maius Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 OK, to ja już założyłem, wszystko pasuje. Zdjęcia poniżej, do montażu potrzebny jest klucz 22 (na sondę i tulejkę taką jak ta moja). Czy działa i błąd nie wraca powiem za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati2 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Witam. Przerabiałem temat z drugą sondą. Co jakiś czas kasowanie błędu ale po dłuższej trasie powracał. Zrobiłem tuleję zgodnie z rysunkiem który jest na forum i od prawie roku spokój. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BagMan Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 No to temat można już chyba przykleić jako rozwiązanie problemu. Gwint drugiej sondy to 18x1,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 temat tulejki jest już w przyklejonych, trzeba tylko poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BagMan Opublikowano 24 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 A więc założyłem tą tuleję i błąd zmienił się na : P0134 - brak aktywności. Ten emulator chyba jest teraz "zbyt maskujący". Jakieś pomysły? Może by go troche rozwiercić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 A więc założyłem tą tuleję i błąd zmienił się na : P0134 - brak aktywności. Ten emulator chyba jest teraz "zbyt maskujący". Jakieś pomysły? Może by go troche rozwiercić? Ale to jest błąd pierwszej sondy... Masz ELM-a żeby podłączyć i sprawdzić w jakim zakresie pracują sondy? Bo to możliwe, że wyszło przez tulejkę, ale dobrze byłoby to jednak sprawdzić. A tulejka jakaś bardzo długa? U mnie otwór ok 1mm średnicy, tulejka okolice może 5cm długości i od 8k km spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BagMan Opublikowano 25 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Sorry, 0140 miało być. właśnie sobie sprawdzilem jeszcze raz. Skasowałem i czekam co znowu wymyśli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyomaj Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Przy trasach wyskakiwał mi błąd P0420, założyłem tuleje na drugą sondę i jadąc nad morze wyskoczył mi błąd P0130 i P0134. Ktoś ma jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 (edytowane) To może zacznij jeździć w góry A tak na poważnie to teraz jest problem z pierwszą sondą, najlepiej spróbuj od kogoś podmienić a i sprawdź kable i wtyczkę. Edytowane 27 Sierpnia 2013 przez PrzeRuSco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyomaj Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 (edytowane) Sonde przed katalizatorem wymieniłem na nową jakieś pół roku temu. Sprawdziłem okablowanie i wszystko jest wporządku. Edytowane 27 Sierpnia 2013 przez Tyomaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 A jakiej firmy wstawiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyomaj Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Denso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoneface Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Ja mam gdzieś w domu jeszcze swoją starą używkę ale od 18QG - ona czasami wywalała błąd niskiej mieszanki tylko na LPG. Może do testów sie nada?Sonda 3-przewodowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyomaj Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Sonda od QG18DE ma inną wtyczkę. Ale i tak dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi