jaca V6 Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Cieplo sie zrobilo, pelno kolesi na miasto wyjechalo bejcami i innymi wynalazkami, szyby otwarte, łokcie na zewnatrz ( Jak to ja mowie ..... akcja "zimny łokiec" ) No i przez takich właśnie wzrosło mi spalanie, i to drastycznie ale co tam, ważne że jest satysfakcja że łysy z bejcy chowa łokieć co widze we wstecznym lusterku :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 3 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 Cieplo sie zrobilo, pelno kolesi na miasto wyjechalo bejcami i innymi wynalazkami, szyby otwarte, łokcie na zewnatrz ( Jak to ja mowie ..... akcja "zimny łokiec" ) No i przez takich właśnie wzrosło mi spalanie, i to drastycznie ale co tam, ważne że jest satysfakcja że łysy z bejcy chowa łokieć co widze we wstecznym lusterku :twisted: hehehe spoko powiedziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ziibi Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Moja koło 12-13 w cyklu mieszano miejskim (trzeba liczyć dojazd do Olsztyna) a nie powiem żebym wolno jeździł a w trasie koło 10-11. Kiedyś jak jechałem przepisowo to nawet troszkę poniżej 9 (to mój rekord) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Sprawdziłem po raz kolejny swój zabytek i w trasie przy spokojnej jeździe tak do 130 km/h spalanie wyszło 9 l benzyny znaczy to że sie ciesze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WOJTUSMAXIMUS02 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 otatnio pyknalem 300Mil ,,,na pelnym baku ...... :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 u mnie jak latem sprawdzalem ....... w trasie okolo 8 oczywiscie jadac podobnie jak JacaV6 w przedziale 120- 140km/h na klimce i z w pelni obciazonym akumulatorem ( jechalem na wczasy i napewno bym zaoszczedzil troszku kasy gdyby mnie "miśki" nie dorwaly ) ....... miasto natomiast w zaleznosci od korkow od 10,5 do 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Narazie jest spoko bo PB kosztuje 3.54 na Neste ale aż sie boje co będzie po nowym roku :/ teraz leje PB98 po 3.60 ale chyba później nie będzie mnie na nią stać :< Ech.. nie dadzą se pojeździć :029: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WOJTUSMAXIMUS02 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Narazie jest spoko bo PB kosztuje 3.54 na Neste ale aż sie boje co będzie po nowym roku :/ teraz leje PB98 po 3.60 ale chyba później nie będzie mnie na nią stać :< Ech.. nie dadzą se pojeździć :029: zwlasza ze akcyze maja dzwignac ... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 19 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 sorry za przywracanie starego tematu ale chcialem sie zorientowac. przeliczylem swoje spalanie i wyszlo mi na poziomie 12.48l na 100km. Jest to jazda 100% po miescie z czego ok 30% mialem wlaczona klime. Jakie sa wasze wyniki w podobnych warunkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Ja w sumie po samym miescie malo jezdze( zawse jest to raczej trasa mieszana ), a jak juz jade to zawsze wieczorem, gdy juz nie ma duzego ruchu. Spalanie wychodzi mi wtedy w graicach 11l/100km przy normalnej jezdzie, jak sobie momentami mocnej pocisne to nawet ok 12 wyjdzie srednia. Zauwazylem jednak ze najgorsze sa dla Maximki korki........ jak wiecej stoi niz jedzie to potrafi sobie lyknac Tak wiec mysle Wacu ze z Twoja jest wszystko OK I wszystko byloby pieknie gdyby nie ta cena paliwa u Nas.....Jaca pisal w grudniu ze kosztuje 3,5l, a teraz za literek trzeba zaplacic 4,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tjnallpu Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Kolego montuj gazik i sie nie zastanawiaj. Akcyza nie wzrośnie a paliwko niedługo ok. 5zł. Ja ostatnio śmigałem do Szklarskiej Poręby pojeździć na rowerku i moja spaliła mi 11 litrów gazu. W cyklu mieszanym bo takim się raczej poruszam wychodzi ok. 12.5 litra gazu. Generalnie ok. 1 litr więcej niż pokazuje komputer pokładowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 heh ..... narazie nie musze zakladac gazu, jakos daje rade. W tygodniu duzo kilometrow nie robie, co najwyzej w weekend gdzies trasa lece, a w trasie to spalanie przy predkosci 140km/h okolo 8 literkow Noooo chyba ze sie jedzie z Grzechem..... ten to by caly czas zpier....ł 200m/h:D Ostatnio jak jechalismy na 2 Maximki do Borska to byla umowa lecimy spokojnie 140, ale gdzie tam po przejechaniu 50km caly plan szlak trafil :/ ... w efekcie fura lyknele mi 9,5 literka Teraz czekamy na jakies ladne zdjecia z fotoradarow :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 No moja maxima nie zbadana jest na Pb jeszcze nie mialem sumienia ale na LPG (sekwencja): minimalne niecale 9L (z dystansu 400km) - (piatek przed swietami, jechalem jak emeryt bo taki ruch byl) maxymalne 15.8L (dystans 250km) powrot z zakopanego do czestochowy - 4 osoby w srodku i chwilami ponad <ocenzurowano> km/h na autostradzie Srednio jak zasuwam codziennie do pracy 9km w jedna strone, to wychodzi okolo 11, odkad uzywam klime ponad 12, chwilami 13 litrow LPG Myslalem ze bedzie duzo gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 20 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 no to widze za spalanie mamy na prawie identycznym poziomie, wiec chyba wszyscy mozemy spac spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość J3 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 U mnie spalanie ostatnio wychodzi w granicach 14-14,5L na miescie. Klima caly rok a wiec nie ma odstepstw od reguly :] Na trasie wychodzi w zaleznosci od humoru mojego:} 8,7 do 9,5L. Takze nie jest zle. Dodam ze katuje automat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karol Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Dodam ze katuje automat. Mój automat pali w mieście ok. 15 l / 100 km. Poza miastem przy spokojnej jeżdzie - 8 do 9 l / 100km , jednak ja kręcę zazwyczaj silnik wysoko , więc na trasie spalam ok. 11-12 l / 100 km . Opcja SPORT w automacie oraz klimatyzacja włączone są cały rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Noooo karol, wreszcie sie znalazles!!!! Gdzies Ty chlpie byl przez 2 tygodnie ?? I czemu do Borska nie dojechales ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczar Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Moja ręczna skrzynka w J30 91r pali tak: benzyna: trasa(435km,raczej drogi dwukierunkowe,nie dwupasmówki)- mój rekord 7,89 litra miasto(Tychy,brak korków)-10 litrów gaz:ta sama trasa- 10litrów-troszkę ostrzejsza jazda-drogi dwukierunkowe ale wyprzedza sie kolumny samochodów i tnie czasami 160-170 miasto: nie wiecej jak 12litrów Tak niskie spalanie jest dzieki recznej szkrzynce i tym ze to wolnoobrotowe 12V a nie 24V które trzeba wyzej krecic Zycze jak najmniejszego................................................................... ................................................................................. ................................................................................. .................................. wirka w baku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SPEEDI Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Mój MAx pali od 16L w góre!- gazu.. ale ja dbam o motor i ponizej 4.000mph nie schodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 16 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 szczeze mowiac zauwazylem ze najekonomiczniej maxi jezdzi (mowa o manualu) wtedy gdy gaz jest wcisniety nie wiecej jak na 30% i zmiana biegu nastepuje przy 3000-3500 rpm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Mój MAx pali od 16L w góre!- gazu.. ale ja dbam o motor i ponizej 4.000mph nie schodze SPEEDI !!! Nie mow ze ruszasz swoja Maxi z 4000 tys ? A powaznie mowiac, to wierz mi ze tu wszyscy dbaja zeby silnikow nie zamulic ......zreszta czy w MAximie sie da nie cisnac ??? ....... przeciez ten motor az sam sie prosi zeby go butowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość J3 Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 szczeze mowiac zauwazylem ze najekonomiczniej maxi jezdzi (mowa o manualu) wtedy gdy gaz jest wcisniety nie wiecej jak na 30% i zmiana biegu nastepuje przy 3000-3500 rpm U mnie najekonomiczniej na automacie wychodzi w momencie, gdy sie cisnie do 2000 rpm. Ale co to za podroz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karol Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 U mnie najekonomiczniej na automacie wychodzi w momencie, gdy sie cisnie do 2000 rpm. Ale co to za podroz Nic dodać , nic ująć!!! Zdecydowanie potwierdzam i popieram te opinie :one: Trafiliście w sedno sprawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Szczerze Wam powiem że przestałem sprawdzać i liczyć ile mi pali ta moja maxi, tankuje na stacjach Carrefoura Pb 98 po 4.40 za litra i cisne :diabel2: co ja poradze że lubie ten dźwięk V6 :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karol Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 co ja poradze że lubie ten dźwięk V6 Tak , piękne są te 3,0 V6 Nawet gdy ich moc zdławiona jest automatem , jeżdżą aż miło i dostarczyć mogą mocnych wrażeń (chociaż automat wypije więcej :/ )Tak czy siak , miny innych kierowców - bezcenne :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi