Gość WOJTUSMAXIMUS02 Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Michal - Ja robie okolo 450-480 mil na baku...mieszana jazda na autostradzie z jazda po miescie. pali mi chyba z 9l / 100km jak sie nie myle. eno to pali tyle co moj byly maluch w polsce :wink: a zagladales podmaske jaki tam masz silnik :wink: pozdr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hero Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Ała to był cios znacznie poniżej pasa....przedniego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przedszkolak Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Moja QX 2.0 pali 10-12 litrow gazu po miescie na 100 km, natomiast na trasie 8-9 l/100 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosan Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Witam.Dla ciekawości jedynie podam ,ze w celach eksperymentalnych podróżowałem zMrągowa do Białegostoku-174km-przy włączonym tempomacie przy szybkości ustawinej na 90 kmh-spaliła6,7 litra.Jechało się jak w pociągu,co zresztą bardzo odpowiadało żonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Witam.Dla ciekawości jedynie podam ,ze w celach eksperymentalnych podróżowałem zMrągowa do Białegostoku-174km-przy włączonym tempomacie przy szybkości ustawinej na 90 kmh-spaliła6,7 litra.Jechało się jak w pociągu,co zresztą bardzo odpowiadało żonie no ladny wynik. ja swoja na trasie sprawdze za 2 tygodnie. jade z laseczka na wakacje. 200mil od chicago Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Butryn Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Michal - Ja robie okolo 450-480 mil na baku...mieszana jazda na autostradzie z jazda po miescie. pali mi chyba z 9l / 100km jak sie nie myle. eno to pali tyle co moj byly maluch w polsce :wink: a zagladales podmaske jaki tam masz silnik :wink: pozdr.. ostatnio jak sprawdzalem to 3.0 ale tak na serio to jestem zadowolony... chyba jednak jesli bede myslal zatrzymac ten samochod na dluzszy czas to i tak mu sie zrobi instalacje gazowa... paliwo w polsce jest cholernie drogie :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Witam wszystkich kierowców Maximek. Podziele sie z wami moimi badaniami spalania tego samochodu. Poczatkowo spalala po miescie przy normalnej jezdzie okolo 11l , a jak z boku stawala jakas bejca to potrafila polknac nawet z 17...ale to bylo tylko chwilowe.. Natomiast w trasie przy predkosci tak do 180km/h palila okolo 9-9,5 , a do 120 nie wyszla powyzej 8................. Ale teraz wszystko sie zmienilo odkad zalozylem (przez niektorych niedoceniane) magnetyzery. Teraz w miescie nie wychodzi mi powyzej 10:10,5Max i pozwalam sobie czsem depnac. W trasie natomiast przy jezdzie nie przekraczajacej 120km/h 7 - 7,2. Przy predkosci okolo-160 nie przekroczyla 8 - 8,2. Krótko mowiac sprawdzilem ja na wszystkie mozliwe sposoby. Jesli ktos nie wierzy to trudno ale nie mam zanego celu aby wprowadzac was w blad. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i jesli macie wolnych pare groszy polecam zalozenie magnetyzerow( ja mam firmy expander,zaplacilem za komplet do mojej pojemnosci 3.0 78zł i naprawde dzialaja , a jak kupowalem to myslalem ze chba pic na wode, ale pomyslalem ze pieniadz nie tak duzy zeby niebylo warto zarezykowac Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich i koncze bo sie strasznie rozpisalem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WOJTUSMAXIMUS02 Opublikowano 1 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 Michal - Ja robie okolo 450-480 mil na baku...mieszana jazda na autostradzie z jazda po miescie. pali mi chyba z 9l / 100km jak sie nie myle. eno to pali tyle co moj byly maluch w polsce :wink: a zagladales podmaske jaki tam masz silnik :wink: pozdr.. ostatnio jak sprawdzalem to 3.0 ale tak na serio to jestem zadowolony... chyba jednak jesli bede myslal zatrzymac ten samochod na dluzszy czas to i tak mu sie zrobi instalacje gazowa... paliwo w polsce jest cholernie drogie :? teraz zrobilem 270mil na baku :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WOJTUSMAXIMUS02 Opublikowano 1 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 Michal - Ja robie okolo 450-480 mil na baku...mieszana jazda na autostradzie z jazda po miescie. pali mi chyba z 9l / 100km jak sie nie myle. eno to pali tyle co moj byly maluch w polsce :wink: a zagladales podmaske jaki tam masz silnik :wink: pozdr.. ostatnio jak sprawdzalem to 3.0 ale tak na serio to jestem zadowolony... chyba jednak jesli bede myslal zatrzymac ten samochod na dluzszy czas to i tak mu sie zrobi instalacje gazowa... paliwo w polsce jest cholernie drogie :? teraz zrobilem 270mil na baku :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 1 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 moj cos sie poprawil o 10% ostatnio na baku wyruchalem 330mil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 21 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2005 ok. w koncu sie wziolem za dokladne zmioerzenie ile moge przejechac na baku (18 galonow) miasto: 14l/100km (jazda mlodego goscia a nie emeryta) trasa : 10.5l/100km (jazda z predkoscia pomiedzy 180 a 200km). mysle ze jakbym jechal 120, 130 km/h to spalanie bylo by w granicy 8-9 litrow na setke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Butryn Opublikowano 22 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2005 dlatego przerobilem swoja na hybrid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 100nx&maxima Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 Automat i włączona klima : 3/4 miasto 1/4 trasa. Spalanie 14,8l GAZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Butryn Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 Automat i włączona klima : 3/4 miasto 1/4 trasa. Spalanie 14,8l GAZ. gaz sie nie liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 27 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 czemu nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 100nx&maxima Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 czemu nie?? Fakt jest ze Gaz na różnych stacjach moze być naprawdę różnej jakości... 100nx mi potrafi spalić go nawet 15l/100 ale miasto i pedał w podłodze - silnik 1,6........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WOJTUSMAXIMUS02 Opublikowano 28 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 a naped wodorowy sie liczy :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Kto jezdzi Maxima to wie jak śmiga. Z tego co czytalem w roznych postach to w USA rewelacyjnego paliwa nie macie (ale przynajmniej tanie) , ale jesli mielibyscie mozliwosc to proponuje paliwo V-Power Shell. Samochod chodzi jak rakieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crush Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 co do V-Power zgadzam sie w 100% !!!!!! Swietnie sie samochód spisuje , paliwo chyba specjalnie robione do Maximek . Silniczek jakoś cieszej i lzej chodzi , a pozatym roznica w cenie zwraca sie po zatankowaniu do pełna , około 10 % mniej mi pali na V-Power , w kazdym razie narazie tak jest bo paliwo jest z Niemiec lub z Czech , jak zaczna w Polsce robic to pewnie z 20 % wiecej mi pociagnie. Wczoraj sie pokusiłem i zatankowałem poraz kolejny na Neste !!! mimo , iz zraziłem sie wczesniej do tego paliwa , to postanowiłem zatankowc 98 i po 4,28 i zatankowałem ponad 20 litrów , co gorsza wskazówka od paliwa podniosła mi sie o tyle co na normalnym paliwie około 12 - 15 litrów , wiec moze i jakość nie jest najgorsza ale napewno licznik oszukuje !!!!! Juz mnie nikt nie przekona do Neste w Poznaniu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 Zabawne , ja tez wczoraj zatankowalem na Neste ale w Czestochowie. Zalalem go za 100zł i patrzac na kreske to weszlo normalnie. Moze u nas jeszcze nie oszukuja ....... tak czy inaczej zima trzeba bedzie tankowac na shellu, a i tak nie ma pewnosci czy wody nie dolewaja. Ja zawsze tankuje tak ze 40 litrow i dolewam troche uszlachetniacza albo denaturatu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WOJTUSMAXIMUS02 Opublikowano 5 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2006 http://img390.imageshack.us/full.php?image=p20415783yi.jpg :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 5 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2006 http://img390.imageshack.us/full.php?image=p20415783yi.jpg :wink: to sa dane katalogowe. jednakze przy ostroznej jezdzie po miescie udaje mi sie to osiagnac aby z galona zrobic 21mil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WOJTUSMAXIMUS02 Opublikowano 5 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2006 no tak to zalezy jak sie jezdzi ale zas strasznie niezlopie jak amerykanskie krazowniki :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 27 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 Przetestowałem swoją J30 na benzynie i przy jeździe tylko po Wawie + dojazd do pracy ok 3 km czyli na zimnym silniku spalił mi 10 - 10.5 l i powiem szczerze że wcale nie jeżdziłem powoli, sie ciesze :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 27 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 Ja ostatnio tez tylko po miescie smigalem ....ale wyszlo mi ponad 13l :shock: ( jeszcze nigdy mi tyle nie spalila)........ale non stop sandal w podlodze.......taki jakis ciezki tydzien mialem Cieplo sie zrobilo, pelno kolesi na miasto wyjechalo bejcami i innymi wynalazkami, szyby otwarte, łokcie na zewnatrz ( Jak to ja mowie ..... akcja "zimny łokiec" :smile: ) I nie wiem czemu , ale bardzo draznia ich moje felgi....jak spojrza to zaraz im sie obroty podnosza na silniku do 2000 ......... no i trzeba bronic honoru Maxim Tak ze nie dziwie sie ze tyle spalila .....wazne ze w Czewie Maxi rzadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi