MarB Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Koledzy mają rację. To wykres spalania. Nie ma nic wspólnego z trybem jazdy. Wysłane z BlackBerry Passport SE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nismojuke5 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Witam, Od dwóch dni jestem w posiadaniu nissana juke'a w wersji nismo z automatyczną skrzynią cvt. Auto zostało "generalnie" sprawdzone przez serwis, nie wykazali żadnych problemów. Niestety niepokoi mnie szarpanie przy zmianie biegów na R lub D. Auto zachowuje się tak, jakby dostawało "solidnego kopa " w tyłek za każdym razem jak wrzucony zostaje wsteczny lub Drive. Objawy pojawiają się na 1-2 sek po wrzuceniu biegu. Nie ma znaczenia czy silnik jest rozgrzany czy zimny a tym bardziej opcja jazdy normal/sport czy eco. Dodam, że serwis sprawdził skrzynię 2 razy i nie miał zarzutów, natomiast jeżdziłem wcześniej mitsubishi ze skrzynią cvt i tam biegi wchodziły płynnie, Czy ktoś z forumowiczów ma doświadczenia ze skrzynią cvt i może podzielić się swoimi spostrzeżeniami na temat działania skrzyni w swoim aucie? Serwis stwierdził, że ten typ tak ma. Jak działąją wasze cvt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Czy ktoś z forumowiczów ma doświadczenia ze skrzynią cvt i może podzielić się swoimi spostrzeżeniami na temat działania skrzyni w swoim aucie? Serwis stwierdził, że ten typ tak ma. Jak działąją wasze cvt? W trybie automatycznym skrzynia działa bardzo płynnie - tzn. nic nie szarpie, nawet przy gwałtownym przyspieszaniu. W porównaniu do auta z klasycznym automatem i przekładnią hydrokinetyczną całość działa zdecydowanie łagodniej. W trybie "ręcznym", przy zmianie tych niby-biegów łopatkami przy kierownicy czuć moment zmiany przełożenia jako coś w rodzaju szarpnięcia, redukując w dół można też uzyskać coś na kształt hamowania silnikiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr29 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Czy miał ktoś problem z czujnikiem temperatury zewnętrznej. Wskazanie temp. zatrzymało się na migającym zerze. Gdzie jest umiejscowiony czujnik w juku..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Czy miał ktoś problem z czujnikiem temperatury zewnętrznej. Wskazanie temp. zatrzymało się na migającym zerze. Gdzie jest umiejscowiony czujnik w juku..? Witam, na załączonym pliku miejsce montażu przy automatycznej klimie Pozdrawiam czujnik.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr29 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neq Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 (edytowane) Panowie i Panie szukam sprawdzonego serwisu, w którym mógłbym znaleźć spis oraz schematy oemowych części. Przykładem takiego portalu dla Toyoty jest http://www.toyodiy.com/ Póki co dla nissana znalazłem coś takiego http://nissan-europe.epc-data.com/ Niestety w bazie jest wiele braków, w sumie znalazłem w niej tylko swoje auto, a zależy mi na porównaniu nr części mojego auta, z numerami aut nowszych/z innym wyposażeniem. Dobra tu sprawa przedstawia się zdecydowanie lepiej. https://partsouq.com Edytowane 28 Stycznia 2017 przez neq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamz5jeep Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Witam, Od dwóch dni jestem w posiadaniu nissana juke'a w wersji nismo z automatyczną skrzynią cvt. Auto zostało "generalnie" sprawdzone przez serwis, nie wykazali żadnych problemów. Niestety niepokoi mnie szarpanie przy zmianie biegów na R lub D. Auto zachowuje się tak, jakby dostawało "solidnego kopa " w tyłek za każdym razem jak wrzucony zostaje wsteczny lub Drive. Objawy pojawiają się na 1-2 sek po wrzuceniu biegu. Nie ma znaczenia czy silnik jest rozgrzany czy zimny a tym bardziej opcja jazdy normal/sport czy eco. Dodam, że serwis sprawdził skrzynię 2 razy i nie miał zarzutów, natomiast jeżdziłem wcześniej mitsubishi ze skrzynią cvt i tam biegi wchodziły płynnie, Czy ktoś z forumowiczów ma doświadczenia ze skrzynią cvt i może podzielić się swoimi spostrzeżeniami na temat działania skrzyni w swoim aucie? Serwis stwierdził, że ten typ tak ma. Jak działąją wasze cvt? Cześć umnie jest podobna sytuacja w momencie pozostawienia auta na podjedzie lekko z górki spadek nawet nie jeden procent ,ciężko przełączyć z p na r .Jesli pozostawię samochód w droga strone problem nie wystepuje ,kwestia jest w zaciągnięciu ręcznego l czasami (zawsze parkuje tylem )w za szybkim jego zaciągnięciu w samochodzie lekko sie dźwiga tył.Jesli wrzuce przed P na N i dopiero ręczny i P( PROBLEM NIE WYSTEPUJE )zaznaczę ze mój juke jest nowka sztuka i jest to joz 9 automat ale przed jukiem nigdy nie nowy i nie CVT Umnie bardzo glosne terkotanie W CZASIE ODPALANIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remusik Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Nissan Juke 1,6 pocenie się silnika. Witam wszystkich. Dziś byłem na przeglądzie gwarancyjnym w serwisie i pokazałem im te zdjęcia jak pokrywa silnika od dołu jest ubrudzoną w oleju. Auto ma 41000km a oni twierdzą, że to nic poważnego. Serwis "naprawił" to przecierając szmatą nie zaglądając nawet do środka. Czy to Waszym zdaniem normalne? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 "nie zagladajac do srodka" - cale szczescie Kolego bo jeszcze Ci pojezdzi. Po fotach widze ze to nic powaznego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remusik Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 "nie zagladajac do srodka" - cale szczescie Kolego bo jeszcze Ci pojezdzi. Po fotach widze ze to nic powaznego Dzięki! Zatem jestem już spokojny Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek 67 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Nissan Juke 1,6 pocenie się silnika. Witam wszystkich. Dziś byłem na przeglądzie gwarancyjnym w serwisie i pokazałem im te zdjęcia jak pokrywa silnika od dołu jest ubrudzoną w oleju. Auto ma 41000km a oni twierdzą, że to nic poważnego. Serwis "naprawił" to przecierając szmatą nie zaglądając nawet do środka. Czy to Waszym zdaniem normalne? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk To nie jest normalne,u mnie robili to na gwarancji normalnie nie szmatą.To się nazywa wyciek oleju z pod porywy rozrządu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamz5jeep Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 To nie jest normalne,u mnie robili to na gwarancji normalnie nie szmatą.To się nazywa wyciek oleju z pod porywy rozrządu. ja mam to samo i jeszcze pomiedzy skrzynia i silnikiem na laczeniu skrzynia cvt 13.000 km przejechane wlasciciel od nowosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr29 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 ...po roku użytkowania robili u mnie na gwarancji uszczelnienie wału. Cały spód miałem z oleju ! ...takie to auto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamz5jeep Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 ...po roku użytkowania robili u mnie na gwarancji uszczelnienie wału. Cały spód miałem z oleju ! ...takie to auto niedowiary a to wszystko przez to ze one sa skladane w angli tak jak nasze polskie piwo rozlewane w angli całkowicie inaczej smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anka44 Opublikowano 18 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 (edytowane) witam mam pytanie czy radio z klimatyzacja i trybami jazdy w nissanie juke powinny być podświetlane w momencie kiedy zapale światła mijania . Edytowane 18 Maja 2017 przez anka44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 (edytowane) Powinny być podświetlane cały czas, niezależnie czy światła masz włączone czy nie. Chodzi Ci o ten cały panel, tak? Edytowane 19 Maja 2017 przez GhostDriver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anka44 Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Powinny być podświetlane cały czas, niezależnie czy światła masz włączone czy nie. Chodzi Ci o ten cały panel, tak? tak panel nie podswietla sie od momentu jak wymienilam akumulator na nowy i bylam w serwisie nissana o odkodowanie radia gdyz poprzedni własciciel nie dał mi kodu do radia .Nieiwem dlaczego tak sie stalo i co mma teraz robic ? moze to jakis bezpiecznik ? bo sama stacyjka jest podswietlana podczas jazdy natomiast caly panel z radiem klimatyzacja i trybami jazdy nie podświetla sie . tak panel nie podswietla sie od momentu jak wymienilam akumulator na nowy i bylam w serwisie nissana o odkodowanie radia gdyz poprzedni własciciel nie dał mi kodu do radia .Nieiwem dlaczego tak sie stalo i co mma teraz robic ? moze to jakis bezpiecznik ? bo sama stacyjka jest podswietlana podczas jazdy natomiast caly panel z radiem klimatyzacja i trybami jazdy nie podświetla sie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dubliner1975 Opublikowano 7 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Witam. Dzisiaj bylem w serwisie na oględzinach w związku z odglosem dzwolnienia pod czas przyspieszania. Diagnoza mnie zabiła. Auto kupiłem nowe w styczniu tego roku. Mechanik powiedział ze łańcuch rozrządu prawdopodobnie do wymiany. Dodam tylko ze zdążyłem przejechać autem 11.500km. Nie do wiary!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarB Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Te łańcuszki to jakaś plaga. Dobrze, że teraz na dwa lata mam spokój. Bo po wymianie mam 24 miesiące gwarancji Wysłane z iPhone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dubliner1975 Opublikowano 27 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Łańcuszek wymienili. Ok. Niestety po 4 tygodniach pojawił sie nowy problem. Podczas przyspieszania, zmiany biegu na wyższy kontrolka od ciśnienia oleju sie zapala, pojedyncze mrugnięcie. Auto znowu do serwisu. Podejrzewają pompę oleju. Masakra jakaś ten silnik. Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agi Opublikowano 14 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Cześć, Mam dziwny problem .... przy przyśpieszaniu słychać takie dziwne ciche terkotanie, cieżko to nazwać nawet czy ktoś może z tym się spotkał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareckiX360 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 A jeszcze jedno pytanko: jakby zmieniał radyjko na inne z funkcją połączenia z telefonem, to jak wtedy wygląda sprawa z wbudowanym zestawem głośnomówiącym w Żuku? Będzie działał? Hejka.Wszysto bedzie dzialalo,zalezy tylko to co to za radio bedzie i czy bedzie mialo taka opcje + przyciski w kierownicy ( dodatkowy koszt ... ;( ) Sam sie przymierzam do wymiany centrali ,chociaz na aktualnym ( seryjnym ) zestawie mozna niezle zaskoczyc znajomych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motobernat Opublikowano 15 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Witam wszystkich użytkowników. Jestem tu pierwszy raz. Niestety nie znalazłem tematu w którym mógł bym się przywitać więc robię to tutaj. Bardzo proszę o odpowiedź na poniższe pytanie. Czy ktoś mi powie od jakiego innego Nissan emblemat/znaczek na maskę pasuje do Juke przed liftem? Potrzebuje kupić taki znaczek/emblemat. W serwisie chcą kosmiczną kasę, a na allegro jest jeden i to na Litwie! Proszę również Admina o umieszczenie zapytania w innym temacie jeśli uzna to za stosowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajus63 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 (edytowane) A szukałeś na olx? Ja wczoraj trafiłem na conajmniej 3 szt od 220 do 400 pln https://www.olx.pl/oferta/atrapa-nissan-juke-od-2010-do-2014r-CID5-IDrAz4H.html. O to chodzi? Edytowane 26 Stycznia 2018 przez Kajus63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi