Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Tu się witamy.

Strider
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam na imię Łukasz i pochodzę/mieszkam w Toruniu. 

Posiadam 350z jakieś 4 lata, zaglądałem na forum ale jakoś nigdy nic nie napisałem. 

Teraz postaram się to zmienić i czasem coś napisać.

Siema z pod Inowrocławia! :) 

Nie wiem czy to nie czasem z Tobą gadałem kiedyś na spocie pod UMK w piątek :D 

Siema z pod Inowrocławia! :)

Nie wiem czy to nie czasem z Tobą gadałem kiedyś na spocie pod UMK w piątek :D

Siema,

Chyba nie bo nie kojarzę abym był pod UMK w piątek :)

Jeszcze wstawie jakieś zdjęcie nysy.18237770_1177166462405662_27614688644940

Siemano :)

Zaraz po zakupie podzieliłem się wesołą nowiną z chłopakami w dziale "Parę pytań o 350Z" ale warto się przywitać też tutaj. W zeszły piątek do Łodzi z Kołobrzegu przywiozłem piękną czarnulkę, EU, '04 manual, pomarańczowe skóry - to czego szukałem od praktycznie roku a od 3 miesięcy byłem całkowicie bez auta - w końcu się udało :) wyprawa 21h ale opłacało się. To co napisałem tam:

"Sprawdzony przeze mnie wstępnie dzieki temu co sie juz nauczylem z forum oraz również w ASO Nissan Koszalin.
Wg serwisantow najlepsza jaka mieli do tej pory, byli pod wrazaniem stanu, silnik miodzio, zawieszenie tez, original lakier na calym bez szpachli, zderzak tyl tylko malowany, przedni chyba też,ciśnienie trzyma jak nalezy i volty, reszta tez fajnie, bez dzwona, wszystko proste pod spodem, brak śladów spawów :)"

W najbliższym czasie:

Downpipe - jest już u mnie w domu, czeka na wolną chwilę

Detailing - Lakier jest niezły ale ma być cukiereczek i lustro także pójdzie polerka z woskiem

I chyba na razie tyle, może jakieś detale w hydrografice wewnątrz auta. Ogólnie podoba mi się taki jak jest więc wiele nie będę zmieniał.

Pozdrawiam i do zobaczenia na ulicach i zlotach.

post-102949-0-30721300-1496584329_thumb.jpg

Piękna sztuka. Hydrografika słabo wygląda wiem bo przerabialem. Zgłoś się do hotridera to zrobi Ci w prawdziwym carbonie polecam

Męska, szybka decyzja i jest. Nikt Cię nie ubiegł także pozostaje tylko cieszyć się tą czarnulką. Niech daje dużo frajdy. :)

Jakie to downpipe'y będziesz zakładał ?

Pozdrawiam. :)

Zobaczymy co z tą grafiką, na razie tylko tak o tym pomyślałem ale dzięki za alternatywny kontakt :)

Downpipe taki jak w załączniku, dostępny był od ręki w kraju, do tego emulatory sond lambda of course. Może w przyszłym tygodniu zainstaluję jak czas pozwoli.

A co do męskiej decyzji, to rzeczywiście taka była potrzebna :D aukcje przeglądałem codziennie po kilka razy także 2h po wystawieniu auta (ok 17) już byłem umówiony z gościem na rano następnego dnia nad morzem, 500km od łodzi, także zmiana wszystkich planów, urlop 2 osób i pobudka o 3 rano :)

post-102949-0-11493100-1496600953_thumb.jpg

• 5 tygodni później...

Witam . Z tej strony Piotr z górnego slaska. Jestem szczesliwym posiadaczem dwoch nissanow 350z jeden czarny 2005 rok 370km drugi niebieski 2006 286km oba wersja zza oceanu. Niestety z drugim mam mega problem i potrzebuje pomocy. Jesli mozecie to zajrzyjcie do dzialu elektryka i diagnostyka samochodowa. Moj post jest swiezy. Nie chce dublowac postow i prosze Was o pomoc za ktora z gory dziekuje.

• 1 miesiąc temu...

Siemano,

Miał być detailing to jest, wyszło mega, istne lustro :) Fele i skóry też już ogarnięte.

Pisze już tu bo mój post jest nieco wyżej. Mam nadzieje, że się nikt nie obrazi :P

Pozdro z Łodzi.

post-102949-0-79336900-1502398367_thumb.jpg

post-102949-0-54385200-1502398368_thumb.jpg

post-102949-0-05625300-1502398369_thumb.jpg

Edytowane przez MaBlo

Witam Kierowników!

Od maja minęło już trochę czasu, dojrzałem więc do rejestracji na forum. Właśnie od maja jestem (dotychczas) szczęśliwym posiadaczem 370Z. Pierwsze 5.000 km za nami, głównie po autostradach w Niemczech.

Nie jestem absolutnym fanem marki Nissan, raczej od wielu lat poruszam się w środowisku Toyoty. Kiedyś była MR2 SW20, teraz przyszła pora na marzenie z tamtych czasów.

b9b956dfd49683234da8af1f73430938.jpg

• 2 tygodnie później...

Witam 

Mam na imię Przemek a trafiłem do Was ponieważ poszukuję 350-tki trzymającej się kupy.

Poprzednio jeździłem E46 325Ci ale obecnie cieszy już nowego właściciela. Liczę na Waszą pomoc J

Pozdrawiam serdecznie

Edytowane przez Citron

• 3 tygodnie później...

Dzień dobry, witam wszystkich!

Zarejestrowałem się na forum ponieważ na wiosnę planuję zacząć szukać swojej wymarzonej 350Z. Do tego czasu chciałbym poznać dokładnie rynek tych aut, czytać wasze opinie na temat wystawianych na aukcjach egzemplarzy i budować własny zasób wiedzy dotyczący zetki.
Wiem, że poszukiwania mogą trwać nawet pół roku, ale nie spieszę się, z doświadczenia wiem już, że lepiej poczekać i dołożyć trochę $$$ ale mieć dobrą bazę do ewentualnych modów czy po prostu bezawaryjnego użytkowania auta.

Jeździłem przez dwa lata Audi TT 8N 225 KM z quattro, ostatni rok natomiast przejeździłem Mazdą Mx5 NB 140 KM - także była to zmiana z ciężkiego, podsterownego klocka, z duża ilością trakcji przy startach ze świateł i fajną mocą, na cudownie prowadzący się, napędzany na tylną oś, weekendowy roadster z niewielką moc dający ogrom frajdy z szybkiej jazdy po zakrętach.

Teraz chyba potrzebuję czegoś co da mi komfort podróży jak w Audi, będzie miało dobry balans, ale koniecznie z napędem na tył oraz silnikiem o większej ilości cylindrów niż 4 ;) 

Pozdrawiam!

• Upvote 1

Cześć wszystkim!

Forum przeglądam od kilku miesięcy od kiedy zapadlła decyzja, że kupuje, a raczej ciągne 370tke z USA. Z początku gdy myślalem jeszcze zdroworozsądkowo chcialem kupic fn2, ale szwagier, który ogarnia auta z USA, namówil mnie na 370z. Rocznik 2016, ok 8k km najechane, wyszło mnie dużo taniej i tu przy okazji chciałbym odradzić 370tki za 70k lub mniej, które się pojawiają, lepiej się w to nie pakować. Mnie wyszło ponad 70k, a naprawialem na nowych i używanych częściach.

Pozdrawiam :)

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Cześć i czołem!  :wave:

W weekend nabyłem swoją wymarzoną 370Z!  :dribble: Jestem taki szczęśliwy  :)

Auto bardzo zadbane, wersja Touring pak. Sport z USA z 2009r. manual z wydechem ARK, sprężynami Swing Springs i felgami JR 19'.

Bardzo mi się podoba  :thumbsup:

post-108848-0-79356700-1511430438_thumb.jpg

Pozdro!

TB

post-108848-0-79356700-1511430438_thumb.jpg

• Upvote 1