MarB Opublikowano 25 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Drodzy, jak zamki trzymają maski w Waszych juke'ach? Stabilnie, mocno, bez szans nawet na drgnięcie? Czy jak się ręką (przy zamkniętej masce) trochę porusza, to jest minimalny luz. Taki dosłownie jednomilimetrowy. Bo u mnie jest taki luz i przy jeździe 140 km/h maska minimalnie drga, widać to na tle świateł. Chcę się dowiedzieć "czy ten typ tak ma", czy potrzebna regulacja zamka. Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 25 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Maską da się delikatnie ruszyć, możesz trochę wykręcić te gumowe odbojniki co są na masce od środka po obu stronach żeby było sztywniej, tylko jak za mocno wykręcisz to nie zamkniesz maski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarB Opublikowano 26 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 (edytowane) Maską da się delikatnie ruszyć, możesz trochę wykręcić te gumowe odbojniki co są na masce od środka po obu stronach żeby było sztywniej, tylko jak za mocno wykręcisz to nie zamkniesz maski. Dokładnie tak zrobiłem i teraz maska przylega idealnie. Dzięki wielkie! Wysłane z BlackBerry Passport SE Edytowane 27 Listopada 2016 przez MarB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baryła Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Zapytanie: czy np.przycisk zamykania i otwierania szyby po stronie pasażera jest też podświetlany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clawis Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 U mnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarB Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 (edytowane) Mam problem z radiem, a właściwie jego wyświetlaczem (bo samo radio działa ok). Przy dłuższej jeździe (ponad pół godziny) już dwukrotnie zauważyłem, że wyświetlacz staje się nieczytelny. O taki: Zdjęcie zrobione wczoraj. Chodzi o to, że literki/cyferki jakby tracą jasność i zlewają się z tłem. Albo... tło się rozjaśnia. Po kilkugodzinnej przerwie w jeździe, po odpaleniu auta ponownie, wyświetlacz znów jest jak nówka. Nie mam pojęcia czy na niego wpływa ciepło z ogrzewania (mamy zimę, więc i ogrzewanko mocno chodzi), czy coś innego. Ktoś, coś pomoże? Z góry dzięki. PS Dodam tylko, że jasność literek normalnie powinna być mniej więcej taka jak "TA" po lewej stronie na zdjęciu. Edytowane 1 Grudnia 2016 przez MarB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax27 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Mam problem z radiem, a właściwie jego wyświetlaczem (bo samo radio działa ok). Przy dłuższej jeździe (ponad pół godziny) już dwukrotnie zauważyłem, że wyświetlacz staje się nieczytelny. O taki: Zdjęcie zrobione wczoraj. Chodzi o to, że literki/cyferki jakby tracą jasność i zlewają się z tłem. Albo... tło się rozjaśnia. Po kilkugodzinnej przerwie w jeździe, po odpaleniu auta ponownie, wyświetlacz znów jest jak nówka. Nie mam pojęcia czy na niego wpływa ciepło z ogrzewania (mamy zimę, więc i ogrzewanko mocno chodzi), czy coś innego. Ktoś, coś pomoże? Z góry dzięki. PS Dodam tylko, że jasność literek normalnie powinna być mniej więcej taka jak "TA" po lewej stronie na zdjęciu. Witam,u mnie dzieje się to samo.W serwisie powiedziano mi,że radia z początku produkcji tak miały(radia Daewoo),później niby były lepsze.Latem to już całkiem nic nie widać,chyba trzeba będzie zmienić na jakąś stacje multimedialną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarB Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Witam,u mnie dzieje się to samo.W serwisie powiedziano mi,że radia z początku produkcji tak miały(radia Daewoo),później niby były lepsze.Latem to już całkiem nic nie widać,chyba trzeba będzie zmienić na jakąś stacje multimedialną. Dramat Usłyszałem to samo dzisiaj w serwisie. Spróbuję załatwić radio z późniejszych roczników. Jak nie, to rzeczywiście trzeba będzie jakieś inne radio wstawić i tyle. A jeszcze jedno pytanko: jakby zmieniał radyjko na inne z funkcją połączenia z telefonem, to jak wtedy wygląda sprawa z wbudowanym zestawem głośnomówiącym w Żuku? Będzie działał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexxmen30 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Mam pytanie odnośnie przycisku ustawiania elektrycznych lusterek czy on jest podświetlany bo wszystko do okola się świeci a on ma takie strzałki góra dół boki które wyglądają jak by miał być podświetlany a u mnie nie świeci jak jest u was ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baryła Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 U mnie to samo.I przy drzwiach kierowcy nie palą się przyciski blokady , drzwi pasażera przycisk otwieranie i zamykanie szyby.Nie palą.Jak jest u was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarB Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 U mnie pali się tylko jeden przycisk: owierania szyby kierowcy. Wysłane z BlackBerry Passport SE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamz5jeep Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 (edytowane) u mnie tak samo nie dzialaja podswietlane przyciski jak i na drzwiach tak i do luster {tylko jeden swieci na drzwiach } malo tego lustra nie sa podgrzewane i taki maly problem moze uwas tez tak jest( samochod nowy prosto z salonu) a po kilku godzinach paruja mu WSZYSTKIE szyby w srodku Edytowane 10 Grudnia 2016 przez adamz5jeep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 i taki maly problem moze uwas tez tak jest( samochod nowy prosto z salonu) a po kilku godzinach paruja mu WSZYSTKIE szyby w srodku Nawet szybka wyświetlacza klimatyzacji/drive mode potrafi zaparować: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarB Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 U mnie szyby też mocno parują. Samochód też dość długo się nagrzewa. Wentylacja to bardzo słaba strona Juke'a. Wysłane z BlackBerry Passport SE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamz5jeep Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Ale jaja jeszcze takich zeczy nie widzialem Wysłane z mojego HUAWEI Y625-U21 przy użyciu Tapatalka Nawet szybka wyświetlacza klimatyzacji/drive mode potrafi zaparować: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoja61 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Moj Juke jest z 2011r Z radiem nic się nie dzieje, cały czas jest wszystko doskonale widoczne. Podświetlony tylko przycisk otwierania szyby kierowcy. Parowanie szyb minimalne, puszczam nawiew i wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarB Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Wymieniłem radio na inny model (oryginał) i na razie jest ok. Więc mogę przypuszczać, że tak zostanie. W serwisie ASO usłyszałem, że część egzemplarzy z początku produkcji miała feler. Co do parowania. U mnie szybka wyświetlacza nie paruje i nie jest bardzo źle. Ale porównując do Kii Soul czy C3 Picasso jest gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexxmen30 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Te parujace wyświetlacze to nie efekt auta po powodzi pierwszy raz takie coś widzę w normalnych warunkach . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr29 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Proszę o informacje czy na wskazaniach na wyswietlaczu wykresy spalania ( dziennego, tygodniowego itd.) we wszystkich trybach (normal, sport, eco) sa takie same. Wydaje mi się, ze powinne sie roznic od siebie. Drugie pytanie dotyczy wskaźnika przeciazen G-Force. Czy w trakcie jazdy środkowy kwadrat powinien sie przesuwać..? Będę bardzo wdzięczny za udzielenie informacji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Te parujace wyświetlacze to nie efekt auta po powodzi pierwszy raz takie coś widzę w normalnych warunkach . Najwyraźniej musisz uważniej się przyglądać - szybki zegarów też czasem potrafią zaparować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Drugie pytanie dotyczy wskaźnika przeciazen G-Force. Czy w trakcie jazdy środkowy kwadrat powinien sie przesuwać..? Będę bardzo wdzięczny za udzielenie informacji.. Jeśli jedziesz ze stałą prędkością to kwadrat się nie przesuwa bo jest to wskaźnik przeciążenia, porusza się do przodu i do tyłu w trakcie przyspieszania i hamowania , a na boki jak ostrzej wjedziesz w zakręt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr29 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Dzięki za informacje. U mnie podczas jazdy stoi w miejscu i nawet nie drgnie. Czy wykres (np.dayly. dziennego spalania) jest taki sam we wszystkich trybach jazdy. Czy mógłby ktoś sprawdzić..? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 (edytowane) Dzięki za informacje. U mnie podczas jazdy stoi w miejscu i nawet nie drgnie. Czy wykres (np.dayly. dziennego spalania) jest taki sam we wszystkich trybach jazdy. Czy mógłby ktoś sprawdzić..? Dzięki Prawdę powiedziawszy nie wiem czy dobrze rozumiem pytanie ale wykresy spalania czy to dzienny czy tygodniowe nie zmieniają się w żadnym razie w zależności od trybu jazdy- to są przecież wykresy ilości już spalonego paliwa a nie aktualnie spalanego. Czy przełączysz na sport czy eco wykres zawsze będzie pokazywać coś co już się wydarzyło....pozdrawiam Edytowane 30 Grudnia 2016 przez krzycho59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr29 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Rozumiem co masz na myśli. Chodzi mi bardziej o to, ze w trybach (normal, sport, Eco) przy wybraniu np dziennego spalania, wskazania słupków wykresów sa dokladnie takie same. Wydaje mi się, ze musza roznic sie od siebie. Przeciez w każdym trybie jazdy spalanie jest inne. ( zrobiłem zdjęcia tych wskazań ale nie bardzo wiem jak wkleić). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtekR Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Jeżeli spalanie w różnych trybach jest inne to będzie i tak na jednym wykresie. Spalanie zależy od 'nogi' a nie od trybu. Ja często włączam sport a żona normal i ja mam niższe spalanie. Jak wciśniesz do końca to w każdym trybie jest takie samo spalanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi