Lunizet Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 (edytowane) Dla wszystkich niedowiarkow nagrałem krótki filmhttps://goo.gl/photos/dmE3ZAPWzRtAK4AW8 Edytowane 24 Stycznia 2016 przez Lunizet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WarPigs Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Cholera, takie coś to widziałem tylko w Audi A8 w stanach to rożne wersje robią. Patent bardzo wygodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vonBuBs Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 fajne teraz patrzę na te zdjęcia i widzę że chyba u mnie cieńsza jest ta klapka.Jak widać to 2 wersja navi. Może na USA.Widać że 35th w europie trochę uboższe robili.btw pytanie czy masz jeszcze takie gadgety:-elektrycznie składane lusterka-informacje o ciśnieniu opon w komputerze -lusterko fotochromatyczne ze sterownikiem do bram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 A były zwykle lusterka bez sterowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojti83 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Witam wszystkich, Mam na imię Łukasz i od czterech dni jestem szczęśliwym posiadaczem zetki. Temat ogólnie nie jest mi zupełnie obcy ponieważ od czterech lat posiadam również FX 35. Zetki szukałem niedługo ok. 2 miesięcy. Czytałem na forum że średnia to ok. 5 Ogladalem w sumie 4 sztuki, jedne bliżej drugie dalej a w końcu zdecydowalem się na wersje z 2005 z usa, ale jest w niej duży smaczek z racji tego iż jest to wersja na 35 lecie zetki, czyli brembo, navi, fotele dwukolorowe itp. Na pierwszy rzut robię cały przegląd z wymiana płynów, filtrów itp. Potem lekkie naprawy lakiernicze. Aha no i oczywiście do wymiany siłowniki klapy Czytam właśnie Wasze posty na ten temat. Chyba spróbuje sprawdzona przez Was opcję z siłownikami od astry f. Tylko zastanawiam się jak przelozyc mocowania bez ich uszkodzenia. W Aso z cenami części powariowali - za sztukę 760 zł. Pozdrawiam Was i do zobaczenia na jakimś spociku. Gratulacje! Bezawaryjności i szerokości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lunizet Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 (edytowane) fajne teraz patrzę na te zdjęcia i widzę że chyba u mnie cieńsza jest ta klapka. Jak widać to 2 wersja navi. Może na USA. Widać że 35th w europie trochę uboższe robili. btw pytanie czy masz jeszcze takie gadgety: -elektrycznie składane lusterka -informacje o ciśnieniu opon w komputerze -lusterko fotochromatyczne ze sterownikiem do bram Nie wiem czy lusterka się składają elektrycznie, ale poza tym jest to co wymieniłeś. Gratulacje! Bezawaryjności i szerokości! Dzięki wielkie. Edytowane 25 Stycznia 2016 przez Lunizet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 (edytowane) Szykuj furke na zlot Edytowane 25 Stycznia 2016 przez Bydle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho196 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 dzialaja wam te piloty do bram w lusterku? ja swojego nie moge zaprogramowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 ja nie programowalem bo bramę mam na pilota a w garażu nie chciało sie instalowac mechanizmu wiec i tak muszę z kluczy otworzyć a bramę otwieram klikając bo i tak muszę mieć klucz pod ręką zrobiłeś wszystko jak w manualu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Pytanie czy pasma odbiornika pokrywają sie z pasmami nadajnika w aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho196 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 tak robilem jak w manualu. z tego co pamietam to tam iles razy ma mrugnac zielona czy tam czerwona dioda i to swiadczy o poprawnym zaprogramowaniu... ale bramy nie otwiera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lunizet Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Szykuj furke na zlot A propos to czy jest już data ustalona i miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 21.05-22.05 lub 04.06-05.06.2016. Śledź w temacie ogólnopolski zlot. A miejsce spotkania pewnie tradycyjnie pod stadionem narodowym. 21.05-22.05 lub 04.06-05.06.2016. Śledź w temacie ogólnopolski zlot. A miejsce spotkania pewnie tradycyjnie pod stadionem narodowym. 21.05-22.05 lub 04.06-05.06.2016. Śledź w temacie ogólnopolski zlot. A miejsce spotkania pewnie tradycyjnie pod stadionem narodowym. 21.05-22.05 lub 04.06-05.06.2016. Śledź w temacie ogólnopolski zlot. A miejsce spotkania pewnie tradycyjnie pod stadionem narodowym. 21.05-22.05 lub 04.06-05.06.2016. Śledź w temacie ogólnopolski zlot. A miejsce spotkania pewnie tradycyjnie pod stadionem narodowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 ja mam pytanie - na jaki ch** ja robię temat, temat jest podpięty i raz pod, raz nad tematem obecnym "tu się witamy" i pisze ktoś gdzie jest informacja. Na pytanie o głupią klapkę to kolega odpowiada jak szalony..ale nic poza tym dodatkowo jest baner z ogłoszeniem - w każdym miejscu forum widoczne - czy ja jestem upośledzony, czy ktoś chce obrazić moja inteligencję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sp1N Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Witam wszystkich serdecznie, przez 5 lat byłem szczęśliwym posiadaczem Toyoty Celicy VI gen., miłośnikiem aut japońskich od zawsze. Kiedy Celinką się nacieszyłem postanowiłem sprawić sobie coś nowego. Jako, że pochodzę z Olsztyna, postanowiłem wybrać się na Night Power, ażeby rozejrzeć się w temacie. W gąszczu tych wszystkich aut, których widok wywołuje uśmiech na mojej twarzy wypatrzyłem JĄ. Czarna piękność sygnowana ostatnią literą alfabetu szybko zawładnęła moimi myślami i od tej pory choruję na nią dotkliwie. To była miłość od pierwszego wejrzenia. Długo się nie zastanawiając zacząłem odkładać do mojej świnki-skarbonki. Celinka już sprzedane, więc przyszedł czas aby uważniej zacząć się rozglądać. Szukam bardzo zadbanej sztuki w wersji europejskiej z manualną skrzynią biegów i najlepiej serii. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie - proszę o informacje na priv. Z autami obchodzę się delikatnie i dbam z największą uwagą, tak było z Celinką i tak będzie z Zetką. Z wykształcenia - inżynier mechatronik, prywatnie - miłośnik koszykówki i tańca. Gdyby ktoś zawitał ze swoją Zetką do Olsztyna - chętnie się spotkam, żeby uzupełnić swoją wiedzę na temat tego auta. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emjaay Opublikowano 18 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 jako że posiadam 35th w wersji EU to uściślę przekłamania Schowek tam gdzie jest nawigacja: w wersji bez niej jest klapka która się unosi do góry a w środku jest mały schowek. w wersji z nawigacją nie unosi a chowa się pod deską (tzn wjeżdża do góry). Tylko nie zgadza mi się że to się samo robi. Jest tam ten przycisk (kolego na zdjęciu go uchwycił) i po jego naciśnięciu mechanicznie (w środku są szczerbatki) się chowa. By to zamknąć trzeba użyć dłoni i pociągnąc klapkę w dół. Żadnej elektryki/elektroniki w tym nie ma (ewentualnie nigdy czegoś takiego nie widizałem). Poproszę o jakiś filmik otwierania i zamykania. UWAGA: w polifcie została też zmodernizowana nawigacja i zamiast pilota wprowadzili panel który znajdował się pod klapką. Felgi które są na zdjęciu właśnie premierę miały z 35th a potem standardowo weszły do polifta niestety ;( Co do siedzeń też mam duże wątpliwości czy to oryginał ale w USA mogły być odstępstwa. Fotki: klapka navi przed liftem: otwarta klapka: Tutaj chyba 2 ewolucja ze zmienioną nawigacją ale jeszcze z klapką: Tutaj jak rozumiem ostatnia wersja bez klapki: mam tak jak na ostatnim zdjęciu wersja z usa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sp1N Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 (edytowane) @UP Ostatnie zdjęcie się nie wczytuję A taki model Navi: Zdjęcie pochodzi z modelu rocznikowego 2005 wyprodukowanego na EU Edytowane 19 Lutego 2016 przez Sp1N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emjaay Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 chodziło mi o ostatnie widoczne czyli model z navi i klapką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatherJoe93 Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Witam wszystkich!Mam na imię Wojtek , jestem szczęśliwym posiadaczek Zetki od 1września! Samochód sprowadzony z Niemiec bo niestety w Polsce nie mogłem znaleźć nic w dobrym stanie, rocznik 2006, kolor oczywiście czarny! Nissanek z przebiegiem 152tys, wydaje mi się być prawdziwym bo w książce serwisowej ostatni przegląd w ASO Nissana przy 146tys.km. Na razie jeszcze nic koło niego nie robiłem jeśli chodzi o mechanikę, wszystko wygląda jak nowe i co lepsze oryginalne. Za 2 tys czeka mnie wymiana oleju więc tak poza tematem może mi doradzicie jakim najlepiej zalać? chciałbym też wymienić w skrzyni bo nie wiem co tam jest wlane chociaż olej wygląda jak nowy Jeśli chodzi o mody to nie ma jakiś konkretnych planów bo Zetka cieszy moje oczy za każdym razem tak samo, jak do tej pory zmieniłem tylko felgi, wyrzuciłem ten niepraktyczny schowek , przyciemniłem tylną i boczne szyby oraz folią przyciemniłem lekko tylne lampy.Tak w skrócie to chyba tyle , mam nadzieje ,że nasza współpraca na tym forum będzie przyjemna i owocna!Szerokości dla wszystkich , FatherJoe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Mobil 5W50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatherJoe93 Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Mobil 5W50 Dziękuje bardzo. A czym zalać skrzynie i dyfer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Co ile wymieniasz ten olej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatherJoe93 Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Co ile wymieniasz ten olej? Od kupienia samochodu zrobiłem jakieś 5tys.km a poprzedni właściciel mówił ,że wymienił olej tysiąc km temu. Wygląda dobrze ale chce zmienić z racji tego ,że zapomniałem go zapytać co tam było wlane a w książce nie pisze , żadnej naklejki też nie ma. Kolega który ma Zetkę mówił ,że zaleca się wymianę co 7,5tys. A w skrzyni i w dyfrze nie wiem kiedy było ostatnio wymieniane i co tam jest aktualnie wlane dlatego profilaktycznie chce wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmati9 Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Możesz przed zalaniem mobila zrobić płukanke liquid moly bo nie wiadomo co tam wcześniej było lane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Na czym dokładnie polega ta płukanka i ile tego potrzeba to tez zrobię w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi