Gość Szad Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Witam Jestem świeżo upieczonym forumowiczem oraz przyszłym posiadaczem Nissana Versy (autko z USA). Autko które kupuje ma przejechane 45 360 milczyli około 73 000 km i tu moje pierwsze pytanie: po ilu tyś. kilometrów powinien być robiony rozrząd ? Zauważyłem również, że non stop pali się czujnik ciśnienia w oponach. Właściciel samochodu powiedział mi że coś się stało przy przekładaniu opon na letnie. Serwis nic na to nie poradził. Czy da się jakoś usunąć ten błąd ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Witam Jestem świeżo upieczonym forumowiczem oraz przyszłym posiadaczem Nissana Versy (autko z USA). Autko które kupuje ma przejechane 45 360 milczyli około 73 000 km i tu moje pierwsze pytanie: po ilu tyś. kilometrów powinien być robiony rozrząd ? Zauważyłem również, że non stop pali się czujnik ciśnienia w oponach. Właściciel samochodu powiedział mi że coś się stało przy przekładaniu opon na letnie. Serwis nic na to nie poradził. Czy da się jakoś usunąć ten błąd ? Pozdrawiam Versa w stosunku do tiidy,wbrew pozorom,ma sporo różnic(światła trzeba przerabiać-symetryczne,inaczej wyskalowane radio,inne hamulce,ręczna klima,automat itd.).Rozrząd jest bezobsługowy-teoretycznie do śmierci silnika(łańcuch).Czujniki palą się pewnie dlatego że,nie ma specjalnych wentyli z czujnikami,lub któryś wentyl jest uszkodzony.Niczym to nie grozi,tyle że komp pokaże przez chwilę low tire, będzię trochę pomarańczowo na desce (kontrolka ciśnienia) i nic poza tym.(miałem hondę z USA z tym systemem) Sporo też pali(1.8 w automacie)P.s.nie lepiej poszukać tiidy od pierwszego właściciela???Można trafić na gwarancji z minimalnym przebiegiem.Z versą jest tak ,że jak jakiś problem to trzeba ściagać oprogramowanie z USA.Popytaj w aso,co Cię czeka.Ja to przerabiałem,z na pozór identycznym Civiciem z USA.Dlatego(między innymi )po kilku miesiącach "radości"pozbyłem się go.pozdrawiam.Koniecznie też sprawdź historię tej versy po vin,nie w carfaxhttp://www.carfax.eu/?gclid=COX0m_DIra8CFcNF3wodZS4GmQ&et_rp=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kriswawa76 Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Ja mam 3 lata, nic sie nie psuje. Tarcze zamawiam u czlowieka co ma 2ie versy i czesci dochodza. Musialem kupic dla ojca automat - i zakup okazal sie trafiony. Samochod poza wymiana tarcz ...jezdzi super. Jedyna rzecz z jaka sie zmagam to łozysko podpory półosi...ale jest na tyle ciche ze nie jestem pewnien ze to one. Prawda - ze trzeba sie uzbroic w cierpliwosc z czesciami , bo z tiidy pewnie tylko czesc podejdzie...i to ta mniejsza czesc. Ale jesli Automat u mnie byl glownym kryterium , tu raczej wybór w Versach nie Tiddach byl wiekszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.