Gość Tofu Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 2000 zł to przesada ..reduktor kosztuje gold to 300 340 zł niko http://allegro.pl/reduktor-parownik-sekwencja-niko-300-km-nowosc-i2692960818.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalgdb Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 a jak dam na 2 reduktory to nie bedzie więcej gazu palił ? Ja mam cel żeby w trasie palił mi 10 litrów gazu przy normalnej jeździe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 przecież nie dawkujesz gazu grubością węża co doprowadza gaz do silnika tylko wszystkim steruje ecu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Komp samochodowy reguluje dawkę gazu na bazie odczytów z sondy lambda i innych czujników Stag i inne sterowniki służą tylko temu by zrównoważyć różnicę w dawce paliwa ,,,mapa mnożnika ..będzie palił ile trzeba byle by palił odpowiednio za mała dawka paliwa jaką możliwe że teraz masz może powodować wypalanie gniazd zaworowych nie można tego stwierdzić bo nie masz podłączonej sondy lambda ,,,fioletowy i fioletowo czarny kabel od staga do sygnałowego w sondzie ,,nie wiem czy masz cyrkonie czy tytan ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalgdb Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Jutro jade do gazownika i pierwsze co to ma mi wymienić wtryski na niebieskie, poźniej znowu z hcct podłączymy sami do kompa i zobaczymy jak reduktor daje rade. jak bedzie kiepsko to dołoży sie drugi i bedzie elegandzko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 tylko niech to zroibą na pojedynczych krótkie wężyku wiertka wtrysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalgdb Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 no postaram im sie to wytłumaczyć. A nawet jeżeli będą już chcieli listwy dać to na jak najkrótszych przewodach i równych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 tak jak pisałem lepiej wchodzi w obroty a to podstawa ja bym od razu to przerabiał ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.85 Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Widzę, że Tofu ciągnie temat i dobrze gada więc się nie wcinam michalgdb, podpowiem Ci tylko, że w tym temacie wrzuciłem zdjęcia spod maski mojego Z. Zobaczysz tam gdzie powinny być zamontowane wtryskiwacze, żeby było tak jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 wcinaj się wcinaj choćby swoim osc i nastawami ,,bo kolega zarżnie silnik i będzie że przez gaz a nie przez papronia co wydajności nie umie czytać ani nawet zastanej instrukcji nie przeczytał ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 wniosek z tego taki że trzeba zapytać wcześniej co zamontować i gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalgdb Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Dobra, samochód stoi u gazownika. Dzwonił przy mnie do przedstawiciela firmy co oferuje częsci do gazu i to z ich winy przyszły złe wtryski a pracownicy niekumaci założyli. Będą niebieskie Hana i poprawka wtrysków itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 pracownicy pracownikami ten kto to stroił już powinien wiedzieć ze coś nie tak ,,, aa i nalegaj na pojedyncze wtryski koszt taki sam bo listwy nie zakładają ,,, 12 opasek czy 14 więcej nikogo nie zabije ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 wniosek z tego taki że trzeba zapytać wcześniej co zamontować i gdzie tak wiec co najlepiej montowac i gdzie ?? co polecacie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 a mnie zastanawia inna sprawa instalacja do vki powiedzmy że kosztuje w okolicach 3,5 tyś jak sobie policzyłem z części wyjdzie ok 1500zł czyli 2 tyś kasuje sie za ok 12 godzin roboty leka przesada teraz pytanie jest takie czy idzie jakoś zalegalizować instalacje pośadając wszystkie dokumęty czy musi być warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceManPL Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Coś źle policzyłeś chyba Takie ceny mniej wiecej: dobry komp do gazu 500 zł 6 wtrysków 500 zl reduktor 350zl butla 400 zl elktrozawor 50 do tego filterki jakieś przekazniki i inne pierdy i 2k pęknie raczej. Takie są moje wyliczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 tak dobijesz do 2 tys z wszstkim na techu V6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 no ok nie chodzi tu o 300zł tylko że taki montaż powinien kosztować max 500, 800zł a nie w okolicach 2 tyś tymbardziej ze gaziaże kupują części w hurcie za 2/3 normalnej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 GENERACJA OT !!!!!!!!!!!!!!! następny post nie na temat 350z i lpg i jego autor zastanie nagrodzony czekamy na relacje od kolegi jak śmiga na niebieskich hankach ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 No wlasnie a wracajac do tematu kilka postow wyzej zapytalem jakie warsztaty wy polecacie i jakiej firmy najlepiej u was sie sprawdzaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 na lpg forum polecają warsztaty w danym zakątku Polski jakbyś choćby napisał z jakiego jesteś miasta była by na to szansa ,,, co do gratów to obecnie na topie jest LPG Tech sterowniki można zamieniać ze Stagiem oprócz systemu strojenia jak w stagu ma własny algorytm który sam sie dostraja nic nie trzeba robić ,, korekty można sobie dobierać itp ,,, wtryski hana lub Polski produkt Baracuda oba wzorowane na kehin cena 4x mniejsza Barakudę można kupić na allegro 88 zł szt wydajność zielonej hany wyposażona w dysze kalibracyjne takie jak w MJ można dowiercać odpowiednią wydajność z reduktorów to całe Kme gold i silver jeśli chodzi o moc to jest grubo przewartościowana MJ3 reduktor też odpada bo się rozstrzelania ostatnio Polecane jest Niko prosta konstrukcja w razie regeneracji trzeba wymyć i kupić oring za 50 groszy sharki podobno dobre zamontowałem jeden działa ok ,,no i zavolaki no 2 stopniowe reduktory landi to już inna bajka cenowa tak na szybko ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalgdb Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Zetka powoli jest składana, Jutro mam odbiór na około 10:00 Nie widziałem jej jeszcze na oczy i mam nadzieje że zrobili wszystko dobrze. Przez telefon mówili że wszystko na nowo jest skalibrowane, poprawki porobione itp. Zobaczymy jutro co to bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 a na pojedynczych czy na listwach mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 dla wszystkich, którym wstyd jak maja jeździć na LPG w taaaakim samochodzie i nie tylko, dedykuję ten link -> http://www.autogas-euro-service.de/index.php?id=9&kategoria=427 myślę, że Z.... nei dorasta temu autku, do wysokości progu to tak na uspokojenie dyskusji, czy zakładać, czy nie każdy ma swoje racje, a największymi oponentami z którymi się spotykam, to Ci, co na LPG nie jeżdżą bo mają traktory, który jeszcze niedawno się kalkulował, (przykład: kolega jeździ na dryndzie, miał mietka, który palił około 10-11ON, sprowadził Avensisa, wsadziłem tam gazior i teraz pali 10-11 LPG, czyli każdy kalkulator w dłoń i liczymy, ile dryndziażowi zostało z kursów ) albo zatrzymali się na I, II generacji jeszcze jedno odnośnie kosztów ząłożenia, niektórzy mają trochę dziwne ceny, ale jak za tym idzie jakość to jeszcze do wytrzymania, nikt z liczących nie dodał kosztów: podatku, pracownika, mediów, do tego proponuję najpierw założyć samodzielnie w podobnym aucie gaz i wtedy dyskutować dlaczego @jarek1111, nikt kto Ci nie zna nie zalegalizuje Ci takiej instalacji, musisz mieć homologację i f-rę na montaż http://www.drypa.pl/menu1_STRONA_GLOWNA.html tu można posprawdzać ceny części, niektóre sa tańsze niż biorę z hurtowni dla siebie, ale jak doliczyć przesyłkę wychodzi na to samo lub podobnie, a do mnei przywożą pod dom, proponuję jeszcze doliczyć to czego nikt zazwyczaj nei liczy, czyli złączki wężę, miedź lub faro itd. można wymieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalgdb Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Samochód odebrany .... Ale bez rewelacji listwy nie ruszone, tylko wtryski zmienione. Wreszcie jest właściwa moc lecz ... Przy 170 km/h prawdopodobnie "zamarza" reduktor he he tak do normalnej jazdy wszystko jest super. Gazownicy nie rozumieją paru rzeczy więc zbieram troche kasy i z HCCT wstawiam drugi reduktor, listwy damy zaraz obok wiertek. no i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hcct Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 jeszcze kompensacja której nie ma i ciekawe czy sondy podłączone... trzeba znowu kabel załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi