Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[350Z] LPG

Gość michalgdb
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

MASAKRA !!!!!!!!!!

śmiga na otwartych wtryskach

sonda nie podpięta ,,,

max czasy pb to 14 ms lpg sie pętli i to nie ze spadku co z mnożnika

pokaż mapę z mnożnikiem dla wolnych ma być pd 1.1x max do 1,6 a tam pewnie wiecej jest ,,,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lipa po całości

Jakie te wtryskiwacze są ...

150 KM / 4 daje 37,5KM na cyl i ja miałem na zielonej hanie i na barakudzie mam coś w granicach 1,25x przy 50 KM. było by wyżej ale nie 2x zy ,,

strzel fotkę z naklejki na wtrysku ,,,bo mam głupie podejrzenia ,,

naklejka

Po pierwsze Primo przeczytać instrukcję stagową z której sie dowiesz że czasy masz na pb takie

dla wolnych obrotów 2,2 ms i do 6000 tys idzie 14ms ... \

mnożnik gazowy ma być w zakresie 1,1 -1,6x dla wolnych co owocuje czasem wiekszym dla gazowych wtrysków czyli przy 2,2 masz 3ms ..

natomiast dla wysokich ma już sie zbliżać do 1.x czyli czasy powinny sie zrównać a ty masz 2x wieksze czyli pętle bo powyżej 24 ms przychodzi następny sygnał ,,,czyli wtryskiwacze są otwarte taka sytuacja u Ciebie nie ma prawa występować bo max czasy masz 14 nawet 13 ms ,,,, jeśli byś miał spadki na reduktorze ale nie widziałem to mogło by sie tak dziać ,,,

Taka sytuacja jest akceptowalna w silnikach turbo gdzie czasy pb oscylują koło 24 ms ...

następna sprawa to podłączenie sie pod sondę lambda masz chyba 2 wyjścia wiec podłącz obie ,,,

bo sie może okazać że upalisz głowicę ,,

zróbcie fotkę z mnożnika czyli tej żółtej lini ew jak masz zapisane ustawienia też dadzą redę

KUR,,,, WIEDZIAŁEM

Jedz zaj,,,ebać GAZOWNIKA

http://allegro.pl/hana-h2000-eg2000-czerwona-wtryskiwacz-lpg-okazja-i2683648672.html

zobacz na tabelkę wydajności

z tebelki wychodzi a nie jest ona miarodajna że wydajność wtryskiwacza masz 39 KM na cyl ty masz 50 siąt ,,ja w primerze stosowałem zielone hany mając 37 KM ,,

może kolesiowi sie jeb*** że zetka ma 8 cylindrów. Masakra. Dobrze że szybko wyszło na jaw. Reduktor daje dobre ciśnienie wiec wytrzyma mocniejsze wtryski

Edytowane przez michalgdb

tak czy inaczej po kalibracji by wyszło że coś nie tak a olali to i wystroili i następny koleś ,,, mnożnik musiał być w kosmosie ,,,

przypilnować by dali krótkie wężyki od wiertki do wtrysku i powinna być kompensacja między listwami ,,, dobre filtry ,,,

fotki z pod maski by sie przydały ,,i jaki masz ten reduktor ,,

i tak spadała temperatura reduktora czy gazu

kompensacje sie robi między listwami

masz listwę 2x3xwtryski ??????????? i różne wężyki do wiertek ,,????????????

to też lipa to nie czasy na listwy każdy wtryskiwacz powienien być jak najbliżej wiertki a od niego może iśc wężyk do rozdzielacza różnej długości ,,

to jest Polski odpowiednik narazie sie sprawdza jest tańszy i ma możliwości regulacji wydajności przez dysze bez dyszy odpowiada zielonej hanie http://allegro.pl/ba...2674543131.html

a chodzi oto że wyjście ma na wężyk 6mm z tego jedziesz do rozdzielacza co ma 2-3-4 wyjścia pod wtryski i jedno grube na reduktor można jeszcze robić na kontowych adapterach gdzie przechodzisz wężem po głowicy i adapterki schodzą na dół do wtrysku

jeśli sie uprą że listwa może być to musi mieć równe długości ,to podstawa

Pozatym czym dłuższy wężyk do wtryskiwacza tym gorsze wkręcanie się w obroty