Gość Bartosz Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Witam, Jestem nowy na forum a znalałem się tutaj gdyż wierzę ,że mi pomożecia a mianowicie planuje kupić Nissana Micra 160 SR ale nie do końca wiem czy warto :? może jest ktoś kto posiada takie auto i mógłby coś więcej o nim powiedzieć lub jakieś real fotki przesłać ?? bo z katalogu to jakoś nie bardzo chciałbym kupować taka wersję - chciałbym chociaż ją dotknąć pomocy please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 NIE !!! Nie kupuj K12 A co to jest Micra 160 SR. Jeżeli chodzi o Micrę K12 to stanowczo odradzam. A jak chcesz już ją koniecznie kupić to sprzedam Ci sporo taniej niż w ASO naszą Micrę od żony. Dobre wyposażenie oraz A/C. Jedyny mankament jak lwia część modeli Micra K12 to awaryjność. Nasza miała już 10 napraw gwarancyjnych Reflektujesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 k12 czlowieku jak to kupisz to albo uciekles z wariatkowa albo masz duzo cierpliwosci :wink: moja mama sie pozbyla i od raru kiedy jej nie ma ,odetchla z ulga. kiepskie niedopracowane francuskie przeciekajace silniki nieprecyzyjny automat psuje sie modul domykania szyb nieprecyzyjne czojki wycieraczek, swiatel i cofania itd..... najlepsza zecz to wyglad i blacha nienajgorsza ale reszta to zlom :wink: z czystym sumieniem polecam k11 z ostatnich lat produkcji ,polecam wersje ze skrzynia cvt automat :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmiglo Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 głupoty gadacie 8) ja mam k12 od 2003r. i jestem zadowolony, a awarayjnosc? jak auto jest na gwarancji to lajcior pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartosz Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 już podjęłem decyzje i dziś zamówiłem K12 160SR silnik 1.6 110 KM 5dr czerwona a reszte napisze jak odbiore i odbędę pierwszą jazde jeżeli samochód to wytrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 ryzykant brac nowy niewyprubowany silnik ps.. to ten sam silnik co w wersjach cc jak by ktos nie kumal :wink: wada jest to ze wziales 5d i bez automatu :wink: zaleta ze czerwona :wink: ale najwieksza wada to ze wogule to nabyles :twisted: nasza k12 1,4 tekna full opcja stracila sporo na wartosci po niecalym roku a po 2 poprostu sie psula na forum pisalem w aso spotkalem nasze byle auto.nowemu wł nie zapalila :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartosz Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 ja tam się nie boje nowego silnika gdyż on już podobno jeżdzi od roku w japonii 5dr gdyż czerwony był tylko taki a 3dr był zielony i jasnoniebieski automat nie występuje dla tej wersji 56.000 dziś i mam nadzieje ze po roku jego wartość nie spadnie poniżej 40.000 gdyż tak myślę,że dłużej nim jeździć nie będę a jak będzie fajny to może go zamienie na CC zobaczymy i mam nadzieje ,ze już w przyszłym tygodniu go odbiora albo chociaż zobacze już na żywo :roll: bo jak do tej pory to jedynie z katalogu i w internecie widziałem a to to nie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 głupoty gadacie 8) ja mam k12 od 2003r. i jestem zadowolony, a awarayjnosc? jak auto jest na gwarancji to lajcior pozdrawiam Koleś japońskie (teraz wiem, że teoretycznie) auto kupuje się po to aby nim jeździć i po gwarancji. Teraz jest lajcior ale jak minie Ci gwarancja i za jakąkolwiek naprawę będziesz musiał słono zapłacić to pierwszy sie tu pojawisz i napiszesz, że wszystko to złe i niedobre jest Nie życzę owocnego wkładania gotówki w K12 po okresie gwarancji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 ja tam się nie boje nowego silnika gdyż on już podobno jeżdzi od roku w japonii 5dr gdyż czerwony był tylko taki a 3dr był zielony i jasnoniebieski automat nie występuje dla tej wersji 56.000 dziś i mam nadzieje ze po roku jego wartość nie spadnie poniżej 40.000 gdyż tak myślę,że dłużej nim jeździć nie będę a jak będzie fajny to może go zamienie na CC zobaczymy i mam nadzieje ,ze już w przyszłym tygodniu go odbiora albo chociaż zobacze już na żywo :roll: bo jak do tej pory to jedynie z katalogu i w internecie widziałem a to to nie to samo A Ciebie kolego podziwiam a z drugiej strony już mi Cię żal Wyrzucasz normalnie 56 000zł we francuskie błoto !!! Że Ci też własnej kasy nie żal. Naprawdę podziwiam. I jeszcze kupić sobie taki bardziew na okres 1 roku To już trzeba mieć naprawdę nierówno pod sufitem. Szkoda mi Cię stary bo nawet jak uzyskasz z tego K12-go "ciu%$$lstwa" te wspomniane 40 000zł (w co szczerze wątpię) to PRZENIGDY nie dałbym 16 000zł na 1 rok jeżdżenia tym czymś. Chyba taniej byłoby Ci to wypożyczyć od Nissana albo nawet z wypożyczalni. Ty lepiej zadzwoń na lotnisko Okęcie do wypozyczalni AVIS albo HERTZ'a i zapytaj ile bedzie Cię kosztować roczne wynajęcie takiego auta. Chyba jeszcze by Ci zostało 6 000zł na piwo, wódkę i panienki nie licząc paliwa Kończąc to żal mi takich osób jeźdżących w K12 Pozdrawiam HHA . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmiglo Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 głupoty gadacie 8) ja mam k12 od 2003r. i jestem zadowolony, a awarayjnosc? jak auto jest na gwarancji to lajcior pozdrawiam Koleś japońskie (teraz wiem, że teoretycznie) auto kupuje się po to aby nim jeździć i po gwarancji. Teraz jest lajcior ale jak minie Ci gwarancja i za jakąkolwiek naprawę będziesz musiał słono zapłacić to pierwszy sie tu pojawisz i napiszesz, że wszystko to złe i niedobre jest Nie życzę owocnego wkładania gotówki w K12 po okresie gwarancji . zgadzam się z Tobą, że różnie się patrzy na różne wydatki z perspektywy płacenia z anie przez ASO lub w tym gorszym wypadku z własnej kieszeni, a ja jestem optymista dlatego, że juz mam wymieniony cały komputer oczywiscie w ramach gwarancji natomiast jezeli cokolwiek się spieprzy po gwarancji to sprzedam ja chociazby za te 22.000 i kupie sobie cos fajnego :wink: a niestety k12 jest awaryjna bo to kolejne wyniki fuzji z Renault :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmiglo Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 aha i jeszcze jedno, czy wy naprawde uważacie, że KAŻDA k12 się pierdzieli co 30km? :shock: bo chyba wam odwaliło tak, tak....moja jest w serwisie co 4 dni, a jezdzi jak kanapa i wogóle jest taka zła, że nawet w trase nią nie pojade bo się zepsuje zaraz za łodzią tak, tak, wszystkie są takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Jak już masz wszystko wymienione to masz składaka a nie auto . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Jak już masz wszystko wymienione to masz składaka a nie auto . hehe no z ym sie zgodze, a propo tez kiedys dyskutowalem z HHA a propo jakiosci wnetrza micry k12 ,bylem zaslepiony wygladem auta ,ale potem uuuuuuuu jak sie awarje zaczały :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 56000 za K12 - bez komentarza. Zaraz za bramą salonu będzie warta nie więcej niż 38000 (tyle kosztuje wersja podstawowa - a w Polsce dodatkowe wyposażenie w używanych autach praktycznie ma niewielki wpływ na cenę). Za taką kasę kupiłbym K11 z końca produkcji (jeśli już mówimy o micrach) a za resztę w podróż dookoła świata :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 56000 za K12 - bez komentarza.Zaraz za bramą salonu będzie warta nie więcej niż 38000 (tyle kosztuje wersja podstawowa - a w Polsce dodatkowe wyposażenie w używanych autach praktycznie ma niewielki wpływ na cenę). Za taką kasę kupiłbym K11 z końca produkcji (jeśli już mówimy o micrach) a za resztę w podróż dookoła świata :wink: jak juz pisalem mam to samo zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 my swoja zakupilismy z salonu w promocji wersja tekna 1,4 najbogatsze mozliwe wyposazenie za 51tys zl rok 2004 ale auto stalo od stycznioa w salonie na wystawie z tad rabaty ale gwarancja byla normalana w 2005 auto zostalo zprzedsane za 36tys zł wiec 40 da szaleniec auto bylo cudowne przez pierwszyk kilka miesiecy :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek1977 Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 ja tam się nie boje nowego silnika gdyż on już podobno jeżdzi od roku w japonii 5dr gdyż czerwony był tylko taki a 3dr był zielony i jasnoniebieski automat nie występuje dla tej wersji 56.000 dziś i mam nadzieje ze po roku jego wartość nie spadnie poniżej 40.000 gdyż tak myślę,że dłużej nim jeździć nie będę a jak będzie fajny to może go zamienie na CC zobaczymy i mam nadzieje ,ze już w przyszłym tygodniu go odbiora albo chociaż zobacze już na żywo :roll: bo jak do tej pory to jedynie z katalogu i w internecie widziałem a to to nie to samo Gratuluje wyboru. To naprawde dobre autka. Jak narazie u mnie wszystko chodzi bez problemu (oby jak najdluzej!) i jestem bardzo zadowolony z mojego egzemplarza. A kazde autko ma swoich zwolennikow i przeciwnikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 hehe no z ym sie zgodze, a propo tez kiedys dyskutowalem z HHA a propo jakiosci wnetrza micry k12 ,bylem zaslepiony wygladem auta ,ale potem uuuuuuuu jak sie awarje zaczały :wink: No po tym co mi żona dzwoniła z Anglii i co zostało wymienione to też w chwili obecnej wiemy, że jestesmy w posiadaniu SKŁADAKA. Wymiana całej wiązki elektrycznej i części podzespołów elektronicznych wiadomo z czym się wiąże. Demontaż praktycznie całego wnętrza a zapewne zgodnie z angielsko-imperialistyczną procedurą i zgodnie z ISO trzeba było dodatkowo zdemontować silnie, kszinkę itp itd :? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 56000 za K12 - bez komentarza.Zaraz za bramą salonu będzie warta nie więcej niż 38000 (tyle kosztuje wersja podstawowa - a w Polsce dodatkowe wyposażenie w używanych autach praktycznie ma niewielki wpływ na cenę). Za taką kasę kupiłbym K11 z końca produkcji (jeśli już mówimy o micrach) a za resztę w podróż dookoła świata :wink: Ja pisałem wyżej, że wynająłbym na ten 1 rok taką K12-tkę z AVIS'u i miałbym jeszcze kupe kasy na browary i wożenie całego klanu pięknych dupć !!! . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Gratuluje wyboru. To naprawde dobre autka. Jak narazie u mnie wszystko chodzi bez problemu (oby jak najdluzej!) i jestem bardzo zadowolony z mojego egzemplarza. A kazde autko ma swoich zwolennikow i przeciwnikow. ze niby ja jestem wrogiem micr :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek1977 Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 ze niby ja jestem wrogiem micr :wink: Alez skad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 To wszyscy którzy uwielbiają K12 pomimo ich wielu wad, chorób i awarii: Bierzcie ten "miód" i jedzcie z tego wszyscy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek1977 Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 To wszyscy którzy uwielbiają K12 pomimo ich wielu wad, chorób i awarii: Bierzcie ten "miód" i jedzcie z tego wszyscy . Moja niech choroby omijają wielkim łukiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 I jeszcze ta Micra K12 160SR ma opony 50-tki http://www.nissan.pl/vehicle_specs.xml?id_...p;id_body=77775 Ja mam w swoim 205/55 ZR16 i po polskich traktach a nie drogach strach jeździć by felgi nie rozwalić albo wahaczy nie zdemolować na całego Szkoda kasy HHA . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 To wszyscy którzy uwielbiają K12 pomimo ich wielu wad, chorób i awarii: Bierzcie ten "miód" i jedzcie z tego wszyscy . hehe policzcie smieje sie 13 razy :wink: SPRZEDAWAC POKI JESZCZE JAKAS KASE DAJA ZA TO :wink: ALE MIMO AWARYJNOSCI K12 WIZUALNIE MI SIE BAAAAAAAAAAAAAARDZO PODOBA I TAK ZOSTANIE :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi