Gość michalgdb Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Gaz u mnie na stacjach 2,49 zł i mówią że zejdzie jeszcze troche hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 no u nas 2,56 najtaniej widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.85 Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 (edytowane) przecież Ty nie masz katów.. tylko test pipesy, to o czym mowa Wow, tomoakatomi lepiej wiesz co mam zamontowane? Edytowane 19 Marca 2013 przez Tomek.85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 zanim śnieg spadł to tak było, dlatego się zdziwiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.85 Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Na spocie mówiłem Ci, że mam test pipes i chciałem je zamontować ale są za głośne przy moim wydechu więc leżą w szafie. Coś Ci się pomyliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalgdb Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 dzisiaj widziałem na stacji BP gaz po 2,27 zł a na BLISKA 2,29 zł ale to na takim lekkim "zadupiu" więc nie tankowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawell31 Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Mój grat wypluł na hamowni 4 konie mniej od serii na LPG. Ceny lpg ostatnio są ok:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.85 Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 4KM mniej na LPG w stosunku do serii a jak PB w stosunku do serii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 tylko mówmy na kolach, nie silniku bo kogo to rusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.85 Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 (edytowane) Ale dowaliłeś Przecież cały czas mówimy o mocy na silniku. Żeby mieć 270KM na kołach to sprężarkę musiałbym mieć pod maską. Zresztą to nie temat kto ma więcej mocy tylko porównanie mocy PB do LPG. W takiej sytuacji nie ma znaczenia czy mówimy o mocy na silniku czy na kołach (bo czy na pb czy na lpg to strata ta sama). P.S.pawell31, pytam o moc na PB bo istotna jest różnica. Znam hamownie w Wawie, które wypluwają tyle mocy ile klient chce Na jednej z nich moje Z miało 316KM... hahaha Edytowane 29 Marca 2013 przez Tomek.85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Wiem, że to nie Z, ale jest to jakieś odniesienie a propo moc PB98/LPG (/LPG AFR), poniżej moje pomiary z hamowni u Struny. Seria powinna mieć 140KM, 180NM, u mnie po modach ale na niesprawnej przepływce wyszło jak poniżej: 1KM, 4NM straty ale przy dystrybutorze jakoś mi tego nie żal Niedługo poprawki (nowa przepływka, zimny dolot i zapłon juz porządnie) i zobaczymy, czy się zrobi większy rozjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.85 Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Widać, że wystrojenie pod AFR pozwoliło poprawić górę. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawell31 Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 (edytowane) O przepraszam więcej niż 4. Mój jest przedliftowy 2003, z wentylatorem na wiskozie czyli 260hp seria. Teraz był strojony przez innego gazownika i ma inny reduktor. ciekawe co by pokazał... Hamowany wtedy był też G35 w coupe 280 seria i wypluł 274. Edytowane 29 Marca 2013 przez pawell31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.85 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Jest ładnie 3-4 tyś można jeszcze podszlifować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 17 czerwca dołączy kolejna kuchenka, wizyta umówiona w chyba najlepszych warsztacie w wlkp www.pitec.pl wyliczono mi na 4400 wraz z korkiem pod klapką.stag 300 isa2, wtryskiwacze hana, tak doradzono, resztę dogadamy w dzień wizyty.Aktualnie pierwszy test mojego spalania pb98 w miescie przy eko jeździe po Poznaniu, 16,5l na 100km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Jeszcze sobie daj 2 parowniki 2 zawory i od butli 2 rurki fi 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Będe mial to na uwadzę, chyba że montażysci o tym wiedzą, Terminy maja długie, klientów sporo, mocne, słabe, srednie - wszystkie rodzaje aut robią, na forach lpg własciwie zero negatywów, Nawet Kalisz, czy Łódź u nich robi. Zobaczymy, z tego co wiem robili infinity g35 i rok już smiga, klient zadowolony. nic sie złego nie dzieje, spadek mocy chyba 3km i 6 nm. zmiana planów, gaz poki co zostaje w kuchence auto bedziue jezdzilo na pb98 jak fabryka dała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 a to czemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 kalkulator lpg mi sie nie podoba, 26 miesięcy przy moim jezdzeniu rocznie do 10.000km tak by sie zaczelo zwracać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 eeeee tam daleko jesteś bo od bidy sam bym ci gaz wsadził podaj co i za ile Ci chcieli wsadzić i przepnij sie na 108 Oktan ,,, napisz jakie ceny !!!!!!!!!!!!! ja mam dodatkowe kombi do pracy 1855 ccm mające doładowanie 0.9 B co generuje fabryczne 200 KM i 300Nm dostępne od 2500 obr i będzie gaz osiągi troszkę słabsze od fabrycznego 3.5 z ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 WŁAŚNIE PODAJ CENY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Pitec.pl 4400pln dwa reduktory wtryski hana i stage 3000. Oszczędności po 26 miesiącach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjaza Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Nie wiem jak ten kalkulator liczy..... przyjmijmy spalanie PB 16,5l, koszt pb 5,4zl, czyli 100km kosztuje 89,1zl Teraz lpg 23% wiecej spala, czyli 20,2l po 2,4zl (raczej 2,3, albo nawet 2,2 teraz). Czyli koszt 100km wynosi 48,70 Czyli na kazdym przejechanym 100km oszczedzamy 40,39zl. Czyli na 1kkm oszczedzamy 404zl, a na 10kkm 4040zl - tak wiec po 11-12kkm masz zwrocona instalke. Nie wiem jak Ci 26kkm wyszlo..... Wyzszy koszt przegladu 50zl rocznie do pominiecia. Po tych 12kkm mozesz wymienic filtry gazu, ale to max 100zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Masz racje, czysta matematyka. Do 17 czerwca mam czas, wszystko przemyślę.Jak będzie wyglądać sprawa z sondami? póki co mam brak katów, są downpipe i emulatorki, drugie sondy błędów nie łapią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 fakt jest taki że zmniejsza sie fukcjonalność i tak ciasnego wnętrza samochodu bo gdzieś trzeba kolo zapasowe mieć na dalszej trasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi