tys, wydaje mi się być prawdziwym bo w książce serwisowej ostatni przegląd w ASO Nissana przy 146tys.km. Na razie jeszcze nic koło niego nie robiłem jeśli chodzi o mechanikę, wszystko wygląda jak nowe i co lepsze oryginalne. Za 2 tys czeka mnie wymiana oleju więc tak poza tematem może mi doradzicie jakim najlepiej zalać? chciałbym też wymienić w skrzyni bo nie wiem co tam jest wlane chociaż olej wygląda jak nowy :)
Jeśli chodzi o mody to nie ma jakiś konkretnych planów bo Zetka cieszy moje oczy za każdym razem tak samo, jak do tej pory zmieniłem tylko felgi, wyrzuciłem ten niepraktyczny schowek , przyciemniłem tylną i boczne szyby oraz folią przyciemniłem lekko tylne lampy.

Tak w skrócie to chyba tyle , mam nadzieje ,że nasza współpraca na tym forum będzie przyjemna i owocna!
Szerokości dla wszystkich , FatherJoe!

Co ile wymieniasz ten olej?

Od kupienia samochodu zrobiłem jakieś 5tys.km a poprzedni właściciel mówił ,że wymienił olej tysiąc km temu. Wygląda dobrze ale chce zmienić z racji tego ,że zapomniałem go zapytać co tam było wlane a w książce nie pisze , żadnej naklejki też nie ma. Kolega który ma Zetkę mówił ,że zaleca się wymianę co 7,5tys. A w skrzyni i w dyfrze nie wiem kiedy było ostatnio wymieniane i co tam jest aktualnie wlane dlatego profilaktycznie chce wymienić.

Na czym dokładnie polega ta płukanka i ile tego potrzeba to tez zrobię w tym roku?