Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

HYDE PARK - DYSKUSJA NA RÓŻNE TEMATY

DINO
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Bez ramki w Polsce puszczają ,bo taniej :D

żeby było mniej śmiesznie - teściowa w zasadzie nie chodzi samodzielnie. Więc,żeby ją zaholować na kanapę, mam sporo pracy. Na szczęście tylne drzwi są na tyle duże, a auto dość wysokie,że jest to wykonalne.W zwykłej osobówce jest o wiele trudniej. Duży bagażnik też się przydaje, bo bez problemu mieści złożony dorosły wózek inwalidzki. Gdybym przewidział wcześniej, to zaopatrzyłbym się w coś takiego jak poniżej - można by ją po prostu wtaczać po rampie i mocować odciągami jak lekko bitą brykę z Reichu - ewentualnie tyłem do kierunku jazdy z uwagi na komary

post-20266-0-26456900-1352401789_thumb.jpg

Edytowane przez Dar1962

żeby było mniej śmiesznie - teściowa w zasadzie nie chodzi samodzielnie. Więc,żeby ją zaholować na kanapę, mam sporo pracy. Na szczęście tylne drzwi są na tyle duże, a auto dość wysokie,że jest to wykonalne.W zwykłej osobówce to o wiele trudniejsze. Duży bagażnik też się przydaje, bo bez problemu mieści złożony dorosły wózek inwalidzki

Przepraszam DAR nie wiedziałem o takiej sytuacji zdrowotnej teściowej, sorki wybacz myślałem że to żart. :( .

Niestety double-caby ze względu na swoją konstrukcję są mega niewygodne z tyłu. Płaskie, niskie i krótkie ławki. Żałowałbyś DD pewnie 100 razy wygodniejszy z tyłu.

Mamy navare w tej najdroższej wersji do ciorania w firmie i zawsze jest dyskusja połączona z k*rwowaniem, kto ma jechać z tyłu :)

jak się nie mylę long cab

EDIT:

sprawdziłem tak long cab, choć wiki podaje jeszcze kilka innych nazw (głównie z usa)

• pojedyncza (tzw. single cab lub standard cab), dwudrzwiowa, dwu- lub trzyosobowa;
  • powiększona (tzw. extra cab, king cab lub super cab), czasem z półdrzwiami uchylanymi "pod wiatr", z ławeczką dla jednej lub dwóch dodatkowych osób;
  • podwójna (tzw. double cab lub crew cab), czterodrzwiowa, pięcio- lub sześcioosobowa.

Edytowane przez was79

jest jeszcze coś co nazywa się king cab - czyli coś w stylu półtora kabiny - czyli dwa pełnowymiarowe fotele plus ławka za nimi zamiast kanapy

post-20266-0-64021700-1352403075_thumb.jpg

Edytowane przez Dar1962

A tak na marginesie,to i dauster i note mają ramy :devil: Pomocnicze,ale zawsze :whistle: nie mówiąc o ramkach na numery :fish:

to dobrze czy źle - bo nie wiem, czy mam się cieszyć czy martwić? :rofl: - a tak bardziej serio - pełną, tradycyjną ramę ma dziś już niewiele aut i tą to pojazdy typowo użytkowe - np LR Defender - jeździłem firmowym (wersja SW 110) przez 4 lata.Zero wygód i komfortu. Fantastyczny (choć mało poręczny z uwagi na pokaźne rozmiary) w terenie. Na szosie strach się było rozpędzać powyżej setki. Zresztą wyciągał niewiele więcej.

Edytowane przez Dar1962

Niestety double-caby ze względu na swoją konstrukcję są mega niewygodne z tyłu. Płaskie, niskie i krótkie ławki. Żałowałbyś DD pewnie 100 razy wygodniejszy z tyłu.

przeciez z tyłu i tak jeździłaby tesciowa,więc dlaczego żałować :D

Widziałem dzisiaj w salonie forda świetny patent na odbojniki na drzwi(focus).Otwierasz drzwi(przód i tył)a samoczynnie się wysuwają na krawędzie i chronią na parkingach i twój i czyjś pojazd przed obiciem.Sprzedawca mówi że to nowość opatentowana tylko przez forda :angry: Szkoda bo pomysł przedni.